kozalak Mesaj tarihi: Şubat 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2012 tam olarak şöyle bi durum var.. şimdi elimde source codu olan bir proje var(içinde 2 tane proje var). yazan arkadaş nerde ne yaptığını falan yazmamış kodda, direk yazmış. bazı yerlerde yanlışlar vs de var. bunları gördükçe düzeltmeye çalışıyorum ama bir yandan da nerde ne yapıldığını daha kolay nası görebilirim diye düşünüyorum. misal ben vericem solution dosyasını, bana "şu butona basıldığında şunlar çağrıldı, bunların altında da şu fonksiyonlar çağrıldı" vs vs şeyler üreten/gösteren bir tool lazım. internette arattım, reflector diye dişe buldum ama nasıl kullanıldığını anlamadım. yardım edebilecek var mı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Şubat 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2012 toolla sağlıklı olmaz hocam bu işler açıcaksın okuyacaksın tek tek anlayacaksın ne olduğunu anca o şekilde üzerinde geliştirme yapabilirsin. sen şükret yine haline, ben çince commentlerle uğraşıyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Şubat 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2012 reverse engineering degil sanirim dedidin ola o daha cok kaynak kodu olmayan biseyi kaynak kodu haline getirme isi oluyo soruna gelecek olursak, benim bildigim birebi tool yok ama visual studio icerisinde break point koyup f11 ile step by step gideceksion sonra call stack kismina bakim kim neyi cagirmis goreceksin, bide threads ekranindan (eger multithread ise) threadleri falan gorup anlayabilirsin naptigini. kodu optimize etmek icin resharper kur, o baya temizliyo kodu trial versiyonu 15 gun falan sanirim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Şubat 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2012 gecmis olsun kardes. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Şubat 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2012 çeken bilir işte bak :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kozalak Mesaj tarihi: Şubat 15, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2012 ya çok fazla şey var, anam ağlıyor step step gitmeye kalkınca. zaten bi sürü iş çıkıyo bir de buna o kadar çok vakit ayıramıyorum. en azından özet geçecek bişe olsa sdf. reverse engineering olmayabilir tabi ben de soru işareti koydum :D yani diyosunuz ki, yapılan her işlemin en başına break point koy, sonra step step ilerle.. bayağı sürer gibi bu ama denerim olmadı. zaten iki gündür yapıyorum bu olayı. adam nerdeyse aynı iki işten birini farklı bi yolla diğerini farklı bi yolla yapmış. yollardan biri yanlış çalışıyo misal, bulana kadar deli etti. düzgün çalışan kısmı kontrol edince farkettim. su reshaper a da bakayım bi. şirkette indirebilirsek tabi.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Şubat 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2012 kendi yazdigimi bile cozemiyorum ben bazen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kozalak Mesaj tarihi: Şubat 15, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2012 o oluyor ya, hatta bazen "ben niye burda bunu yapmışım lan şunu yapsaydım daha iyiydi" falan da diyebiliyosun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Şubat 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2012 Aspect oriented programming (AOP) ile metod çağrılarını log edebilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deacon Mesaj tarihi: Şubat 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2012 Baskasinin kodunu okumak kadar kotu bir sey yok bence. Kolay gelsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kozalak Mesaj tarihi: Şubat 15, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2012 abi adamın ne yapmaya çalıştığını anlamak çok kastırıyo ya. nasıl bir algoritma kurmuş çok zor çözüyosun. o da debug edip step step giderek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Şubat 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2012 En azından debug seçeneğin var :( Metod ve değişken adları hariç bütün herşeyin Almanca olduğu, Unix için yazılmış bi C++ kodu olduğunu düşün. Unix bilmiyosun, Almanca hiç bilmiyosun. Debug yok, varsa da Unix bilmediğin için gdb kullanmayı da bilmiyosun. Yapabildiğin tek şeyi kodu Visual Studio'da yazıp FTP ile Unix bi makineye atmak, Putty ile bağlanıp SSH üzerinden kodu derleyip çalıştırmak ve çıktılarına bakmak. Böyle geçen bi senelik savaştan çıktım ben geçen ay :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Şubat 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2012 en guzeli self engineering. bi yandan cay demle diger yandan kod yaz. uuuu beybi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kozalak Mesaj tarihi: Şubat 17, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2012 yav şu temelimi biraz sağlamlaştırsam sonra oturup kendim de yazarım herhalde ama temeli sağlamlaştırmak için yeterli vaktim yok. evde de uğraşasım gelmiyo çok fazla. böyle kurcalaya kurcalaya öğreniyoruz işte yavaştan bakalım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Şubat 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2012 abi yalnız temelin yoksa kod okuyarak değil de yazarak öğrenilir bence, daha yazamadan debuga girmen zor olur heralde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kozalak Mesaj tarihi: Şubat 18, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2012 temelim var yav. ünide c# giriş seviyesi ders almıştım. sonra kendim de az buçuk uğraştım ama sonrasında yazılımla alakalı iş bulamayınca başka alana yöneldim. debug ederek ne olup bittiğini anlıyabiliyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gladmir Mesaj tarihi: Şubat 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2012 En guzel yontem method entry exit pointlerini tutmaktir boylece stack trace elde edersin. Standart out i runtime okuyabilecegin bir yere pipe et, basit static cagirabilecegin bir logger yaz. Bir bash script le method entry ve exit point lerini mark layip; Ornek public void someBrainFuckMethod () { while (someCondition) { ...... ...... } ... } Ilk curly den sonra Entry, ardindan acilan kapanan curly sayisini dikkate alarak method un son cikis curly sinden hemen once de Exit log unu bastir. Script bunlari eklerken ilk giristeki metot declaration i da ekledin mi Entry someBrainFuckMethod seklinde, al sana flow diagram. 2000 lerde sifir trace/debugsiz milyon satirlik code u boyle okumustum, ise yaramisti. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kozalak Mesaj tarihi: Şubat 21, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2012 abi o kadar bilgim yok ya da dedigini anlamadim tam olarak.biraz noob um. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar