Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Ocak 25, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2012 Yalnız bu kadar detaylı bilgiler biraz da fişlenme gibi geliyor insana. Sonuçta insanların maddi olarak ıcığına cıcığına kadar öğrenilmek isteniyor. Zamanında Oktar Babuna denen doktor kemik iliği arıyoz diye kendine kan veritabanı oluşturduydu da neyse ki Bakan Osman Durmuş uyandırdıydı milleti. Yani insanın aklına gelmiyor değil. Hatta ilçelerin semtlerin genel durumlarına göre yandaş veya yabancı firmaların oraya ne tür yatırım yapabileceklerine dair net bilgiler bile ortaya çıkacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Ocak 25, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2012 "Tatar Ramazan" said: Hatta ilçelerin semtlerin genel durumlarına göre yandaş veya yabancı firmaların oraya ne tür yatırım yapabileceklerine dair net bilgiler bile ortaya çıkacak. SGK ISROILO YORDOM YOPOYOR Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Evr Mesaj tarihi: Ocak 25, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2012 işsizsen/18 yaş üstü aileden sgk yararlanmayan öğrenciysen/ özel sigortalıysan/aylık sigortan 30 günden az yatırılıyorsa/ part time çalışıyorsan her türlü tepene binecekler, primini gelirin yoksa devlet ödeyecek kısmıda yalan 35TL en kötü ödeyeceksin, hiç bir gelirin olmasada kömür yardımı yoksulluk maaşı falan filan hepsini gelirden sayıyormuş üstüne harcamalarınıda gelir sayıyormuş. Gelir testi dediği harcamaya göre yapılan test yani işssizim/öğrenciyim/part time çalışıyorum/şehir dışında okuyorum ama 300 lira kira veriyorum devlet diyor o zaman vay sen 300 lira gelirin var beni alakadar etmez yani anandan babandan yardım alman fark etmez yani işte helal sosyal devlet falan laflarıda ciddi şakirtliğin son noktası, borcun varsa ödeyemiyorsan sağlık yardımı alamıyacaksın üstüne takır takır faiz işleyecek icrayla gelip benden almaya kalkacaksın sonra ödersen tedavi olursun. Herkesi haraca bağlıyorlar, bu sene 1 ocak itibari ile değişen gelir hesaplama sistemi yüzünden, cidden muhtaç durumda ki sağdan soldan yardım alan yeşil kartlı halen vizesini yaptıramıyormuş. Geçen gün Ali Tezel vardı bloombergde gayet güzel anlattı rezilliği arayın videolarını izleyin. 1.7 milyon kişi deniyorda o sadece sgk nın mektupla uyardığı 18 yaş üstü çalışmayan hiç bir güvencesi olmayan kesimmiş aslında rakam 7-8 milyon civarı yani işsizi, özel sigortalısı, primi az yatanı vs var. Kısaca şu an ssk/bağkur gibi bir güvenceniz yoksa veya 25 yaş altında olup ailenizden dolayı sağlıktan yararlanmıyorsanız paşa paşa gidecekseniz 213 lira vermek istemiyorsanız. Adamların sisteme bak 18 yaşı geçtiği an artık birey sayarım prim ödeyecek bana sigortadan yararlanacak diyor sonra gelir olarak yaşadağı evdeki kişilerin gelirine harcamasına bakıyor. Tarih uzatılmamış 31 ocak son gözüküyor hala, o uzatılan tarih 1.7 milyon kişiye ptt ile mektup yollanan kişilere heralde anlamadım haber siteleri saçma sapan yazmış. Benden her haltın vergisini alıyor bu devlet, maaşından şundan bundan zaten keseceğini fazlasıyla kesiyor üstüne her faturada en az 3-4 kalem vergi var ıvır zıvır üstüne sağlık fiyaskosu da yok bilmemne katkı payı yok bilmem ne yüzdesi diye para kesiyor ne anladım bu işten, maaşım kadar para ödetiyorsun sgkya o zaman tamamen ücretsiz yapacaksın. alt kesim devlete olan borcunu fazlasıyla ödüyor gidip o cepleri derin milyar dolarcık kaçıranların tepesine binsinlerde, elin suçsuz günahsız adamlarına dadanmasınlar genel sağlık sigortası ayağına. Gelipte çoh güsel oldu herkes sigortalancak sağlıktan yararlancak sosyal devlet işte bu, akp durmak yok yola devam diyenlerde durmasınlar duble yollarına devam etsinler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
thecure Mesaj tarihi: Ocak 25, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2012 aynen katılıyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aente Mesaj tarihi: Ocak 25, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2012 Suark said: aente said: hayır bence işin abzürt tarafı şu tasarıyı, ödeyemediğin zamanlarda senden faiz a.k.a haraç alan bir projenin mantıklı olduğunu savunuyorlar. ben senden ne aldım ki benden faiz istiyorsun, ödemezsen bozuşuruz diyorsun? bunun devlete para kaynağı yaratmak için bir proje olduğunu anlayamamış garibim, hala devlet bizi seviyor, bize bakacak ekiki diyor. 29 sayfa boyunca beyni şunu alamamış adamlar bu yaşlarına kadar nasıl survive ediyorlar, ibretlik. iyide kardeşim, şu zaten bariz ki? anlamayacak bir durum yok bunda, malumun ilamı zaten o dediğin. Devletin kaynak yaratması tabi senin için kötü bir durum olabilir, ama bence güzel. Gidip dış borç almasından iyi. Öte yandan yasanın getireceği güzel şeyleri söylüyoruz, ha eksileri yok mu? vardır tabi ki ama bunlar zamanla düzelir. şeyi merak ediyorum, yasadan serzenişte bulunan arkadaşlarım, bununla ilgili ne yaptılar paticikte ağlamak dışında? bu kadar çok fail olunmaz ki, alsın benden devlet kullansın diyor ya ahahahah, abi her alanda dünyanın en pahalı vergilerini ödüyoruz zaten sen şakalar komikliker falan peşinde misin? müstahak tabi size her şey. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
odiflame Mesaj tarihi: Ocak 25, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2012 o senin şişirdiğin partiye oy vermedim suark kardeş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Ocak 25, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2012 ben sigortam olmasını istemiyorum. o zaman nolacak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
odiflame Mesaj tarihi: Ocak 25, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2012 her halükarda senden alacaklar hakkına düşen payı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Ocak 25, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2012 o zaman yasadışı sol örgüt kuruyorum. katılmak isteyen? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
odiflame Mesaj tarihi: Ocak 25, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2012 en büyük sol örgüt zaten iktidar değil mi? hangi iktidar bu kadar sosyal yardım yapıyor heheheheh ali tezel bu konu ile ilgili programı izleyin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Ocak 25, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2012 fede said: ben sigortam olmasını istemiyorum. o zaman nolacak öyle bi şansın yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Trans Mesaj tarihi: Ocak 25, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2012 ilk 8 sayfayı okudum, konuyla ilgili tek bilgim bundan ibaret. şimdi benim durumum şöyle, yıl olarak 25 yaşındayım, gün olarak değilim. 25 yaşını doldurma kıstası gündür diye tahmin ediyorum. üniversitede öğrenciyim, bu sene mezun oluyorum, aynı anda bir yerde asgari ücretle çalışıyor görünüyorum. sigortam ödeniyor. bu durumda benim yapmam gereken bir şey var mı? (bir yerlere belge götürme gibisinden ıvır işler gibisinden.) ayrıca bu tarz bir olayı dayatmaları kadar saçma bir olay yok. istemeyen adama zorla 55,4 - 216 TL arasında bir meblağ ödetemezsiniz. seçme hakkı olmayan bir sistem neden mantıklı olsun, bu kadar savunan insanları da o yüzden anlamıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Ocak 25, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2012 fede said: o zaman yasadışı sol örgüt kuruyorum. katılmak isteyen? öyle bir sansin yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
odiflame Mesaj tarihi: Ocak 25, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2012 sigortan varsa 30 gün ödeniyorsa problem yok. 30 günün altında part time veya eksik yatıyorsa sgk ya ödeme yapacaksın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Ocak 25, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2012 apartmanda zemin katta oturup asansör bakım ücretini ödemek istemeyen emekli astsubaylar gibisiniz ha. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Ocak 25, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2012 ginaly said: apartmanda zemin katta oturup asansör bakım ücretini ödemek istemeyen emekli astsubaylar gibisiniz ha. yok o değil de. daha çok havuzlu sitede oturup iş havuz için aidat vermeye gelince "ama ben havuza girmiyom ki" diyenlere benziyorlar. ama ben hasta olmuyom ki niye sigortalı olayım ki? kafası. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BramStoker Mesaj tarihi: Ocak 25, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2012 Trans said: ilk 8 sayfayı okudum, konuyla ilgili tek bilgim bundan ibaret. şimdi benim durumum şöyle, yıl olarak 25 yaşındayım, gün olarak değilim. 25 yaşını doldurma kıstası gündür diye tahmin ediyorum. üniversitede öğrenciyim, bu sene mezun oluyorum, aynı anda bir yerde asgari ücretle çalışıyor görünüyorum. sigortam ödeniyor. bu durumda benim yapmam gereken bir şey var mı? (bir yerlere belge götürme gibisinden ıvır işler gibisinden.) ayrıca bu tarz bir olayı dayatmaları kadar saçma bir olay yok. istemeyen adama zorla 55,4 - 216 TL arasında bir meblağ ödetemezsiniz. seçme hakkı olmayan bir sistem neden mantıklı olsun, bu kadar savunan insanları da o yüzden anlamıyorum. şurada yazılanlar arasından senin durumuna uygun olanı bul ve oku. halin vaktin cinsiyetin ne olursa olsun anlatmaya özen göstermişler. KHaRoN said: Bugun SGK tarafindan detayli bir FAQ hazirlanmis, sgk nin sitesinden pdf olarak indirmek mumkun. rahat okunabilir hali ise hurriyet de yayinlanmis. http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/19757648.asp Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zeper Mesaj tarihi: Ocak 25, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2012 Trans said: ilk 8 sayfayı okudum, konuyla ilgili tek bilgim bundan ibaret. şimdi benim durumum şöyle, yıl olarak 25 yaşındayım, gün olarak değilim. 25 yaşını doldurma kıstası gündür diye tahmin ediyorum. üniversitede öğrenciyim, bu sene mezun oluyorum, aynı anda bir yerde asgari ücretle çalışıyor görünüyorum. sigortam ödeniyor. bu durumda benim yapmam gereken bir şey var mı? (bir yerlere belge götürme gibisinden ıvır işler gibisinden.) ayrıca bu tarz bir olayı dayatmaları kadar saçma bir olay yok. istemeyen adama zorla 55,4 - 216 TL arasında bir meblağ ödetemezsiniz. seçme hakkı olmayan bir sistem neden mantıklı olsun, bu kadar savunan insanları da o yüzden anlamıyorum. ben bugün gittim öğrenci belgemi de alarak ama boşuna gitmiş oldum. 25 yaş altı ve lisans öğrencisinin bir şey yapmasına gerek yokmuş eğer bir şekilde sigortalıysa.Bir de ,eğer sigorta neyin bişi yapması gerekiyorsa kişinin, eve tebligat mektubu yolluyorlarmış ki ordaki insanların hepsinde o mektup vardı ben hariç=) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Ocak 25, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2012 aente said: Suark said: aente said: hayır bence işin abzürt tarafı şu tasarıyı, ödeyemediğin zamanlarda senden faiz a.k.a haraç alan bir projenin mantıklı olduğunu savunuyorlar. ben senden ne aldım ki benden faiz istiyorsun, ödemezsen bozuşuruz diyorsun? bunun devlete para kaynağı yaratmak için bir proje olduğunu anlayamamış garibim, hala devlet bizi seviyor, bize bakacak ekiki diyor. 29 sayfa boyunca beyni şunu alamamış adamlar bu yaşlarına kadar nasıl survive ediyorlar, ibretlik. iyide kardeşim, şu zaten bariz ki? anlamayacak bir durum yok bunda, malumun ilamı zaten o dediğin. Devletin kaynak yaratması tabi senin için kötü bir durum olabilir, ama bence güzel. Gidip dış borç almasından iyi. Öte yandan yasanın getireceği güzel şeyleri söylüyoruz, ha eksileri yok mu? vardır tabi ki ama bunlar zamanla düzelir. şeyi merak ediyorum, yasadan serzenişte bulunan arkadaşlarım, bununla ilgili ne yaptılar paticikte ağlamak dışında? bu kadar çok fail olunmaz ki, alsın benden devlet kullansın diyor ya ahahahah, abi her alanda dünyanın en pahalı vergilerini ödüyoruz zaten sen şakalar komikliker falan peşinde misin? müstahak tabi size her şey. peki bu konuda ne yapılması gerekiyor? bi borç yapılmış, ortada bir sıkıntı var. Küresel durum belli, ne yapsın adamlar dış borç mu alsın? Lütfen, çözüm üretebiliosan buyur, hatta bi mail at adamlara. yok bulamıosan, her yapılan düzenlemede zırlama, ya da adam gibi git gerekli yerlere zırla. anca ad hominem yaparsınız burda. Bak şu var, aynı parayı x vergisi diye her ürüne uygulanabilecek %1 lik bi vergiyle alabilirler, hatta katlarlar. kimsede bişi diyemez buna. Onu geçtim, benzine biraz daha zam yaparlar nasılsa seçilio adamlar ne olursa olsun. Ama adamlar en azından sana karşılığında sağlık garantisi veriolar. mezun olduktan sonra işsiz kaldığım bi 7-8 ay vardı mesela. Berbat bir şey işsizlik, sağlık güvencenin olmaması çok kotu cunku. Bişi olsa sıçtım çünkü. Özel sigorta demeyin bu arada, özel girdimi devreye direk $$ sin adamın gözünde. odiflame said: o senin şişirdiğin partiye oy vermedim suark kardeş. ben de. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Ocak 25, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2012 25 yaşını yıl olarak doldurmuş, gün olarak doldurmamış, üniversite mezunu işsizim, fakat sigortam başlamış 1 sene yatmış durumda bu durumda ben nabayım. hadi bakalım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Evr Mesaj tarihi: Ocak 25, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2012 iş çıkış tarihinden itibaren 100 gün başvurmasanda olur o sürede iş buldun buldun bulamadın ver elini kaymakamlık ve gelir testi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
benjani Mesaj tarihi: Ocak 25, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2012 bugün sgk'ya gittim, baya kalabalıktı.bir abiyi koymuşlar, insanlar sıraya girip sorularını ona soruyordu.anne-babasından yardım alan öğrencilerin kayıt yaptırmasına gerek yok dedi.31 ocak tarihi de, 1 mart'a uzatılmış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barnacle Mesaj tarihi: Ocak 25, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2012 bugün gidip öğrenci belgesi aldım bende. nolur nolmaz verecez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mokoko Mesaj tarihi: Ocak 25, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2012 benjani said: bugün sgk'ya gittim, baya kalabalıktı.bir abiyi koymuşlar, insanlar sıraya girip sorularını ona soruyordu.anne-babasından yardım alan öğrencilerin kayıt yaptırmasına gerek yok dedi.31 ocak tarihi de, 1 mart'a uzatılmış. şu kesin mi? sırf bunun için yarın okula gidicem şileye. salı günüde tez sunumum var ondan önce halletmek için kasmam gerekicek. eğer süre uzatıldıysa hiç kasmıyım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
benjani Mesaj tarihi: Ocak 25, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2012 öğrenci belgesi vermek gerekiyor dedi ama 31 ocağa kadar mı diyince, o sizi ilgilendirmiyor dedi.ne zaman vermemiz gerektiğini anlamadım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar