Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

hayatımda büyük bir değişim istiyorum

saplashaman

Öne çıkan mesajlar

ama tabii din konusunda değil :D,hayat dostlar,hayat insanları nereden nereye ve hangi kararları almaya götürüyor anlatayımda,belki önerileri olan olacak,yada trolleyen hepinizde canımsınız ,canınız sağolsun:),herşey 2000'li yıllarda başladı,almanyanın x şehrinde dil kursu ve üniversite 3.sınıfda yaz tatilinde istanbula gelmemle başlamıştı,abimlerin baba parası yiyorsun lafı içime dert olduğundan okulu dondurdum ve,2 milyon dolar borcu olan bir ufak şirketi 1 milyon harcamayla 3 milyon kazanımla 2 sene sonunda 0'a 0 elde var 0 gibi bir rakamla 2 milyon dolara başka birisine devretmemle başladı herşey,bana o kadar laf söyleyen ve canımı acıtan abimlere daire,dükkan v.s babamın insiyatifi dışında almama rağmen,hala ben kötüyüm dostlar,kardeşim bile benimle konuşmuyor ama ona rağmen ayda ortalama 3*4 bin lira gibi bir meblağ yollarım,sadece babamın malını sen yiyorsun demesine rağmen,babam etliye sütlüye karışmaz,oğlum sen olmasan der her zaman,ve 76 yaşında Allah ondan her zaman razı olsun ayrıca,avukatlar ve mahkeme safhalarıyla uğraşmaktanda bezdim biraz,adam hayatta ve akli melekeleri yerinde olmasına rağmen 2 mahkemede aklını kaybettiğinden dolayı malları üstüne aldı gibi rezil kelimelerin savunmasını yapmak zorunda kaldım,ve iğrendim bütün insanlardan,istanbuldan,ki o istanbulu gerçekten çok severdim ,sivasa taşındım tamamen,köyde ev yaptırdım gider yazları orada kalırım huzuru yakalayabilmek için,ama son damla ne oldu biliyormusunuz? abimin mahkemeye dava açması ve babama şiddet uyguladığımı iddia etmesi oldu,babamın bundan sonra bana tek dediği lafı size söyleyerek konuyu kapatıyorum,oğlum insan rahat olmadığı zaman ülkesini bile değiştirir,kaç git kendini kurtar diyor,sizce ne yapmalıyım? gerçekten çıkmazdayım,eğer kendimi namaz kılmaya oruç tutmaya vermesem gerçekten elimden çok feci şeyler çıkacak,gerçekten çaresizim şu durumda :(

ve rica ediyorum din iman v.s ile alakalı trollemeyinde isterseniz şahsıma küfür edin konu tamamen farklı arkadaşlar..
Sosyal ağlarda paylaş

Din imana karışma demişsin, saygı duyarım fakat onları şu an bi kenara bırakman gerek. Anladığım kadarıyla hakikaten zamanında baba parası yemişsin ve bir takım başarılar elde etmişsen de bunlar yine bireysel başarıların olamamış.

Olay ona buna ayda şu kadar para gönderip, bu şirketi şu kadar ciro ile devretmek falan değil.

Kişilik problemin olduğunu düşünüyorum, öncelikle önceliklerini sırala, kendi ayaklarının üzerinde durabileceğin bi hayat oluştur. Doğrularını yanlışlarını tekrar sorgula.
Sosyal ağlarda paylaş

patatespresi said:

Din imana karışma demişsin, saygı duyarım fakat onları şu an bi kenara bırakman gerek. Anladığım kadarıyla hakikaten zamanında baba parası yemişsin ve bir takım başarılar elde etmişsen de bunlar yine bireysel başarıların olamamış.

Olay ona buna ayda şu kadar para gönderip, bu şirketi şu kadar ciro ile devretmek falan değil.

Kişilik problemin olduğunu düşünüyorum, öncelikle önceliklerini sırala, kendi ayaklarının üzerinde durabileceğin bi hayat oluştur. Doğrularını yanlışlarını tekrar sorgula.

arkadaşım zaten 10 senedir ayaklarımın üzerindeyim,babam 65 yaş civarı işi gücü bıraktı gitti köyde yaşamaya başladı yılın 2-3 ayı geldi istanbula,bütün herşeyi ben organize ettim,kişilikle alakalı problemim yok,tek problem şu iyilik ve kötülüğün tanımını yapmakta zorlanmaya başladım sadece
Sosyal ağlarda paylaş

babanın tercihi nedir? baban seninle yaşamak istiyorsa versinler mahkemeye ne korkun var? şiddet uyguluyor diye dava açıyorlarsa bunun olmadığını ispat etmek kolay,

para denen şey böyle maalesef, paranın dinide olmuyor , kardeşliğide, herşeyı yıkar geçer, sana tavsiyem sana bu şekilde davranan akrabalarından uzak dur, dava açıyorlar açsınlar çıkar savunursun kendini, babanda yanındaysa sorun yok, hayatında en önemli olanları belirle , onlara göre yaşa.
Sosyal ağlarda paylaş

dostum korkum yok gerçekten,sorun beni o lafla itham etmeleri,babam öl dese ölecek kadar seviyorum o adamı,canını dişine taktı gitti dairesini dükkanını sattı okuyayım diye,beni böyle itham etmeleri beni verem ediyor ciddi ciddi,ama sende haklısın öncelikleri belirlemem önemli zaten ve önceliğim,eşim 2 çocuğum ve babam annem olacak zaten,ve şuna emin ol köy mesela bir dağ başında yayla oraya gidince telefon çekmiyor,her şey emekle,düşünmeye vaktim olmuyor,gidip ağaç budarım,domates,salatalık ekerim,en iyisi başka ülkede bile özlerim bu toprakları,gidip köyüme insanlarla bağlantıyı koparayım sadece kışın şehre ineyim diye düşünmeye başladım en güzeli böyle olacak galiba ama çocukların okulu v.s düşündürüyor işte pfff
Sosyal ağlarda paylaş

bir ortak düşün,her gün hatunlara parayı yediren,2 abi düşün her gün meyhane meyhane dolaşan,ve bir kardeş düşün işçi partisi siyaseti yüzünden avukatlara verdiğimiz paraları düşün ve kendine gel desem? ve işin ilginç tarafı hesaplara hakim olmam belki 3 aydan uzun sürmüştü,neyse hatırlamak istemediğim günler pff
Sosyal ağlarda paylaş

bırak kim ne konuşuyorsa konuşsun önemli olan senin vicdanın, sen bu zamana kadar yaptıklarından bir rahatsızlık duymuyorsan sorun yok demektir, baban yanında , eşin ve 2 çocucuğun ki herşeyden önce çocukların geliyor , onları düşüneceksin en başta, kendini bir şeylerden soyutlamana gerek yok bence, bu hayatta herkesi memnun edeceksin, herkese kendini sevdireceksin diye bir kanun yok,

sen bak hayatına , senin böyle bocalıyor olman, yada onlardan kaçıyor olman seni daha çok suçlu gösterecektir, bence sen kendi içinde haklıysan, o zaman dik durman gerekiyor kimseden kaçmana gerek yok.
Sosyal ağlarda paylaş

abi haklısın ama her boka maydanoz olma gibi bir huyum var,iyi yönde ama abim hastalanır,o kadar kötülük yapan adamın başında kızı durmaz gider ben beklerim gururuma yediremem:( yani ne bileyim,iyilik bazen fazla olunca dangalaklık sınırını geçiyor galiba,yalnız şunu söyliyeyimmi,kim neye inanırsa inansın ama şu bir gerçek hiç bir gün cebimin boş kaldığını görmedim:D ve hep yaptığım iyiliklerin bir gün döneceğini umut ederek değil sadece aynı durumda ben olsam gelmeselerde ben gitmeliyim insanım lan en önce dediğim için yapmışımdır mesela:(
Sosyal ağlarda paylaş

Yerinde olsam karşı iade-i itibar davası açardım. Bu ne be? Kazandığın gibi son davayı kardeşin hakkında itibarını zedeledigi ve mahkemeler ile uğraştırdığı için maddi manevi tazminat davası aç şöyle 50k lık. Başka şekilde anlamayacaklar demekki. Parayı da bağışlarsın için rahat etmiyorsa. Bitti.
Sosyal ağlarda paylaş

biri hastayken yanında olmak enayilik değil tabiki, en başta insanlığın gerektirdiği bir şey, ki ne yaparsa yapsın kardeştir, mutlaka hastalandığında zorda kaldığında yardım edersin bu senin insanlığınla alakalı, he karşılığında onların sana ne yaptığının bence bir önemi yok, önemli olan senin kendini nasıl mutlu hissetiğin,

bak ne güzel hiç para derdin olmamış, ailen var çocoukların var baban yanında , ne takıyorsun yaw, bir iş edin kendine bir şeylerle uğraş düşünme bunları, zevk aldığın yada yapmak istediğin bir uğraş yokmu, ne biliyim mesala ben internet üzerine iş yapıyorum ama en büyük hayalim bir sahil kasabasında ufak bir cafe gibi bir yer açıp işletmek, buna ulaşabilmek için çalışıyorum.

sende bence kendine bir hedef belirle, para sıkıntın olmayabilir ama bu kendine hedefler koyman için engel değil. bence bir şeylerle uğraşırsan kendine bir hedef koyarsan, ve dışardan gelen yorumlara tepkilere kulağını tıkayıp seni mutlu eden şeylere odaklanırsan sorunun kalmaz.

he bunlar sen yapabiliyormusun diye sorarsan en azından ben deniyorum :)
Sosyal ağlarda paylaş

vaperon said:

Yerinde olsam karşı iade-i itibar davası açardım. Bu ne be? Kazandığın gibi son davayı kardeşin hakkında itibarını zedeledigi ve mahkemeler ile uğraştırdığı için maddi manevi tazminat davası aç şöyle 50k lık. Başka şekilde anlamayacaklar demekki. Parayı da bağışlarsın için rahat etmiyorsa. Bitti.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...