Suark Mesaj tarihi: Ocak 12, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2012 Aluriel said: Suark said: abi papağan gibi aynı şeyi tekrarlıyorsunuz, bu ülkede sadece sizin gibi akıllı insanlar yaşamıyor. Ya adamın umrunda değil evladı hastalanmış ölmüş bitmiş. gitmiyor yaptırmıyor sigorta, hastane ücretini bile vermiyor. Sen sırf azıcık canın sıkılıyor diye bu konuda bir sürü insanın saglık hakkını elınden almak ıstedıgının farkında mısın? abi kimsenin hakkını elinden aldığım yok benim, sen hala neyi savunduğumu bile anlayamamışsın. okumuyorsun galiba yazdıklarımı. kaç kere yazdım zaten güzel fikir ama zorla olmamalı diye. 35 liraya sigorta yapıyorum gel yararlan bundan desin devlet. süper işte, ne güzel hizmet. gitsin yararlansın herkes. ama saçma sapan bi şekilde ZORLA yararlanacaksın dediğin an işin boyutu değişiyor malesef.. Şimdi bak, eğer insanlara bırakırsan bu meseleyi insanlar yaptırmazlar bunu. Senin canın sıkılıyor bu olaydan sadece, sigortayı istemediğine göre paran var çünkü. Ama bazı insanların evlatlarına sevgi göstermek gibi bir durumları yok. yani her gün görüyoruz 3. sayfa haberlerini. Yani sırf bu yüzden kardelen projesi yapıldı, bir sürü insan seferber oldu. Bunları düşün. Adam belki evladına çok pis baskı yapıp onu sigortasız çalıştırıyor, bütün parasını alıyor. Şimdi senin canın sıkılıyor diye bu mağdur insanların saglık hakkından feragat etmelerini istiyorsun. Gerçekçi olun biraz ya hu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Ocak 12, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2012 devletten iyi mi bileceksin toledor. koskaca devlet. beğenmiyorsan da kapı orda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Toledor Mesaj tarihi: Ocak 12, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2012 ginaly said: vergisel bi olay değil işte. sen 25 yaşına kadar vergi mi veriyon devlete? bi katma değer mi sağlıyon milletine? direk kardan yiyon. ne zaman ki mal/hizmet üretimine katılırsın, o zaman gelirinden vergini verip profit center oluyon. çocuklar vergi vermiyor. öğren. Bundan sonra sana cevap yazmayacam. Belli ki bugün okulda profit ve cost terimlerini duymuşsun ve cümle içinde kullanmak istiyorsun. Bu kadar araştırmışsın... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Ocak 12, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2012 Suark said: Aluriel said: Suark said: abi papağan gibi aynı şeyi tekrarlıyorsunuz, bu ülkede sadece sizin gibi akıllı insanlar yaşamıyor. Ya adamın umrunda değil evladı hastalanmış ölmüş bitmiş. gitmiyor yaptırmıyor sigorta, hastane ücretini bile vermiyor. Sen sırf azıcık canın sıkılıyor diye bu konuda bir sürü insanın saglık hakkını elınden almak ıstedıgının farkında mısın? abi kimsenin hakkını elinden aldığım yok benim, sen hala neyi savunduğumu bile anlayamamışsın. okumuyorsun galiba yazdıklarımı. kaç kere yazdım zaten güzel fikir ama zorla olmamalı diye. 35 liraya sigorta yapıyorum gel yararlan bundan desin devlet. süper işte, ne güzel hizmet. gitsin yararlansın herkes. ama saçma sapan bi şekilde ZORLA yararlanacaksın dediğin an işin boyutu değişiyor malesef.. Şimdi bak, eğer insanlara bırakırsan bu meseleyi insanlar yaptırmazlar bunu. Senin canın sıkılıyor bu olaydan sadece, sigortayı istemediğine göre paran var çünkü. Ama bazı insanların evlatlarına sevgi göstermek gibi bir durumları yok. yani her gün görüyoruz 3. sayfa haberlerini. Yani sırf bu yüzden kardelen projesi yapıldı, bir sürü insan seferber oldu. Bunları düşün. Adam belki evladına çok pis baskı yapıp onu sigortasız çalıştırıyor, bütün parasını alıyor. Şimdi senin canın sıkılıyor diye bu mağdur insanların saglık hakkından feragat etmelerini istiyorsun. Gerçekçi olun biraz ya hu bu taraftan bakınca bu sefer de sen benim hakkımı elimden almış oluyorsun ama. nolacak şimdi? öleyim ben? insanlara bırakırsan yaptırmazlar diyorsun da o sorunun çözümü böyle olmaz. olmamalı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Ocak 12, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2012 olmamalı da böyle işte, adam öldürmenin çözümü ceza mesela, hapis falan. Öyle olmamalı ama öyle, her insan bizim gibi değil ki? evet senin hakkını elinden alıyorum, sigorta yaptırmama hakkını. Ölmezsin bu durumda, biraz paran gider biraz canın sıkılır. Başkasına sigorta olma hakkı veriyorum, ölebilir bu konuda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Ocak 12, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2012 bana troll diyen toledor beyin verdiği cevaba bak. abicim türkiye sizin bilgisayar başından gördüğünüz şekliyle değil. esnaf lokantası tatava muhabbetine bağlamak istemiyorum, ama suark haklı bu konuda. ama benim ne iş yaptığımı, neler okuyup çizdiğimi bilmeden "okulda duymuş mehehe" demen asıl senin trollük yaptığının göstergesi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Ocak 12, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2012 Suark said: olmamalı da böyle işte, adam öldürmenin çözümü ceza mesela, hapis falan. Öyle olmamalı ama öyle, her insan bizim gibi değil ki? evet senin hakkını elinden alıyorum, sigorta yaptırmama hakkını. Ölmezsin bu durumda, biraz paran gider biraz canın sıkılır. Başkasına sigorta olma hakkı veriyorum, ölebilir bu konuda. ya başkasına yine ver sigorta hakkı. verme demiyorum ki zaten. hatta çok iyi yapıyorsun 35 liraya sağlık sigortası hizmeti sunarak diyorum. ama bana da sigorta yaptırmama hakkı ver aynı zamanda. niye beni zorluyorsun? bunu bi anlat bana. bunun adı hizmet falan değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Ocak 12, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2012 Buradaki arkadaşlara benim sigortamı ödemeye davet ediyorum buyursunlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Ocak 12, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2012 zaten o gelir hesaplamasının nasıl yapılacağına da aklım ermedi hala ya neyse. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Ocak 12, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2012 ya nesini anlamıyon, serbest bırakırsan kimse ödemez. bu kadar basit yahu. vatandaşa ister öde ister ödeme dersen öder mi adam hiç? türkiyede 10 yıl öncesine kadar sigortalı konut oranı %0,1'di. son dönemde banka kredileri muhabbetiyle biraz yükseldi. hayat/sağlık sigortası falan hak getire. hala emekleme evresinde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ahmedinejad Mesaj tarihi: Ocak 12, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2012 bunun cevabı da finansman aslında asıl olarak. sen memleketin tamamını sigorta yapıyorsan bunun finansmanını geliri yüksek kesimden almak zorundasın. ama burada şöyle bir adaletsizlik var, aylık geliri 10.000+ olan adam da 210 lira veriyor, 1800 lira olan da 210 lira veriyor. geliri düşük olanlardan da bu oranda fazla para alınıyor aslında. adaletli mi? değil. ama bu yasa bu hale gelene kadar ana muhalefet partisi acaba gidip anayasa mahkemesine başvurdu mu iptal için çok merak ediyorum. çünkü eşitlik ilkesine aykırı bir sürü durum var. en basiti bu ay başvurmayan herkesten 210 lira almak mevzusu var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Ocak 12, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2012 Aluriel said: Suark said: olmamalı da böyle işte, adam öldürmenin çözümü ceza mesela, hapis falan. Öyle olmamalı ama öyle, her insan bizim gibi değil ki? evet senin hakkını elinden alıyorum, sigorta yaptırmama hakkını. Ölmezsin bu durumda, biraz paran gider biraz canın sıkılır. Başkasına sigorta olma hakkı veriyorum, ölebilir bu konuda. ya başkasına yine ver sigorta hakkı. verme demiyorum ki zaten. hatta çok iyi yapıyorsun 35 liraya sağlık sigortası hizmeti sunarak diyorum. ama bana da sigorta yaptırmama hakkı ver aynı zamanda. niye beni zorluyorsun? bunu bi anlat bana. bunun adı hizmet falan değil. işte ama adam ödemez ki bunu, bırak sigortayı herif eve gelirken ekmek almıyor. Bunu mu ödiyecek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Ocak 12, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2012 bence gayet güzel fikir, uygulaması nasıl olur bilemem. burada atıp tutan bazı arkadaşlar sigortanın önemini sanırım yaş ve hayat tecrübesi sebebiyle pek kestiremiyorlar. o "3-5 kuruşu zaten zor ayırıyor" dediğiniz insanların %99'unun ayda 35 lirayı nasıl seve seve ödeyeceğini bilmek için az biraz işçinin, dar gelirlinin arasında vakit geçirmiş olmak yeterli. o zorlamanın amacı da sistemi geniş tutmak, mümkün mertebe iş piyasasında kaçağı göçeği engellemek ve aptal olmayan herkesin bildiği gibi bu sistemin devlete yükleyeceği mali külfeti mümkün mertebe çok insanın sırtına bölüştürmek. hala soran var mı niye zorunlu bu sigorta diye? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Ocak 12, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2012 ginaly said: abicim türkiye sizin bilgisayar başından gördüğünüz şekliyle değil. esnaf lokantası tatava muhabbetine bağlamak istemiyorum, ama suark haklı bu konuda. Suark said: Ha ben ayrı olcam, batıo bana 35 lira diosan bi adada yaşayabilirsin kimse sana bişi demez yani. Özgürlükle bencilliği karıştırıyorsunuz diyerek mi haklı suark? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Ocak 12, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2012 zevkinden almıyor dimi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Ocak 12, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2012 Aluriel said: ginaly said: abicim türkiye sizin bilgisayar başından gördüğünüz şekliyle değil. esnaf lokantası tatava muhabbetine bağlamak istemiyorum, ama suark haklı bu konuda. Suark said: Ha ben ayrı olcam, batıo bana 35 lira diosan bi adada yaşayabilirsin kimse sana bişi demez yani. Özgürlükle bencilliği karıştırıyorsunuz diyerek mi haklı suark? yok hangi konuda haklı oldugumu gayet iyi biliosun, yazdık 50 kere yukarda. Ama şuna da bi cevap vereyim, olay vatandaşlıktan kovmak veya ya sev ya terket değil. Toplu yaşamanın bazı kuralları vardır, bunlara uymak istemiyorsan toplu yaşamazsın. orda yazan bu demek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ahmedinejad Mesaj tarihi: Ocak 12, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2012 başvuru formunun pdf hali var şurda. bir çok bilgi toparlanarak hesaplanacak sanırım. bir şey diyeyim bu vakfın bunun altından kalkması oldukça zor gibi duruyor. http://www.sydgm.gov.tr/upload/files/1325252969r9928.hane_basvurusu_formu.pdf baya bir yanlış hesaplama durumuyla karşılaşabiliriz. üstüne evi ziyaret edeceklermiş vs. ölme eşeğim ölme. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Ocak 12, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2012 Suark said: Aluriel said: Suark said: olmamalı da böyle işte, adam öldürmenin çözümü ceza mesela, hapis falan. Öyle olmamalı ama öyle, her insan bizim gibi değil ki? evet senin hakkını elinden alıyorum, sigorta yaptırmama hakkını. Ölmezsin bu durumda, biraz paran gider biraz canın sıkılır. Başkasına sigorta olma hakkı veriyorum, ölebilir bu konuda. ya başkasına yine ver sigorta hakkı. verme demiyorum ki zaten. hatta çok iyi yapıyorsun 35 liraya sağlık sigortası hizmeti sunarak diyorum. ama bana da sigorta yaptırmama hakkı ver aynı zamanda. niye beni zorluyorsun? bunu bi anlat bana. bunun adı hizmet falan değil. işte ama adam ödemez ki bunu, bırak sigortayı herif eve gelirken ekmek almıyor. Bunu mu ödiyecek. 35i ödemeyen yararlanamaz bu kadar basit abi dahası yok bunun. sen hizmeti sunuyorsun zaten, tek yapması gereken gidip 35i yatırmak ve faydalanmak. yatırmazsa ameliyatı olamaz. işte benim sorduğum yatırmama hakkımın neden olmadığı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Ocak 12, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2012 Aluriel said: ginaly said: abicim türkiye sizin bilgisayar başından gördüğünüz şekliyle değil. esnaf lokantası tatava muhabbetine bağlamak istemiyorum, ama suark haklı bu konuda. Suark said: Ha ben ayrı olcam, batıo bana 35 lira diosan bi adada yaşayabilirsin kimse sana bişi demez yani. Özgürlükle bencilliği karıştırıyorsunuz diyerek mi haklı suark? hayır, "her insan bizim gibi değil ki" diyerek. sırf cevap atmış olmak için cevap atma, şimdi söyle bakalım, ister yaptırır, ister yaptırmaz dediğin adamların "aman gideyim sağlık sigortamı yaptırayım" diye kendiliğinden demesi için zorunluluk olmadan nasıl bir yol yöntem izleyebilirsin? "ya yaptırmıyosa da yaptırmasın o zaman" deme, çünkü o da devlet açısından zarar ve ziyana yol açıyor, 3-5 post önce belirttiğim gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Ocak 12, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2012 Aluriel said: Suark said: Aluriel said: Suark said: olmamalı da böyle işte, adam öldürmenin çözümü ceza mesela, hapis falan. Öyle olmamalı ama öyle, her insan bizim gibi değil ki? evet senin hakkını elinden alıyorum, sigorta yaptırmama hakkını. Ölmezsin bu durumda, biraz paran gider biraz canın sıkılır. Başkasına sigorta olma hakkı veriyorum, ölebilir bu konuda. ya başkasına yine ver sigorta hakkı. verme demiyorum ki zaten. hatta çok iyi yapıyorsun 35 liraya sağlık sigortası hizmeti sunarak diyorum. ama bana da sigorta yaptırmama hakkı ver aynı zamanda. niye beni zorluyorsun? bunu bi anlat bana. bunun adı hizmet falan değil. işte ama adam ödemez ki bunu, bırak sigortayı herif eve gelirken ekmek almıyor. Bunu mu ödiyecek. 35i ödemeyen yararlanamaz bu kadar basit abi dahası yok bunun. sen hizmeti sunuyorsun zaten, tek yapması gereken gidip 35i yatırmak ve faydalanmak. yatırmazsa ameliyatı olamaz. işte benim sorduğum yatırmama hakkımın neden olmadığı. abi oooooooofff. Sen herkese hak vermek istiyosun, evet bu süper pembe dünyada güzel bi fikir. Ama adam bunu ya-tır-maz ya adam 5 yaşında ki çocuga tecavuz edıp sonra ananesı dağlıyor orayı, bu adammı yatıracak sigortayı. Yani düşünsel tripleriniz için insanlara tanınan bir güzelliği ellerinden almayı bu kadar istemenizi anlayamıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Ocak 12, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2012 Suark said: Aluriel said: ginaly said: abicim türkiye sizin bilgisayar başından gördüğünüz şekliyle değil. esnaf lokantası tatava muhabbetine bağlamak istemiyorum, ama suark haklı bu konuda. Suark said: Ha ben ayrı olcam, batıo bana 35 lira diosan bi adada yaşayabilirsin kimse sana bişi demez yani. Özgürlükle bencilliği karıştırıyorsunuz diyerek mi haklı suark? yok hangi konuda haklı oldugumu gayet iyi biliosun, yazdık 50 kere yukarda. Ama şuna da bi cevap vereyim, olay vatandaşlıktan kovmak veya ya sev ya terket değil. Toplu yaşamanın bazı kuralları vardır, bunlara uymak istemiyorsan toplu yaşamazsın. orda yazan bu demek. toplu yaşamanın kuralı birbirinin HAKLARINA saygı duymaktır, he mi? ben nasıl senin 35 lira ödeyip sağlık hizmeti almana karışmıyorsam sende benimkine karışma arkadaşım. bunun ne alakası var toplu yaşamayla? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Ocak 12, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2012 Aluriel said: 35i ödemeyen yararlanamaz bu kadar basit abi dahası yok bunun. sen hizmeti sunuyorsun zaten, tek yapması gereken gidip 35i yatırmak ve faydalanmak. yatırmazsa ameliyatı olamaz. işte benim sorduğum yatırmama hakkımın neden olmadığı. hala olaya, hasta olup tedavi olması gereken adam perspektifinden bakıyosun. bunun acil durumu var, kazası var, belası var. kendini devlet yerine koy iki dakka. sana bağlı bi halkın olduğunu varsay. insan gücü, iş gücü bunlar. 25 yıl yatırım yaptığın adam çat diye ölüp gitsin mi? ya da masraflarını karşılamak için devlet olarak sırtına milyarlarca liralık yükü mü alacaksın? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Ocak 12, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2012 yoo ben senin hakkına saygılıyım ki? yani bi oylama olsa aluriel sigortadan faydalanmak istemio yatırmasın dense, evet adamın istediği gibi olsun derim. ama 70 milyonun faydalanacagı bi kanunun bi 100 kişi felan tarafından istenmemesine bencillik derim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Ocak 12, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2012 Suark said: abi oooooooofff. Sen herkese hak vermek istiyosun, evet bu süper pembe dünyada güzel bi fikir. Ama adam bunu ya-tır-maz ya adam 5 yaşında ki çocuga tecavuz edıp sonra ananesı dağlıyor orayı, bu adammı yatıracak sigortayı. Yani düşünsel tripleriniz için insanlara tanınan bir güzelliği ellerinden almayı bu kadar istemenizi anlayamıyorum. seçme hakkı istemek ergen tribi oldu vay be. en uç örneği verip ajitasyon yapma boşa hiç. ayrıca kimsenin hakkını elinden almaya kalktığım falan yok benim bi tane bile mesajımı göster bunu söyleyen. elinden hakkı alınan tek taraf görüyorum ben şu anki senaryoya göre bilmem farkındamısın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Ocak 12, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2012 e böle şeyler ergen tribi çünkü, o zaman diliminden çıkınca farkediosun bunları. Neyse, bişi isterken kendini düşünüosun geneli düşünemiosun sıkıntı burda. Senin hak dediğin şey sana zarar vermezken, adamdan esirgediğin şey onun muhtaç oldugu bişey. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar