coki2000 Mesaj tarihi: Şubat 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2012 Merhaba beyler, Şimdi ben bu sene freshman 2. dönemdeyim ve seneye 2. dönem İsveç'e erasmus için başvurdum. Büyük ihtimalle kabul alacağım. Gitmeyi çok istiyorum ama baya endişelerim var bu konuda. Mesela başta para konusu zira İsveç için çok parlak şeyler söylemiyorlar o konuda. Avrupa 490 euro civarı grant sağlıyormuş ama onu veriler mi vermezler mi bilmiyorum. Verseler bile aylık en az 700 euro falan gidiyormuş. İkincisi ders konusu. Maksimum 30 ECTS 15 kredi ders alınıyormuş. Yani nereden baksan 2 ders az almış olacağım eğer gidersem. Sizce çok sıkıntı olur mu? Giden arkadaşlar varsa yardımları bekliyorum. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Şubat 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2012 Aramaya inan. Bikerede bilgi ayagima gelsin diye beklemeyin arkadas. http://forum.paticik.com/read.php?21,5060982 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dusuncelihayvan Mesaj tarihi: Şubat 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2012 hiç bir şeyi düşünme ve git. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ofey Mesaj tarihi: Şubat 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2012 gitme. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SNA1L Mesaj tarihi: Şubat 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2012 dusuncelihayvan said: hiç bir şeyi düşünme ve git. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Şubat 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2012 En fazla 30 ECTS alabiliyorsun diye bir şey yok, istediğin kadar alabiliyorsun, en z 30 ECTS alman lazım o da hibeyi alabilmen için. 490 euro dediğin hibeyse onu avrupa vermiyor, ankaradan geliyor o hibeler ve %80 veriliyor, ne kadar kalacaksan bir kerede topluca yatırılıyor para hatta. Harcama konusunu 10 farklı yerde söyledim sanırım ama sana bağlı ne kadar harcıyacağın, 90 euro'ya bir ay yemek yer; leş odalarda 130 140 euroya her şey dahil kalırsan para bile arttırırsın. Ama işte güzel bir yerde kalayım, Türkiye'deki gibi yiyeyim, eğleneyim dersen 700 de gider 1000 de gider, daha fazla da gider. O sana bağlı. Edit: Evet, hibe çıkarsa düşünme, çıkmazsa ailen aylık 500 600 euro yollayabilir mi onu düşün ve git. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Şubat 25, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2012 Haci isvecin hicbiyerinde 150 euroya hersey dahil oda bulamazsin. Imkansiz gibi bisey, hani tanidigin falansa belki yeyip ictiginle kurtarirsin. "Ev tutar cikarim" olayi zaten yok. Sistemin burayla alakasi yok. Bide yemek olayi da 90-100 euroya zor. 1 ay boyunca sadece makarna yersen evet 90-100 euroya gelir. Isvecte en ucuz yemek mcdonalds,burger king gibi fastfood restoranlar. En ucuz menude assagi yukari 5-6 euro Hergun ordan yesen bile aylik 150-200 euroyu gecer. Ekmek pahali, meyve sebze pahali. Yemek yapmayi biliyosan assagi yukari 100-150 euroya halledersin. Yok bilmiyosan, ögrenirsin :) Supermarketlerde dondurulmus yemekler var, onlarda guzel alternatif. Paketi 3-5 euro arasi. Tabi tadi tatmin ederse. Ucuz ev bulcam diye kicini yirtip, virane biyere dusersin. Busefer okula uzak kalirsin falan, gece otobus yoksa gelip gitmesi zor olur vs. huzursuz olursunuz. 250 falan dogru duzgun bi odaya, 150 yemege gider. 60-70 aylik otobus/tren parasi, ufak biyer olursa bisiklet alip gidersin heryere. Bu sartlarda ot gibi yasarsan aylik 500 euroya gecinirsin. Gitmiskende biseyler yapmak lazim ama erasmusun olayi o zaten, ot gibi yasamaya giderseniz 2 ayda bunalima girer kendinizi kesersiniz isvecte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hoccemama Mesaj tarihi: Şubat 25, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2012 hiç bir şeyi düşünme ve gitme. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Şubat 25, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2012 hah grandmaster sweden resident geldi :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Oski Mesaj tarihi: Şubat 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2012 git, part-time bi iş bul aynı zamanda bi barda veya kafede falan. ben almanya'da bir irish pubta çalışıyordum haftada 2 veya 3 gün. saat başı 7 euro'ydu asgari ücret, azami de 8 saat çalışma. cumartesileri bahşişlerle birlikte 150 euro aldığım günler oluyordu. almanya'dan döndüğümde cebimde 3000 € vardı hibelerden artan vs. ki gidip görmek isteyip de göremediğim yer, yemediğim yemek, almadığım ps3, pspgo vs. kalmamıştı. tabi ben üniversite öğrencisiyim çalışmam diyorsanız o sizin zevkiniz. ben bütün üniversite hayatım boyunca çalıştım. rahatlıkla hayatta yaptığım en akıllıca işlerdendir diyebilirim. hiç bir zaman kantinde batak oynarken kız kesip, okul bahçesinde kankalarla sigara içmedim tabii eheh. benim zamanım çok değerliydi. erasmus iyidir, süperdir. kesin git. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lancelion Mesaj tarihi: Şubat 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2012 hangi üniversite, o da önemli, umea falansa bir daha düşün bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Şubat 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2012 Oski said: git, part-time bi iş bul aynı zamanda bi barda veya kafede falan. Iyi hos tabide, isvecte isvecce olmadan is bulmak biraz zor. Gittigin sehire de bagli. Stockholmde falan imkansiz bulamazsin. Anca pizzaci yaninda falan sansin varsa oda. Onlarda öyle part time istemez, full time calismani bekler. Oraya giden afgan isciler falan saatlik 3-4 euroya calisiyo. Lund ve Uppsala'da sansin daha yuksek, keza oralar ögrenci sehri tam. Erasmuslarin calisma izni varmi ayriyeten oda var tabi, emin degilim bundan. Lisans/Master ögrencileri full time calisabiliyo normal bi vatandas gibi. Ama iste olay isveccede bitiyo. Artik ingilizceyle is bulmak falan hayal gibi isvecte. Bide umeå'nun nesi var lan? Ne var neguzel yer iste. Soguk biraz kislari ama, yazlari civil civil. Kucuk yer, heryere bisikletle gidersin, masrafin olmaz. Mis gibi spor merkezi var kocaman. Ayriyeten kuzeyin insani daha cana yakindir. /summon hoccemama Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cd- Mesaj tarihi: Şubat 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2012 ben Jönköping'e gitmiştim dusuncelihayvan said: hiç bir şeyi düşünme ve git. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hoccemama Mesaj tarihi: Şubat 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2012 isveççe bilmiyorsan iş bulma şansın lotodan büyük ikramiyeyi kazanma şansınla neredeyse eşit. Buna bar ve kafelerde dahil. Mesela, bizim okulda 2 bar var orada isveççe bilmesende çalışabilirsin ama bir kaç kişiyle sınırlı iş imkanı. Bu tarz işleride okul başlamadan önce gelip bulmak lazım. Genellikle önceden çalışan mezun olup gidiyor. Yazın zaten ölü sezon, semestr başlamadan iş ayarlanabilir. Umeå'ya kar, kış, soğuk sevmeyen, gelmesin. Bana kalırsa hiç bir erasmus öğrencisi gelmesin. Çoğu öküzün, üç kağıtçının, çıkarcının önde gideni. Kıskançlık ve eziklikten kaynaklanıyor diye düşünüyorum. Ne kadar iyi davransamda sonuç aynı :)) görsem selam bile vermem artık. Türk Türk'ü gurbette öper derler ya, gerçekten doğruymuş. Korax dahil adam gibi adam bir kaç tane Türk gördüm burada. Tekrardan Korax'a teşekkürlerimi iletirim. Sağolsun yedirdi içirdi yeri geldi bildiğini anlattı. Neyse şehir iyidir, her yere bisiklette gidebilirsin. Şehirle doğa iç içe. Büyük spor merkezi var. Sabah 6 akşam 11 arası açık. İstediğin çoğu sporu yapabilirsin. Plaj voleybolundan tut, squash, badminton, yüzme, body building vb her şey var işte. İnsanları iyi, yardım sever. Daha bir kere kötü bir davranış görmedim. Irkçılık vb tarzı hiç bir şey yok. Bir şey sorarsınız adam işini bırakır sana yardım eder. İnsanları 10 numara sonuç olarak. Son olarak bar pub disko, restaurant cafelerden bahsedim. Açıkçası seçenek çok yok, var olan yerlerde çok süper değil ama idare eder. Zaten arkadaş para mevzundan bahsetmiş, genel olarak pahalıdır bu tarz yerler. Tasarruf yapıcam diyorsan odanda oturucaksın çayı kahveni yemeğini kendin yapıcaksın, geri dönüncede çok pahalıydı çıkmadım dışarı dersin sdf. Genel olarak arkadaşlarla toplanılır ve yemek yenir, parti yapılır. Zaten bara puba gitsen gece 2 de kapanıyor, çıkışta birinin kaldığı yere gidip orada devam edilir Üniversiteye gelince; bir çok ülkeden öğrenci var, her memleketten arkadaşınız olur. Hocalar iyidir, Türkiye'deki gibi muamele görmezsiniz, adam yerine koyarlar. Diğer bölümleri bilmem ama business schoolda okulun sağladığı imkanlar gayet iyi. Baya karışık oldu yazdıklarım ama özet geçersem, erasmusçular gelmeyin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Şubat 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2012 Ya İsveç'i bilmiyorum da, Almanya'ya gelecek erasmusçulara da tek bir şey söyliyim, ders çalışmayacaksanız gelmeyin, zaten kalırsınız direk ne kadar ders varsa. (İspanya ve doğu avrupa falan yapın, coşun eğlenin. Hele ispanyolların hepsi erasmusa gelenleri gibiyse 7/24 çılgınlar gibi eğlenirsiniz, nerede, kiminle uyandığınızı unutursunuz.) Ders çalışmayı göze alan, öğrenmekten keyif alan insanlar için mükemmel bir yer Almanya (en azından Göttingen), ben erasmusla master tez yılımda geldim, hocalar mükemmel, dersler mükemmel, olanaklar sınırsız vs. burada olmak çok güzel. Bu arada İsveççe yoğunlaştırılmış dil kursu almaya başladım bugün, günde 4 saat 3 hafta hergün olacak. Almanca ve ingilizce bilen birisi için öğrenmesi çok kolay bir dil gibi geldi, tabii yaşayanlar daha iyi bilir. Mart sonu gibi de Stockholm'e geleceğim, bir de Lund'a gitmeyi düşünüyorum, vaktiyle orada master yapma şansım vardı, neler kaçırdığımı görmek istiyorum sdfgh P.S: İş bulurum diye gaza gelip erasmusa gitmeyin sakın, hele öğrenci şehri falan değilse gittiğiniz yer aman diyim, aç sefil kalırsınız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anelor Mesaj tarihi: Şubat 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2012 ya bu ECTS Value bildiğimiz kredi mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dusuncelihayvan Mesaj tarihi: Şubat 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2012 evet avrupa okullarının ortak kredi sistemi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anelor Mesaj tarihi: Şubat 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2012 peki türkiyedeki 1 kredi = 1 ects midir? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Frantic Mesaj tarihi: Şubat 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2012 1 tr kredi = 1.5 ECTS Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Frantic Mesaj tarihi: Şubat 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2012 bu arada erasmus'da calismak cok zor. birincisi ulkesine bagli olarak calisma iznin ve sigortan yoksa zaten yabanci isletmeci ise almiyor. ikincisi sadece ingilizce bilmek yetmiyor, genelde o ulke dilini bilmen sart. ama sagda solda turk isletme bulursan kacak deneyebilirsin sansini. normalde saati 8 euroluk ise 4-5 eurodan calisabilirsin eger duzgun yer bulursan. genel olarak erasmus mantigiyla da bagdasmiyor calismak zaten. vakit degerli, zaman hizli geciyor. tamam para kasmak iyidir de para kasacagin vakiitte bir cok seyden geri kaliyorsun sikinti orda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zep Mesaj tarihi: Şubat 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2012 türkiyedeki lisans bölümleri kaç kredi oluyor toplamda? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Frantic Mesaj tarihi: Şubat 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2012 min 140 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zep Mesaj tarihi: Şubat 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2012 oha direk fail benim bölüm(yurt dışı) 160 ects senin hesapla trdeki okullar 100 kredi falan olması gerekiyor? yada benim okulun 210 ects... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Frantic Mesaj tarihi: Şubat 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2012 min 140 tr kredisi dedim ben 4 yillik fakulteye. 210 ECTS yapiyor. normalde bachelor'da 180 ECTS olur genelde avrupada. 240'a nasil ulastin bilemedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zep Mesaj tarihi: Şubat 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2012 editledim ya yanlış hesaplamışım bidaha edit:şimdi oturdum bidaha hesapladımda dediğin gibi 180i buluyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar