Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Orayı okudum saoalsın. Rektoskopi biraz daha farklı. Rektum'u inceliyorlar 40cm'lik bir metal(?!?) boru ile. Bir de anestezi falan vermeden yapıyorlarmış. Uyutan bir yer bilen varsa İstanbul'da orda yaptırayım.
Mesaj tarihi:
neymiş bu diye arattım.

said:
Rektoskopi, görece olarak son derece kolay bir incelemedir. Bu uygulamaya özgü olan bir cihaz olan rektoskopla yapılır. Cihaz 1–2 cm çapında sert bir tüptür ve bir ışık kaynağı ile gözle inceleme imkanı sağlayan optik bir kısımdan oluşur. Rektoskop denen cihaz, makattan düz bağırsak boşluğuna doğru sokulur ve düz bağırsak duvarları direk incelenir. Daha net ve kesin bir inceleme için rektoskop vasıtasıyla düz bağırsak boşluğuna çok az miktarda hava verilir ve böylece duvarlar hafifçe gerilmeye başlar.

gerisinde koptum..
Mesaj tarihi:
hacibekirlokumu said:

Llama said:

rektoskopi ne la
sonuna kopi koya koya yeni yeni şeyler çıkarıyolar ha

google images'ta rektoskop diye bir arat bak.İşte o alet ile yapılan işleme deniyor rektoskopi.

http://www.zdrowastrona.pl/uploads/images/sprzet_badania/ukl_traw/rektoskop.jpg
Mesaj tarihi:
Red said:

bu olaya maruz kalmamak için ne şekilde beslenmemiz gerekiyor

sağlıklı olmak istiyorum

Ne yap ne et gastroenterit olma, ben oldum bağırsak falan kalmadı. Heryeri dağıldı bağırsakların,2ay geçti hala düzelemedim. Gerçi ben şirket yemekhanesinden kapmıştım, çalışıyorsan ve şirket yemekhanesinden yemek yiyorsan senin de bir gün olma ihtimalin var. Bizim arkadaş 2 kere üst üste yakalanmıştı.
Mesaj tarihi:
Llama said:

rektoskopi ne la
sonuna kopi koya koya yeni yeni şeyler çıkarıyolar ha

ek orada kopi değil skopi, "Scope" falan hani :D

Kolono-skopi

Üretero-skopi (2 kere direkten döndüm 3. de gelir başlık açarım)

gibi :D
Mesaj tarihi:
benim bi arkadaşın annesi öldü lan bu meret yüzünden. ibne doktor bağırsağın bi taraflarını mı ne yırtıyor. kadının bağırsaklar enfeksiyon kapıyor, 3 ay sonra güm.
  • Yeni Oluştur...