Lord_Argos Mesaj tarihi: Şubat 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2012 Nedir, neyin nesidir bilen varmı? Amacım din tartışması başlatmak değil sadece merak ediyorum bilenleriniz varmı. Geçen gün rastladım, yani sözde osmanlı zamanında yazılmış ve eğer yanılmıyorsam Hz. Muhammed'in buyurduğu ve yapılması doğru yapılmaması haram olup birtakım curse'leride beraberinde getiren (evin bereketini kaçırması, çocuk olmaması, işlerin rast gitmemesi...) gibi değişik bir kitap. Örnek: Saçı siyaha boyamak harammış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Şubat 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2012 Saç boyası haram diye biliyorum yani siyahla sınırlı değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
copry Mesaj tarihi: Şubat 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2012 yok kına sünnet benim bildiğim . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
copry Mesaj tarihi: Şubat 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2012 siyah çok dikkat çekiyormuşmuş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
patatespresi Mesaj tarihi: Şubat 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2012 e kara çarşaf? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nako Mesaj tarihi: Şubat 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2012 Kara kedi! Saçını çek Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
saplashaman Mesaj tarihi: Şubat 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2012 selamlar.mızraklı ilmihali,osmanlı zamanında halk diline inebilen ayetleri ve hadisleri,en güzel şekilde açıklayarak halkın teveccühünü kazanmış ve hanefi fıkhına göre yazılmıştır,1480 yılında ölen muhammed izniki adlı birisi tarafından yazılmıştır,ve bu kadar tutulmasının en büyük sebebi,basit den zora doğru bir yol izleyerek yazıldığından dolayı dediğim gibi halk arasında çok tutulmuştur edit:bu arada büyüklerinden de duymuş olabilme ihtimalin yüksektir,çünkü eskiden köy evlerinde v.s hz alinin cengaverlikleriyle birlikte mızraklı ilmihalide okunurdu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Şubat 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2012 anadolu toprakalrinda gericilik mizraginin ucudur bu direk dinlede bi alakasi yoktur, kuran tek kitap dicen ondan sonra alternatif kitaplari din yapip kutsiyet adiycan, yok ole yagma Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xenocide Mesaj tarihi: Şubat 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2012 birtakım curse'ler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Şubat 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2012 muhammed dediyse niye haram oluyo? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Şubat 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2012 o zamanlar babaoğulkutsalruh vardı ya ondan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marty Mesaj tarihi: Şubat 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2012 spellbook Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
saplashaman Mesaj tarihi: Şubat 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2012 İlaclarda bile prospektus olur,kuranin prospektusude bu ilmihallerdir ,kuranda namazi dosdogru kilin diyor,kac rekat ve nasil kilindigi yazmaz ,peygamber uygulamalari bunu aciklar,bu ilmihale gerici kitabi anadoluda diyenleri saygiyla karsiliyorum cunku hanefi fikhina gore yazilmis bir kitaptir,ve gerici diyenlerde genelde bu mezhebin genelini elestiren firkalardir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mani Mesaj tarihi: Şubat 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2012 Watch out guys, we’re dealing with a badass over here http://www.medyaradar.com/f1/87c_c91b5.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
7thBreath Mesaj tarihi: Şubat 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2012 Kuran'ın bile değiştirilmediği çok meçhulken, Onun dışında yol gösteren başka kitapların güvenilirliğinin hiç olmadığını düşünüyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
saplashaman Mesaj tarihi: Şubat 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2012 7 ve 8.yuzyil el yazmalari halen mevcut 2010 yilindaki yazilanlarla karsilastirabilirsin,en buyuk ozelligi o zaten asiri korunmasiyla gelmistir gunumuze Hicbirsey bulamayip malum yerden atarak sallamayalim lutfen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Creative Mesaj tarihi: Şubat 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2012 adam incille karıştırmış ciddiye alıp cevap veriyosunuz sizde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Şubat 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2012 7. Yuzyilda yazilanin sayfalari birbirini tutmuyor, gunumuzle kiyaslamaya gerek yok kendisi ile kiyasliyinca bitiyor is zaten lol Ezberden yazmak kolay ama Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
saplashaman Mesaj tarihi: Şubat 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2012 viktor geldi kaç kaç kaç Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Şubat 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2012 Kendi toplumunda öne çıkmak, lider olmak isteyen birinin koyduğu yazılı bile olmayan kurallar, onun ardından gelen ve bu gücü niye devlete çevirmiyoruz abi diyenlerin elinde evrimleşerek bugüne geldi, kitap değişmedi falan hikaye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BramStoker Mesaj tarihi: Şubat 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2012 kur'an-ı kerim'in surelerin iniş sırasıylaki hali, muhammed'in söylediklerinden/uyguladıklarından başka kılavuz çok tehlikeli yerlere götürür adamı. gökten önüme ışıklar içerisinde kitap inse bir sayfasını açıp bakmam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tiLi Mesaj tarihi: Şubat 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2012 Viktor said: kuran tek kitap dicen ondan sonra alternatif kitaplari din yapip kutsiyet adiycan, yok ole yagma Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
7thBreath Mesaj tarihi: Şubat 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2012 saplashaman said: 7 ve 8.yuzyil el yazmalari halen mevcut 2010 yilindaki yazilanlarla karsilastirabilirsin,en buyuk ozelligi o zaten asiri korunmasiyla gelmistir gunumuze Hicbirsey bulamayip malum yerden atarak sallamayalim lutfen Muaviye'nin döneminde yazılmış el yazmalarından bahsediyoruz ki kendisi hile ile halifeliği Hz.Ali'nin elinden almış biri. Şimdi sen bana gönül rahatlığıyla Emevi devleti zamanındaki el yazmalarında oynama yapılmadığını söleyebilir misin ? Tatar da demiş zaten "Tatar Ramazan" said: Kendi toplumunda öne çıkmak, lider olmak isteyen birinin koyduğu yazılı bile olmayan kurallar, onun ardından gelen ve bu gücü niye devlete çevirmiyoruz abi diyenlerin elinde evrimleşerek bugüne geldi, kitap değişmedi falan hikaye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaperon Mesaj tarihi: Şubat 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2012 Tamam da Viktor, okuma yazma biliyorsun ancak okuduğun paragrafta anlamadığın sözcükler varsa sözlük kullanırsın herhalde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
saplashaman Mesaj tarihi: Şubat 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2012 ha pardon çoğunuzun derdi hz ali ve muaviyeydi demi:D unutuyorum devamlı,aklımda tutarım,ama hz ali neyse hz muaviye de odur,peygamberin hadisi beni ilgilendirir,ümmetim arasındaki ihtilaflar rahmettir. yani hz hasan ve hz hüseyine kıyılması yanlış ama islamın %20 sinin görüşleride islamı bağlamasa gerek öyle olsa tc yi chp yönetirdi mantık olarak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar