Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Animeye başlamak

Murray

Öne çıkan mesajlar

• Genel Yönetici
Animeye başlamak dersek tekrar, ilk izlenmesi gereken animeler şunlardır diye listeleyek konuya dönmeye çabalıyorum:

Film modunda The Girl Who Leapt Through Time yeter.

Öyle uzun serilere girme, 13 ep olarak başlangıç seti:

Kurenai
Haibane Renmei
Puella Magi Madoka Magica

Yeni başlayan biri için en uygun animelerin durduğu 26 bölümlüklerden:

Ergo Proxy
NHK ni Youkoso
Seirei no Moribito
Samurai Champloo
Bounen no Xamdou
Witch Hunter Robin

50 bölümlükler uzun sürsün istiyorum diyorsan:

Shijou Saikyou no Deshi Ken`ichi
Full Metal Alchemist - yeni versiyon
Full Metal Panic

Hala devam edenlerden istiyorum diyorsan bu sezon hiç anime izlememiş insanlara hitap eder dediğim şunlar var izlediklerim arasından:

Ano Natsu de Matteru
Natsume Yujin-cho Shi
SKET Dance

Çok uzun sürecek bir shounen'e girmek istiyorum diyorsan (bunlar Naruto, Bleach, Fairy Tail filan) Fairy Tail ile başla bence. Shounen de zaman içinde gelişen bir tür, şu anda hala devam eden en iyi örneği Fairy Tail bence.

Eklemek, çıkarmak istediğiniz varsa söyleyin. Yeni başlayan biri için iyi tavsiye bence bu.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Kaede said:

sana değil malmortitse dedim
ayrıyetten negima iptal edildi ve 3 bölüme rushlandı sonu
ayrı ayrıyetten one piecei popüler yapan zamanlaması ve snowball etkisi başka bir numarası yok

Animesini izlemedim ama niye? Manga çok güzel gidiyordu, yavaşça okuyordum kaç aydır.
Sosyal ağlarda paylaş

One Piece in güzel yanı lineer olmaması zaten, öyle randomdüşman-> powerup-> döv-> yenirandomdüşman şeklinde ilerlemiyor, eklenen her karakter, yaşanan her olay ya hikayenin, ya da karakterlerin gelişiminde önemli yer tutuyor. Powerupları da abartmadan yapıyorlar. En azından karakterler arasındaki güç dengesinde uçurumlar yok, karakter gelişimleri de sırf protagonist değil bütün karakterleri kapsayacak şekilde oluyor, bütün kadro orantılı bir şekilde gelişiyor^^

Kurgu anlamında da diğer shounenlerden daha farklı, ama kesinlikle kötü değil. Bir yandan kafalarına göre takılıyorlar, random maceralara filan karışıyorlar diğer yandan metaplot işlemeye devam ediyor ve karakterler buna çok güzel uyuyorlar. Yani ne öyle karakterin durup dururken kendini metaplotun ortasında bulması gibi bir durum var, ne de tamamen random yaşayan karakterler var; karakterler geliştikçe ünleri arttıkça yavaş yavaş dünyayı etkileyecek olaylara karışmaya başlıyorlar.

Yayınlanmakta olan en güzel shounenler şu an için One Piece ve Fairy Tail bence. One Piece in tek kötü yanı animesindeki olayların çok yavaş ilerlemesi -ki hiç filler filan yok o yüzden mangayla ara kapanmasın diye animeyi de yavaş ilerletmek zorundalar.

Diğer yandan kurgu anlamında One Piece i kötüleyip sonra Fairy Tail i örnek göstermek te biraz anlamsız bence, FT OP den daha random. Her arc düşman geliyo, dövüyolar sonraki arc yeni düşman geliyo işte. Arclar arasındaki bağlantılar bayağı zayıf(eğer varsa). Onda da Zeref metaplotu var gerçi, ama karakterlerin hikayeyle etkileşimi açısından OP daha aktif bence.
Sosyal ağlarda paylaş

ben mesela birisi animeye başlıcam ne izliim dediinde de genelde FMA onun dışınad welcome to the nhk , samurai champloo falan tarzı şeyler tavsiye ederim, bi de death note , çok belli bi konusu olduğu için.

burda 2 tane yunan arkadaşa tavsiye ettim 1i erkek 1 i kız hepsi izlediler bunları beğnediler sonra one piece izlediler çok fanı oldular, kız geçen okulda böle atladı önüme 350. bölüme geldim aralıksız izliorum die heyecanlı heyecanlı

demek ki o kadar da snowball effect falan yok abi beğenen beğenio huehue

tamamen zevk işi yani o yüzden çok tartışmaya gerek yok ben, ben orda savunma yapmamın sebebi ynai "kötü" denilmesinden veya çok random falna gibi yorumlardan dolayı, ha beğenmessin ok.

ablam death note izlemişti beğenmişti baya, sonra kendi kafasına göre one piece izlemiş bakiim die geldi bana bi gün izledim ama ne öle kolu bacağı uzuo, çocukça geldi ,ana karakter de aptal baya dedi, hahah dedim abla izleme zaten sen one piece.
Sosyal ağlarda paylaş

Luffy'nin kaptan olduğu ana hikayede mantıklı bir şey olmasını beklemek kafadan yanlış bir yaklaşım öncelikle. Ayrıyeten kurgusu kötü diyen birisinin önce kurgu kavramını iyice bir pekiştirmesi gerekiyor. Bu kadar senedir devam eden bir hikayede bu kadar tutarlılık kötü bir kurguyla gerçekleşmez. Ayrıca OP de bir şeyler rastgele gelişmiyor. Bunu söylemek çok yanlış, Luffy'nin yola çıkışı, korsan olmayı istemesi, tayfasını kurması rastgele olan şeyler değil dikkat ederseniz. Hepsinde bir amaç var. Kafasındaki şapka bile eski korsanlar kralının.

Kısaca "ben beğenmedim" demek ayrı, "çok kötü bu ya millet nasıl beğeniyor" demek ayrı şeyler. Sizin zevkinize hitap etmemesi kötü olduğu manasına gelmez.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...