df Mesaj tarihi: Mart 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2012 apple sayesinde flash'tan kurtuluyoruz html5 yaygınlaştı diyorsunuz ama 10 siteden 8-9 u hala flash kullanıyor neyin yaygınlaşması bu. flash ihtiyaçları karşılıyorken ne diye başka sisteme geçmeye zorlanıyor millet. kurtulma ihtiyacı niye var. zaten html5 flash'tan yeterince iyiyse millet zorlama olmadan da geçer. 2-3 video atalım diyorsun sadece kendi uzantısı çalışıyor. ya uygulama al ya da her video'yu convert et. Türkiye'de 4 gb gibi komik kotalar varken Cloud Computing ile veri transferi kim yapar. sd kart zorunluluk ülkemizde. displayport-vga convertor alayım dedim 110 tl fiyatı var. adamlar geçirmek için yer arıyor resmen. yazılım olarak android ios kadar etkili olabilseydi apple tarih olurdu. apple hala ios un ekmeğini yiyor yoksa donanımı yalan. 3-4 sene önce olsa tamam ama artık diğer markalarda donanım olarak iyi ürünler yapıyor. Android'i daha akıcı hale getirmeleri şart apple'yi bitirmek için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kanuni Mesaj tarihi: Mart 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2012 These estimates are always to be taken with a grain of salt but, if UBM TechInsights is to be believed, Apple is cutting into its precious profit margins to keep the price of the iPad flat. According to the research firm, the total cost of components in the 16GB 4G model is around $310 -- not including assembly and shipping. With a final price of $629, Cupertino is pulling in about a 51 percent profit, a sizable drop from the estimated 56 percent profit margin on the similarly specced iPad 2 at launch. A large chunk of that increased cost of production is made up by the new retina display, which is estimated to cost around $70, and the LTE chipset, which UBM priced at $21. In contrast, current pricing on the panel in the iPad 2 and its 3G radio rest at around $50 and $10, respectively. We're sure Tim Cook isn't losing any sleep though, there are plenty of other ways to make up that lost dough -- like selling more iPads. Demis bir sirket blabla hola. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mart 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2012 a 51 percent profit, a sizable drop from the estimated 56 percent profit margin ay kiyamam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kanuni Mesaj tarihi: Mart 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2012 Kihihihi.. Hepsi boyle. Biri 100 e mal edip 150 ye digeri 400 e 600.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Mart 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2012 buradaki muhabbetlerden sanirsin ki tum tabletler 100 dolar, apple 500'e satiyor. bre imansizlar, tabletlerin hepsi 500 dolar zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mart 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2012 bana ne abi, ben hicbirini almiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zep Mesaj tarihi: Mart 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2012 BabacumMostors said: şurada "fiyatı yüksek" dediğimde ve altını dolduruyorsam "sen hatersın" diyerek zırvalamayın lütfen. alete 500 dolar verdim aldım, üstüne 29 dolar daha verip kart okuyucu aldım, bilmem kaç dolar daha verdim usb ara kablosu aldım hani onu aldım bunu aldım derken aletin fiyatı daha da artıyor, bu tarz mobil ürünlerin kullanım ömrünü göz önüne alarak dahili pili bile sorun etmemeye başladım "piyasa şartları, donanımsal ve yazılısal gelişim hızı" dedim, apple'ın html5 geliyor diye flash olayında seçtiği politikayla beraber gelen adobe açılmalarıyla haklı olduğunu kanıtlandı ama "bu paraya bu alet eksik" dediğimde "hatersın sen" diye gelmeyin, bu kadar kolaya kaçmak size yakışmıyor apple ürünleri kafadan %30 "marka" farkı alıyor, bunu ne ar-geyle ne de gelişimle açıklayabilirsiniz, bildiğin pazarlama ve göz boyama parası bu gözden kaçırdığın bi nokta var abi... ben olaya yatırım olarak bakıyorum diyosun ama o marka farkı dediğin parayı ürünü ikinci el satmak istediğinde aynen marka farkı olarak üstüne koyabiliyorsun. apple bir ürün ile atıyorum samsung bir ürün arasındaki time/depriciation grafiği koysa biri şuraya şunların hiç biri konusulmaz bence. en basitinden ben 1.5 yıl önce aldığım iphone4 hala alıcı bulabilirken nerdeyse paralel piyasaya sürülen samsung galaxy s değeri yok oldu gibi bişe. en son bir arkadaşım 2 yıllık bir apple laptopu 600euraya(max 900 vermiştir alırken) sattığında oha demiştim.ha alan bilmiyordur dersin vs ama en kötü 400€a satabiliyorken öyle bir bilgisayarı, bir acer vs 2 yıl sonunda çöpe atıyosun. tablet piyasası belki biraz daha farklı olabilir her yıl yeni bir model çıktığını düşündüğünde ama apple diğerlerini karşılaştırdığında her zaman fazla değer kaybeden diğeri olur. paranın 2 yıl içinde erimesini istemiyorsan şuan appledan daha iyi bi seçeneğin yok gibi. BabacumMostors said: 2007-2012 arası imac 20" kullandım ama parasını ben vermedim, hatta geçenlerde forumdan birine sattık aleti. iphone 1-2 de epeyce kullanmış, denemişliğim var ürünler gayet iyi yazılım stabil ama o paralara değmez diyorum hani anca senarius gibi işimin gerekliliğinde almam gerekirse alırım en nihayetinde yatırım olarak değeri var ama hani günlük işlerimi yapmak için bu fiyat düzeyinde almam arada "ihtiyaç" (need) ve "arzu" (desire) farkı var şurda bide utanmadan 5 yıl kullandım sattım demişsin:D kaç tane elektronik cihazı bugun 5 yıl kullandıktan sonra satabilrisin nekadar aldığından bağımsız olarak? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zep Mesaj tarihi: Mart 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2012 . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenris Mesaj tarihi: Mart 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2012 Gladmir said: Su video yu bir izleyin, pek eglendim, Ipad sarcasm hat safhada http://revision3.com/tekzilla/ipadlive cali lewis'in hastasıyım :3 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Mart 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2012 apple ürünleri donanımından değil, markasının halk arasındaki prestijinden 2. elde satıyor. Yoksa akıllı olan adam zaten 2. el iphone 3gs fiyatına gider çok daha iyi sıfır telefon alır. 2. elde satıyor olması çok da iyi yapmaz ürünü. Marka isminin şişirmesi olmasa bi cacık olmazdı çünkü. Donanım olarak iyi ürünler satıyor evet, ama bu fiyatları hakettiğini vicdanen rahat bi şekilde söyleyemezsiniz sdf. Bide ev arkadaşımda iphone 4 var, bende htc wildfire. Standart kullanımda wildfiredan tek üstün yanı angry birds ü takılmadan oynaması sfgsdgsd Android telefonların ıvır zıvır gibi gözüken ama işlevsellik sağlayan bi sürü özelliği var karşılaştırdığın zaman. Apple ise hala kendi katı kurallarının içinde kendini boğuyor. Üretici size ne lutfederse yeni ürününde onu kullanabiliyorsunuz. Donanım süper ama kalıpların içerisinde. O yüzden fiyatını haketmiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zep Mesaj tarihi: Mart 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2012 bana hitaben yazdıysan seagle zaten o fiyatı donanımsal olarak hakedip edip etmediği hakkında bişey söylemedim. yatırım olarak düşünüyorsen ama o parayı marka değeri olarak hakediyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Mart 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2012 Evet abi o konuda haklısın elbette, araba alım satımı gibi bi iş apple ürününün 2. el piyasası da. Ama satmasının nedeni de süper olması değil işte. Prestiji satıyor, ha satıyor, o ayrı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Mart 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2012 Android de kullandım, iOS da. Android'de kullanmak için uğraşıyordum. iOS'ta telefonun özelliklerini kullanıyorum. Kullanıcı tecrübesi önemli bir konu ve android de göz ardı ediliyor. Daha düne kadar markete girip bir şey aradığımda çıkan sonuçların %95'i alakasız language ve sex ıvır zıvırıydı. Herkesin kendi nedeni, tecrübesi var elbet. Bu nedenle sevene ve tercih edene saygı duymak lazım. Android varken iki günde bir telefon kilitleniyordu, o veya bu şekilde kapatıp açıyordum. iPhone'u henüz hiç kapatmadım. Hiç... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Mart 11, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2012 valla apple hater iken önce iphone 4 ve ondan aylar geçtikten sonra macbook air almış biri olarak bu aletler parasını sonuna kadar hak ediyor derim şahsen. user experience, anahtar kelime bu. riglous güzel açıklamış. hakkaten aktif kullanmayan bilemez yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xlaidehlevar Mesaj tarihi: Mart 11, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2012 ipad 2 imden cok memnumum fakat yeni ipad e gecip gecmeme konusunda kararsiz kaldim, yani bi ekran icin deger mi? yoksa baska olaylarda var mi araa fark olarak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Mart 11, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2012 adamlar hava olsun diye çıkarmıyor çıktıgı gün eskisini atın yenisini alın böyle yapacaksın sen de. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gladmir Mesaj tarihi: Mart 11, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2012 xlaidehlevar said: ipad 2 imden cok memnumum fakat yeni ipad e gecip gecmeme konusunda kararsiz kaldim, yani bi ekran icin deger mi? yoksa baska olaylarda var mi araa fark olarak Yeni ekran icin sadece deger benim fikrim, diger enhanced feature larin toplami Ipad 2 den upgrade i hak etmiyor. Zaten reklam kampanyasi da revolutionary yerine resolutionary seklinde basladi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Mart 11, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2012 iphone 3gs'ten sonra 4'ün ekranı hayvan gibi gelmişti bana. aynı derece bi fark varsa ki olması lazım, geçilebilir. ama bi görmek lazım önce diyorum şahsen. pre orderlık bi durum yok yani Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Mart 11, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2012 Zep said: en son bir arkadaşım 2 yıllık bir apple laptopu 600euraya(max 900 vermiştir alırken) sattığında oha demiştim.ha alan bilmiyordur dersin vs ama en kötü 400€a satabiliyorken öyle bir bilgisayarı, bir acer vs 2 yıl sonunda çöpe atıyosun. burada şöyle bir hata var arkadaşın muadili bir ürünü kaç paraya alabiliyordu önce onu sormak lazım sonra apple-muadil farkını aldığında eğer ki 2 yıl sonra sattığın fiyat zaten aradaki farka denk geliyorsa zarten ortada artan bir değer yok ama arkadaşın birinci el aldığında o aradaki fark kadar alım gücünü kısmış oldu yani öyle daha ucuza aldığı şey "çöp" olmuş olmuyor, fiyatı farklı iki alet arasında ikinci elde "satılabiliyor" olması farkı bir anlam kazanmıyor. ne zaman fark yaratık, iki ürünün birinci el fiyatı aynı olur işte o zaman farkeder ama gel gör ki apple her zaman muadillerinden pahalı olduğundan böyle bir farktan bahsedemeyiz oyunculara yönelik sistemlerden bahsedebiliriz ama zaten apple'ın da oyunculara yönelik ürün yapma gibi bir hedefi hiç olmadı ipad için yineliyorum, ya verdiği paraya göre daha fazlasını sunsun yada bu kadar fiyat çekmesin apple da haklı, tüketiciler mantıksal bir tüketim tercihinde bulunmadığı sürece bu politikalarından neden vazgeçsinler ki? anasını satayım kıçında yamalı pantolonla gezinip elinde iphone4 ile dolanan insanlardan bahsediyorum bu arada, ayranın yok içmeye tahtrevanla gidersin çeşmeye. beter olsunlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kanuni Mesaj tarihi: Mart 11, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2012 xbox 360 dan guclu deniyor yeni ipad icin.. apple konsol gaminge goz dikmis falan fismekan diye soylentiler var. xbox360 ps3 seviyesindeymis aletin grafik veislemci gucu vs de vs. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kanuni Mesaj tarihi: Mart 11, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2012 BabacumMostors said: Zep said: en son bir arkadaşım 2 yıllık bir apple laptopu 600euraya(max 900 vermiştir alırken) sattığında oha demiştim.ha alan bilmiyordur dersin vs ama en kötü 400€a satabiliyorken öyle bir bilgisayarı, bir acer vs 2 yıl sonunda çöpe atıyosun. burada şöyle bir hata var arkadaşın muadili bir ürünü kaç paraya alabiliyordu önce onu sormak lazım sonra apple-muadil farkını aldığında eğer ki 2 yıl sonra sattığın fiyat zaten aradaki farka denk geliyorsa zarten ortada artan bir değer yok ama arkadaşın birinci el aldığında o aradaki fark kadar alım gücünü kısmış oldu yani öyle daha ucuza aldığı şey "çöp" olmuş olmuyor, fiyatı farklı iki alet arasında ikinci elde "satılabiliyor" olması farkı bir anlam kazanmıyor. ne zaman fark yaratık, iki ürünün birinci el fiyatı aynı olur işte o zaman farkeder ama gel gör ki apple her zaman muadillerinden pahalı olduğundan böyle bir farktan bahsedemeyiz oyunculara yönelik sistemlerden bahsedebiliriz ama zaten apple'ın da oyunculara yönelik ürün yapma gibi bir hedefi hiç olmadı ipad için yineliyorum, ya verdiği paraya göre daha fazlasını sunsun yada bu kadar fiyat çekmesin apple da haklı, tüketiciler mantıksal bir tüketim tercihinde bulunmadığı sürece bu politikalarından neden vazgeçsinler ki? anasını satayım kıçında yamalı pantolonla gezinip elinde iphone4 ile dolanan insanlardan bahsediyorum bu arada, ayranın yok içmeye tahtrevanla gidersin çeşmeye. beter olsunlar kisisel secimler neden seni bu kadar rahatsiz ediyor birak milleti ne yapiyorsa yapsin :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ayfon Mesaj tarihi: Mart 11, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2012 xlaidehlevar said: ipad 2 imden cok memnumum fakat yeni ipad e gecip gecmeme konusunda kararsiz kaldim, yani bi ekran icin deger mi? yoksa baska olaylarda var mi araa fark olarak ipad2'yi 3 cikmadan sat kayda deger bi para gecsin eline. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kanuni Mesaj tarihi: Mart 11, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2012 bende de ipad 2 var ipad 3 u gram dusunmuyorum ama yetiyor cunku bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sawer Mesaj tarihi: Mart 11, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2012 apple ürünleri düz mantık olarak her 3 jenerasyonda bir değiştirmen gereken ürünler , ipad2'in varsa hiç gerek görmüyorum.Sonuçta her gün yeni daha güçlü ekran kartları çıkıyor , alıyor musunuz ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Mart 11, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2012 Kanuni said: kisisel secimler neden seni bu kadar rahatsiz ediyor birak milleti ne yapiyorsa yapsin :) benim böyle bir beyanım olmadı, sadece "ederinden pahalı" diyorum talebin tabanını oluşturan hedef tüketici grubu hakkında bir iddiam var hani o da belirli temellere dayandırdığım bir iddia ki onda bile "niye alıyorsunuz kardeşim?" ve benzeri bir beyan yok. okuduğumuzu anlayalım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar