asinanyavuz Mesaj tarihi: Ekim 17, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 17, 2004 Merhabalar, ABD deki bir üniversiteden gelen Fact Sheet de some good news kısmında bir kaç şey var ön sıraya geçmek için onlar şunlar: College Board Advanced Placement tests college transcripts advanced higher international exams such as International Baccalaureate or Arbitur. Şimdi kara cahil olduğumdan dolayı bunları kısaca açıklayacak güzel insan var mı? Okulum IB eğitimi vermiyor. IB diploması dışarıdan alınabilir mi? Şimdiden Teşekkür Ederim...[signature][hline]Bilinçli INTERNET Kullanıcısı için ELELE! Ne kadar gereksiz bir olay :)
Volfied Mesaj tarihi: Ekim 17, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 17, 2004 Sanmiyorum IB olan okulda okuman lazim ama amerikaya gitmek icin IB zorunlu bir sey degil, IB okumadan gidenler de oluyo[signature][hline]Silence in the studio!
asinanyavuz Mesaj tarihi: Ekim 17, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 17, 2004 yok zorunluluktan değil. Ön sıralara ilerlemek amaçlı :)[signature][hline]Bilinçli INTERNET Kullanıcısı için ELELE! Ne kadar gereksiz bir olay :)
Rewendor Mesaj tarihi: Ekim 17, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 17, 2004 IB'yi bilmiyorum Ama ABITUR dışarıdan alınamıyor. Tam olarak Almanya'da alman sistemine uygun bir alman lisesinden mezun olmuş diploması oluyor ABITUR ve bu da ABD'de geçerli oluyor. Eh, dışarıdan almak da açık lise gibi bir şey heralde ve pek mümkün olduğunu sanmıyorum. Eğer denk belgelerse IB'nin de alınabileceğini pek sanmıyorum.[signature][hline] Quidquid latine dictum sit, altum viditur.
Volfied Mesaj tarihi: Ekim 17, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 17, 2004 CBAP test lerde sadece amerikada var sadece SAT ni kullanarak girmeye calis yani kasarsan girebilirsin universiteye, maksat dogru seyleri yapmak GPA ni yuksek tutmussundur umarim lise boyunca[signature][hline]Silence in the studio!
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Ekim 17, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 17, 2004 Valla onu bilemiyeceğim. Ancak YÖS'ün o okulun diplomasını tanımasına dikkat edin. Mesela Cordon Bleu gibi aşmış bir aşçılık okulunun diplomasını tanımıyor YÖS. Sux bir durum.[signature][hline]I'd like to try to live my life again. I'd like to see where I was going wrong.
Kithnos Mesaj tarihi: Ekim 17, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 17, 2004 IB flm bilmem .. ama bizim Abitur yapma sansimiz var mesela. Alman lisesi // Istanbul Erkek Lisesi nde okuyasan yapabiliosun galiba sadece .. Abd de dahil bi suru ulke bi belgeyi kabul ediyo uni sine basvurman icin. Avusturya lisesininde baska isimde bi diplomasi vardi bi de abitur gibi... Ama bu okullarda okumuyasan alma sansin yok sanirim... Ama Almanyada okumak istersen Sprachdiplom + Oss yaparak almanya ya gidebiliosun sanirim... Abd icin bi bilgim yok..
Rewendor Mesaj tarihi: Ekim 17, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 17, 2004 said: Kithnos, 17 Ekim 2004 11:54 tarihinde demiş ki: IB flm bilmem .. ama bizim Abitur yapma sansimiz var mesela. Alman lisesi // Istanbul Erkek Lisesi nde okuyasan yapabiliosun galiba sadece .. Abd de dahil bi suru ulke bi belgeyi kabul ediyo uni sine basvurman icin. Avusturya lisesininde baska isimde bi diplomasi vardi bi de abitur gibi... Ama bu okullarda okumuyasan alma sansin yok sanirim... Ama Almanyada okumak istersen Sprachdiplom + Oss yaparak almanya ya gidebiliosun sanirim... Abd icin bi bilgim yok.. Ben de IEL mezunuyum, Abitur belgem var (gerçi pek bir işe yaramıyor şu anda), Sprachdiplomla da Almanya'ya gidebiliyosun doğru ama yabancı kontenjanından yiyorsun, o yüzden kabul edilmen daha zor. Abiturla gidersen direk Alman kontenjanından giriyorsun. Bu arada Avusturya Lisesi'ninkinin adı da MATURA'ydı galiba...[signature][hline] Quidquid latine dictum sit, altum viditur.
YSidiousY Mesaj tarihi: Ekim 17, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 17, 2004 IB nedir bi tam açıklarmısınız?[signature][hline]Prima, Quae vitam dedit,hora carpsit Nascantes morimur,finisque ab orgine Uzaylıda olsa,insan insandır...
Volfied Mesaj tarihi: Ekim 17, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 17, 2004 milyonlarca defa acikladim onceden bi daa yazmak da kasiyo artik bitirdigim icin reklamini yapma ihtiyaci da duymuyom :P[signature][hline]Silence in the studio!
YSidiousY Mesaj tarihi: Ekim 17, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 17, 2004 arattırdımda; IBrahim tatlıses kIBrısta okumak marmara ünisinde ıIBf fln çıktı[signature][hline]Prima, Quae vitam dedit,hora carpsit Nascantes morimur,finisque ab orgine Uzaylıda olsa,insan insandır...
asinanyavuz Mesaj tarihi: Ekim 17, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 17, 2004 GPA nedir? :) Kara cahilim dedim ya :)[signature][hline]Bilinçli INTERNET Kullanıcısı için ELELE! Ne kadar gereksiz bir olay :)
Infeqted Mesaj tarihi: Ekim 17, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 17, 2004 grade point average ib hicde sart falan degil bizim okulda ib felan yok ne mit ler ne harvard lar princeton lar cikardik :)[signature][hline]café del mar´dan carte blanche´ye
asinanyavuz Mesaj tarihi: Ekim 17, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 17, 2004 eheh :) O çıkanlardan biride sen olursun inşallah :)[signature][hline]Bilinçli INTERNET Kullanıcısı için ELELE! Ne kadar gereksiz bir olay :)
dooman Mesaj tarihi: Ekim 17, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 17, 2004 Yaw ib avrupa merkezli genelde fransa, ispanya vb. ülkelerde olan türkiyedede koç lisesi, eyüboğlu ve yanılmıyorsam ted ve bazı okulların sunduğu bir diploma programı. Lisenin son 2 senesi alınıyor ve international board school'lardan olmayan yukardaki okulların öğrencilerine biraz daha ayrıcalık sağlıyor. Bitirmek için CAS programına belli bir saat harcanması gerekiyor. Extended essay gibi bir zorunlu ödev yapılmadan biitirilemiyor. Not sistemi 7 üzerinden olup bi dönemde toplam 6 ders alınıyor. Yurtdışında ib notlarıyla ingiliz üniversitelerinin kabul aldığını duydum. Ayrıca tr'de sabancı üniversitesi ib bitiriş notu 42de 30un üzerinde olanlara burs veriyor. Zor ve devamlı ödev alışkanlığı gerektiren bir programdır ve ib fm seçilip high level matematik, fizik ve kimya aynı anda alınırsa hiç de hoş olmaz.
riglous Mesaj tarihi: Ekim 17, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 17, 2004 olur olur cok guzel olur ben yapmadim ama yapanlar sooluyo, super bi duygu o.. soylendigi gibi abd icin ib sart diil, ama kendini gelistirmek icin cok guzel bi imkan. ha avrupa ihtimalin varsa, o zaman o olmadan olmuyo.. ayrica kanada falan da istiyo gibi... yani baya bi avantaj saaliyo. eger diplomanla amerikaya gitmissen, ortalaman yuksekse ders atliyosun (ama ib gpa okula secilmen/secilmemen konusunda bi sey degistirmiyo. ib ortalamani oorendigin zaman coktan kabulun gelmis oluyo genelde.) ib diplomasi vermemesine ragmen her sene inanc lisesinden bi suru insan gidiyo amerikaya... son olarak ted'de ib diplomasi olanlara ayricalik saaliyo diye biliyorum, eger uniye giremezsen, oss'ye giriyosun, dusuk puanla (bilkentle konusup yapiyosun tabi bu isi) abuk bi bolume kaydoluyosun. ilk sene sana degisik dersler veriyolar. 2 sene yatay gecisle istedigin bolume gecebiliyosun, (bilgisayar falan) [Bu mesaj riglous tarafından 17 Ekim 2004 16:33 tarihinde değiştirilmiştir]
Mendoza Mesaj tarihi: Ekim 17, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 17, 2004 I think, therefore IB ![signature][hline]horacegoesskiing, 08 December 2003 18:13 tarihinde demiş ki: yemişim mantığı. aksiyon varsa ben de varım
MrBomb Mesaj tarihi: Ekim 17, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 17, 2004 said: Dresquin, 17 Ekim 2004 17:03 tarihinde demiş ki: Abitur dışarıdan yapılabilir, ama sadece Almanya'da. Devlet tarafından tanınan kurslar var, 1 yılda düz lise diplomanı Abitur'a tamamlıyabiliyorsun. Ama bunun için ileri seviyede Almanca ve İngilizce bilmen gerekli. Fen derslerini de Almanca yapabilmen lazım. Almanya'ya üniversite okumaya gelmek için ise, ne öss ne sprachdiplom lazım. O tabi çok kral bir yöntem olur, fakat Almanya'daki hayatınızı karşılayacak birini bulduğunuz anda gelebilirsiniz Almanya'ya. Dil kursunu da, üniversite öncesi kursu (daha güzel bi isim bilen varsa söylesin, studienkolleg?) da direk burada yapıp, 2 yıllık hazırlıktan sonra bir okula başlanabiliyor. Abitur ve sprachdiplomla ise direk başlayabilirsiniz. Almanya'da yabancı kontenjanı ile ilgili de söylemek istediğim bir şey var; Almanya'da 17%dir yabancı kontenjanı ve bu her bölüm için geçerlidir. Eğer üniversitenizin saman altından yürüttüğü yabancı düşmanı (genel olarak mezun verme oranlarında düşüşe yol açtıklarından, daha çok masrafa sahip olduklarından, bazen de sırf alman öğrencilerin hakkını yedikleri düşünüldüğünden) bir politikası yoksa, bu yüzde 17lik kontenjanın dolması imkansız gibidir. Oldukça büyük bir yabancı öğrenci oranına sahip olan RWTH-Aachen'da bile Informatik, Elektronik gibi bölümlere sprachdiplomla girmek sorun olmaz. Mühendislik bölümlerinde zaten Abitur için de not sınırı koşulmaz, o yüzden ikisinin bu noktada bir farkı yok. Olay sözel bilimlere geldiğinde ise sprachdiplom giriş aşamasında avantajlı bile olabilir. Abiturlulardan oldukça yüksek (1,3-2,3 arası değişiyordu geçen sene bizim üniversitede) not ortalaması istenirken, Sprachdiplomlular direk yabancı kontenjanından girebiliyorlar. Zaten nerdeyse kimse Almanya'ya böyle bir şey okumak için gelmiyor. Sprachdiplomlular ÖSS yapmak zorunda bu bir dezavantaj, Abiturlular direk girebiliyor. Ama Abitur ile SD arasındaki en önemli fark, Bildungsinlaender durumu. Yani yurt dışında Abitur yapmış bir öğrenci, Almanya'da eğitim söz konusu olduğunda Alman vatandaşlarıyla aynı haklara sahip. Kimi zaman abuk subuk sorunlar olduğunda kapı gibi Abiturum var diyebilirsiniz, bu buna yarar. Bir de bölüm, şehir, üniversite ve saire değiştirirken sorun çıkarttıklarında da Abitur diplomanızı ellerine tutuşturabilirsiniz. dres çok ii açıklamışsın abitur we sprachdiplom sistemini de bi sorum olucak: "Aachen'da bile Informatik, Elektronik gibi bölümlere sprachdiplomla girmek sorun olmaz. Mühendislik bölümlerinde zaten Abitur için de not sınırı koşulmaz, o yüzden ikisinin bu noktada bir farkı yok." aachende bile elektronik gibi über bi bölümde nası kontenjan boşluğu kalabilir ya? ayrıca bazı olaylarda not sınırı war sanırım. mesela mimarlığa girebilmek için 1.5 mu ne almak gerekiyomuş abitur karne ortalaması olarak[signature][hline]a.k.a "bay bomba" SWG: Ottkoo Jeliyeer of Eclipse Galaxy
Öne çıkan mesajlar