Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

mesailer değişiyorr


Katibim

Öne çıkan mesajlar

7 den önce trafik çok az, üstelik devlet mesaisi / özel sektör mesaisi başlama saatinin bu şekilde genişlemesi herkes için daha iyi olur.

Hafta içi 5 gün çalışan insanların da devlet dairelerindeki işlerini gerçekleştirmesi için Cumartesi zaten çok başarılı bir mesai. Ya da hafta içi mesai öncesi vs.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kuzey avrupanın mesai saatleri çok farklı değil ama sorun buradaki inasların ne kadar sürede uyum sağlayacağı, hayat otomatik olarak 2 saat daha erken başlayıp bitecek

hem bunu mecburen özelsektör takip eder, saat 4 de kapanacaksa daireler özel bankalar da çalışma saatl3erinde değişikliğe gidwcektir e bankaların saatlerini değiştirmesi diğer bütün sektörleri etkileyecek

sancılı bir dönem olur ama aydınlıktan yararalanmak için çok iyi olur
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yükselince pozisyonunuzda giriş çıkış saatlerinizi kendiniz belirliyorsunuz. Gün oluyor 11'de girip 15:30'da çıktığım oluyor.

Ama gün geliyor sabah 9'da girip gece 2'de de çıkabiliyorum. Çok nadir olsa da olduğu oluyor. Bir allahın kulu da kalkıp birşey diyemiyor bu yüzden. Maaşı da iyi. Işimi ve şirketimi seviyorum. :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

laubali yerlerde çalışırsan öyle olur tabii de, adam gibi yerlerde çalışıyorsan "ya kafama göre giderim sonra çıkarım" olmuyor.
özellikle vardiyanın kontrol edildiği yerlerde.

öte yandan daha önce tartışmıştık bu olayı, topic daha önce açılmıştı.


"kuzey avrupa ülkelerinde de böyle" denmiş de, isveç açısından söyleyecek olursam hiç de öyle değil. bir çok işyeri, buna devlet daireleri de dahil, 8-10 arası işbaşı yapıyor. 16-18 arası da kapanıyor. pazar neredeyse her yer kapalı, cumartesi de kapalı olan oluyor açık olan varsa da 10-12 gibi açıp 14-16 gibi kapatıyor.
saat 6'da 7'de işbaşı yapamazsın, zaten 8-9 gibi hava aydınlanıyor kışın.

öte yandan türkiye'de 8'de işbaşı yapmak için 7'de yola çıkman gerekiyor. giyinip hazırlanma, sabah sporu derken 5.30'da uyanıyorsun.
22 gibi yatan 7-8 saat uyku alıyor.

ancak bunu daha erkene aldığın zaman tüm hayatı altüst etmiş olursun. 7'de işbaşı için 4.30, 6'da işbaşı için 3.30'da uyanması gerekir adamın.
işi bitip 20'de anca eve gelebilen bir kişi yemek yeme fırsatı bile bulamadan yatması gerekir adam gibi uyku uyumak için.

gerçi bizim hükümet hep böyle zaten 2002'den beri.
quantity over quality mantığıyla hareket ediyor her seferinde.
verimli iş hayatı planlaması gerekirken, "daha çok çalışın ibneler, besleyin bizi" modundalar haha.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bone said:

işi bitip 20'de anca eve gelebilen bir kişi..


09:00-18:00 olan mesai 07:00-16:00 olacak işte? 2 saat kayacak düzen, gerisi aynı
ben 08:30 da işbaşı yapıyorum 17:30 da paydos kaldı ki hava erken karardığı için çalışma saati ne kadar erkene gelirse gün ışığından o kadar faydalanırız diye düşünüyorum hani kışın sabah 6:30 da kalksam da karanlık 4:30 da kalksam da ki devlet dairelerinin mesai saatini öne almasıyla özel sektörün çalışma saatlerinde de aynı değişiklik olur

mesaiye kalmadığım sürece 23:30 da yatıyorum 21:30 da yatsam ne olacak

ama 16:00 da (bana göre 15:30 olur) mesai bittiğinde gece karanlığında değil daha alaca karanlıkta işten çıkacağım
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Boku bokla temizlemekten başka bir şey değil bu olay. Özel sektörün çalışma saatlerine para babalarının canları sıkılmasın diye el atamadıklarından dolayı memurların da saatlerini zorlaştırarak insanların gözlerini boyuyorlar. Özel sektördeki adam memurun saatini görünce diyecek ki nasıl olsa aynı bokun siyahı ben burada mutlu mesut koyun gibi yaşamaya devam edeyim o zaman. Saçmalıktan ibarettir bu düşünce hayırlı olsun Türkiye..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

memurlar yada benzeri meslekte çalışanlar için cidden komik bir durum yani bir isyan var ama senin mekanına gelipte işimiz düştügü zaman cidden isyan eden biz oluyoruz memur kardeş?! çalışma saatleri ve günlerine el atıcaklar ise kesinlikle özel söktöre el atmaları lazım!. ben cumartesi,pazar çalışıyorum "hayır" diyen kesim neyin isyanını yapıyor cumartesi günü yarım gün çalışıver ne olucak? asıl bir şeylere isyan edilecekse özel sektöre isyan et olmadı aldıgın maaşa isyan et hak verelim sana!

cidden "aaaaaa olmadı bu şimdi" isyan edenleri anlamak zor . ekmek bulamadan pasta yemeye benziyor bu memur tayfasının işi rofl:)

bu arada gecen mağaza müdür yardımcılıgı için bir iş görüşmesine gittim C&A mağazaları izmirde mağaza acacakmış vs.. görüşmede adamlar haftada 2 gün izin veriyoruz dediler "sosyal olmak istiyorum,abi ne oluuurr beni işe al" diye yalvardım lan ! memur tafyası birde hafta sonu izin yapıyor basın gidin diyorum:)

ampulün desdekledigim tek hareketi bu olur. hişş memurlar sevmiyorum lan sizi aloo!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...