Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Excel - Bir Tablodaki Verileri Yeni Bir Dokümana Aktarmak

axedice

Öne çıkan mesajlar

Macrodur vbadır biraz uzağım excele, o yüzden şöyle bişey yapmak mümkün müdür onu sorucam önce.

Diyelim aylık olarak tuttuğumuz bi tablo var, her gün bunun seçtiğimiz satırındaki "bazı" bilgileri yeni bir excel dosyasına atmak istiyorum. Bazı bilgiler derken, bunların hangi sütünda oldukları belli. Mesela şöyle bişey

Gün Armut Elma Üzüm
1 10 5 4
2 9 7 5
3 11 6 12

Her gün armut ve üzümlerin değerini, daha önceden hazırladığım bir excel şablonuna yeni dosya açarak kaydetmek istiyorum. Bu üstteki tablonun olduğu excel dosyasında bi düğme olacak, ben atıyorum 3. satırı seçip düğmeye basınca, tablodaki armut ve üzüm e karşılık gelen değerler yeni bir excel dosyasında önceden belirlediğim hücrelere atanacak.

03.01.2012 Armut Üzüm.xls

Dün bahçeden topladığım armutlar : 11
Kharonun hüplettiği üzümler : 12

Diye gelecek. Böyle bişey makrodur şudur budur yapılabilir mi, ve nasıl yapılabilir?

mumedik: table layout'u duzelttim
Sosyal ağlarda paylaş

Ha yok pivot değil, normal tablo. Değerleri kontrol edip manuel giriş yapacak kalite elemanı aylık tabloya, ben de işte bi düğmeyle günlük verileri seçip (tablonun seçtiğim satırındaki belli sütunlardaki verileri) önceden belirlediğim bi formatta yeni dosya olarak atacak.
Sosyal ağlarda paylaş

Hmm saol lethe onu bi inceleyeyim.

KHaRoN said:

huplettigim uzumlerin sayisi beni tatmin etmedigi icin bir sure cevap vermeyecegim.

Dostum hüpletilen üzüm sayısı toplanan armutlardan bile fazla, tam 12 (yazıyla ONİKİ) adet. Bence buna kayıtsız kalman yanlış ve taraflı bir hareket.
Sosyal ağlarda paylaş

Sub hup()

Dim i As Long
i = ActiveCell.Row

Range("B" & i).Select
Selection.Copy
Windows("book2.xlsx").Activate
Range("G5").Select
Selection.PasteSpecial Paste:=xlPasteValues
Application.CutCopyMode = False

Windows("book1.xlsm").Activate
Range("D" & i).Select
Selection.Copy
Windows("book2.xlsx").Activate
Range("G6").Select
Selection.PasteSpecial Paste:=xlPasteValues
Application.CutCopyMode = False
Windows("book1.xlsm").Activate

End Sub

biraz uzun ve amele oldu belki ama oldu sanirim

range deki hucre adlari ve workbook adlari degistirilerek dosyalara gore ayarlanabilir; ya da sonrasinda save as le ayri ayri kaydedilebilir her gun icin book 1 ve book 2 sabit kalarak
Sosyal ağlarda paylaş

axedice said:

Dostum hüpletilen üzüm sayısı toplanan armutlardan bile fazla, tam 12 (yazıyla ONİKİ) adet. Bence buna kayıtsız kalman yanlış ve taraflı bir hareket.

Ben aslinda cozum bulamadigim icin memnuniyetsizligimi beyan ederek uzaklasmak istemistim; artik tarafimdan hupletilen uzumler tatminkar seviyelere ciktigi icin bunu itiraf etmek zorundayim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...