Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

milli güvenlik dersi

yav

Öne çıkan mesajlar

Aluriel said:

Katibim said:

Ben din kültürü dersinin müfredattan kalkmasını kesinlikle desteklemiyorum ;

Bana göre din dersi ve milli güvenlik dersi seçmeli bir ders olmalı , örneğin ben çocuğumun islamın gereklerini felsefesini yap dediklerini ve yapma dediklerini bilmesini isterim , kuranı kerimi okumasını anlamasını isterim...

Milli Güvenlik dersinde de ordumuzu milli duygularımızı askeriyenin yapısını bilmesini isterim

Ha bu benim duygu ve düşüncelerim...

Ülkemizde her dine mensup birçok insan var bu kişiler ister bizim dinimizi öğrenirler isterseler öğrenmezler bir zorunluluk olmamalı aynı şekilde milli güvenlik dersi de

Ama kesinlikle kalkmamalı tercihe göre okutulmalı...

tercihi falan olmaz bunun. %99'u müslüman bu ülkenin. herkes okuyacak. okumak istemeyene kapı orda

yanlış düşünüyorsun ... ne yani ülkenin %99 u müslüman diye %1 i de okumalımı sence ? Yada şöyle bir örnek vereyim diyelimki Hollanda da yaşayan müslüman bir hollandalısın ve birisi sana buranın %99 u hristiyan ve sende bizimle birlikte kilise ye gelip hristiyanlıkla ilgili dersleri alacaksın ve bunlardan sorumlu olacaksın dese sen ne düşünürdün ?
Sosyal ağlarda paylaş

Katibim said:

Ben din kültürü dersinin müfredattan kalkmasını kesinlikle desteklemiyorum ;

Bana göre din dersi ve milli güvenlik dersi seçmeli bir ders olmalı , örneğin ben çocuğumun islamın gereklerini felsefesini yap dediklerini ve yapma dediklerini bilmesini isterim , kuranı kerimi okumasını anlamasını isterim...

Milli Güvenlik dersinde de ordumuzu milli duygularımızı askeriyenin yapısını bilmesini isterim

Ha bu benim duygu ve düşüncelerim...

Ülkemizde her dine mensup birçok insan var bu kişiler ister bizim dinimizi öğrenirler isterseler öğrenmezler bir zorunluluk olmamalı aynı şekilde milli güvenlik dersi de

Ama kesinlikle kalkmamalı tercihe göre okutulmalı...

Tercihe göre okutulmalı da olmuyor ki, tercih ailenin tercihi olurdu, yine çocuğa sormazdı.
Haftada 1 saat, her dini öğrendiğin, kendi ülkendeki dini biraz daha fazla öğrendiğin dersin zararı yoktur.
aynı şekilde milli güvenlik dersinin de zararı yoktur.
Sosyal ağlarda paylaş

Katibim said:

yanlış düşünüyorsun ... ne yani ülkenin %99 u müslüman diye %1 i de okumalımı sence ? Yada şöyle bir örnek vereyim diyelimki Hollanda da yaşayan müslüman bir hollandalısın ve birisi sana buranın %99 u hristiyan ve sende bizimle birlikte kilise ye gelip hristiyanlıkla ilgili dersleri alacaksın ve bunlardan sorumlu olacaksın dese sen ne düşünürdün ?

camiye götürmüyoruzki biz okulda okuytuyoruz. ben niye gideyim kiliseye. biz camiye götürsek zorla belki anlarım dediğini.
Sosyal ağlarda paylaş

o değil de şu tarih dersi müfredatına da bir el atsalar iyi olacak.

"tarih" = "katıldığımız savaşlar tarihi" olmaktan çıksa artık daha da insancıl olsa.

resmi tarihin sevmediği, gizlediği şeyleri konuşmaya kalkınca rage yapıp durmazdı millet hiç olmazsa.
nasıl bir tarih anlayışıysa tek tip, bembeyaz lekesiz über insanlar portresi çiziyor ama gerçek öyle olmadığı için çok sorun çıkıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Bone said:

din dersi ile müzik dersi de kaldırılsın. o flüt gençliğimi mahvetti benim.

muzikten ortaokulda kurul karari ile gectim ben, takdir alicak not ortalamam vardi, karnesinde zayifi olmayana verdikleri dandik onur belgesini bile vermediler

sucum neydi?

kafeteryada muzik dersi oncesi elde fulut mal mal oturur kadere isyan ederken "ulan sanki muzisyen olucaz, ressam olucaz ne diye zorla bu dersleri okutuyorlar bize" demem ve resim hocasinin bunu duyup gidip muzikciye sikayet etmesi

boel boktan derslerin hocalarida zaten super kaprisli oluyor "FIZIK DERSTE BENIMKI DERS DEGILMI" diye
Sosyal ağlarda paylaş

throine said:

o değil de şu tarih dersi müfredatına da bir el atsalar iyi olacak.

"tarih" = "katıldığımız savaşlar tarihi" olmaktan çıksa artık daha da insancıl olsa.

resmi tarihin sevmediği, gizlediği şeyleri konuşmaya kalkınca rage yapıp durmazdı millet hiç olmazsa.
nasıl bir tarih anlayışıysa tek tip, bembeyaz lekesiz über insanlar portresi çiziyor ama gerçek öyle olmadığı için çok sorun çıkıyor.

hakkaten ha, tarih derslerinden aklımda kalan tek şey tarihler.
1774 küçük kaynarca
1639 kasrı şirin
1048 pasinler
Sosyal ağlarda paylaş

Tarihten ve kitaplarını okumaktan nefret eden ben, şu sıralar türklerin yakın tarihi başta, orta asya zamanlarını vs okudum. Kazara elime ortaokul ve lise zamanındaki gibi yazılmış kitap geçti daha 5. sayfasında fırlattım attım. Ne biçim kitap seçen milli eğitimimiz var ise hepsinin gözlerinden tüm minnetim ile öpüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Bone said:

Red said:

bunları kaldırıp yerine matematik mi koysunlar

koysunlar.

matematik iyidir, zevklidir. bi de fizik.

gericiysek gericiyiz abi

o ergen ruhuna matematik işlemez ya

bir çok okul degiştirdim.böyle matematik gibi derslere mutlu giren ve dersi iple çeken insan sayısı gerçekten düşük.
Sosyal ağlarda paylaş

ginaly said:

din dersi olmalı, semud kavmi, sodom ve gomorrah, lut kavmi felan kıssa olarak anlatılmalı. yeni nesil geyleşiyor.

O din dersinden değil abi bak bir kebapçımız o olayı gayet güzel açıklamış

said:
Diyet, perhiz, rejim gibi faaliyetler hedefte Türk delikanlılarının ve genelde de Türk milletinin devamını engellemek için dış mihraklar tarafından gündeme getirilmiş şuurlu bir düzmecedir. Gaye, eskiden bir koyunu, bir oturuşta götüren dev gibi babayiğit atalarımızı ve tarlada doğum yaptıktan sonra bebeğini kundaklayıp, elde orak tarlada çalışmaya devam eden Türk kadınlarını; kalori hesaplayan, hapşırınca yatağa giren, fitness ve aerobik yapan çıtkırıldım tiplere dönüştürmek ve Türkleri Çinliler, Japonlar gibi sıska, zayıf ve sağlıksız bir ırk haline getirmektir.

İcabi halinde 240 kiloluk top mermisini tek başına namluya süren bir babayiğidin, kalori hesaplayan, yoğurtlu kebabi reddeden bir züppe haline getirilmesinden daha büyük bir soykırım olabilir mi?

İç yağının, kuyruk yağlarının, anamızın Vita yağının kolestrol yaptığı palavradır. Kolestrol, kebapları yedikten sonra iki şise soda içerek ayarlanabilecek bir gaz durumudur. Sakın bu oyuna düşmeyin.

Feminizm, kadın hakları, çevre şuuru ve eşitlik adı altında Türk kızlarının akılları çelinerek, yemek yapmayı bilmeyen, bizim istikbalimiz olan yavrularını, abuk subuk yiyeceklerle yetiştirecek, damak zevki gelişmemiş, sunta kılıklı diyet bisküvilerini yiyecek sanan bir hale getirmişlerdir.

Ayrıca kör olası dış mihraklar, bu kızlarımıza kebap, soğan, çiğ köfte vb. Lezzetleri yiyen, bardak bardak şalgam suyu içen yiğitlerimize hanzo-kıro gibi sıfatlar takmayı öğretmişlerdir.

Ayrıca son yıllarda moda gibi gösterilmeye çalışılan Çin mutfağı diye birşey yoktur. Bu sözde mutfak, acaip zerzevat ile acaip mahlukatın, wog adı verilen bir tencerede yarı pişmiş yarı çiğ olarak hazırlanıp insanlara eziyet olsun diye sopalarla yenmesinden ibaret bir hokkabazlıktır. Sakın kanmayın, sakın yemeyin. Helal değildir!

SİZ KEBAP, CİĞER KAVURMA, NOHUTLU DÜRÜM, BEYRAN VE MİS GİBİ FISTIKLI BAKLAVA YEYİN.

Unutmayın su uyur, düşman uyumaz!
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...