Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hilton İş


Catzee

Öne çıkan mesajlar

tecrübe / tanıdık / çok sağlam eğitim geçmişi

bunlardan biri yoksa front desk gibi bi departmana girişin imkansıza yakın hilton gibi bi yerde, çook şanslı olman lazım ama o da kurtarmaz kanımca.

yani okuduğun okul ne, turizmle ilgili bir şey mi? değilse çok zor hiltona girmen. elin yüzün düzgünse oturaklıysan bellboy olarak girebilirsin belki.

ön büro dışındaki departmanlarda da tecrübe şart açıkçası, ama illa otelcilik alanında değil örneğin satış pazarlama, satın alma gibi departmanlar var ama zor hani otelde çalışmadıysan önceden.

bi de hilton yükselmenin en zor olduğu otel falan. kaliteli otellerde turnover çok çok azdır ve biri işi bırakmadan o pozisyon boşalmaz, yeni pozisyon da açılmaz kolay kolay. açılan pozisyonun da taliplisi yıllar öncesinden mevcut olacağı için kendini aşırı göstermediğin sürece yükselmen çook uzun zaman alır.

ama uluslararası kariyer düşünürsen o bakımdan avantajlı olabilir, yeni açılan otele terfi alarak geçiş yapabilirsin mesela.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

okuduğum okul turizm işletmecilik direk, ingilizcem de oldukça iyidir ama otelcilik konusunda tecrübem yok denecek kadar az, bugün görüşmeye çağırdılar, benim amacım hakkındaki sohbet harici, kariyerle ilgili anlattı durdu adam, ilk defa ingilizce mülakata girmedim ama niyeyse heyecanlandım :P sormam gereken hiçbişeyi sormadan çıktım maalesef. o nedenle de merak ediyorum acaba nedir bu iş, zor mudur vs.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

doruğun dediği gibi baya üstün bir performans veya tanıdık şart.

ben 6 sene okudum.ki yurtdışı staj tercrübem vs var.buna rağmen turizm çok zorda kalmaz isem düşünmüyorum.aslında baya zordayım lan

şuan turizm sektöründe bir çok arkadaşım var.cogu kendi işini kurmaya döndü bi şekilde.acente,cafe restorant açmak vs vs.

okul döneminde bir çok lüks otelin müdürleriyle falan bilgi amaçlı konustugum olmuştu.bana turizmde birşey olmak istiyorsan evlenmicen etmicen 40 sene köpek gibi çalışıcan temalı şeyler söylüyorlardı genellikle :)

okul hocaları bile genelde kat hizmetleri terk tipler oluyor.senelerce calısıp bişi olamayanlar :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...