Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Fizik Bölümünden Mezun Olmak

Ofey

Öne çıkan mesajlar

Fen-Edebiyat Fizikten mezun olmaktan bahsediyorum. Arkadaslar su an 2.sinifim 4.donemimdeyim. İleride normal şartlar altında (NŞA)iyi bir üniversite de medical physics doktorası yapmak istiyorum ama bu GPA ile olcak gibi degil. yavas yavasda bu hayalimi kaybediyorum. ingilizcem gayet iyi. amerikada 3 ay kadar kalmisligim da var. bunları goz onunde bulundurursak, fizik bolumunu bitirdikten sonra akedimik haric neler yapabilirim. Yuksek Lisans olaylarını falan da hesaba katabilirsiniz. Yardimci olursaniz sevinirim.
Sosyal ağlarda paylaş

Ofey said:

fizik bolumunu bitirdikten sonra akedimik haric neler yapabilirim.

Emlakcı olabilirsin.
Mütehait olabilirsin.
Bi bankaya girip vezneden başlayabilirsin.
Eczacı kalfalığı yada berber çıraklığı gibi günümüzün kaybolan değerlerinde yer bulabilirsin.
Taksi söförü yada halk otobüsü muavini olabilirsin.

Bunlar fizik mezunu olarak Türkiyee önüne sunulan imkanlardan sadece bir kaç tanesi.
Sosyal ağlarda paylaş

ofey sen sanırım boundasın,geçen yazmıştın boğaziçi topikine çünkü.Eğer öyleyse,medikal fizik yapmak için daha iyi bir yer olamaz,çok iyi imkanlar sunuyor,opsiyon bile var medikal fizik diye.Eğer bounda değilsen de, en azından masterını bounda yapıp oradaki hocaların referansıyla %80 iyi bir yere gidersin.

Hem ortalamam düşük diye üzülme,bazen iyi bir GRE skoru ve iyi referanslarla ,ve tabi bu 4 sene boyunca ne gibi aktivitelere katıldığınla doğru orantılı olarak çok iyi doktora programlarına kabul alırsın amerikadan....ayrıca daha 2. sınıfsın 2.5 senen daha var, yükseltirsin ortalamanı,yaz okullarına falan katıl;)
Sosyal ağlarda paylaş

he bu arada yazının devamını okumamışım akademi hariç demişsin;)

akademi hariç tıp dalındaki birçok ölçüm aletinin tasarımını kontrolünü yapabilrsin,hastanelerde çalışabilrsin,mesela Amerika'da çok iyi para götürür medikal fiizkçiler,çünkü geçen sene çıkan bir yasayla her hastane bir tane medikal fizikçi bulundurmak zorundaymış...

bizim bölümdeysen bilirsn zaten ALpar sevgen sürekli 100.000 dolar senede kazanıyorlarr medikale geçin diyee mailler atıyordu.ne kadar doğru bilemem ben medikalci değilim.=)
Sosyal ağlarda paylaş

Ofey said:

Fen-Edebiyat Fizikten mezun olmaktan bahsediyorum. Arkadaslar su an 2.sinifim 4.donemimdeyim. İleride normal şartlar altında (NŞA)iyi bir üniversite de medical physics doktorası yapmak istiyorum ama bu GPA ile olcak gibi degil. yavas yavasda bu hayalimi kaybediyorum. ingilizcem gayet iyi. amerikada 3 ay kadar kalmisligim da var. bunları goz onunde bulundurursak, fizik bolumunu bitirdikten sonra akedimik haric neler yapabilirim. Yuksek Lisans olaylarını falan da hesaba katabilirsiniz. Yardimci olursaniz sevinirim.

Ben İstanbul Tıp Fakülte'sinde medikal fizik yüksek lisansı yapıyorum. Medikal Fizik için hemen doktorayı düşünmek gereksiz. Medikal Fizikçi olarak çalışabilmen için gereken şart bu konuda master yapmak. Bir kere bu bölümün yükseğini bitirirsen konuyla ilgili çalışırken doktorana başlayabilirsin.

Yurtdışında bu konuyla ilgili okumak niyetindeysen ise şöyle bir durum var. Yüksek lisans genelde hastanelerde yapılıyor. Doktora ise tercihen kanser araştırma enstitülerinde. Böylelikle yükseği bitirdiğinde sektörde, hastane ve şirketlerde çalışacak adam oluyorsun. Doktorayı bitirdiğinde ise bu konuda araştırmalar yürüten akademisyen olabiliyorsun.

Bölümle, şartlarla ilgili merak ettiğin bir şey olursa cevaplayabilirim.

edit:

Esnaf said:

ben hep merak etmişimdir fizik okuyanlar türkiyede ne yapar diye. :P

Tıp sektöründe onkoloji ve biyofizik alanlarında çalışılıyor. Bunun dışında tıbbi ekipman satan ve denetimini yapan özel şirketlere girilebiliyor. TÜBİTAK ve ASELSAN ara ara fizikçi alımı yapıyor bunun dışında. Birde aldığın eğitime göre yüksek lisansı malzeme veya elektronik gibi mühendisliklerde yaparak o alanlarda çalışan ya da akademisyeni olan çok kimse var. Tabi bunlar aslen fizik bölümünde kalarak orada akademisyen olmak istemeyenler için.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...