Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hasan Mezarcı

spompas

Öne çıkan mesajlar

bunların başına geleni ister kabul edin ister kabul etmeyin,islamın tasavvufi yönüyle uğraşırken balatayı sıyıranların oluştuğu bir topluluk mensubu olduklarını düşünüyorum,en basiti kendilerine enel hak diyerek onu çıkartan şahısdan daha fazla cezbeye kapıldıklarını sanarak akıllarını yitiriyorlar işte.
genelde uyuşturucularla ve non-stop zikirle bir yerlere gelebileceklerini sanmak 1000 yıl öncesine uzanıyor alamut kalesi de buna bir örnek zaten,tasavvuf ehli büyük insanlar ''eğer havada uçan biri görüyorsanız kerametine inanmayın herkes uçabilir'' kelimelerinin altında da bu saçmalıklar yatıyor işte

fi tarihinde evliyalardan biri bişr-i hafi olabilir tam emin değilim,suyun üstünde yürüdüğüne şahit olan bir şehir halkı varken yani bu kadar bilinmezlerden haberdarken,evine gelen misafire yemek yaparmısın dediği eşi,hafifden sıyrık olduğundan sırtında 2 tur attırırsan evin içinde yaparım dediğinde bunu yaparak bu belalara sabrederek mükafatımı öte dünyaya kalmadan bu dünyada aldım diyebilen insanların dibinde 2 gün oturup tamam evliyayım ben kardeşim eyvallah diyenlerin örneklerindendir mezarcı v.s ler

neyse biraz karışık oldu yazdıklarım ama,tasavvufda birşey öğrenmeden kendilerine ünvan veren kişilerden birinin aklının başında olduğunu görmedim.bence bu gözlükle bakılmalı mezarcılara v.s v.s
Sosyal ağlarda paylaş

adamı hapishanede delirttiler siz burada gırgır şamata peşindesiniz. muhtemelen ebu gureyb'den beter koşullarda yaşattılar. adamın konuşmasını bi dinleyin de sonra geçebiliosanız geçin dalga:
http://www.youtube.com/watch?v=-hhlURnZ_8w&list=PL4F70D68B9906B311&feature=plpp_play_all
Sosyal ağlarda paylaş

odullusoru said:

adamı hapishanede delirttiler siz burada gırgır şamata peşindesiniz. muhtemelen ebu gureyb'den beter koşullarda yaşattılar. adamın konuşmasını bi dinleyin de sonra geçebiliosanız geçin dalga:

bi de bunu izle bakalım
http://www.youtube.com/watch?v=ojaBNWPe7A0&feature=related
Sosyal ağlarda paylaş

saplashaman said:

Sonrada ergenekondan iceri girenlere adalet bekleyenlerden olursunuz degilmi , senin gibileri boyle gordukce sebebsiz yere yatmadiklarini ve totomla guldugumu belirtmek isterim iste,o adamlarin ahi bunlari boyle tirmaliyor iste

Gün gelir devran döner, o asırlık çınar ağacı başkalarına da girer.
Sosyal ağlarda paylaş

Myshkin said:

odullusoru said:

bi de bunu izle bakalım

" dersimde dedelerini katledenlerin sözcülüğünü yapıyorlar, koruyorlar ". e doğru.
Sosyal ağlarda paylaş

Myshkin said:

odullusoru said:

bi de bunu izle bakalım

pardon da bunların çok benzerini sayın recep erdoğan beyefendi de söylemiyor mu ?
Sosyal ağlarda paylaş

saplashaman said:

içeriği dinlemeden totodan atma bu demek yani,bi dinleyinde ondan sonra yorum yapın şurada adam haklı dibine kadar işte ne zorunuza gidiyorki anlayamadım şimdi

Sizin gibi totocu yok aziz ve muhterem cemaat, içeriğini dinledim ve sana yumruktan teoman tahlilinin ötesinde yorumlarsam:

1. Kimsenin gittiği meyhaneyle uğraşmak sizin işiniz ve haddiniz değil. Laiklik gibi evrensel bir kuralı kaldırmayı isteyebilirsiniz, isterseniz sizi buruşturup paketlerlerse de delikanlı gibi bu durumu kabul edeceksiniz, çıkıp gözyaşlarıyla nine gibi ağlamayın TVlerde.
2. Alevileri ikaz edecek bir adam değil şizofren Hasan Mezarcı. Alevileri şeriatçının teki ikaz ederek korkutamaz.
3. Alevilik sadece Ali'nin yaptıklarının aynısını aynen tekrar etmek demek değildir. Ali'nin yolunu referans alarak, değişen zamanla inançları, alışkanlıkları değişmiştir. Kimseyi zorla camiye götüremezsiniz, bundan dolayı hedef gösteremezsiniz. Devleti camiye gitmedi diye dikkat etmeye çağıramazsınız. Böyle bir hak/hukukunuz yoktur.
4. "Biz buna inanmıyoruz" demek İslama şuna buna hakaret değildir. İran kafası yaşayan dümbüklerin her farklılığa "hakaret" demesi kabak tadı verdi artık.

Daha uzatmak istemem, keza 1000 madde çıkarırım sırf bu konuşmasından. Ki kendisinin şöyle bir sağ listeye tıklarsan çok daha sert, kanlı, kafa kesmeli beyanlarını bulursun youtubeda.
Bazı şeyleri söylemek bu kadar kolay değil. Biraz mert olsa keşke islamcı hareket de açıkça çıkıp biz sizi keseceğiz ahanda er meydanı diyebilse. Böyle gözyaşlarıyla ajitasyon yapmasanız da Hasan Mezarcı gibi şizofren, ruh hastası cümle alemin en gerizekalı, nefret dolu dümbük mesihlerini savunmak durumunda kalmasanız
Sosyal ağlarda paylaş

valla zan altında bırakıyorsun insanları,islamcı dediğin adam keser muhabbetide bayatladı artık,benim fikrim net bu islam konusunda islam olmasaydı şahsen bulgardan macardan farkım kalmaz ve türklüğümün farkında olmazdım.bu kelimelerim tepki çekecek biliyorum ama bu böyle ayrıca islamın bütün emir ve yasaklarına riayet ettiğim söylenemez,hiç kimse de söyleyemez .

2.madde de yazdıklarına katılmıyorum.hz alinin yolunda gidenlere alevi denir doğru,fakat onun yapmadıklarını yapıp ona mal etmekte ajitasyonun önde gidenidir.muaviye ye yezide dahi hatta hz ebubekire ,hz osmana bile bilip bilmedik yere iftira atabilecek kadar alçalan şahsiyetlerin olduğunu da görmek karşı görüşteki insanları mesafeli yapıyor maalesef,sapıtmadan önceki fikirlerine tamamen katılıyorum hasan mezarcının kıvırtma v.s yok işte anlatabildimmi daha açık anlatayımmı?
Sosyal ağlarda paylaş

Keşke bulgar macar alman fransız gibi olabilseniz de biraz demokrasimiz olsaydı, insanlar hakkını arayabiliyor olsaydı, yumurta suç delili sayılmasaydı, basılmamış kitaplar sansürlenmeseydi vs.

Aleviliğin sünni islama göre avantajı, kendini sorgulayıp "rönesansını" gerçekleştirebilen bir anlayışa sahip olmasıdır. Ben alevi değilim fakat sempati duyuyorum çünkü sizin tam da anlayamadığınız şeyi onlar yapıyor, bir kişinin yolundan gitmek demek 50bin yıl boyunca her yaptığını aynen tekrar etmek değildir.

Artı Türklüğünün farkında olmanın islamla tam olarak nereden bağlantılı olduğunu anlayamadım. Sevip sevmemem ayrı konu fakat senin Türklüğünün farkında olmanı sağlayan yeni-osmanlı - jöntürk - ittihat hareketi ve daha sonrasında Türk ulusu ismini ortaya çıkaran Mustafa Kemal çizgisinin tamamı islami yönetime karşı gelip onu yıkmışlardır.
Yani senin türklüğünü yaşıyor olman ne kadar iyi bilemem ama bunun sebebi islam değil. Öyle olsa suudiler de türk olurdu.

Alevilerin inançlarını değiştirmeye, üniversite profesörlerini tutuklamaya kalkmadan keşke biraz kendi birikiminizi bilginizi sorgulayıp kendinizi geliştirebilseniz ne iyi olurdu
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...