Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Almanya'da ki ogrencilere

GEd

Öne çıkan mesajlar

Benim yeni haberim oldu sizin kesin haberiniz yoktur asdadasd

Agustos 2011 de yasa cikmis. Ogrenciyken verdiginiz harclarin, harcamalari vesaire ise girdiginizde vergiden dusebiliyorsunuz.

Faturalarinizi atmayin, studiumticket larinizi atmayin.

Yaptiginiz her turlu egitim ogretim harcamasini (bilgisayar almak, ekran almak vesaire) faturalari saklayin.

Ise girerseniz Almanya'da son 4 ögrencilik yilinin tum harcamalarini ilk vergi iadesinde dusebiliyorsunuz.

Ben bu sene düsecegim bakalim ne kadar gelecek bilemiyorum ama elimdeki faturalarda son 4 yilda 4000 euroluk harcama var, birde fatura matura biriktirseydim cosardi. Siz biriktin simdiden Almanya'da calisacaksiniz. Ilk sene iyi bir doping oluyor verdiginiz vergi miktarlarini gordukten sonra ozellikle.

Google : Studiengebühren absetzen diye aratin.
Sosyal ağlarda paylaş

o kadarını da kendınız soruşturun artık ben ilk kurşunu attım : )

Kira sayılıyor diye biliyorum ama finanzamta gidip soracaksın. Şimdiden yapman gereken fatura toplayıcılığına başlamak.

Eğitim ve öğrenimin için harcadığın herşey sayılıyor. Ama bu kategoriye neler giriyor emin değilim.

Ben 6 aylığı 115 euro olan semestir ticketlarımı attığıma yanarım. Ulaşım her türlü sayılıyor çünkü.

Notebook vesaire gibi büro malzemeleri de sayılıyor onuda biliyorum.

edit: tabi almanya'da çalışmaya başladığınızda geçerli bu işler. İlk sene vergi iadesi muhabbettinde geri alıyorsunuz. Siz faturaları biriktirin de şimdiden gerisine sonra bakarsınız okul uzun sürüyor nasılsa ahhahahha
Sosyal ağlarda paylaş

Şeytan diyor bazen yükseği bitir Göttingen'e dön fiziğe başla. Sonra yaşım 25 olmuş onu farkediyorum QQ

Türkiye'deki masrafım + kira parasına yaşıyorum burda ki part time çalışınca bile yaşam masrafları karşılanır aşağı yukarı. Bir de bununla beraber iyice rahatlar öğrenciler.
Sosyal ağlarda paylaş

oyy bu süper oldu. kirayı ve ulaşımı yedirsem yeter de artar bile zaten.

internetten baktım biraz ve şunları buldum:

http://www.news.de/gesellschaft/855213066/studienkosten-sind-rueckwirkend-absetzbar/1/
said:
Man kann alles beantragen, was im Rahmen des Studiums oder der Ausbildung bezahlt werden musste und belegt ist. Dazu zählen die Studiengebühren pro Semester in einer Höhe von bis zu 500 Euro. Aber auch die Ausgaben für Computer, Bürobedarf, Bücher, Kurse, Prüfungen oder das Binden von Abschlussarbeiten. Die Fahrten zwischen Wohnung und Uni gehören ebenfalls dazu.
dönem harcı, okul için kırtasiye harcamaları (kitap, defter, bilgisayar, kırtasiye), okul ile ev arası ulaşım kapsama giriyo.

http://www.n-tv.de/ratgeber/Wer-wann-was-wie-absetzen-kann-article4115826.html
bu kaynakta da şöyle yazıyo:
said:
Zum Beispiel Studiengebühren, Fahrtkosten, Fachliteratur oder der Computer. Eventuell auch die Kosten für die doppelte Haushaltsführung, wenn der Ort der Ausbildung nicht der Wohnort ist.
yani okul ikamet yerimizin dışındaysa ev harcamalarını da düşebiliyoruz!!! yalnız dikkat, bu finanzamt yetkilisi bi adamın açıklaması değil, bilirkişi olarak sordukları bi mali müşavir. yani bu tespitlerinde yanlışlar veya uygulamada geçerli olmayan kısımlar olabilir.

kimin yararlanabileceğiyle ilgili de, eğitim esnasında çalışmıyo olma şartı var:
said:
Alle Menschen, bei denen Ausbildungskosten, aber keine Einkommen anfallen. In erster Linie sind das Studenten und Azubis, die sich nicht in einem Dienstverhältnis befinden, also bei ihrer Ausbildung kein Geld verdienen.

çok iyi lan. sınavlar öncesi bi miktar tebessüm ettirdi en azından.
tabii bu hesapları yapmaya başlamak için önce okulu kazasız belasız bitirmem, sonra da iş bulmam gerekiyo :/
Sosyal ağlarda paylaş

Kira zor. Gelirinden iş için yaptığın harcamalara dahil edilmesi lazım.

Konuyu açmamın sebebi şu aslında, ben bu haberi gördüğümde sadece 2 tane semesterticketim tesadüfen atılmamış olarak duruyordu etrafta. Oysa onlardan 10 tanesini de saklamış olabilirdim. Siz siz olun saklayın.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
Oski said:

BonePART said:

NRWF de ogrenciş kartıyla beleşe gidip geliyoduk lasn. SDizin eyaletler fakirmiş.

NRWF über alles zaten.

ayak basmadığım tren istasyonu yokhtur eyalet sınırları içinde zannımca.

Abi allahın en uzak noktası olan Ryan airın kalktığı düsseldorf havalimanı neydi adı bi dakka Weezeye bile beleş gidip geliyoduk.

Almanyada ilk ve tek gördüğüm dolmuşa biniyosun normalde 7 Euro. Hemde çok çok saçma bi kasabadan kalkıyo sadece. Oraya kadar beleş trenle. Ordan beleş dolmuşla. Resmen can NRWF. Eşşek gibide eyalet zaten. Hollanda sınırına kadar bile beleş gidiyosun.
Sosyal ağlarda paylaş

BonePART said:

Oski said:

BonePART said:

NRWF de ogrenciş kartıyla beleşe gidip geliyoduk lasn. SDizin eyaletler fakirmiş.

NRWF über alles zaten.

ayak basmadığım tren istasyonu yokhtur eyalet sınırları içinde zannımca.

Resmen can NRWF. Eşşek gibide eyalet zaten. Hollanda sınırına kadar bile beleş gidiyosun.

aynen.

Köln - Aachen - Maastricht 5 €'ya geliyor misal. hem de gidiş geliş.

az ticaret yapmadım bu hat üstünde eheh.

bir kere de şey olmuştu. 2010 Ocak ayı falan, havaların -15'lere düştüğü bir kaç hafta vardı. yine maastricht'e gitmeye çalışıyorum sığır gibi. köln - aachen arasında bir yerde kaldık kar yüzünden. küçük bir kasaba. iki üç ev var en fazla. trenden indim, iki üç tane taksici yanaştı yanıma, aachen'a götürelim falan.

dedim ben para veremem size. adamlar taksiler Deutsche Bahn'dan dediler lan eheh. öğrenci kartımı gösterdim, yaklaşık 40 dk'lık yolu falan taksiyle geldim Aachen'a. sonra ver elini Aachen - Maastricht otobosu.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...