Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Zülkarneyn - İskender Türe


ghaldszar

Öne çıkan mesajlar

Zülkarneyn' in sırrı!
Bugüne kadar doğuya, batıya ve kuzeye seferler düzenlemiş ve yeryüzünün büyük bir bölümünü ele geçirmiş cihangir bir kral olarak düşünülen Zülkarneyn, uzaya seyahat etmiş olabilir mi? Klasik kaynaklarda, Makedonyalı İskender, İran Kralı Kuruş, Yemen hükümdarlarından Afrikis el Himyeri olabileceği üzerinde durulan Zülkarneyn' in. Hz. İdris (Hanok) olma ihtimalinden söz edilebilir mi?

Zülkarneyn ayetlerinde, dünyamızın son bulacağı kara deliğin koordinatı mı verilmiştir? Zülkarneyn ayetlerinde, akıllı canlıların yaşadığı bir çift yıldız sisteminin koordinatı mı bildirilmektedir?

Kuran, kıyamete yakın dünyaya saldırarak bütün insanları yok etmeye çalışacak Ye'cüc-Me'cüc isimli yaratıkların uzaydaki yerini mi tarif ediyor?

Zülkarneyn' in Ye'cüc ve Me'cüc isimli yaratıkların önüne çektiği set nasıl bir settir?

Tarihin en tartışmalı konularından biri bir kez daha aralanıyor!
[hline]
Ben bir kısmını okudum daha henüz bitmedi. Annem okudugundan da henuz bitiremem herhalde. Fakat ilginc bir kitap. En ilginc olanı da bu gune kadar gördüğüm tüm din profesorlerinin kitaba karşı pek bir sey diyememeleri. Sadece dinde yeni bir yorum diye nitelendirdikleri bir kitap.
Dinde yeni bir yorum denilen ve profesorlerimiz tarafından rededilemeyen böyle ilginc iddialarda bulunan bir kitap olunca zaten dikkat cekiyor.
Bilim Kurgu tarih ve Din konularına ilgisi olanlara iyi bir sentez.

[Bu mesaj ghaldszar tarafından 01 Ekim 2004 15:19 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ya safsata da olabilir.yine arapça birşeyler falan içeriyor yobaz biri yazmış olabilir belki.neyse saçmaladım ben...[signature][hline]administrator error

-oo saçını mı kestirdin çok yakışmış.
-salak salak konuşma ikimizde iğrenç göründüğümü biliyoruz...

progresifim progresifsin progresif


:rock::rock:
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ya arkadaşlar apokalipseyi okudunuzmu bilmiorum ama ondada hitlerle ve mu kıtası hakkında biton bişiler yazıodu kimse reddetmedi çünkü reddedilcek bişi yok adam kurmuş yazmış ehueheuh birçok kimse böle konularda saçmalıyo ama KURAN da da uzay ve yerbilimi hakkında br çok şey yazıo ordan esinlenilmişte olabilir:)[signature][hline]karakabus yakar ruhunu insanoğlunun
hep yakınımızdakiler uzaktır bize
ney sesine hasret büyürüz biz
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yazarı İsmail Türe.
Yazarın türk olması sizi şaşırttı herhalde ama öyle.
Zülkarneyn kuranda bir çok kez ismi geçen bir şahıs. Öncelikle Kurandan alıntılarla Zülkarneynin kim olabilceği konularında detaylara inilmiş. Gerçekten iddia edildigi gibi Büyük İskender olup olamayacağoı bir peygamber mi oldugu sorgulanıyor. Bu arada Zülkarneyn hakkında bazı bilgiler veriliyor. Zülkarneyn Allah tarafından verilen güç ile dünyanın yokoluşuna kadar ye'cüc Me'cüd denilen kavmi bir surun arkasına hapsediyor. Bu settin yapılışı hakkında bilgiler var. Kitap bu seddin dünyada olmadığını uzayda bir yerlerde olduğunu ve Zülkarneynin de binlerce yıl önce uzaya çıkmış ilk kişi olup olmayacağını sorguluyor.
Kitabın Dan Brown kitaplarıyla alakası yok. Dan Brown olan olaylara kendi hikayesini yerleştiren bir adamdır. O tarz bir şey beklemeyin. Gerçi bitirmedigim icin nelere ulşaşıyor sonunda bilmiyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Eger Zülkarneyn hakkında merakınız varsa okumanızı tavsiye ederim,bir otobüs yolculugu sırasında meraktan almıstım oldukca ilginc bulmustum ilginç bir kitaptır.

NOT:Bir kitabın içeriginde arapça bazı şeyler içermesi onu yobazlıkla nasıl bagdaştırır merak ettim,çok enteresan bir yaklasım dosgrusu?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

AVP yi seyrederseniz kutuplarda buzulun 2000 feet altında bbir tapınak buluyorlar orda aliien lar var zamanında predator ler uzaydan gelip o tapınağa alien ları yerleştirmişler aztecleride alıenlara vermişler ki alienlar çoğalabilsin insanlar üzerinden ürüyolar biliyorsunuz sonra predatorler gelip alienları avlıyolar eğlencelik yani neyse bu av konusuna ve insan kurbanlara takılmayalım olay buzulun 2000 feet altında bulunan tapınak ve o insanların onu bulmaları biliyorsunuzki kuzey yarımkürede asya bölgesinde yecüc le mecüc ün mezarı olduğu tahmin edilen bir yer bulunda buzulun bayaaa bi altında ama açmaya cesaret edemiyorlar şu an yani bu AVP denen filim bir nevi olacak olayları empoze etmeye çalışmak gibi birşey yakında daha fazla kurcalamaya başlarlarsa buldukları şeyleri başımıza neler gelebileceğini kim bilebilir[signature][hline]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bir zamanlar bir IRC kanalında şöyle bir topic görmüştüm halen daha unutamam kanalın ismi #ateist

"Kuran-ı Kerim dediğiniz kitap Allahın varlığını kanıtlıyorsa çizgi romanlarda Supermen in varlığını kanıtlıyor"
bu çok ilginç bir mantık hangi çizgi roman evrenin gün geçtikçe genişlediğini insanlığa yüzyıllar önce haber veriyor ?[signature][hline]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Olayin gercekten de yobazlikla ne alakasi var onu anlayamadim. Bu tabiri nasil bir mantikla kullandigini aciklarsa daha iyi anlayabiliriz belki. En azindan bizlerde bilinclenmis oluruz.

Kitap'i alip okumayi düsünüyorum, en kisa zamanda. Anlatilanlarin bir hayal ürünü olmadigini düsünüyorum ki, her gonderilmis kitap da Ye'cüc-Me'cüc 'ü anlatan ayetler, hadisler bulunmaktadir. Gercekten entresan bir konu. Okuduktan sonra daha iyi ve bilincli yorum yapma sansim olacaktir.

Ateistlere söylecegim tek sey, insanin hic birsey yerine en azindan kücük bir "ot" a inanmasi daha iyidir. Hic birseye inanci olmayan bir insanin hayata bakis acisi ne kadar genis olabilir bir düsünmek lazim. Ve her zaman destekledigim bir söz vardir "Tribülansa girmis ucakta ateist bulamazsiniz".

Ayrica herkes inancini kendine yasasin, baskasi bir baska seye inaniyor diye onunla dalga gecip, kucumsemeye kalkmasin ki, kendisini kucuk dusurmesin. Konusurken, ossurmasin ki, etrafina pis kokular yaymasin.[signature][hline]i have no tears, there is only pain

[Bu mesaj -ryan- tarafından 08 Ekim 2004 11:12 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

HARUN YAHYA'NIN
YECÜC VE MECÜC NE ZAMAN NEREDE? adlı eserinden alınmıştır

Yecüc ve Mecüc’ün bozgunculuğunu geçmişte Hz. Zülkarneyn’in yaptığı sed engellemiştir

Allah Kehf Suresi’nde Yecüc ve Mecüc hakkında şu şekilde bildirmektedir:

Dediler ki: "Ey Zu'l-Karneyn, gerçekten YE'CÜC VE ME'CÜC, YERYÜZÜNDE BOZGUNCULUK ÇIKARIYORLAR, bizimle onlar arasında bir sed inşa etmen için sana vergi verelim mi?" (Kehf Suresi, 94)

Ayetlerde Yecüc ve Mecüc’den, yeryüzünde bozgunculuk çıkaran bir kavim olarak bahsedilmektedir. Nitekim Bediüzzaman Said Nursi de bir sözünde “Ye'cüc ve Me'cüc, ehl-i garet (yağmacı, çapulcu) ve fesad (arabozucu) ve ehl-i hadaret ve medeniyete ecel-i kaza (medeni olanlar ve medeniyet için elinden kurtulunması mümkün olmayan) hükmünde iki taife-i mahlukullahtır (Allah’ın yarattığı iki topluluktur)...” 1 şeklinde buyurmaktadır.

Dedi ki: "Rabbimin beni kendisinde sağlam bir iktidarla yerleşik kıldığı (güç, nimet ve imkan), daha hayırlıdır. Madem öyle, bana güçle yardım edin de, SİZİNLE ONLAR ARASINDA SAPASAĞLAM BİR ENGEL KILAYIM."

"Bana demir kütleleri getirin", iki dağın arası eşit düzeye gelince, "Körükleyin" dedi. Onu ateş haline getirinceye kadar (bu işi yaptı, sonra:) dedi ki: "Bana getirin, üzerine eritilmiş bakır dökeyim."

Böylelikle, NE ONU AŞABİLDİLER, NE ONU DELMEYE GÜÇ YETİREBİLDİLER. (Kehf Suresi, 95-97)

Ayetlerde bildirildiğine göre, Hz. Zülkarneyn kendisinden yardım isteyen kavme iki dağ arasında, sağlam bir sed yaparak yardımda bulunmuştur. Bediüzzaman bu seddi “Müfsidlerin (fesat çıkaranların) def’i Şerleri (kötülüklerine mani olmak) için bir redm-i azim ve cesim (her tarafı tamamen kapalı büyük) bir duvardır.”2 sözleriyle tarif etmektedir.

İnsanlara zulmeden, bozgunculuk çıkaran Yecüc ve Mecüc kavmini engellemek için Hz. Zülkarneyn’in yaptığı muhkem sed, sözkonusu fesatçı topluluğun zulmünü durdurmuştur.[signature][hline]

[Bu mesaj yevaud tarafından 08 Ekim 2004 11:15 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bunlar cok etkileyici seyler, ciddi bir fikih bilgisine sahip olmak gerekiyor.

Bediüzzaman’ın bu sözlerine göre Yecüc ve Mecüc;

• Moğol, Mançu ırkındandır.
• Daha önce Avrupa ve Asya’yı ele geçirip, doğudan batıya kadar her yeri harap ettikleri gibi ahir zamanda da dünyayı altüst edeceklerdir.
• Himalaya Dağları’nın arkasından çıkacaklardır.
• Saldırgan, yağmacı bir topluluktur.
• Hz. Zülkarneyn, mazlum halkları korumak için iki dağ arasına yaptığı sed ile bu topluluğun saldırılarını durdurmuştur.[signature][hline]i have no tears, there is only pain
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
wanderer1985, 10 Ekim 2004 13:43 tarihinde demiş ki:
yauuv su harun yahya denen heriften ve saidi nursiden alinti yapmayin suraya. sanki yazdiklari soyledikleri ipe sapa gelir seylermis gibi


Ipe sapa gelir yonler nelerdir?[signature][hline]i have no tears, there is only pain
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Kitabi okumaya basladim 88. sayfadayim ve simdiye kadar goruyorum ki aslinda Zulkarneyn hakkinda kimse net bir bilgiye sahip degil. Surekli tasvirler ve yorumlar yapilarak bir yerlere gelinmeye calisilmis. Iskender olmadigini kesin olarak anlayabiliyoruz. Hz. Ibrahim doneminde yasamis birisi olarak karsimiza cikiyor ama kim nedir bilinmiyor. En son olarak Gilgamesh destani ile benzerlikler gosterdigini gosteriyor ve en cok benzeyen de Gilgamesh. Ancak Yecüc ve Mecüc kavminin tasviri de cok ilginc ve hayret verici geldi bana. Bir de bir rivayete göre Yecüc ve Mecüc'ün Türkler oldugu soylenmis birisi tarafindan. Arap düsmanligindan ileri gelse diye düsünüyorum.[signature][hline]i have no tears, there is only pain
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Zülkarneyn ile alakali Kehf Suresi 83. ayetten baslayarak aktariyorum.

83-Bir de sana Zulkarneyn'den soruyorlar. Dedi: "Size ondan bir hatıra okuyacağım."

84-Biz onun için yeryüzünde bir iktidar hazırladık ve ona ulaşmak istediği şeyden bir sebep verdik.

85-Derken o bir sebebi izledi.

86-Güneşin battığı yere vardığında onu, balçıklı bir kaynakta batıyor buldu. Ayrıca onun yanında bir kavim gördü. Dedik ki: "Ey Zulkarneyn, ya onları cezalandırırsın veya haklarında bir güzel muamelede bulunursun."

87-O şöyle dedi: "Her kim haksızlık ederse, onu muhakkak cezalandırırız, sonra Rabbine iade edilir ve O da onu görülmedik bir azaba çeker.

88-Ancak her kim de iman edip iyi bir iş yaparsa, buna da mükafat olarak en güzel akibet vardır ve ona emrimizin kolayını söyleriz.

89-Sonra yine bir sebebi takip etti.

90-Nihayet güneşin doğduğu yere vardığında, güneşin kendilerini ondan koruyacak bir siper yapmadığımız bir kavim üzerine doğmakta olduğunu gördü.

91-İşte böyle. Halbuki Biz, onun yanında nelerin bulunduğunu tamamen biliyorduk.

92-Sonra da başka bir sebebi takip etti.

93-Nihayet iki set arasına vardığı zaman, önlerinde neredeyse hiç söz anlamayan bir kavim buldu.

94-Onlar: "Ey Zulkarneyn, haberin olsun, Ye'cuc ve Me'cuc bu yerde fesat çıkarıyorlar; bu yüzden onlarla bizim aramızda bir set yapman şartıyla sana bir vergi ödesek olur mu dediler.

95-Dedi ki: "Rabbimin beni içinde bulundurduğu iktidar daha hayırlıdır; haydi siz bana bedenen yardım edin de sizinle onların arasına sağlam bir engel yapayım.

96-Bana demir kütleleri getirin. İki ucu denkleştirdiği vakit: "Körükleyin!" dedi. Demiri bir ateş haline getirince: "Getirin bana üzerine erimiş bakır dökeyim!" dedi.

97-Artık ne onu aşabildiler, ne de delebildiler.

98-Zulkaneyn : " Bu, Rabbimin bir rahmetidir. Rabbimin va'dettiği an gelince, onu dümdüz edecektir. Rabbimin va'di de haklır.

99-Ve o gün Biz onları, birbirlerinin içinde dalgalanır bir durumda bırakıvermişizdir Sura da üfürülmüştür, artık hepsini toplamış da toplamışızdır.

100-Ve o gün cehennemi kafirlere öyle bir gösteriş göstermişizdir ki...

101-Onlar ki, gözleri, Beni hatırlatan ayetlerin karşısında bir örtü içindeydi, işitmeye de tahammül edemiyorlardı.

102-Yoksa o kafirler, Beni bırakıp da kullarımı kendilerine dost edineceklerini mi sandılar? Biz cehennemi o kafirlere bir konukluk hazırladık.

103-De ki: "Size amelleri en çok hüsrana gidenleri haber vereyim mi?

104-Kendilerinin gerçekten güzel sanat yaptıklarını sandıklan halde dünya hayatında çabaları boşa gitmiş olanları.

105- Bunlar, işte o kimselerdir ki, Rablerinin ayetlerini ve O'na kavuşmayı inkar etmişlerdir de hayır adına yaptıkları bütün işleri boşa gitmiştir. Artık kıyamet günü Biz onlara hiçbir tartı tutturmayız.

106-İşte böyle, onların cezası cehennemdir. Çünkü küfretmişler, benim ayetlerimi ve peygamberlerimi alaya almışlardır.

107-İman edip güzel güzel işler yapan kimselere gelince,onlar için Firdevs cennetleri bir konukluk olmuştur.

108-İçlerinde sonsuza dek kalırlar, onlardan çıkmak istemezler.

109-De ki: "Eğer Rabbimin sözlerini yazmak için deniz mürekkep olsaydı, kesinlikle Rabbimin sözleri tükenmeden deniz tükenirdi, bir misli de yardımcı getirsek bile.

110-De ki: "Ben ancak sizin gibi bir insanım, bana ancak ilahınızın bir tek ilah olduğu vahyolunuyor, onun için her kim Rabbine kavuşmayı arzu ederse, güzel bir amel işlesin ve Rabbine yaptığı ibadete hiçbir şirk karıştırmasın!"[signature][hline]i have no tears, there is only pain
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

İlahiyatçı yazar İskender Türe'den ilginç iddia
İlahiyatçı yazar İskender Türe'nin, ‘Kuran’da Uzaya Seyahati Anlatılan İnsan-Zülkarneyn' isimli kitabı, İslam'da yeni açılımlar ve tartışmalar yaratmaya aday. İslami çevrelerde, bir tür ‘İslami bilimkurgu’ olarak da yorumlanan kitapta, Kuran'daki ‘Zülkarneyn ayetleri’ ile ilgili ilginç yorumlar yer alıyor.

Zülkarneyn, yaptığı ‘seyahatler’ ile Kuran'ın en çok merak uyandıran konularından birisi.

Üstelik bunlar, galaktik seyahatler. Kuran'da Zülkarneyn'in güneşin battığı, güneşin doğduğu yerlere ve ‘‘Süddeyn/Seddeyn (iki bulutsu)’’ arasındaki iki gezegenden birine gittiği yer alıyor.

MELEK Mİ KRAL MI?

Merak edilen konulardan birisi de Zülkarneyn'in ne olduğu. Çünkü Zülkarneyn'in bir peygamber mi, bir veli mi, bir melek ya da kral mı olduğu da belli değil. Fakat Türe'ye göre Zülkarneyn'in kim olduğu çok önemli değil. Çünkü Kuran'daki ayetlerde Zülkarneyn'in kimliği değil, yaptığı seyahatler anlatılıyor.

TEPKİ DE YOK, ELEŞTİRİ DE

Kitabın en ilginç yönlerinden birisi de, şu ana kadar hakkında ‘‘olumsuz’’ bir görüşe, tepkiye neden olmaması.

Yaşar Nuri Öztürk'ün Zaman Gazetesi pazar ekinde de dün tanıtılan kitapla ilgili görüşü, ‘‘Bu kitap boş değil’’ şeklinde.

Yine Zaman'da Aydoğan Vatandaş'ın kaleme aldığı yazıda, Prof. Dr. Hüseyin Hatemi, Ali Bulaç, Doç. Dr. Abdülaziz Bayındır'ın kitabı başarılı bulduğu da vurgulanıyor.

ZÜLKARNEYN İNTERNET'TE

İnternet'te de Zülkarneyn'e ayrı bir yer veriliyor. İnternet'de yer alan ve gerek Kuran'dan, gerekse bazı panellerden aktarılan görüşlerde çoğu kez Zülkarneyn, Hz. Zülkarneyn olarak anılıyor. Ayetlerde Zülkarneyn'e Allah tarafından verilen ‘Sebep’ ile ilgili yorumlar da çarpıcı. ‘Sebep’ Arapça'da, ‘‘Hurma ağacına çıkmaya yarayan ip...’’ Türe, ayetlerde ‘sebep’ sözcüğünün ‘‘göğe çıkmaya vasıta şey’’ manasında kullanıldığını ifade ediyor. İnternet'teki bilgiler arasında, Zülkarneyn'in ‘‘belki de Hz. İbrahim zamanında yaşadığı ve Hz. Hızır'dan ders aldığı’’ da yer alıyor.

Uzaylı Yecüc-Mecüc'ler

Hz. Muhammed, Yecüc ve Mecüc'leri ‘‘kıyamet alametlerinden biri olarak’’ tanımlıyor. Bu kavimler Hz. Nuh'un Yafes isimli oğlunun soyundan. Yüzleri yassı, gözleri küçük, kulakları çok büyük, boyları kısa. Her birinin bin çocuğu oluyor. İslami inanca göre kıyamete yakın bir zamanda ‘‘Yecüc-Mecüc’’ler Zülkarneyn'in yaptığı seddi delip dünyaya yayılacak. Enbiya Suresi'nin 96. Ayeti de, hadisler de Yecüc-Mecüc kavminin kıyamete yakın dünyaya saldıracağı uyarısını içeriyor.

Gezegenin Yecüc'lerle başı belada

Zülkarneyn'in seyahatlerin öyküsü çok ilginç. Özellikle ‘‘iki bulutsunun arasında yer alan iki gezegenden birine’’ yaptığı seyahat. Zülkarneyn gittiği gezegende ‘‘Yecüc-Mecüc’’ler ile ilgili yoğun şikayetlerle karşılaşıyor. Gezegende yaşayanlar sürekli ‘‘Yecüc-Mecüc' denilen yaratıkların saldırısına uğradıklarını anlatıyorlar. Zülkarneyn gittiği gezegenle, ‘‘Yecüc-Mecüc’’lerin yaşadığı gezegen arasına gazlardan oluşan bir set çekiyor. Buradan İslami inanca döndüğümüzde, çok ilginç bir bağlantı çıkıyor ortaya. İslami inanca göre kıyamete yakın bir zamanda ‘‘Yecüc-Mecüc’’ler, Zülkarneyn'in yaptığı seddi delip dünyaya yayılacak. Enbiya Suresi'nin 96. Ayeti de, hadisler de Yecüc-Mecüc kavminin kıyamete yakın dünyaya saldıracağı uyarısını içeriyor.

GAZDAN SET UZAYDA

İskender Türe'nin kitabı ise bu konuda, bilinenden çok farklı bir yorumla noktalanıyor: ‘‘Yecüc-Mecüc denilen yaratıklar ve onlarla insanlar arasına çekilen set, dünyada değil uzayın derinliklerinde aranmalıdır.’’ Zülkarneyn ayetlerine göre Yecüc-Mecüc'ün yaşadığı yer iki nebula arasında. Bu gezegenin üst katmanlarında metan, hidrojen gibi yanıcı gazlardan oluşan bir tabaka var.[signature][hline]i have no tears, there is only pain
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Enbiya Suresi 96. Ayetten itibaren.


96-Nihayet Ye'cuc ve Me'cuc(un seddi) açılıp da her tepeden saldırdıkları;

97-ve gerçek va'd yaklaştığı vakit, işte o zaman o küfredenlerin gözleri belerecek (bir noktaya dikilip kalacak): "Eyvah bizlere, biz bundan gaflet ettik! Hayır, kendimize zulmetmiş olduk!" diyecekler.

98-Haberiniz olsun ki, siz ve Allah'tan başka taptığınız nesneler cehennem mermisisiniz; siz oraya gireceksiniz.

99-Onlar ilah olsalardı, oraya girmezlerdi, oysa hepsi orada ebedi kalacaktır.

100-Onların orada öyle bir iç çekişleri var ki, tapılanlar orada oldukları halde işitmezler.

101-Şüphe yok ki, haklarında Bizden güzellik takdir edilmiş olanlar ondan (cehennemden) uzaklaştırılmışlardır.

102-Onun uğultusunu bile duymazlar. Bunlar canlarının istediği şeyler içinde sonsuza dek katacaklardır.

103-O büyük korku bunları mahzun etmeyecek ve bunları melekler şöyle karşılayacaklar: "İşte bu size va'dedilen gününüzdür."

104-O gün ki, göğü kitaplar için defter dürer gibi düreceğiz, yaratmaya ilk başladığımız gibi yeniden yaratacağız, bu va'dimizdir. Doğrusu Biz bunları yaparız.

105-Andolsun ki, Tevrat'tan sonra Zebur'da da yazmıştık ki: " Muhakkak yeryüzüne benim iyi kullarım varis olacaktır."

106-Şüphesiz ki, bu Kur'an'da ibadet eden bir kavim için yeterli bir öğüt vardır.

107-Seni sadece bütün kainata rahmet olarak göndermişizdir.

108-De ki: "Bana ancak ilahınızın bir tek ilah olduğu vahyolunuyor. şimdi siz müslüman oluyor musunuz?"

109-Yine de aldırmazlarsa de ki: "Size düpedüz açıkladım, tehdit edildiğiniz şeyin yakın mı yoksa uzak mı olduğunu bilmem."

110-Şüphesiz ki O, söylenenin açığa vurulanını da bilir gizlediğinizi de bilir.

111-Bilmem belki bu (gecikme) sizin için bir imtihan ve bir süreye kadar faydalanmak içindir.

112-(Peygamber şöyle) dedi: "Ey Rabbim, hakettikleri gibi hükmet! Rabbiıniz isnad ettiğiniz iftiralarınıza karşı sığınılacak Rahman'dır.[signature][hline]i have no tears, there is only pain
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...