Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

HayırLı RamazanLar...

Mave

Öne çıkan mesajlar

İLk gün iftarını açanLara ALLAH kabuL etsin diyorum.
Herkese hayırLı RamazanLar diLiyorum[signature][hline]Arkamda yürüme, ben öncün olmayabilirim. Önümde yürüme, takipçin olmayabilirim. Yanımda yürü, böylece ikimiz eşit oluruz.

Kızılderili Atasözü
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
oruç tutmayannarı düşünen yok bütün sakaria iftara endexli hayat duruyo
bitane restoran-dönerci vs açık degil

pek bi hayırlı cnm ne demessiniz

resmi bi dini yokmuş ülkenin lol
bal gibi islam ülkesi
şeriat da gelsin tamamdır[signature][hline]regrubmah retsamdnarG
Sosyal ağlarda paylaş

abi bi deniyim dedim bakiim nası bişeymiş die tamam anladım pek hoş bi his deil ama daha da kötüsü iftarda en sevmediğim yemek var... Bamyaaa
napacam ben ya?[signature][hline]To Live is To Die
Sosyal ağlarda paylaş

said:
DynamicK, 15 Ekim 2004 17:34 tarihinde demiş ki:

bal gibi islam ülkesi
şeriat da gelsin tamamdır

Her koyun kendi bacağından asıLır.[signature][hline]Arkamda yürüme, ben öncün olmayabilirim. Önümde yürüme, takipçin olmayabilirim. Yanımda yürü, böylece ikimiz eşit oluruz.

Kızılderili Atasözü
Sosyal ağlarda paylaş

said:
SpiritCrusher, 15 Ekim 2004 17:35 tarihinde demiş ki:
abi bi deniyim dedim bakiim nası bişeymiş die
aç aç oturuyosun işte. nesini merak edipte denemek istedin onu anlamadım :)[signature][hline]

[Bu mesaj Saeros tarafından 15 Ekim 2004 17:38 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:

bal gibi islam ülkesi

Ya allah aşkına bir topic'i tartışmaya çevirmeyin ya!
Adam Hayırlı Ramazanlar demiş onda bile tartışma başlatıyosunuz. Kasten mi yapıyosunuz anlamıyorum ki.[signature][hline]Zed, 07 Haziran 2004 18:17 tarihinde demiş ki:
eheh will smith'in olması iyice izlenmez kılar filmi sanırım. adamı ne zaman görsem böyle yavşak yavşak "welcome to miami miami!" deyişi geliyo gözümün önüne.
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
hayırlı ne demek?

bana hayırlı gelmiyor burada

tartışmaya çeviren kim senin tutup bana gereksiz cevap vermen
üstüne vazife degil bilmiyorsan madem yorum yapmak bir kenara ünlem işaretleri ile falan anırır gibi cevap neden verirsin?

sabah akşam hap almam lzm benim 15 gün tutmuyorum oruç

mave her koyun kendi bacagından asılır demek le ne anlatma kistedin şimdi bu durumuda göz önüne alıp cevap ver bakalım ?[signature][hline]regrubmah retsamdnarG
Sosyal ağlarda paylaş

Ünlem işaretini anırma olarak algılayan biri olarak bu mesajı da anlayabileceğini sanmıyorum ama yine de cevabını vermiş olayım.
Oruç tutmuyosan hayırlı gelmez tabii. Hayırlı gelmesi için inançlı biri olman lazım. Müslümanlar oruç tutar ve "Hayırlı Ramazanlar" oruç tutanlara söylenmiş bir sözdür. Sen oruç tutmuyosan seni ilgilendirmez. Gelip burda "Bana hayırlı gelmiyo" diye konuyu baltalama.[signature][hline]Zed, 07 Haziran 2004 18:17 tarihinde demiş ki:
eheh will smith'in olması iyice izlenmez kılar filmi sanırım. adamı ne zaman görsem böyle yavşak yavşak "welcome to miami miami!" deyişi geliyo gözümün önüne.
Sosyal ağlarda paylaş

said:

bal gibi islam ülkesi

İslam ülkesi yapmaya çalışmaları ayrı bir konu da, restoran gibi kuruluşlar arz-talep e göre çalışır. Yani adam gelmezse, tabi kapatıcak. Ha ben napıcam dersen, McDonalds, Pizza Hut vs. gibi yerlere gidicen. Ben öyle yapıyorum yani. Mesela ben okulda kıl olurdum yemekleri 5.5 a alırlardı salaklar millet iftar açsın diye, açlıktan geberirdik biz de geceleri 11-12 gibi.(yatılı okudum liseyi). Ha burada okulun öküzlüğü mevzu. Ama restorant gibi yerlerde arz-talep meselesi var dediğim gibi.

İftar olaylarını severim ben ya. Ben oruç tutmam mesela ve bence doğru ve sağlıklı bişi de değil oruç tutmak ama o iftar ortamı güzel olur. Servisle okul dönüşlerinde falan feci ortam olurdu, pide peynir zeytin bilimum yemek alırdık arkada açık büfe yapardık hehe. Ailece toplanmalar flan da güzel olur yani, zaten bayram şu bu olmasa insanların toplanacakları yok. Din bu açılardan işe yarıyor.

Oruç tutan herkese hayırlı olsun, Allah kabul etsin.[signature][hline]Elan Realms - A tale that goes on
Ealos Tsaark, A Freedom Fighter from Eclipse.
fedaykin, 29 Eylül 2004 12:41 tarihinde demiş ki:
Cehennemde Hollandalılar, Brezilyalılar olacak zira onlar kafir...
Cennette Araplar olacak zira onlar Müslüman...

Benim yerim şimdiden belli, kombine bilet aldık :)

[Bu mesaj Penthesilea tarafından 15 Ekim 2004 17:51 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
said:
Asteroth, 15 Ekim 2004 17:44 tarihinde demiş ki:
Oruç tutmuyosan hayırlı gelmez tabii. Hayırlı gelmesi için inançlı biri olman lazım. Müslümanlar oruç tutar ve "Hayırlı Ramazanlar" oruç tutanlara söylenmiş bir sözdür. Sen oruç tutmuyosan seni ilgilendirmez. Gelip burda "Bana hayırlı gelmiyo" diye konuyu baltalama.

Bak "!" işareti koymadan yazacaksın ozm yazını ve böyle köpürür gibi yazmayacaksın. Tartışma cıkartıcı mesaj diyede yazmadan bi düşüneceksin bu insan neden boyle yazmış diye. Düşünmeden okumadan haraket etmeye devam ettikçede mesajlarıan bunlar pek güzel bir şekilde yansımakta. Oruç tutmuyorsam benim bilecegim iş benim sosyal haklarımı, günlük işlerimi kısıtlaması bana hayırlı gelmiyor. Oruç tutup tutmamamdan sana ne. İnançlı olup olmamaı yargılayacak kişi sen misin ? Madem inançlısın , müslümansın? dinin , inancın kişi ile Allah arası oldugunuda ogrenmen lazımdı. Oruç tutmak sana bunu ogretmiyor demek..

İnsanlar çeşitli durumlarda oruç tutmazlar. Sabah ve akşam hap almam lazım dedim okuyamıyorsan tekrar yazıyorum. Kaldı ki tekrar söylüyorum otuç tutarım veya tutmam SANANE. Burda onu konusmuyoruz ramazan ayı hayırlı olsun deniyor bende bana hayırlı gelmedigini soyluyorum. Bana hayırlı gelmiyor diyorsam fikrimi belirtiyorum, tıpkı zagaya gidelim topicinde sly-one ın soyledigi zagayı sevmiyorum, imzalar değişiyor topicinde pekcok kişisis söyledigi imzaların değişmesini istemiyoruz.. mesajları gibi ..

Anlatabildim mi?[signature][hline]regrubmah retsamdnarG
Sosyal ağlarda paylaş

cümlemizin..

bence oruç tutmak zararlı değil vücuda.. hatta bugünkü gazetede sağlıklı fln da diyordu ama tabi her yazana inanmamak lazım zira ertesi gün tam zıddı çıkabilir karşınıza. zararlı tabi ki olabilir çünkü sahurda tıkın, iftarda tıkın sonra geç tv karşısında cips ye sağlıksız tabi :) bilinçli yersen bende faydalı bile olur. ne bileyim iftarı fazla kaçırmamak lazım ama elde değil :P[signature][hline]oasisoyun.net | Mancınık'ı Yükle | Oasis Forum
Mail/MSN: [email protected] , ICQ:6254196
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Sailor, 15 Ekim 2004 17:54 tarihinde demiş ki:
cümlemizin..

bence oruç tutmak zararlı değil vücuda.. hatta bugünkü gazetede sağlıklı fln da diyordu ama tabi her yazana inanmamak lazım zira ertesi gün tam zıddı çıkabilir karşınıza. zararlı tabi ki olabilir çünkü sahurda tıkın, iftarda tıkın sonra geç tv karşısında cips ye sağlıksız tabi :) bilinçli yersen bende faydalı bile olur. ne bileyim iftarı fazla kaçırmamak lazım ama elde değil :P

:) yok. Kesinlikle işin dini boyutuna karışamam, yapılması isteniyorsa yapıcaksınız tabi de, sağlığa zararlı oruç tutmak.[signature][hline]Elan Realms - A tale that goes on
Ealos Tsaark, A Freedom Fighter from Eclipse.
fedaykin, 29 Eylül 2004 12:41 tarihinde demiş ki:
Cehennemde Hollandalılar, Brezilyalılar olacak zira onlar kafir...
Cennette Araplar olacak zira onlar Müslüman...

Benim yerim şimdiden belli, kombine bilet aldık :)
Sosyal ağlarda paylaş

Oruç tutan herkese hayırlı olsun, Allah kabul etsin.[signature][hline]And my heart slowly dies
It gets lonely and cold
She put a hole, through my kevlar soul

---
Sanırım içmek,
ertesi sabah tekrar hayata dönülebilen ve her gün tekrarlanabilen bir intihar biçimidir.
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
oruç tutmak havaların hastalık için müsait oldugu bu zamanlarda insanların şifayı kapması açısından biraz kötü açıkçası birde akşam sahura kalkınca yemek yedikten sonra tekrar yatıldıgında o yemekler kilo almanız için birebir ..

tabi birde oruç tutuyorum diye sahurda tıkabasa yiyip bütün gün yatıp iş yapmayıp sonra iftarda orucu açanlar var ki ..[signature][hline]regrubmah retsamdnarG
Sosyal ağlarda paylaş

said:

bal gibi islam ülkesi

Eyvah eyvah, laiklik tehlikede.[signature][hline]Alper vs Madam Tirevil:
- Alper, viens au tableau.
- HASSKTTTTRR YEAAAA!!!
Alper vs Şenay:
- Alper oğlum, kutuplara doğru yerleşim nasıldır?
- Soğuğa dayalı betonarme evler vardır hocam.
Sosyal ağlarda paylaş

bak şimdi İslam'a inanan biri için zaten o yapılması istenen bir görevdir yapar. Zaten insanın kendisine zarar vermesini yasaklamış, her türlü yönden insanı daha iyiye götürmeyi amaçlayan Allah, neden insana zararlı olan birşeyi şart koşsun?

ha dersin ki ben zaten bunlara inanmıyorum, o zaman işin bilimsel yönüne bakmak lazım. çünkü bilim İslam'ı destekler. ben de zaten gazetedeki habere göre (doktorun biir yazmış) bir çok faydası var vücuda oruç tutmanın ama düzgün şekilde yapılırsa. aklımda kalanlar bir vücudun yağ dengesini düzenliyor ve kolestrolü azaltıyor gibi birşeyler yazıyor.. bunun gibi birkaç başlık vardı işte.[signature][hline]oasisoyun.net | Mancınık'ı Yükle | Oasis Forum
Mail/MSN: [email protected] , ICQ:6254196
Sosyal ağlarda paylaş

konu nerden nereye gelmi$ lol.
herkesin ramazanı hayırlı olsun.[signature][hline]|êvêrythìñg thãt hãs ã bêgìñìñg has ãn êñd|

Bonecrusher, 30 Ağustos 2004 03:13 tarihinde frp oynarken demiş ki:
abi gobline espri yapsam ben, gülmekten yerlerde yatsa, o sırada vursam?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...