Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ev için NAS sistemi

Absolut

Öne çıkan mesajlar

2 marka ve 3 modele indirdim en sonunda seçenekleri.
1. Synology DiskStation DS212j KDV dahil 650TL + 2TB'lık HD 330TLden eklenecek veya 3TBlik 550TLden
2. Synology DiskStation DS212 KDV dahil 900TL + 2TB'lık HD 330TLden eklenecek veya 3TBlik 550TLden
3. WD my Book Live Duo 2x2TBlığı Vatanda 1.145 TL HDler dahil

Fiyat olarak DS212j en avantajlısı fakat USB3.0 desteklemiyor. WDde desteklemiyor 3.0 ama onunda avantajı 4tb HDli fiyatı digerlerinden ucuz ama makinesi baya bi daha zayıf. Ha desteklese cok mu farkeder elimde 3.0 destekleyen ne PC ne de Laptop mevcut ancak ilerisi için belki.
Bu NAStan anlayanınız varsa EV içerisi kullanım için hangisini önerir ve elbette neden :P
Kalbim DS212j alıp 1 tane 3TBlık HD (2sinden biri) bağlayıp ileride HDler ucuzlayınca bir tane daha 3TBlikle raidlemek veya neyse işte.
Teşekkurler
Sosyal ağlarda paylaş

DLNA var, uPnP desteği var salondaki zımbırtılar için, Multimedia Station diye bi olay var ona ek olarak fotoğraf video vesaire stream etmek için, üstüne iPhone ve iPad uygulaması var, Android falan da var gerekirse. Torrent & rapid indirgeci falan da var, yedekleme falan lazımsa onları da karşılar, web sunucusu ftp server falan filan bir dünya özellik var yani, bizzat kullanıyorum.

Burada altta anlatmışlar bayaa http://www.qnap.com/pro_detail_feature.asp?p_id=211
Sosyal ağlarda paylaş

Synology daha ağır bastı gibi sanki.
Bir sorum olacak bunların çoğunda (2 HDlilerde) Şu an için kendi sitesinde Max 2x3TB toplam 6TB kapasiteli olarak görünüyor bu cihaz AMA ileride 4,5,6TBlık HDler çıktığında bunlar kullanılabilecek mi acaba bu cihazda yoksa cihaz tarafında max 3tb’lık HDler ile bir sınırlama mı var? Yani gün geldiğinde eski3TBliği atıp yerine 8TBlik falan takma şansımız oluyor bunlarda?

Bir soru daha sorayım. Bu aletlere mesela benim tasınabilir USB externalımı direk bağlayabiliyormuyum sanki bi PC gibi yoksa illa bir PC üzerindenmi bağlanıp dosta alıp atmam lazım external usb HDlerden?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...