Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Birleşik Devletlerde yaşayanlar..

liberal

Öne çıkan mesajlar

off topic açıyorum hazır amerikan filmlerini izleyeniniz de var, katılım olsun.

lan televizyonlarda görüyoruz yok yıllık geliri 500k dolar, yok kolej ücreti yıllık 42k dolar, cocuğuna harcıyor, yok bilmem ne şu kadar gideri var şu kadar kazancı var. Okullara şu kadar para veriyoruz yok fiyat düşsün falan filan. Adamlar çok kazanıp ısraf mı ediyor nedir bu paralar. bizimkilerde yıllık 15-25tl~ geçerken adamlarda cok uçuk rakamlar geçiyor. hayat pahalı desen değildir heralde.

amerikalılar çok mu kazanıyor lan harbi? süpergüç rörörö bi de yani kazansınlar artık inşallah.

/discuss
Sosyal ağlarda paylaş

ortalama gelir 25k-50k arası çoğunluk, aile ise biraz daha yüksek olabilir bu,

bide belli bir levelı geçince, misal 10+ sene tecrube falan gibi, 75k-150k arası alan orta gelirin bir üstü var doktor, mühendis vb gibi.

yıllık 1 milyon$ ve üzeri kazanan yaklaşık 95k insan var sadece.
Sosyal ağlarda paylaş

o hayatı yaşayan insanlar var ama bir de işin öbür yüzü var. abd'de üç yüz milyondan fazla insan yaşıyor ve en basitinden milyonlarca insanın sağlık sigortası yok. mesela hispanikler. bu insanlar hastalanır ve günü geldiğinde ölürler. çocuklarını koleje gönderemezler çünkü kolej masraflarını biriktiremezler. aradan sıyrılacan da eli yüzü düzgün bir yere burslu kabul edileceksin... yoksa community college...

bankadan eğitim kredisi çekip de gidebilirsin üniversiteye ama o kredinin geri ödemesi var sonra. üniversite bittikten sonra bir süre hayatından kısıp bankaya çalışıyorsun.

ha ama tek göz oda ev bulursun altına üç bin dolara araba alırsın et yer süt içersin falan ama içtiğin süt aslında süt olmadığından kadınsan yaşı gelince kemik erimesi başlar. et desen midesine mısır tıkılmış hayvandan geliyor. onu yesen ne olacak? böyle bir ülke işte.

bir adam çıkıyor senede on milyon dolar para kazanıyor diğer insanlar da bu hayalin peşinde yaşayıp gidiyorlar. maaşıyla çalışan insanlardan oluşan bir ülke orası. özel almış yürümüş iş imkanı fazla. o güzelliği var işte.
Sosyal ağlarda paylaş

Şindi şöyle oluyor, hayat standartları daha yüksek.Bizimkiler ayda 1 et yemeye bulaşık suyu gibi sularda yıkanmaya, yıkık dökük evlerde oturup en eski teknolojileri kullanmaya alışık.Onlar değil.

Bu arada et desen midesine mısır tıkılmış falan.Türkiye deki inekler tavuklar farklı değil.Mısır yerine başka şey tıkıyorlar.Süt yumurta falan hepsi aynı terane.

Çok uykum var cümlemi toparlayamıyorum şimdi ama anlarsın heralde.
Sosyal ağlarda paylaş

Etin sebzeden ucuz olmasının bir önemi yok zira sağlıklı beslenmede sebze daha ağırlıklıdır. Misal ben bir öğünüm de yarım kilo karnabahar + brokoli yiyorum. Yanında tabi 200-300 gr da et yiyorum ama açıkcası sebze ve meyvenin pahalı olması benim hiç işime gelmez.

Onun dışında ticaret üstadları hangi ülkede ticaret kolonilerini kurarsa o ülke merkez haline gelir ister istemez refahı artar. Amerikanın da durumu bu.
Sosyal ağlarda paylaş

Rerore said:

kolej 42k

mezun olunca aylık 2k dan iş bulsa

oğğ 10 sene ailesinin yanında sıfır masrafasız takılması lazımmış geri ödemek gerekirse
sakatmış
hesaplamadım bile
tatava

aylık 2k dan senede 24k eder 2 senede ailesine parasını öder :P
Matematik eğitimi şart mirim.
Sosyal ağlarda paylaş

Turkiyede yeni mezun bilgisayarcinin ortalama maasi 2000 TL(== ~1100 $) Yillik: 13k $

Amerikada yeni mezun bilgisayarcinin ortalama maasi* == 50k $

Okulunun hakkini verirse bi de daha da iyi paraya calisir. 2 senede fazlasiyla amorti eder. Diger sektorleri bilmiorm pek ama.

*redditte topic vardi. orda 50k $ altina calisan yoktu pek.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...