Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
pirinci ıslatmayın, yıkamayın bile, şehriyeleri az kavurduktan sonra pirinci de döküp kavurun, sonra bire 2,35 gibi bi oranda su atıp kapatın, kaynayınca altını kısın. pıçıpıçıpıçı diye sesler çıkarmaya başladığında kapatın altını.
Mesaj tarihi:
Drall said:

pirinci ıslatmayın, yıkamayın bile, şehriyeleri az kavurduktan sonra pirinci de döküp kavurun, sonra bire 2,35 gibi bi oranda su atıp kapatın, kaynayınca altını kısın. pıçıpıçıpıçı diye sesler çıkarmaya başladığında kapatın altını.

http://www.reallol.com/gallery/24669.jpg
Mesaj tarihi:
pascalnouman said:

pıçıpıçıpıçı ne arkadaşım pilav yapıyoruz burda havuzda su savaşı degil alla alla yaa

pıçıpıçı derken böyle şey gibi, nası diyim, pıtırtı. küçük küçük pıçıpıçı diye ses, havuzdaki gibi değil. duyunca anlarsın.

baba olunca anlarsın...
  • 2 ay sonra ...
Mesaj tarihi:
rahmetli anneannem'e ablamın arkadaşlarının, tanıdıklarının senelerce pilav yemeye gelmesi sonucu sormuştum bir kere. uygulamalı olarak göstermişti.

tereyağını kalıp halinde atıyorsun içine. bak o zaman ne oluyor o pilav.tadından yenmez.
Mesaj tarihi:
Seele said:

ya yemin ederim yaptigim pilav ile döverim su paticikdeki kizlari. o kadar iyiyim.

Şunu gördüm ve artırıyorum: Aynı anda bi tencere şehriyeli bi tencere şehriyesiz pilav yaparken ısınan çorbayı karıştırabiliyo musun, bana onu söyle. :D
  • Yeni Oluştur...