Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Büyülü, Sci-fi ya da standard FPS olmayan değişik temalı online oyunlar


Mirage

Öne çıkan mesajlar

Geçen aklıma takıldı. MMO oyunları saymazsak genelde online oynanan oyunların büyük bir kesimi standard FPS. Çoğu WW2 ya da modern savaş içerikli ya da bir şekilde silahını aracını alıp adam öldürüyorsun. L4D gibi değişik temalar var ama oynanış genelde aynı.

Oynanışı biraz daha değişik düzgün bir oyun arıyorum. Mesela standard silahlara ek olarak büyü olsun, yakın dövüş olsun, teknoloji olsun, bina kurma vs olsun. FPS, TPS, izometrik pek de farketmez.

Örnek olarak eski oyunlardan Natural Selection, Rune ve Jedi Knight serisi geliyor aklıma. Lord of the rings vb oyunların online modu vardır kesin ama oynayan kimseyi görmediğim için nasıldır bilemiyorum. Sayın efenim bildiklerinizi. :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

baya geniş çeşitte FPS var ama bunlar çoğunlukla modderların uğraştığı şeyler oluyor, "AAA" olarak adlandırılan firmalar kolaya kaçmak için FPS yaptığından pek değişik şeye rastlayamıyoruz.

FPS'ye benzer oynanış ile medieval tarzda Dark Messiah Of Might & Magic vardı. Ona çok benzer hazırlanmış Pirates, Vikings and Knights II var.

Battlefield serisinde araçlara binebiliyorsun, Natural Selection serisinde komutan olup takımına tepeden emirler verebiliyorsun. Planetside 2 geliyor MMOFPS olarak, Battlefield ve Natural Selection karışımı özelliklere sahip.

modderlar genelde bu açıdan biraz daha geniş davranıyor.
http://www.moddb.com/ sitesinde istediğin oyunun modlarına bakabilirsin.
bir örnek olarak neotokyo vardı ( http://www.moddb.com/mods/neotokyo/ ), bilim kurgu temasını multiplayer içeriğe yerleştirmişti ama unutuldu gidildi. zaten ekip 2009'dan beridir geliştirmiyor oyunu.

farklı bir tarz olarak singleplayer campaign oynarmış gibi multiplayer oyunlar sunan sven coop var ( http://www.svencoop.com/ ). Ara sıra geliştirilmeye devam ediliyor halen. bu denenebilir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

dark messiah ve pvk2 halen oynanıyor mu bilmiyorum, istiyorsan bi bakıver onlara.

tps/fps farklı bir tarz aksiyon oyunu istiyorsan apb var.

tps'ye yönelik tower defense var. "stratejik fps" tarzı bir şey arıyorsan onlar olabilir. misal dungeon defenders, sanctum (steam'de bugün indirimde), orcs must die var.

bilim kurgu istiyorsan nuclear dawn ve e.y.e. var.

bu arada dota/fps karışımı olarak monday night combat ilgini çekebilir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...