Suark Mesaj tarihi: Ocak 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2012 selam, java kodu ıcersınden browser acmaya calısıorm URL myURL = new URL(forlink) URI uri = myURL.toURI(); Desktop.getDesktop().browse(uri); kullanıorm da kitlenio meret :/. sanırım böle bi sorun varmış hep. bunu kullanmadan nası yaparız help üstatlar :/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Ocak 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2012 External browser acmak zorumda degilsen javax.swing.JEditorPane ile de HTML görüntüleyebilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Ocak 19, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2012 hmm, external browserı açma durumu var :s. Ordan bağlandığım web sitesinden kullanıcıya bişi isteticem çünkü. Başka bir yol var mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Ocak 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2012 Bu isi yapan bi lib bulabilirsin. O da olmadi )]Runtime.exec() kullanarak Browser'in executable dosyasini cagirabilirsin. URL argüman olarak verilebiliyordur ama browser tipine göre ayarlaman lazim. Kullaniciya GUI ya da config ile browser tipini ve yerini sectirtirsen cok zor olmaz. O mümkün degilse isin zor. Isletim sistemine göre standard yerlerde (Program files vs) taratip bilinen browser'lari bulmaya calisabilirsin ama zor ve hataya yatkin bir sey. Bulsan bile default browser'i bulabilmen icin bir de registry falan kurcalaman lazim ki o da OS'a göre degisiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Ocak 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2012 Kullanıcının web browserda yaptığı işlemlerin sonucunun senin programına dönmesini mi istiyosun ben mi yanlış anladım? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Ocak 19, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2012 @mirage saolasın, lib arayışlarına giriyorum diğer seçeneklere daha sonra bakarım. fazla pro geldiler gözüme =) @kojiroh yok twittera giriş programı gibi bişi bu, oauth kullanıyor twitter, mecburen ana girişte bi link veriyor. O linke basıp kendi hesabınla girip pin yazman lazım. Ha bunları içerden de halledebilirim sanırsam, ama çok meşakkatli geldi browser açtırıp yaptırmak daha ii sanki. Hem 1 kere yapıosn yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Ocak 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2012 Twitter'ın kendi API'si vardır yahu o tür şeyler için. Zibil app var Twitter kullanan etrafta. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Ocak 19, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2012 twitter api kullanıyorum zaten, herhalde biri bişiler yapmıştır dimi bununla ilgili şimdiye kadar ( bu problemle ilgili ). Gerçi hoş bulamadım fixini ama yarın ola hayrola. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Ocak 30, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 30, 2012 Selam, yine ben geldim :). Öncelikle bunun için HTMLunit diye bi library diye indirdim. Falan sayfada bir tuşa falan tıklatmaya çalıştığımda patladı / ben yapamadım. Neyse sonra diğer çözümlere baktım, awt.desktop.browse la belirli bir url yi açtırtabiliyoruz. Ama stabil değil meret,bazen açmıyor bazen açıyor. Bununla ilgili bişi okumuştum stabil olamayacağı ile ilgili. en son runtime denedim, ama onla sadece açabiliyorum bişi yapamıorm yani. Şimdi sormak istediğim şu, nette bu iş için hazırlanmış bir tane daha library var kolayca bulunabilen. Yani bu işi yapabilen 2 library var, peki bu adamlar bunu nasıl yaptırıyorlar? Hatta soruyu daha direk sorayım, javanın içinden, OS'de çalışan herhangi bir programı manipule nasıl edebiliriz? Mesela winampı açıp ileri geri shuffle yapmak istiyorum. API ye baktım, bununla ilgili bir şey bulamadım; google la da bir sonuç çıkmadı. Gidip bi java kitabı alsam pek faydası olacağını zannetmiyorum çünkü hangisini alacağımı bilmiyorum. Patideki üstatlar olaya hakimdir diye sorayım dedim, nasıl yaparız bu işi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Ocak 30, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 30, 2012 Browser açmacada default browser registry de tutuluyor ve bir şekilde registryle bağlantı sağlanıp default browser öğreniliyor/açılıyor vs. diye biliyorum ben. Winamp için de sdk veya api ile çözmen gerekir winampın sağladığı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Ocak 30, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 30, 2012 hmm keyword registry mi o zaman? orayla oynayabiliosam direk windows üzerindeki programlara erişimim olur mu? hmm bak görmemişim, runtime ile açtırıp robotla mouseu imitate edebilirim kendi sorunum için. ama tabi hala esas sorunun cevabını arıorm üstatlar =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Ocak 30, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 30, 2012 Yok öyle demek istemedim. Default browser veya ne biliyim bilgisayara bağlı olan playback deviceları gibi şeyleri öğrenmek için bir şekilde registrye bağlantı kurman gerekiyor, veya atıyorum default playback device usb kulaklık, onu hoparlör yapmak istiyorsan registry. Fakat winamp, itunes gibi programlarda ileri geri shuffle gibi işlemler yapman için onların sdklarını kullanman gerekiyor. Mesela mp3 dosyalarının default olarak hangi programla (winamp, itunes vs) açıldığını öğrenmek için registry, bunlarda işlem yapmak için onların sdkları. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Ocak 30, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 30, 2012 hmm o zaman programı hazırlayanlar sdk yayınlamazlarsa erişemiyoruz öyleyse, çok teşekkürler :). bakınayım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kgns Mesaj tarihi: Şubat 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2012 ben zamanında JRex diye bi kütüphane kullandıydım, java içerisinde basit bir Mozilla browserı kullandırabiliyorsun. hatta kendi api si var, dom parser ile html objectlere ulaşıp javascript misali kodlama yapabiliyorsun javada Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kgns Mesaj tarihi: Şubat 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2012 bi de şunlar varmış: http://help.eclipse.org/helios/index.jsp?topic=/org.eclipse.platform.doc.isv/reference/api/org/eclipse/swt/browser/package-summary.html http://javadesktop.org/articles/jdic/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kgns Mesaj tarihi: Şubat 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2012 bir de şu var: http://lobobrowser.org/index.jsp Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Şubat 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2012 Browser işlemlerini otomatik yaptırmak istiyorsan Selenium var. Her türlü browser ile test yazmaya yarıyor ama test amaçlı olmayan şeyler için de kullanabilirsin. Çok da basit kullanması. Kodu da browser'dan bağımsız yazıyorsun. Her türlü browser için driver'ı var. Hangi driver'ı ayarlarsan o browser'ı açıp yapıyor işlemleri. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Şubat 9, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2012 evet en son seleniumu görmüştüm. bi derya bi denizmiş bu java ya, harikulade. bu topik benim sorular sorduğum yer olsun hem faydamız olur hemi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar