Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

AKP yi tartışıyoruz

Nivea

Öne çıkan mesajlar

yazar laf eder başbakan "sen de yazar mısın" vs der

köylü laf eder "sen de köylü müsün" vs der.

gazeteci yazı yazar "böyle yazılar yazılır mı" der

tv de haber olur "böyle haber yapılır mı vicdansız lar" der

surdan arasam hepsinin youtube dan bulurum,arkadaş bunun adı faşism degil de ne var mı başka bir ismi ?

toplumun muhalefet yapan her kesmi böyle sindirilir mi ? bu ülke umarım onumuzdeki 20 sene bunun bedelini agır ödemez.
Sosyal ağlarda paylaş

elimden geldiğince objektif olmaya çalışıcam.

hayatımda hiçbir genel/yerel seçimde oy kullanmadım.

2002-2009 arası bir partiye oy vermen gerekli deselerdi hiç düşünmeden AKP'ye verirdim. Çünkü alternatifleri yoktu, militarist vesayeti kırmak gibi bir niyetleri vardı ve bunu başarmışlardı.

2009'dan sonra AKP'ye verir miydim bilmiyorum bir daha düşünürdüm. çünkü miltarist vesayeti kırdıkları gibi kendi vesayetlerini kurmaya çalışmaya başladılar bu tarihten sonra ve bu hiç hoş değil.
Sosyal ağlarda paylaş

throine said:

2002-2009 arası bir partiye oy vermen gerekli deselerdi hiç düşünmeden AKP'ye verirdim. Çünkü alternatifleri yoktu, militarist vesayeti kırmak gibi bir niyetleri vardı ve bunu başarmışlardı.

2009'dan sonra AKP'ye verir miydim bilmiyorum bir daha düşünürdüm. çünkü miltarist vesayeti kırdıkları gibi kendi vesayetlerini kurmaya çalışmaya başladılar bu tarihten sonra ve bu hiç hoş değil.

90larda şeriat diye cıgıran adamın 2002 de orduyu siyasetten cekince süper demokrat bir sistem kuracagını dusunmen ne güzel.
Sosyal ağlarda paylaş

throine said:

sonra bunları yazan adamın herhangi bir postunu ciddiye al
Sosyal ağlarda paylaş

fakeden çok kamoyu yoklaması olabilir, akp bu konuda ii çalışıo çünkü.
fake kimliklerle böle soru sorular falan. Bariz belli oluo tabi genelde heehh.

Güzel şeyler var hükümetle ilgili, ama çok fazla gücü kötüye kullanma var. Özgür olamadığım ülkede param olmuş ne farkeder
Sosyal ağlarda paylaş

ülkenin solcu kısmından hiç hoşlanmıyorum bundan dolayı akpyi sevmeme gibi bir durumum yok.

ancak ülkedeki Atatürk ile özdeşleşen milli değerlere karşı yaptırımları, özellikle askere karşı uygulanan sindirme politikaları, kürt sorununu tekrar gündeme getirip terör konusunda gerekeni yapamaması beni rahatsız ediyor bundan dolayı da oy vermiyorum.

bu ülkede sol diye bişi yok, çünkü solu özentilikten öte felsefesini kavrayabilmiş insan sayısı çok az.

sol olmayınca ve üstelik biz soluz diyenler o kadar tiksindirici olunca oylar tabi sağ partilere kayıyor, akp'nin iktidarda olmasının sebebi de bu. adamların alternatifi yok.

chp aslında tam sol parti sayılmaz, şu baraj altı kalan ufak sol partiler tamamen kapansa ve bunlara oy veren çekiçli oraklı ayaklarında nike ayakkabılarla, kafalarında seriüretim che şapkalarıyla dolanan garip tipler ortada gözükmese ve halk chpyi bu garip tiplerle bağdaştırmasa chp iktidara gelebilir gayet, bunun ismetle bilmem neyle alakası yok. geçmiş kimsenin o kadar da umrunda değil, herşey etki tepkiye halk içindeki nefrete göre şekilleniyor.
Sosyal ağlarda paylaş

chp sol ideolojik görüşte değil.Her şeyden önce ulusalcı bir parti , ikincisi ise fransız burjuva devrimini savunan bir parti.Cumhuriyet kurulduğunda bütün liberal ekonomi kanallarını o zamanın chp kadrosu ele geçirdi.Bugün chpli sosyal sınıfın geri kalan halka göre sınıf uçurumunda üst sıralarda yer almasının sebeplerinden biri budur
Sosyal ağlarda paylaş

sol ideolojik görüş ne abi ahahah.

2012 senesinde gelecek bir iktidarın, sol ve sağ olma olasılığı yoktur, zaten devletin ekonomi poltikası bellidir. Nasıl geldiyse öyle gider.
Sosyal yapıda, yavas yavas daha sosyal yapıya geçilebilir. Kurulacak hükümetin buna etkisi büyük, ama değişim yavaş olucaktır.
Hassas olan konular, hükümetleri alakadar edecek özgürlük-insan hakları-işçi hakları - adalet gibi konularda CHP nin yeni genel başkanının diğer parti liderlerinden kat kat üstün olduğu aşikar. Bunu yaptığı yorumlardan ve hareketlerden gorebiliorz.
Zaten muhteşem bi kurultay konuşması yapmıştı geçen sene, gelseydi çok rahatlayacaktık bir sürü konuda. Ama olmadı.

bu arada şu parti şunu savunuo die bişi yok, isimler aynı kalıp içerikler değişebilir. Değişir. Mesela mhp değişti,chp değişti hatta bdp bile değişti nan.
Sosyal ağlarda paylaş

throine said:

Evet madalyonun öbür yüzü her geçen sene dahada çok ortaya çıkıyor. Ki kimden en çok korkarsın derlerse dindarlardan derim. Çünkü tarih boyunca din insanları kullanmakta diğer duygulara göre kat kat daha başarılı olmuş.
Sosyal ağlarda paylaş

abi soldan kastım ne bileyim sosyal sorumluluk projeleri,halk tabanına inerek onlara sizin için bu projelerim var sebebide şu,şu,şu diyerek halkı kendisine güvenir pozisyona getirmektir solculuk veya ne bileyim devlet ve millet ikileminde devamlı milleti ön plana çekerek siyaset yapar diye düşünüyorum ha sizde haklısınız Türkiyede buna uyan tek parti yok orasıda ayrı mevzuu,ama akp muhafazakar demokratım diyor,en azından muhafazakar kısmı uyuyor şu andaki gerçeklere,fakat chp neyi savunuyor 31 yaşındayım hala anlayabilmiş değilim,erdal inönü shp yi kurar chpyle içli dışlı olur,ne bileyim milliyetçi kesimden chp ye kayma olur,zamanın kürt siyasetçileriyle kürt çözümü başlığı adı altında raporlar yayınlar 88-90 civarlarıydı yanılmıyorsam,diğer taraftan da devletçiliğe körü körüne geleneğinin verdiği sonuç olan,devletçilik halkçılık ıvırı zıvırı savunur chp yi anlarsam ömrüm daha huzurlu geçecek sanırım
Sosyal ağlarda paylaş

akp muhafazakar değil ki, bakma erdoğanın öle dediğine. Muhafazakar değişime karşı demek, adamlar herşeyi değiştirdiler.

AKP nin savundugu sabit bişi yok, nerden oy alırsa ona oynuor. Son 2 senede iç politikaları sürekli değişti.

CHP nin şu anda savunduğu şeyler var ama, bir sürü hemde. Az önce saydığım işçi haklarından özgürlüklere adamların savundukları sabit şeyler var.
Erdalı ismeti geçicen sene 2012 ve genel başkan KK, onun dediklerine bakmalısın.
Sosyal ağlarda paylaş

ya zaten o ya da bu, bu düzen bu kraldan çok kralcılık değişmedikçe onun ya da bunun ideolojisine mahkumuz.
ha KK bi umuttu, ama çürüyecek gibi duruyor. Yeterince kırıcı ve sert değil çünkü.

KK nın geçen seneki kurultay konuşmasını dinlemeni tavsiye edeirm, gerçekten güzeldi o.
Öle bişeyi erdoğan yapsa, onun arkasından giderim.
Sosyal ağlarda paylaş

abi valla ben kimsenin arkasından gitmek istemiyorum,hatta bu ülkeye demokrasi fazla gibi sanki o kadar bıktımki insana değer vermeyen politikalardan,dini alet ederek yapılan politikalardan,vergi maliye politikalarından,hemşericilik,adam kayırmacılıklardan,vatanımı seviyorum ama inan belkide burada ölmeyi isteyecek en son kişi ben oldum son 3-5 senedir,zaten bir araştırma yapıyorum,kimseye karışılmayan,insan odaklı bir ülke arayışına girdim desem dalgaya alınacağım heralde,ama yeni zellanda hoşuma gitmiyor değil,sırf siyasete bulaşmayayım diye mmorpg oynayan bir adam oldum çıktım nefret ediyorum siyasttende yalanlarındanda
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...