axedice Mesaj tarihi: Ocak 13, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2012 Macrodur vbadır biraz uzağım excele, o yüzden şöyle bişey yapmak mümkün müdür onu sorucam önce. Diyelim aylık olarak tuttuğumuz bi tablo var, her gün bunun seçtiğimiz satırındaki "bazı" bilgileri yeni bir excel dosyasına atmak istiyorum. Bazı bilgiler derken, bunların hangi sütünda oldukları belli. Mesela şöyle bişey Gün Armut Elma Üzüm 1 10 5 4 2 9 7 5 3 11 6 12 Her gün armut ve üzümlerin değerini, daha önceden hazırladığım bir excel şablonuna yeni dosya açarak kaydetmek istiyorum. Bu üstteki tablonun olduğu excel dosyasında bi düğme olacak, ben atıyorum 3. satırı seçip düğmeye basınca, tablodaki armut ve üzüm e karşılık gelen değerler yeni bir excel dosyasında önceden belirlediğim hücrelere atanacak. 03.01.2012 Armut Üzüm.xls Dün bahçeden topladığım armutlar : 11 Kharonun hüplettiği üzümler : 12 Diye gelecek. Böyle bişey makrodur şudur budur yapılabilir mi, ve nasıl yapılabilir? mumedik: table layout'u duzelttim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kertenkel Mesaj tarihi: Ocak 13, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2012 vba ile de yaparsin macro record ile de yaparsin google'dan bak ornek kod modifiye edersin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Ocak 13, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2012 Googlea bişeyler yazdım ama bulamadım. Nerde vardır bakabileceğim örnek kod? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Ocak 15, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2012 Şu topiğe gelen tek cevabın "google it lol" olması bi üzdü beni =/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Ocak 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2012 huplettigim uzumlerin sayisi beni tatmin etmedigi icin bir sure cevap vermeyecegim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barnacle Mesaj tarihi: Ocak 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2012 endüstri mühendislerini kötüleyen topik olsa damlarlardı buraya. işe yarayacakları yere gelmiyorlar işte lol. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kertenkel Mesaj tarihi: Ocak 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2012 pivot mu normal tablo mu bu ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Ocak 15, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2012 Ahaha sözde endüstri mühendisi excel mühendisi.. BAYA cahilmişim ben =( Pivot tablo ne? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kertenkel Mesaj tarihi: Ocak 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2012 pivot tablo senin icin data'yi gruplar, sen de gormek istemedigin seyleri cikarirsin falan icinden. dropdown menusu vardir, ayri kaynagi vardir vs. direk cell/hucre icine yazilan data degil yani, ama ondan da pivot tablo olusturabilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Ocak 15, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2012 Ha yok pivot değil, normal tablo. Değerleri kontrol edip manuel giriş yapacak kalite elemanı aylık tabloya, ben de işte bi düğmeyle günlük verileri seçip (tablonun seçtiğim satırındaki belli sütunlardaki verileri) önceden belirlediğim bi formatta yeni dosya olarak atacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Ocak 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2012 yapılabilir. şu an yazmaya üşeniyorum ama. çünkü bana bi faydası yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Ocak 15, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2012 Mersine gelirsen tantuni ısmarlarım. Gelmezsen istanbulda dürüm ısmarlarım. Nasıl? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LethE Mesaj tarihi: Ocak 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2012 meh..yazdım tam.. sorna farkettim soruyu anlamamışım :) şu işini görür mü? evde kullancaksan satın almadanda halledersin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Ocak 16, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2012 Hmm saol lethe onu bi inceleyeyim. KHaRoN said: huplettigim uzumlerin sayisi beni tatmin etmedigi icin bir sure cevap vermeyecegim. Dostum hüpletilen üzüm sayısı toplanan armutlardan bile fazla, tam 12 (yazıyla ONİKİ) adet. Bence buna kayıtsız kalman yanlış ve taraflı bir hareket. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
odchu Mesaj tarihi: Ocak 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2012 Sub hup() Dim i As Long i = ActiveCell.Row Range("B" & i).Select Selection.Copy Windows("book2.xlsx").Activate Range("G5").Select Selection.PasteSpecial Paste:=xlPasteValues Application.CutCopyMode = False Windows("book1.xlsm").Activate Range("D" & i).Select Selection.Copy Windows("book2.xlsx").Activate Range("G6").Select Selection.PasteSpecial Paste:=xlPasteValues Application.CutCopyMode = False Windows("book1.xlsm").Activate End Sub biraz uzun ve amele oldu belki ama oldu sanirim range deki hucre adlari ve workbook adlari degistirilerek dosyalara gore ayarlanabilir; ya da sonrasinda save as le ayri ayri kaydedilebilir her gun icin book 1 ve book 2 sabit kalarak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Ocak 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2012 axedice said: Dostum hüpletilen üzüm sayısı toplanan armutlardan bile fazla, tam 12 (yazıyla ONİKİ) adet. Bence buna kayıtsız kalman yanlış ve taraflı bir hareket. Ben aslinda cozum bulamadigim icin memnuniyetsizligimi beyan ederek uzaklasmak istemistim; artik tarafimdan hupletilen uzumler tatminkar seviyelere ciktigi icin bunu itiraf etmek zorundayim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar