BlackLabelSociety Mesaj tarihi: Şubat 4, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2012 Archangel_ said: anladığım kadarıyla gençsin, örnek veriyorum 5 sene sonra günümüz şartlarına göre maaşın olarak koyduğun hedef kaç tl? izmittekine denk geliyorsa git, yok daha yukarıları hedefliyorsan o hedefe ulaşma ihtimalinin daha yüksek olduğu yeri seç. ben mezun olduğumda kaliteli bir mühendisim diyordum ama endişelerim vardı mühendislik ortamına ayak uydurabilirmiyim diye şimdi 1.5 yıllık tecrübem var aselsanından tutun da türk traktörüne FNSS'ine kadar pek çok uç noktaya girip çıktım ve gözlemledim. şimdi ise (%90ı için) türkiyedeki mühendisin hali buysa ben kendime açıkcası burayı laik görmüyorm diyorum. çünkü inanamayacağım kadar boş adam hak etmediği yerde bu bağlamda kendimi türkiye standartlarına göre değerlendirmedim hiç maddi olarak. ama düşünecek olursak 5 yıl sonra elde edeceğim para mutlaka 8-10k arasında olmalı. hedeflerim büyük sıradan bir mühendis olmayacağımı bitirme tezimde göstermiştim umarım da 5 yıl sonra haklı çıkarım.. federal mogul aslında aklımda yoktu çünkü her taraf bant otomasyon kime mühendislik yapacaksın..ayrıca ARGE kuruyorlar bu sene asıl amaç pistonu geliştirmek değil pistonda devrim niteliğinde ne yapabilirsin ki zaten..amaç okul yaptırmak(!) anladınız siz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Şubat 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2012 bende mezun olduğumda kalitesiz mühendisim diye üzülüyordum sonra gördüm ki hakket kalitesizmişim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BlackLabelSociety Mesaj tarihi: Şubat 4, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2012 senko said: bende mezun olduğumda kalitesiz mühendisim diye üzülüyordum sonra gördüm ki hakket kalitesizmişim. gel ben sana mühendislik öretiyim alırım 4k'nı :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Şubat 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2012 o kadar yazı okudum ama sağlam iş teklifi nedir yazmayı unutmuşun galiba Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laorx Mesaj tarihi: Şubat 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2012 ben olsam kabul ederdim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vingthor Mesaj tarihi: Şubat 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2012 YA BANA İZMİRDE SAĞLAM Bİ İŞ TEKLİFİ YAPIN LAN TOPLANIP Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
iarwain Mesaj tarihi: Şubat 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2012 benim benzin param 4 k Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Şubat 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2012 4k'yı dün harcadım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barnacle Mesaj tarihi: Şubat 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2012 Vingthor said: YA BANA İZMİRDE SAĞLAM Bİ İŞ TEKLİFİ YAPIN LAN TOPLANIP gel bizim petri kabı fabrikamızda çalış Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barnacle Mesaj tarihi: Şubat 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2012 lam lamel de üretiyoru Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vingthor Mesaj tarihi: Şubat 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2012 uyar. valla uyar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Şubat 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2012 gel babamın teknisyenliğini yap 1 günde 200-300 lira kazanırsın hem de freelancer stayla çalışıyolar kafa rahat Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Şubat 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2012 DoruK said: babamın teknisyenliği http://i1.kym-cdn.com/entries/icons/original/000/000/157/ackbar.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jaffa Mesaj tarihi: Şubat 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2012 master için gidene kaldar çalış sonra bi şekilde kendini kovdurt tazminatı da cebe at ver elini almanya. (tu) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Şubat 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2012 Not sure if serious.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Novichok Mesaj tarihi: Şubat 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2012 kocaeli'de yaşanır mı la ayrıca cidden abi, öyle alamanyada yaşayacam ben oktoberfeste katılacam gibisinden hayalleriniz yoksa türkiyede yapın masterı ne kasıyorsunuz ki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Şubat 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2012 kocaeli duydun mu götünü duvara verip yengeç kaçacan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BlackLabelSociety Mesaj tarihi: Şubat 4, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2012 Novichok said: kocaeli'de yaşanır mı la ayrıca cidden abi, öyle alamanyada yaşayacam ben oktoberfeste katılacam gibisinden hayalleriniz yoksa türkiyede yapın masterı ne kasıyorsunuz ki. kou'da mastera başladım ve dondurdum hocamın lafını yaziyim "olum manyakmısın gitsene almanyaya burda master bitirmekten kolay ne var vericekler çevirileri sana yaptırıcaklar işte bu kadar" bu yüzden türkiyede eğitim almak istemiyorum daha fazla Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hoccemama Mesaj tarihi: Şubat 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2012 Novichok said: öyle alamanyada yaşayacam ben oktoberfeste katılacam gibisinden hayalleriniz yoksa türkiyede yapın masterı ne kasıyorsunuz ki. sadece bu nedenle mastera gidilirse o master bitmez. Onun yerine sadece oktoberfeste gidilir, acısız ağrısız eğlenilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BlackLabelSociety Mesaj tarihi: Şubat 4, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2012 hoccemama said: Novichok said: öyle alamanyada yaşayacam ben oktoberfeste katılacam gibisinden hayalleriniz yoksa türkiyede yapın masterı ne kasıyorsunuz ki. sadece bu nedenle mastera gidilirse o master bitmez. Onun yerine sadece oktoberfeste gidilir, acısız ağrısız eğlenilir. çok iyi dedin ağzına sağlık Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bck Mesaj tarihi: Şubat 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2012 beyler yapmayın benim ticket a aylık 4k yatiyor. halka karışmam lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deathblade Mesaj tarihi: Şubat 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2012 Demiştim bizimkilere makina mühendisi yazdırmayın bana diye. Şurada 5 ay kaldı bitmesine. 2k görebilecek miyim ona şüpheliyim ben. Edit : Bitircektim avukatlık. Açıcaktım büro. Sonra çevre yaptıktan sonra noter aç. Ver elini oktobırfest, jamiryo konserleri, redyohed in landın :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Şubat 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2012 olcaksan marketingçi olacan ya. hiçbişi yapmadan milyarları indirecen cebe. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Şubat 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2012 4000 brütle 3200 net maaş alacağını belirtmiş müdür (800 mesaiden gelse 4000i geçersin diyerek), bayağı yemiş seni. 4000 brüt 2600 - 2700 net ortalama falan eder (yılın ilk ayları 3000i geçersin sonlara doğru 2300lere falan düşersin). haftada 30 saat mesai çok güzel bir fırsat, ama bunu sunacaklarından emin olman lazım, küçük şirketlerde genelde böyle dense de köle gibi çalıştırma da esas olabiliyor. Bunun dışında İzmit'e geçmek, şehir değiştirmek çok ciddi bir sorun. Tüm arkadaş çevrenden, sosyal ortamından kopacaksın. Arada 1000 tl bile fark olsa değecek bir şey değil bence. Tercih senin tabii. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BlackLabelSociety Mesaj tarihi: Şubat 4, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2012 Rewendor said: 4000 brütle 3200 net maaş alacağını belirtmiş müdür (800 mesaiden gelse 4000i geçersin diyerek), bayağı yemiş seni. 4000 brüt 2600 - 2700 net ortalama falan eder (yılın ilk ayları 3000i geçersin sonlara doğru 2300lere falan düşersin). haftada 30 saat mesai çok güzel bir fırsat, ama bunu sunacaklarından emin olman lazım, küçük şirketlerde genelde böyle dense de köle gibi çalıştırma da esas olabiliyor. Bunun dışında İzmit'e geçmek, şehir değiştirmek çok ciddi bir sorun. Tüm arkadaş çevrenden, sosyal ortamından kopacaksın. Arada 1000 tl bile fark olsa değecek bir şey değil bence. Tercih senin tabii. aslında benim de buna ihtiyacım vardı..ben onu şöyle hesapladım 1400tl maaş alırken brütüm 2000di o yüzden 600-800 keser diye düşündüm ama bu konuları biliyosan bana net yardımcı olabilir misin? 4000brütse elime net kesin 2700mü geçer hesabı nasıldır bunun?6.aydan sonra vergi dilimine girersin maaşın biraz düşer de demişti.. federal mogul özellikle izmit gerçekten aşırı çalışıyor mesai yapana kimse birşey demiyor ordaki tanıdıklarım hep ekstra almak için mesaiye kalıyordu kimse niye kalıyorsun demiyordu.kısacası 30 saatlik mesai olayına güvenirim.başmühendislik mertebesine çıkana kadar her mertebede mühendis mesaisine ücret var orada. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar