Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İnternet Kopması Problemi

EricCantona

Öne çıkan mesajlar

Daha önce aynısının açıldığını zannetmiyorum benzer isimlerle açılmış konular olsa da.
Şimdi sorunum şu, internet gün içerisinde zaman zaman 1-2 dakikalığına kopup geri geliyor,dolayısıyla sürekli bağlantı gerektiren oyun vs programlarda sıkıntı yaşıyorum.
Buraya kadar standart olsa da işin ilginç kısmı modem ışıkları sönmüyor, ve internet kopmadan önceki ve sonraki ip aynı kalıyor...
Birde evde 2 kasa 1 laptop var aynı anda 3 makinanın da interneti kopuyor.
Arızanın kaynağıyla ilgili her türlü fikire açığım...
Sosyal ağlarda paylaş

internetin koptuğu anda ağ iletişimi kayboluyor mu peki?Icona aldanmayın koptu dediğin anda makinalar arası yada direk modeme ping attın mı?
Soruyorum çünkü bir önceki modemim özellikle p2p sonrası aynı olayları yaşatıyordu restart atmassan kafayı yiyordu net yavaşlıyordu falan üzerine.
Sosyal ağlarda paylaş

Off şöyle bir nete baktım da bayağı bir mızmızlanan var ve geçende bi tavsiye topiğinde yazmıştım antensiz versionlarından uzak durun diye ahaha aldığım gün değiştirmiştim ben bu modemi :P

http://homecommunity.cisco.com/t5/Cable-and-DSL/WAG320N-Connection-Problem/td-p/317255/page/19

Şuraya göz at bakalım çok uzun bakmadım tüm mesajlara.
Sosyal ağlarda paylaş

Ağ sağlam kalıyor az önce yine gitti geldi net...
O forum linkinde de internet ışıkları sönüyor adamların bende öyle bişey yok ışıklar aynı şekilde yanmaya devam ediyor.

*Hat kablosunu yarın değiştiricem olmazsa.
*Adaptör olsa ışıklar söner bu mümkün değil.
*Splitter yok zaten hat direk modeme bağlı.
Sosyal ağlarda paylaş

Modemi değiştirmek çözüm değil ama sorun devam ederse servise götürücem mecburen.
Hayatımda ilk kez gördüğüm/duyduğum bir arızanın standart adsl modem arızası olarak adlandırılması biraz marjinal geldi kusura bakma.
Evdeki telefon hattını tamamen değiştirdim bugün, bekliyorum şuan...

Firmware güncellenmiş durumda olmazsa factory default dönücem zaten birazdan...

Bilgilendirme yaparım durumda değişiklik olursa.
Sosyal ağlarda paylaş

150+ TL verdiğim garantisi dolmamış modemi çöpe atmak gibi bir çözümü çözüm olarak kabul edemiyorum malesef şuan farklı modem deneme şansım olmadığı için bir süre diğer çözümleri deneyeceğim.
Telefon kablosunu değiştirmek kurtarmadı.
Fabrika ayarlarına döndük henüz dc vermedi bakalım heycanla bekliyorum sonuçları.

Yine sonuç alamazsam 24'ünde kız arkadaşım tatilden dönücek bi süreliğine onun modemini bağlar benimkini servise veririm.

Bakalım hayırlısı diye umup bekliyorum...
Sosyal ağlarda paylaş

Hızı direk düşürtme değilde telefonda işten anlayan birini alana kadar uyuz et karşıdakini (teknik konuşan birilerini bulunca) sinyalleri ölçtürt zaten gubidik bir durumdaysa adam senin için stabil bir bağlantıya çekecektir hattı.

Bende zamanında bu tarz bir durum yaşamıştım 50 telefon görüşmesi sonrası (Standart telefona çıkan tipler) enrage olup zorla teknik ekibe bağlanıp durumu uzunca izah etmiştim adam ölçtü biçti yarım saat sonra bana telefonla dönüş yaptı ve o günden beridir mutlu mesut takılıyorum.

PS : Bunu yazıyorum çünkü modem kaynaklı olmadığını çözmüşsün...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...