Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ay Başı İçin Donanım Tavsiyesi

Wolas

Öne çıkan mesajlar

Xfx 7970 black edition cf alıp atinin engin driver yeteneği yüzünden tekini kurulum öncesi geri vermek zorunda kaldım, aynı hataya düşme sakın. referans tasarım almadıktan sonra sorun yok kart iyi kart potansiyeli var elbette driver da gelecek ama bir ayı geçen bir zaman dilimini beklemen gerekebilir bunun için çünkü donanımı yapabilse bile iş yazılıma gelince amd sınıfta kalıyor her zaman. Güzel bir driver gelene kadar (bir sonraki driver için çok büyük iyileştirmeler var lakin release tarihi belli değil) nvidia kepler'i sunacağı için %40 daha performanslı olan o kartlara aklın kayabilir. İyi seçim yap düşün taşın bu anlamda.

Bak burada hem kart hem sistem incelemesi yaptım her bir değer mevcut ocli test sonuçlarım 2. sayfada. Yaptığım inceleme epey detaylı aklına gelecek her türlü soruya yanıt bulursun rahatlıkla.

=> http://forum.donanimhaber.com/m_58381892/mpage_1/f_/key_//tm.htm#58386370

Gelelim Psu'ya

Seasonic iyi marka lakin newegg yorumlarını kontrol et istersen en son baktığımda platinum serisinden çok dert yanan vardı düzeldi mi bilmiyorum için rahat etmezse corsair ax 1200 hemen hemen aynı fiyata satılıyor. Ben de ikilemde kalmıştım tercihi ax'in diğer modellerinden memnun olmam sebebiyle corsair'den yana verdim, herşey dört dörtlük.

Anakart ve ramler de oke tartışmaya bile gerek yok bu anlamda.

Ssd konusuna gelince Crucial M4 serisi 2 tanesi i7 2600k sistemimde ve 1 tanesi yeni sistemimde olmak üzere 3 adet kullanıyorum en ufak sorun yaşamadığım tek ssd crucial m4 serisidir. Bulamazsan uygun boyutunu corsair'in yeni serisi var sandforce kontrolcüsü kullanmıyor yenisinde performance series diye geçiyor metalik gri renkli bir görünümü var ondan alabilirsin.

Hdd konusunda Caviar Black ya da Samsung f3 dururken diğer markalara bulaşmamak gerek, high end kuruyorsun tam kur.

3930k alırken işlemcinin ''C2'' revizyon olmasına dikkat et bunlar ilk versiyon sonrası 1,5 ay kadar önce çıkan c1 stepping ve vt tabanlı sorunların çözüldüğü sürüm.

Corsair h 100 cooler master yeni sıvı soğutma ürünlerini çıkartana kadar custom water cooling'den uzak duracak biri için en ideal çözüm. 4.8 ghz'e oc 1.380 voltaj ile %100 prime 12h run yaparken 67-68 derecelere çıkıyor en fazla. (4 adet fan alıp push-pull sistem yapabilirsen bu dediğim sıcaklıkları görürsün aksi halde üzerine 5 daha eklersin)
Sosyal ağlarda paylaş

Wolas said:

GTX680 2 adet pic guc girişiyle 7970 e nasıl fark atacakki.

ayrıca corsair ax aldım demişsinde single rail değil corsair

Ne alaka aç psuyu özelliklerine tekrar bak, şuanda extreme sistemlerde en çok tercih edilen psu corsair ax 1200, özellikle xfire/sli ve sistem üzerinde oc yapacaksan en iyi tercih.

680 yorumunla ne demeye çalışıyorsun ?

6970'den 7970'e gelişim sürecini izle performans kazanımının ne ölçüde olduğuna bak. 580'i büyük bir oranla değil az bir farkla geçiyor. 580 vs 6970 kıyası yaparsan nasıl bir ezici üstünlük sağladığını göreceksindir. Aynısı yeni mimaride de geçerli olacak.

Nvidia'nın kepler hakkında söylediklerini incele hatta amd'den daha iyisini bekliyorduk diye açıklama yapıldı 1,5 ay önce. Asılsız söylemler olabilir diye düşünürsen sorun yok en fazla 1-2 hafta kadar bekle 680'e ait sonuçlar ve incelemeler sitelerde yer alsın ne dediğimi o zaman daha iyi anlayacaksın.

Sırf kartın yapacaklarını görmek için gtx 590'lı sistemimin yanına 7970'li sistem kurdum 1.5 hafta kadar önce sana direk bilgi verip diyorum ki yapma pişman olacaksın tonlarca sorun yaşayınca. Crossfire sürücülerin yeni ve yetersiz olmasından dolayı sağlıklı yapılamadığı gibi driver sorunları insanı çileden çıkartıyor. Ben tek kart kullanmak zorunda kaldım bu yüzden ve tek kart benim işimi görmeyeceği için 680'in çıkmasını bekliyorum ki sli ya da 3 way sli yapabileyim.

Sitede gördüğün herşeye bağlı kalma özellikle kullanıcı bazlı incelemelere bak. OCN forumlarını incele bu konuda tonlarca 7970 crossfire sorunu diye başlık bulursun.

Nvidia muhtemelen 7970'e %40-45 lik performans farkıyla gelecek. Amd sürücü sorunlarını 3 ay oldu sona erdiremedi ama işler Nvidia için öyle yürümüyor.

Buradan varılan nokta çok basit.

Tek kart kullanacaksan 7970 çok iyi bir kart sorun yok ama birden fazla kullanmayı düşünüyorsan uzak durman gereken bir kart.
Sosyal ağlarda paylaş

ciddiyetsizlikten uzak verdiğin resim. nvidia o fark için gidip 580'e driver kasar.

burada sana söylenilenlere kulak vermeyeceksen can sıkıntısından açılmış bir konu gibi olur bu konu. verdiğin yanıtlara bakıyorum pek de hevesli ve sistem almaya niyetli bir insan profili çizmiyorsun açıkçası. en azından verdiğin yanıtlar seni böyle gösteriyor.

neyse son kez yanıt veriyorum sana ve tekrar hatırlatıyorum. son iki nesile ait bütün extreme kartları kullanan biri olarak ve hali hazırda aşağıda incelemesini vereceğim kartı kullanan biri olarak diyorum ki. birden fazla kart alcaksan nvidia'yı seçeceksin. driver sorunlarıyla boğuşmak istiyorum ve micro-stuttering benim en büyük zevkim diyorsan amd seni bekliyor. hayır ben tek kart kullanacağım diyorsan seçimin doğru amd ihtiyaçları fazlasıyla karşılıyor 7970 ile.

http://www.hardwareheaven.com/reviews/1373/pg5/xfx-r7970-black-edition-vs-gtx-580-overclocked-vs-radeon-6970-overclocked-battlefield-3.html

http://www.hardwareheaven.com/reviews/1373/pg9/xfx-r7970-black-edition-vs-gtx-580-overclocked-vs-radeon-6970-overclocked-batman-arkham-city.html

buradan bir önceki nesil ile bir sonraki nesilde amd'nin yaptığı farka bak. ve nvidia'nın bir önceki nesilde güçlü olduğunu hesap edip kepler ile yapabileceklerini orantıla.

nvidia piyasaya eş değer kart sürmez. çıkartacağı kart ile 580 nasıl zirveye oturduysa kepler ile yine aynısı olacaktır.

seçim tabiki senin kafanı yatanı alacaksın ki aldığın sistem seni her anlamda mutlu etsin.

Bir de kharon'a sor nihayetinde bu bölümün reisi o.

Kolay gelsin sana her ne seçip alacaksan.
Sosyal ağlarda paylaş

benim hardware ile senin veya bir başklası kadar alakam yok burda bişi okuyorum onu başkasına sölüyorum gevur forumlarına aktarıyorum ordan gelen cevaplar doğrultusunda tekrar buralara dönüyorum gevur forumlarının tamamında xfire olunca sorun çıkarttığı fakat bunun sonradan düzeltildiği yazıyor tüm forumlarda yazan şey aynı. senin dediğin gibi 7970xfire problem diye arattım karşıma çıkanlar bunlar birde batman ve skyrimde 2. kartı görmemiş başka oyunlarda 2 kart olucna tek karttan daha kötü fps vermiş falan fakat bunların hepsi çözülmüş adamlar nasıl düzeltildiğinide yazmış altında 50 tane thx cevabı var tastiklemişler anlayacağın. can sıkıntısından konu açıpda 2 aydır peşinde koşturan bir insan evladı olduğunu düşünmüyorum birbirlerine rakip olarak çıkan 2 kartın %40 performans farkı olduğunada inanmıyorum.

edit: işyerindeyim firewall verdiğin linkleri açmıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

dediğim gibi oldu esas olmamakla beraber test sonuçları açıklandı kendi firmasını destekleyen oyunlar çerçeviesinde yapılan testler sonucunda 7970 den %10 daha fazla performans yaptığı açıklandı esas test sonuçlarınıda ay başında öğrenicem
Sosyal ağlarda paylaş

bunlar review değil o yüzden reviewler büyük platformlar tarafından yapılana kadar ne ile karşılaşacağımızı pek bilemeyiz. daha kötü olur daha iyi olur bilinmez zaman gösterecek.

http://media.bestofmicro.com/S/E/330206/original/GeForce%20GTX%20680%20Benchmark.png

bf3 skoru çok feci eziyor. %42 çok ezici bir fark. bu kartın uygun optimizasyonlar ile neler yapabileceğinin göstergesi, nvidia driverlarının amdye oranla daha başarılı olduğunu da hesaba katacak olursak bu fark çok daha fazla açılacaktır. (bkz: 580 ilk driverlar vs 580 son driverlar)

Eğer nvidia söylendiği gibi amd'nin beklentilerinin altında bir 7970 ürettiğini görüp 670 için kullanacağı gpuyu 680 için kullandıysa ve ilerleyen zamanlarda 680ti gibi bir kart çıkarırsa işler epey tuhaf bir hal alacak.

Tabiki bu 7970 kötü kart demek değil fakat birden fazla kart konusunda sorun yaşamak istemediğim ve micro-stuttering ile karşılaşma riskini göze alamadığım için kart çıkar çıkmaz 7970'imi ve diğer sistemimdeki 590'ı satıp iki platformda da 680'e gözüm kapalı bir şekilde geçiş yapacağım, hele de ortada %42lik bir bf3 performansı varsa tadından yenmez bu kartın.
Sosyal ağlarda paylaş

tabiki hayır 7970 yeterli lakin 680 ondan daha fazla performans sunuyor.

özellikle de txaa avantajını gösteriyor..

2xmsaa performans dezavantajı ile 16xmsaa kalitesini veriyor. özellikle online oyunlarda ultra ayarlar ile performans kaybının ortadan kalkmasına yol açıyor olacak bu teknoloji. farkı şuradan görebiliriz.

http://www.techpowerup.com/img/12-03-16/183a.jpg

http://www.techpowerup.com/img/12-03-16/183b.jpg

http://www.techpowerup.com/img/12-03-16/181a.jpg

680 ftw diyoruz her anlamda.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
Yani ben de onu düşünüyordum ama 2600k'dan fazla bir şey offer etmediğine kanaat ettim. Hala da tam olarak kararımı vermiş değilim açıkçası. Yani Ivy Bridge'lerin tek artısı düşük enerji tüketimi gibi görünüyor, 4-5% fazla performans sunuyor benchmarklarda sadece.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...