Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

I, Robot

Sovereign

Öne çıkan mesajlar

Valla bomba bir film olacağa benziyor. Bugün "The Day after Tomorrow" filminin yarısında fragmanını gösterdi. Görenler yorumlarını eksik etmesinler.

Will Smith uzaylılardan sonra şimdi de robotlara karşı :-)

Matrix'in temasını değişik bir şekilde gösteren bir film. Yani hatta Matrix'in başlangıç yıllarına o kadar benziyorki.

Film gelecekte geçiyor. Tam olarak hangi yıl bilmiyorum. Böyle artık çöpçülük gibi meslekleri falan robotlar üslenmiş. Bir firma yapıyor bunları falan, robotlar konuşabiliyor. Sonra bi cinayet işleniyor. Will Smith detektif. Robot sanık. Falan filan derken robotların tepesi atıyor... Gerisi zaten muhteşem aksiyon :D

Heyecanla bekliyoruz :)

PS: Filmin ismi, Star Trek'in bir TNG episode'undan alınmış. (Bknz. I, Borg )[signature][hline]Nail "NaileR" Avunduk
[Dreamsmiths]
Curse Alliance
Sosyal ağlarda paylaş

eöö... benim bildiğim "i, robot" asimov'un en ünlü hikayelerinden biriydi? star trek de ordan almış olmasın?[signature][hline]"computer games don't affect kids; i mean if pac-man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms munching magic pills and listening to repetitive electronic music..."-kristian wilson, nintendo inc, 1989-
Sosyal ağlarda paylaş

Ben de asimov'un romanını mı uyarlamışlar diye atladım ama sanırım alakası yok pek zira o daha çok kısa kısa hikayeler tadındaydı.

Asimov ilerki romanlarında -özellikle Foundation serisinde - 4. bir robot yasası da eklemiştir ama bu sıfırıncı yasa olarak geçer.
Sosyal ağlarda paylaş

kaç yılında yazmış bu dediğini yazar I,Robot u?

görünce sinemada(tabi kitap olduğunu bilmeden) şu yorumu yaptım:

"Robotların insanlara karşı ayaklanması flana filan Matrix'ten sonra bayar."

ama I,Robot önceden yazılmış bi kitapsa orjinaldır :)[signature][hline]Fear.. Fear attracts the fearful
The Strong. The Weak. The Innocent.
The Corrupt.

Fear.. Fear is my Ally!
Sosyal ağlarda paylaş

I, Robot yapay zeka ve robotların insanlaştığı bir gelecek üzerine yazılmış bilimkurgu türünün neredeyse incili bir kitaptır. ama okuduğum kadarıyla aksiyon filmi yapmışlar, iğrenç olacakmış. pozitronik devrelerine su kaçsın kimler akıl ettiyse bu ismi alıp alakasız bir aksiyon filmi çevirmeyi..

okumayan varsa da "raistlin kıbrıs fatihi", "ikizler nemrut'a tırmanıyor" kitaplarını bir kenara koyup bunu bir okusunlar..[signature][hline]Where life had no value, death sometimes had its price. That is why the bounty killers appeared.
Sosyal ağlarda paylaş

izlemedim ama I, Robot robotların insanlaşması üzerine yazılmış ilk eser benim bildiğim. daha öncesinde ne bir kitap ne de bir film var bu konuda.. kaç yılında yazılmıştı unuttum ama bayağı eski..[signature][hline]Where life had no value, death sometimes had its price. That is why the bounty killers appeared.
Sosyal ağlarda paylaş

daha önce asimov'un bicentennial man hikayesinin filmi yapılmıştı, iğrençti. hikayeyi okumamıştım, belki o da iğrençtir bilmiyorum.

ama nedense böyle çok ünlü bilimkurgu hikayelerini bi türlü kıvıramıyo kimse. 2001: a space odyssey'i okuduktan sonra "oha oha ille de filmini izliycem film film" diye yırtınırken herkes filminin çok kötü olduğunu söyledi, ve ne yazık ki haklıydılar.[signature][hline]"computer games don't affect kids; i mean if pac-man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms munching magic pills and listening to repetitive electronic music..."-kristian wilson, nintendo inc, 1989-
Sosyal ağlarda paylaş

eheh will smith'in olması iyice izlenmez kılar filmi sanırım. adamı ne zaman görsem böyle yavşak yavşak "welcome to miami miami!" deyişi geliyo gözümün önüne.[signature][hline]"computer games don't affect kids; i mean if pac-man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms munching magic pills and listening to repetitive electronic music..."-kristian wilson, nintendo inc, 1989-
Sosyal ağlarda paylaş

Pek alakası olmasa da AI da da aslında Asimov kanunları geçerliydi, hatta Asimov'un robo-psikolojisi şimdiye kadar gördüğüm hemen hemen tüm robotlu bilim kurgu filmlerinin temelini oluşturuyordu.

said:
A robot may not injure a human being, or, through inaction allow a human being to come to harm.

A robot must obey the orders given it by human beings except where such orders would conflict with the First Law.

A robot must protect its own existence as long as such protection does not conflict with the First or Second Law.

Büyük adamdır, süper kitapları vardır, bilim kurgu sevmem diyen adama kendini sevdirecek kadar da başarılıdır. Star Trekmiş, kılmış tüymüş gibi "hadi fantastik olalım" türevi şeylerle karşılaştırılması mümkün bile değildir gözümde.
Sosyal ağlarda paylaş

bildiğim kadarıyla asimov zaten robot kelimesini ilk kullanan adam? hatta bi açılımı vardı da unuttum, neydi yahu...[signature][hline]"computer games don't affect kids; i mean if pac-man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms munching magic pills and listening to repetitive electronic music..."-kristian wilson, nintendo inc, 1989-
Sosyal ağlarda paylaş

Zedcim bunun nedeni biraz da o mekanları tutturamamaları. Şimdi 3d çok gelişti gerçi, eskiden sen bi RAMA yap yiyosa =)

Zeroth Law: A robot may not injure humanityor through inaction allow humanity to come to harm.

Ki bu zeroth law yüzünden foundation kurulur edilir. Asimov'u anlamak için lise-üni iyidir. Mesela Dünya Hepimize Yeter diye bir kitabı vardı. Belli fizik denklemleri üstüne kurulu minik hikayelerdi.

cidden will smith oynuyorsa kesin abuk subuk bir action filmidir, bir kere dediğim gibi minik minik hikayeleri ayrı ayrı çekmeleri lazım, hepsi için ayrı oyuncu vs vs çooook zor.

AI diye bir film vardı ama I,Robot Sam'in de dediği gibi AI üstüne yazılmış ilk kitaptır ve bilimkurgu türünün çok önemli bir eseridir. Hatta Asimov bütün hikayelerini illa I,Robot'a dokundurur.

[Bu mesaj Berk tarafından 07 Haziran 2004 18:25 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Sam tamam yucelteceksin I, Robot u ama onla alakasi olmayan Dragonlance serisini niye yeriyosun ayni zamanda?

ikisi de tadina doyum olmayan farkli turde kitaplar sonucta

Hadi Harry Potter i ezsen neyse hehe

Steven Spielberg un vasatligi olan A.I. hic bir yapay zeka filmine sokulamaz
bilim kurguya da
soktugumun igrenc bi masal filmi yapmis herif super bi konudan, robot duygu kazanirsa ve insanlara beni sev diye atlarsa noolur konulu

Filmde guzel olan tek sey oyuncak ayiydi[signature][hline]Yattım, ağladım, uyuyakaldım
Sosyal ağlarda paylaş

Andrew? Andrew değil mi? Yanlış mı hatırlıyorum, salladım mı yoksa ehe. Ayrıca Susan Calvin ile alakası yok muydu Zeroth Lawun?

lol o diil hepsi karışmış, uzun zaman oldu tabii. Hatta Elijah Bailey ile Andrew beraberce böyle bir karara varıyoprlardı sanki, o geldi şimdi aklıma. amaan, okuruz yeniden unutmuşuz. =]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...