Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kontrol desteleri

GERGE

Öne çıkan mesajlar

Kontrol destesi hazırlamak cidden zordur. Eğer tamamen kontrol odaklı desteyi kastediyorsan (aggro-control destelerini dediklerimin dışında tut) yardımcı olabilirim.

Mtg'de oyunu kazandıran en önemli iki şey, kart avantajı ve instant speed kartlardır. Bu iki faktör kontrol destelerinde daha da önemlidir ve bunu da en iyi sağlayan mavidir. Bu renge bulaşmadan adamakıllı kontrol destesi hazırlayamazsın. Rakibin kazanma yöntemlerini engellemeli ve her tip karta bir cevabın olmalı, bunu da en iyi counter spell'lerle yapabilirsin. Fakat her rengin zayıf yönleri olduğu için ikinci bir renkle maviyi desteklemen gerekir, beyaz ya da siyahı öneririm.

Öncelikle land-creature-other spells dengesi çok önemli. Klasik destelerde sırasıyla 24-24-12 olan denge, kontrol destelerinde değişir. Landlerin 24-26 arasında olmalı. Düzenli ve hızlı land akışı çok önemli, çünkü kontrol desteleri oyunu uzatır ve "win condition"ına ne kadar hızlı ulaşıp korursan kazanma şansın o kadar artar. Creature'ları 2-6'dan fazla koymamalısın, her biri ise sana tek başına oyun kazandıracak nitelikte olmalıdır.

Win condition dediğimiz nedir, kontrol destelerinde bu genelde P/T oranı yüksek, evasiona sahip, öldürülmesi zor, savaş alanında durduğu süre boyunca sana sürekli avantaj sağlayan creature'lardır. İlk aklıma gelenler; grave titan, consecrated sphinx, elesh norn vs... Win conditionların sadece creature olmak zorunda değil, man-landler(creeping tar pit, inkmoth nexus), planeswalkerlar (gideon jura, elspeth tirel), rakibin kütüphanesini bitirmek (mill kartları) de farklı kazanma yollarındandır. Bir kontrol destesi ne kadar çok win conditiona sahipse o kadar iyidir.

Non-creature spell'ler en önemli kısım. Bu kartlarla oyunu olabildiğince uzatmalı,win condition'ını olabildiğince hızlı yere inmeli ve onu korumalısın. Counterspell'ler burada devreye giriyor. Mana dengene göre koymalısın. Counterspell'ler dışında savaş alanını kontrol eden diğer doom blade, day of judgment, oblivion ring gibi geniş yanıtlı kartları da eklemelisin. Ek olarak "ekstra" kart çekmeni sağlayacak spell'lere ihtiyacın var; think twice, blue sun's zenith, forbidden alchemy gibi.

Örnek UB deste:

Land:
-10 Island
-10 Swamp
-4 Drowned catacomb
-2 Ghost quarter

Creature:
-2 Grave titan
-4 Snapcaster mage

Spell:
-4 Mana leak
-4 Dissipate
-4 Disperse
-3 Black Sun's Zenith
-1 Blue sun's Zenith
-4 Doom blade
-2 Forbidden Alchemy
-4 Think twice
-2 Geth's Verdict
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Ben de o dediklerini aynen yapıyordum land sayısı dışında. 20 tane ile oynamıştım hep.

Daha bir advanced tuto lazım. Kart alma işine girmedim daha, Planeswalker'larla öğrenmeye çalışıyorum kontrol destelerini, sonra alacağım. İyi bir deste kurduğuma inanınca buraya koyarım. Mill gidiyorum şu anda yanında persuasion gibi kartlarla.
Sosyal ağlarda paylaş

farketmez, gel turnuvaları izle decklistlere bak, hani hmm acaba oyu nsırasında bunu neden yaptı diye merak ettiğin bir şey varsa maç sonunda gidip oynarsın.

birde mtgo nun metagame i turnuvalardan falan cok farklı, hani ben oynamıyorumda, mesela mtgo çok daha aggro gittiği için çoğu deste 2-3 main ratchet bomb oynuyor muhabbeti falan dönüyordu, hani sırf mtgo nun metası nasıl muhabbeti yapmaya gel daha faydalı olur kanısındayım.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...