Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Orjinal Oyun Alma Türkiye'de Lüks mü


Thulann

Öne çıkan mesajlar

Arkadaslar gercekten bu mesejı suan biraz sinirime yenik duserek yazdım kusura bakmaın bastan sölemiş olaım kendimi kaybedebilirim sonlara dogru. Arkadaşlar ORjinal oyunu tercih ediorum cekme cd leri bilgisayarıma yuklemem ve yeni cıkan oyunları almak istiorum bi bakıorum hiç bir firma hiç bir sekilde orjinal oyun satmıor türkiyeden en azından ben bulamadım heryerin forumlarınada yazdım bi cevap cıkmadı. EaGames in anasayfasına giriorum orada 15 tane dil secenegi var oralara kargo ile oyunları yollıolar Turkiye yok e bakıorum avaturk var orada da yenilenme die bişi yok nedeni bilinmez mesela ben yeni cıkan oyunları almak isitorum Amazon.com a giriorum yok ordanda gelmior ne olcak bizim halimiz yani bi Çek Cumhuriyeti bi İtalya olamadıkmı da bu adamlar bizi kaydadeğer bile almıor. Nese Umarım herkes bir gun orjinal oyun alırda korsana son veririz zamanla satıs oranlarını goren yapımcı firmalar oyunlara turkce sekmesini de koyarlar o gunleri goruruz insallah. Benim sizden ricam varsa bildiginiz web sitesi turkiye de nerde satılır yeni gelen oyunları dunyadan 4 ay sonra deilde orjinallerini aynı anda alabilecegimiz bir yer var mıdır bilen varsa yazsın allahınızı seversneiz. BU uzun yazıyı okudugunuz icin tesekkurler
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Admin
www.gameloaded.co.uk den getirebilirsin 1hafta içinde elinde oluyor ayriyetten kesinlikle lüks değil bu bir gereklilik olması gerekiyor.Açıkcası boxı burda satılan oyunları alıyorum.[signature][hline]Didn't you hear...
...the voices of the *wind*?
Virus,SatanixVirus,Satanix,Virus-sensei
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

benim düşünceme sahip insanlar oldugnu görmek beni mutlu etti saol verdigin link için simdi gerekli incelemeyi yapcam. kuskusuzki sende benim gibi bir gun oyun setuplarında turkce seceneginide gormek bir oyunu oynarken strateji oynarken verilen komutların gorevlerin tukce oldugunu gormek istiosundur. Bunu sadece orjinal oyun olarak saglıyabileceigmiz bir kesin. Umarım Devlet Bu işe bi el koyarda Korsana karsı devam etmekte olan savas Daha ust seviyeye getirilir ulkede bi tane korsan cd satan yer kalmaz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Admin
Ne yapılırsa yapılsın bütün oyunları trde görmek zor görsekde ing içeriklisini görebiliriz oyunu Trye çevirmezler çünkü gelir dağılımına baktıgımız zaman oldukça az kişi orjinal oyun alabilecek durumda buda oyun firmalarını Türkiyeden soğutuyor.[signature][hline]Didn't you hear...
...the voices of the *wind*?
Virus,SatanixVirus,Satanix,Virus-sensei
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Evet kesinlikle doğru ama ben bu oranın gittikçe arttığını düşünüorum. Zamanla orjinal oyun alımı oldukca kim bilir belki ulkemizede yurt dısındaki ucuz fiatlarla satılmaya başlanır fiat ucuzlaınca daha cok alınacak alındıkca yapımcılar bizede ynelecek ve hayaller gercke olacak. Ben kayıt yaptırdım verdiginiz linke ordan alırım artık saolun yardımlarınız için.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

2-3 sene hatta 1 sene öncesine göre bile çok gelişme var.birçok oyunu bulabiliyoruz.daha da ilerleyecek.yeterli değil tabii ki ama eskisine göre bir gelişme olduğunu kimse inkar edemez.ilerde daha güzel olacak, yeter ki bilinçlenelim, kendimize neyin daha faydası olduğuna karar verebilelim.asıl sorun ekonomi ama o başlı başına bi soru işareti olduğundan onun dışındaki etkenlerden sorunu ele almak lazım diye düşünüyorum.sektöre giren firmaların da bilinçlenmesi lazım ki o da zamanla olacaktır.[signature][hline]It outnumbers you one to many.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Cesıt cooook arttı ama hala sadece populer oyunlar gelıyor mesela ben bulsam Evil genius kesın alırım oyuna saygı duydum vallahı.

Luks bakımından fıyatlar dusmus bıle olsa bu Orta ustu gelır tabakası ıcın bıle oldukca luks bır harcama[signature][hline]Cuce iste bildigin cuce
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

sorun şu ki buradaki orijinal oyunlar dışarıda satılandan daha da pahalıya satılıyor. kişi başı milli geliri 30bin$ olan ülkede satılandan daha pahalı kişi başına geliri 5bin$ civarlarında olan bir ülkede. elbette ki bu şartlar altında lüks kalıyor, dışardakinden en azından biraz daha ucuz olması gerek. burada da satmak istiyorlarsa hem karlarından düşmeleri hem de türkiye'de dağıtımın maliyetlerini düşürmeleri gerek bir şekilde..

yani orijinal kullanmak lazım ve ben de çok isterim, hatta kendim paramı kazanıyor olsam başka harcamalarımdan kısıp ona ayırırım ama şu koşullarda maalesef pek akıl karı değil bütçesi çok rahat olmayanlar için..[signature][hline]Elder Scrolls forumunda ES4'ü niye multiplayer özellikli istemediğini izah eden MutantPenguin demiş ki:
People suck, if I want to game I'll do it with/against circuit boards and lines of C++ that know how to RP, not people that don't know how to string a sentence together.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

oyunları mümkünse demo versiyonlarından deneyerek orjinalini almaya çalışıyorum, demoların dışında bazen netten indirip oynadığım da oluyor tabi ama mesela bu şekilde denediğim oyunlar içinde bile hoşuma giden oldukça orjinalini almayı tercih ederim, bu şekilde oluşturduğum bir arşivim de var, lüks olduğunu düşünmüyorum, uoassist'e bile 10 dolar vermiştim zamanında, zenginim galiba ;)[signature][hline].:. He who fights with monsters should look to himself does not become a monster...When you gaze long into the abyss, the abyss also gazes into you .:.
- Friedrich Nietzsche
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

gönül zenginliği sözkonusu olunca forbes'a girersin sen, lütfen kendini standart alma o yüzden.. :-)[signature][hline]Elder Scrolls forumunda ES4'ü niye multiplayer özellikli istemediğini izah eden MutantPenguin demiş ki:
People suck, if I want to game I'll do it with/against circuit boards and lines of C++ that know how to RP, not people that don't know how to string a sentence together.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sam cok mantikli soylemis. amerikada en rezalet iste calisan adam bile bilgisayar almissa oyununa aylik verecegi parayi da hazirliyo ve alabiliyo. zaten dolar uzerinden maas aliyo... oyun fiyatlari sabit yani... ha TR'de az kazaniyo insanlar, onun icin pahali geliyo. ama sunu da dusunun, oyle her oyunu alan adam cok az. gidip demosunu indiriyo BlackRose'un yaptigi gibi. sonra begenirse gidip aliyo. bizdeki gibi sikildim gidip oyun alayim diyip 3 4 oyunla cikmiyo "cd'ciden". tek bi oyun aliyo 4 5 ay oynuyo onu, haliyle parasi da birikmis oluyo.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ya bence de lüks değil ama ortam şartları bizi buna itiyor biz bi de türk insanı olarak alınca 4-5 oyun almak istiyoruz mesela adam gibi bir orjinal oyun alsak babalar gibi hem böle orjinal alarak yavaş yavaş oyun endüstrisini türkiyeye getirebiliriz[signature][hline]Uzaklardan bir yerlerden bir çığlık duyarsanız bilin ki o çığlık ümidini yitirmiş birinin çığlığıdır o yüzden siz siz olun ümidinizi kaybetmeyin
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

evet aynı dediğin gibi, o yüzden mesela gamespot gibi bir site 5 ana puan kriteri arasında value'yu da koymuş, oyunun fiyatı ve tekrar oynanabilme değeri kıyaslanıyor. çok iyi bir oyunun value puanı düşük olabliyor bu yüzden. tabii ki bizdeki gibi her oyunu üç kuruşa almadıklarından dediğin gibi demolar ve oyun yayınları (dergiler, siteler) bir anlam ifade ediyor. türkiye'de oyun basını (basılı ve sanal ortamda) gelişemiyorsa bunun ana nedeni de budur. adamlar orada inceleme okuyup öyle alıyorlar, buradaki gibi gözükapalı alıp 15 dk oynayıp kenara atmıyorlar.. ben de öylesine razıyım mantıklı fiyatları olsa..

bir de oyun fiyatları yükseliyor genel olarak, hatırlarım mesela 15 yıl kadar önce abimin aldığı yabancı bir-iki bilgisayar dergisinde en pahalı yeni oyunların fiyatları 10-15$ filandı. geçen yıllarda bu ortalama 30$'a kadar çıktı. şimdilerde ise 40$'ı aştı ve hatta ilk defa 55$'a vardı doom3 gibi oyunlar, hl2 sadece net'ten indirilen haliyle 50$ olacak filan, kutulusu rahat 60$ üstü olur. oyun satışlarının sayıları da katlanıyor, civilization'ın toplam satış rakamları kadar halo 2'nin önsipariş sayısı var neredeyse. dağıtıcıların pazar genişletip fiyat düşürme gibi bir politika gütmediklerini görüyoruz maalesef ve böyle oldukça da biraz kendileri de kabahatli. bir yerde ya tersi yönde ilerlemeye başlayacaklar ya da orijinal oyun pazarları batı avrupa, abd ve japonya/kore ile sınırlı kalacak daha uzun yıllar..[signature][hline]Elder Scrolls forumunda ES4'ü niye multiplayer özellikli istemediğini izah eden MutantPenguin demiş ki:
People suck, if I want to game I'll do it with/against circuit boards and lines of C++ that know how to RP, not people that don't know how to string a sentence together.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

allah a$kina riglous bana 4-5 ay oynananacak bir oyun gostersene ? dedigin $ekilde oyun cok az bi cs dir bi unrealdir bi warcraft veya starcrafttir cok cok az yada mmorpgdir
esas soruya gelince evet luks cunku oyunlar turkiyede satilmak istenilmiyor yurt disindan getirtilmeye kalkilirsa fiyat yukseklikleri cikiyor kar$imiza bunun bir kac nedeni var daha hala turkiyede aktif olarak oyun oynayan,internete giren bilgisayar kullanan cok az ki$i var [turkiye nufusunu ele alirsak]. Dusuk butcesi olmayan kendine yetecek kadar kazanan insanlarda turkiye standartlarinda kendine gore kazaniyor ve oyun turkiyeye gelmedigi zaman hatta bazen gelsede diger ulkelerin standartlarinda satiliyor, bu da biraz fazla kaciyor turkiyede yasayanlara..Birde her ne kadar farkinda olmasakta turkiyedeki bilgisayar kullanicalrinin yas ortalamasi diger ulkelere gore cok dusukte. Yurtdisinda oyun oynayan insanlarin yaslari 40i bile bulabiliyor bunlar goz onune alindigi zaman cogu firma turkiye gibi ulkelere oyun getirmek istemiyor sonucta karlari cok cok az olacak . Ha birgun gelirde in$allah turkiyede oyun dukkanlari acilir ve butun oyunlari bulabiliriz orjinal ama bunun en azindan yayginlasmasi icin daha rahat bir be$ yili var bu arada son olarak oyunlarda turkce sekmesini gormek tahminimce bi 20 yil alir heh cok ucuk bir fikir o[signature][hline]duty ... honor ... courage... *cough* semper fiiiii....
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

orjinal oyun fiyatları aynı yurt dışıyla yanlız şöyle bir sorun var burada, eski oyunların fiyatı düşmüyor çünkü geç geliyorlar buraya.onu da iyicene akışa sokup oturttuklarında çözerler diye düşünüyorum.sebebi getiren firmaların oyun piyasasıyla alakasız olmasından da kaynaklanıyor olabiliyor.. o da ayrı bir olay.[signature][hline]It outnumbers you one to many.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Türkiyedeki sorun değil korsanın bu kadar yaygın olması, bütün dünyada korsan var, hatta biz yeni yeni giriyoruz belki bu işlere ama bütün dünya birbiriyle oyun paylaşıyor her saniye

sanki Türkiyede korsan bitince orjinal oyuna yönelim de artacak gibi bir beklenti var ama bu çok yanlış bence, ben eğer istediğim herhangi bir oyunu, daha dün çıkmış filmi, Türkiyede belki de 3 ay sonra gösterime girecek bir filmi çıktığı gün indirebiliyosam korsanın çok ömrü kalmamış demektir

torrentbits arada sırada anket yapar, geçende bir soru vardı, bölge bölge cevap imkanı vardı, işte avrupadayım ve korsan yazılım kullandığım için hiç mi hiç korkmuyorum, amerikadayım korkmuyorum, ödüm patlıyor çok korkuyorum gibisinden seçenekler vardı. Amerikadan çok avrupada büyük bir oranla insanların korsan kullandıkları için herhangi bir endişe duymadıkları sonucu çıktı

hadi orda 50 bin 100 bin insan var diyelim, bunun 10'da biri cevaplamış olsun yine de bir istatistiktir, yani sonuç olarak insanlar sadece Türkiyede değil bütün avrupada büyük oranda, dünyanın geri kalanında da yine %50 lere varan bir oranda korsanı peynir ekmek gibi yediklerini söylüyorlar, dolayısıyla insanların orjinal oyun alıp almaması sadece korsanla ya da ekonomik durumla açıklanabilir bir şey değil, öyle olsa avrupa veya amerikada bu dediğiniz ekonomik şartlarda yaşayan insanlar niye gidip orjinalini almaktansa harıl harıl "nasıl ederim de napster'dan sonra buna benzer bişeler bulurum dosya paylaşırım" peşinde koşuyor, kazaa, dc++, torrent vs vs

oyun üreticileri de benim tahminimce, satarsak satarız kaç kişiye bu oyunu aldırabilirsek onunla yetiniriz "kabullenmişliği" içindeler, yapabilecekleri öyle etkin bir önlem de yok yani[signature][hline].:. He who fights with monsters should look to himself does not become a monster...When you gaze long into the abyss, the abyss also gazes into you .:.
- Friedrich Nietzsche
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Evet goruorumki herkesin icinde kalan birseyler varmıs bu konu ile ilgili. cok guzel dusunceleri olan arkadaslar var hakkaten yani ben o acıdan bakmamıstım yani bende o korsan kalkınca orjinal piyasasının asırı hareketlenecegı kanaatindeydim ama almıyan alamayan dielim gene alamaz haklısınız.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

sam'e katılmamak elde değil.Bu ülkede orjinal oyun almak lüx malesef gönül ister her şeyi orjinal al olmuyor işte, veriyorsun bi oyuna tonla para sonra oyunu beğenmiyorsun ki bunlar arasında emek harcanıp güzel bir iş ortaya konulmuş çok az oyun var yani.Veyahut bir oyun alacasaksan orjinal oyunu otur devamlı araştır .. ilk kez gördüğün bişeyi alma gibi bir hataya düşersen patlar :)[signature][hline]KinGpiN the striked sazan

RamsesII, 14 Ağustos 2004 14:58 tarihinde demiş ki:

Öyle sübyan bulsam ben,var ya....
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bugün azmettim, uk uzantılı bir sitede oyun fiyatlarına baktım.
Overseas ile 30 pound rome total war,
ilk başta ucuz gözüküyor 30 dan dolayı ama bakınca ehem dedim 70 kağıt, değer aslında diyorum ama iyi para demeden de edemiyorum.
Yani ekonomik durumu daha toparlanma aşamasında olan bir ülkede tasarruf'un şart olduğunu düşünürsek belki de israf bu, çünkü kendin bile indirebiliyorsun genel ağdan. (KORSANA UYUZUM SON 2 SENEDEKİ OYUNLARIN HALİ NE ÖYLE ESKİDEN KİTAPÇIK OLURDU!)

Ha birde kendi paranı kazanınca da öyle haydi alayım diye alamıyorsun, 2 kere düşünüyor insan. Kendin kazanınca anlarsın =) .

Sonuçta kendimi şımartmak adına alacağım rome total war u orjinal herhalde (birde son zamanlarda oyun oynama eğimimin azalmasını hesaba katarsak olabilir.)
Ama fiyatı 30 poundu aşacaksa ulaşım maaliyetiyle büyük ihtimal almam.

Bu arada Rome : Total War = 256 Ram fiyat olarak =)

orjinal düşününce iş nasıl tuzluya biniyor bakınız görünüz...[signature][hline]sonunda yeniledim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
  • Yeni Oluştur...