-Mandrake- Mesaj tarihi: Mart 27, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2004 Nelere dikkat etmemiz gerekiyo,2 kere voltaj dan sistemi yakmış biri olarak,bilgisayarı yeni upgrade etmişken yine sakata gelmek istemiyorum bu aralar elektrikler de sık kesiliyo bu nedenle bi güç kaynağı almaya karar verdim,ama ucuz bişey istiyorum,yani elektrikler kesilince 1dk filan tutsun yeter tavsiye edebiliceğiniz bi marka varmı,bide voltaj dalgalanması diye bi olay varmış galiba bütün güç kaynakları bunu engelliyemiyomuş bilgisi olan aydınlatsın bizi lütfen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arkansis Mesaj tarihi: Mart 27, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2004 Abi benim bildiğim en ufak güç kaynağı 15 dakika tutuyor , yada orta seviyeydi sanırım tam hatırlamıyorum. Şu anda bende arızalı bir güç kaynağı takılı 3 sn falan dayanıyor , bende karlı günlerde kullanıyorum bunu 1 sn elektrik gidip gelince tutuyor beni , ama sistemi yakacaz sanırım işallah bişi olmazz. Sen bu konuyu iyice bi araştır , yeni sistem falan kurduysan sakata gelmez bu iişler canım alet kıttadak gider yazık olur ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrBomb Mesaj tarihi: Mart 27, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2004 1.si "güç kaynağı" başka şey "kesintisiz güç kaynağı" başka şey. snn bahsettiğin kesintisiz güç kaynağı. 55$a işini görücek bi tane alabilirsin. bu linkte bi konu açmıştım ordan bilgi alabilirsin: http://www.paticik.com/forum/view.php?id=66072 not: arkansis, kesintisiz güç kaynağı elektrikler gittiğinde senin işine dewam etmeni deil, işini kaydedip bilgilerin kaybolmamasını sağlayıp bilgisayarı kapatmanı sağlar. 15dk da bu iş için yeter[signature][hline]a.k.a "bay bomba" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arkansis Mesaj tarihi: Mart 27, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2004 said: -MrBomb-, 27 Mart 2004 13:54 tarihinde demiş ki: not: arkansis, kesintisiz güç kaynağı elektrikler gittiğinde senin işine dewam etmeni deil, işini kaydedip bilgilerin kaybolmamasını sağlayıp bilgisayarı kapatmanı sağlar. 15dk da bu iş için yeter Benim bildiğim anlamda bu cihazın ismi ups işyerinde 3 tane var ve herbiri 15 dakika dayanıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mart 27, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2004 ups modem gibi bilgisayarin prize giden kablo yoluna takilan güç kaynagi psu da kasanin içindeki fanli manli güç kaynagi..[signature][hline]YARDIMLARINIZI BEKLIYORUM Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Catscratch Mesaj tarihi: Mart 27, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2004 Çeşitli teknolojileri var. MEsela bizim dükkanda var bi tane 850 VA bide evde var everpower 1000 VA. Evdeki 5 dakka dayanırda dükkandaki dayanmıo :D Geçen gün elektrikler gitti hem evde şahit oldum hemde dükkanda. UPS'e bağlı olmasına rağmen bilgisayarlar kapandı. Çok kısa elektrik gidip gelmelerinde(1 sn gibi) standart UPS'ler işe yaramaz. Bilgisayar reset atıo. Dediğim gibi teknolojileri var. Ona göre almak lazm.[signature][hline]This Cat Scratches Free. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrBomb Mesaj tarihi: Mart 27, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2004 ewt yukarda werdiğim linkte de yazdığı gibi ups lerin regülatörlü olanları ani voltaj düşmelerinde (1snlik voltaj düşmeleri) bilgisayara zarar gelmemesini sağlar. ups alırken regülatörlü olmasına da dikkat edilmeli[signature][hline]a.k.a "bay bomba" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
blademaster Mesaj tarihi: Mart 27, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2004 bi de voltaj kontrollü prizler var veya vardı bi aralar dalgalanmayı engelliyodu 25-30 milyon bişiydi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arkansis Mesaj tarihi: Mart 28, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 28, 2004 Almışken en sağlamını alacaksın , araştırman lazım , o kadar para verecen ... yazık ziyan olmasın sonra. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Catscratch Mesaj tarihi: Mart 28, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 28, 2004 Voltaj düşmesi de deil tam benim başıma gelen. Elektrik kesilio tamamen. 1-2 saniye sonra tekrar gelio. Evde bütün aletler duruo sonra tekrar çalışıo :D[signature][hline]This Cat Scratches Free. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arkansis Mesaj tarihi: Ekim 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2004 selamlar. UPS alacağım yeni thread açmayayım dedim. 150 milyon a kadar bir bütçem var 15 dakika bile dayansın benim için yeterli iyi bildiğiniz markalar varmıdır ? yoksa hemen hemen bütün güç kaynakları aynı özelliklere mi sahiptir ? bilgisi olan birisi anlatabilirmi ? bu voltaj dalgalanması ve elektrik gidip gelmelerinde tam koruma sağlayacak birşey istiyorum. Tabi bunların birde duyduğum kadarı ile Serial den bağlananları varmış yada usb den , elektrik gittiğinde evde olmasak dahi pilleri azalınca ups otomatik makinayı shutdown ediyormuş bilgisi olan birisi varsa yardımcı olabilirmi ?[signature][hline]www.scuniverse.com www.scuniverse.com/forum Ayrton Senna is not dead Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrBomb Mesaj tarihi: Ekim 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2004 fiyata göre sıralama: http://www.eksenbilgisayar.com/default.php?cPath=25_54&page=1&sort=6d bunları kullanmadım ama fiyat/performans açısından en uygun bulduklarım: -ucuz--> PW-120 UPS POWERWHITE 1000 VA ---- 58.50$ -orta--> 1000 VA UPS LINE INTERACTIVE-1000 --- 87.50 $ -pahalı--> 1000 VA UPS LINE INTERACTIVE ------- 96.25$ @ http://www.eksenbilgisayar.com sitedeki ürünlerin açıklamaları yetersiz olduğu için sadece 87.50$ lık olan ups de "auto shutdown" özelliği war gibi gözüküyo, başka bulamadım[signature][hline]a.k.a "bay bomba" SWG: Ottkoo Jeliyeer of Eclipse Galaxy Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daggerfall Mesaj tarihi: Ekim 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2004 said: -MrBomb-, 14 Ekim 2004 20:22 tarihinde demiş ki: fiyata göre sıralama: http://www.eksenbilgisayar.com/default.php?cPath=25_54&page=1&sort=6d bunları kullanmadım ama fiyat/performans açısından en uygun bulduklarım: -ucuz--> PW-120 UPS POWERWHITE 1000 VA ---- 58.50$ -orta--> 1000 VA UPS LINE INTERACTIVE-1000 --- 87.50 $ -pahalı--> 1000 VA UPS LINE INTERACTIVE ------- 96.25$ @ http://www.eksenbilgisayar.com sitedeki ürünlerin açıklamaları yetersiz olduğu için sadece 87.50$ lık olan ups de "auto shutdown" özelliği war gibi gözüküyo, başka bulamadım anılarım canlandı bir an eksen diyince :) Ups konusunda dikkat etmeniz gereken bir husus var ups inizi alırken online almanızı tavsiye ederim (bi offline bide online diye 2 ye ayrılırlar) gerçi off a göre biraz pahalıdır ama.[signature][hline] Where are you tonight? Wild flower in starlit heaven Still enchanted in flight Obsessions lament to freedom....... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Mandrake- Mesaj tarihi: Ekim 14, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2004 ben powercom aldım kaçlık bilmiyorum 45$+kdv civarıydı fiyatı 2 ay civarı oldu alalımemnunum girişi şöyle oluyo bilgisayarın güç fişini bunun arkasına takıyon bundan çıkanıda prize,arkasında bi iki giriş daha var ama ne işe yarıyo bilmiyorum :) elektrik kesildiğinde hemen devreye giriyo,geçen akşamda voltaj oynaması oldu böle ışıklar yanıp söndü tv filan kapandı ama bilgisayara bişey olmadı öle janjanlı makineyi otomatik shutdown eden varmı bilmiyorum ama 150 papel verirsen olur herhalde :)[signature][hline]Lord British sucks....... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arkansis Mesaj tarihi: Ekim 16, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2004 şu ürünü almayı planlıyorum http://www.ideefixe.com/Bilgisayar/tanim.asp?sid=SBDJ8OIYT23LXTKTVBT5 sizce nasıl ? arkada 2 priz görünüyor 2 pc + 1 printer 10/30 dakika diyor yani o 2 girişin birisine uzatma taksam kablo modem + router + monitor bağlasam diğerinede sadece kasayı bağlasam kaldırırmı acaba ? 2 pc den daha az güç çeker kablo modem + router değilmi ?[signature][hline]www.scuniverse.com www.scuniverse.com/forum Ayrton Senna is not dead Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arkansis Mesaj tarihi: Ekim 16, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2004 alırken regülatörü olsun vs vs demişlerdi http://www.tuncmatik.com/UrunDetay.aspx?q=116 regülatör vs vs birşeyler yazıyor ben pek anlamam 1 sn lik elektrik kesilmelerinde işe yarıyormudur ? yada voltaj gidip gelmelerinde ? nasıl anlayabilirim ayrıca bilgisayarı kapatıyormuş[signature][hline]www.scuniverse.com www.scuniverse.com/forum Ayrton Senna is not dead Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BlackRose Mesaj tarihi: Ekim 16, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2004 regülatör varsa (ki o adrestekinde yazıyor zaten olduğu) zaten voltaj dalgalanmalarında işe yarıyor demektir zaten çoğunda voltaj regülasyonu var, çünkü düzgün voltaj hemen hemen hiçbir yerde yok bu ülkede bu arada o adreste 900 ve 1200 voltamper modelleri var, eğer tek bir bilgisayar idare edecekse, 21" falan bile olsa hatta yanında yazıcı da bağlasanız 900 çok rahat yeter bence, 1200 e gerek yok yani bendeki 1000 VA iken iki bilgisayar bağladım ve en azından 15 dakka idare edebiliyor[signature][hline].:. He who fights with monsters should look to himself does not become a monster...When you gaze long into the abyss, the abyss also gazes into you .:. - Friedrich Nietzsche Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrBomb Mesaj tarihi: Ekim 16, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2004 walla arkansis yazdığın bütçenin 50 milyon üstünde bi ups beğenmişsin. 1200va bana da fazla gözüktü biraz gereksiz gibi görünüyo router we printer olmasına rağmen ama sen bilirsin. burda yazdığına göre kendini kapatma olayı war. ayrıca 150v-250v yazdığına göre regülasyon kapasitesi de baya ii. yani öle ki ışıkları tam kapanma sewiyesine kadar loş bi duruma getirebilicek bi ani woltaj düşmesinden bile korur bu seni[signature][hline]a.k.a "bay bomba" SWG: Ottkoo Jeliyeer of Eclipse Galaxy Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Core Mesaj tarihi: Ekim 16, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2004 valla musteklerin hem iyi hemde ozellikle oldugunu biliyorum.. butun ayarlari otomatik yapiyor ve deposundaki guc tukenmeye basladigi zaman otomadik olarak bilgisayarini kapatiyor falan.. cok guzel.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Mandrake- Mesaj tarihi: Ekim 16, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2004 baya güzele benziyo,o voltaj dalgalanması olayınıda regulasoyn oluyo işte 1200V banada fazla gibi geldi fiyatıda pahalı düşük modellerini bi düşün derim[signature][hline]çoktan bozuldu temiz kalpler alemdeeeeeee,incitildi kırıldıııı aldatıldıı aşkkkkk Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arkansis Mesaj tarihi: Ekim 17, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2004 said: -MrBomb-, 16 Ekim 2004 23:58 tarihinde demiş ki: walla arkansis yazdığın bütçenin 50 milyon üstünde bi ups beğenmişsin. 1200va bana da fazla gözüktü biraz gereksiz gibi görünüyo router we printer olmasına rağmen ama sen bilirsin. burda yazdığına göre kendini kapatma olayı war. ayrıca 150v-250v yazdığına göre regülasyon kapasitesi de baya ii. yani öle ki ışıkları tam kapanma sewiyesine kadar loş bi duruma getirebilicek bi ani woltaj düşmesinden bile korur bu seni bende 50 dolar bütçeyle alacaktım ama baktımki 12 ay taksit var ve ayda 14 milyona ödüyormuşuz , ondan rahat rahat alabilirim. bu arada geçende bu elektrik gidipgelmelerinden hdd emde 2 bad sector oluştu , yakında güle güle olacak , sırf onun yüzünden 120 dolar masrafa girdim yeni hdd alma durumları çıktı.. sürekli elektrik gidip geliyor , bıktım artık .[signature][hline]www.scuniverse.com www.scuniverse.com/forum Ayrton Senna is not dead Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arkansis Mesaj tarihi: Ekim 17, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2004 sağolun yardımlarınız için .[signature][hline]www.scuniverse.com www.scuniverse.com/forum Ayrton Senna is not dead Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arkansis Mesaj tarihi: Ekim 17, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2004 hmm aslında söylediğiniz doğru 900 VA olanıda 86 $ . hmm arada 30 $ fark var 900 VA yeterli olacakmıdır bana ? kasa içi bileşenlerin ne kadar elektrik çektiğine bakmıyormu ? sakata gelmiyeyim düşük alıp ?[signature][hline]www.scuniverse.com www.scuniverse.com/forum Ayrton Senna is not dead Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arkansis Mesaj tarihi: Ekim 17, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2004 hele şükür ups mi alabildim http://www.tuncmatik.com/downloads/guides/guide116tr.html beyler bayanlar burada şöyle bir madde var **UPS’i İlk kullanımdan önce akünüzün verimli kullanımı için yüksüz olarak 8 saat boyunca şarj ediniz. şimdi ben şarja taktım bunu fişe yüksüz olarak hiç bir şey bağlı değil ilk başta biraz şarj etti ama şimdi durdu neden ? tam doluyum ben diyor fişte bi 8 saat kalması gerekmi yani ? kalmazsa ne olur hadi madem dolu gönderiyorlar pillerini neden 8 saat şarjda bırakın diyorlar ne yapayım ?[signature][hline]www.scuniverse.com www.scuniverse.com/forum Ayrton Senna is not dead Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BlackRose Mesaj tarihi: Ekim 17, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2004 genelde dolu göndermezler zaten boşta duran her akü zamanla boşalır, şarj edilmek zorundadır, o yüzden fabrika çıkışı belki doldurup bayilere yolluyolardır, senin şarj ettiğin sürelik kısmı da boşalmış olabilir hiçbişe takılı olmayacak şekilde 8 saat bırak sen yine de, ben de dün aldım bi tane ve doluyum dese de beklettim 8 saat, şimdi kullanıyorum, kitapçığında yazana uyup en azından "siz burda yazanı yapmamışsınız" kozunu vermemek lazım ^_- 900 VA bence yeterlidir, ben 1000 VA ile şunları kullanıyorum 20-30 dakika arası idare ediyor beni; 21" monitör, 3 cdrom (dvd-r, cd-r vs) 3 hdd, 7 tane fan (cpu ve gpu üzerindekiler hariç)[signature][hline].:. He who fights with monsters should look to himself does not become a monster...When you gaze long into the abyss, the abyss also gazes into you .:. - Friedrich Nietzsche Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar