Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Chevrolet - Renault - Ford

kithnos_1

Öne çıkan mesajlar

Selam dostlar,

Çalışanlarımız için araç düşünüyorum . Şu an bir tanesi VW Polo , bir tanesi Renault Fluence biniyorlar kiralık.

İyi bir kampanya çıkarsa ya da birkaç ay sonra biz daha sağlıklı bir iş oturtunca , kredi ile arabayı kendimiz alalım diyoruz.

Düşündüğüm olay şu ; iki level araba alınıyor genelde , biri birinden biraz daha üst sınıf şeklinde.
Level 1 için :
-Renault Megane Dizel,
-Ford Fiesta Dizel,
-Chevrolet Yeni Aveo Benzin + LPG

Level 2 için:
-Renault Fleunce Dizel
-Ford Yeni Focus Dizel
-Chevrolet Cruze Benzin + LPG

Şimdi bunları servis maliyeti,yakıt sarfiyatı ,aracın toplam ücretleri, sorun çıkarma sıklığı ve overall şeklinde karşılaştırırsak nedir fikirleriniz ?

Chevrolet çok uygun fiyatları ve fena olmayan kasaları ile dikkatimi çekti.
Şey de diyebilirsiniz ya kardeşim X ile Y arasında 2 bin TL fark var , sarfiyat da aynıdır , servis/maliyet konusudur şöyledir , tercih etmişken Renault Fleunce , Cruze a göre daha şekildir gibi fikirlere de açığım.

Not : Şimdilik 1 adet Lvl 1 , 1 adet Lvl 2 araç bakılıyor.
Genelde uzun yol yapıyorlar , iç anadolu , karadeniz başta olmak üzere .
Sosyal ağlarda paylaş

biri 43 bin , diğeri 37 bin TL , nasıl daha pahalı ? Fluence bir üst model Megane'a göre . Her neyse , gönlünüzden geçenden ziyade, sorduğum sorular çerçevesinde yanıtlar gerekiyor. Sonuçta iş için kullanılacak , kendime almıyorum . Ama şu modellere bakınca kendime alsam , Cruzer alırım sanırım.
Sosyal ağlarda paylaş

Teknik özelliklerine bakınca yakıtlar çok yakın çıkıyor aslında. Belki 0.4 litre falan fark ediyordur şehir içinde gibi görünüyor.

Bir arkadaşım LPG li Aveo kullanıyor 15 KRŞ / km maliyeti olduğunu söyledi. İyi gibi geldi bana aslında.
Gerçekçi değil mi sizce ? Diğerleri daha da mı düşüktür :)
Sosyal ağlarda paylaş

kithnos_1 said:

biri 43 bin , diğeri 37 bin TL , nasıl daha pahalı ? Fluence bir üst model Megane'a göre . Her neyse , gönlünüzden geçenden ziyade, sorduğum sorular çerçevesinde yanıtlar gerekiyor. Sonuçta iş için kullanılacak , kendime almıyorum . Ama şu modellere bakınca kendime alsam , Cruzer alırım sanırım.

Clio ile megane ı karıştırıyorsun.
En ucuz dizel megane
Megane HB Authentique 1.5 dCi 85 bg (2011 model) 43.400 TL.
45.000 lirayada fluence extremler var.
37 liraya dizel cliolar var.
(bknz. renokomtr)

Birde unutmadan megane ve fluence aynı (rakamla AYNI) araçtır. Sınıf farkı yoktur, 2side c sınıfıdır. Birisi diğerinden 32.5 cm uzundur.
Sosyal ağlarda paylaş

reno ya da ford dışında şirket arabası sadece at arabası düşünebiliyorum. ikinci eli chevrolet'e göre daha az değer kaybedecektir. şirket arabası kolay yıpranır, 2-3 senede bir değiştirmen gerekecek. chevrolet alırsan yolda kalana kadar bindirmen lazım gelir elemanları.

yedek parça, servis, usta gibi konulara girmiyorum bile.
Sosyal ağlarda paylaş

Filo her yönden daha karlı satış/hizmet/pazarlama vb. bir sektör için alınıyorsa.

-Arabayla kaza mı yaptın, aynı gün aynı modelini alabilirsin.
-Bakım-Km vs. problemin olmaz (Şehirlerarası ya da yoğun olarak araba kullanıyorsan)
-Alacağın arabanın amortismanı ile filoyu karşılaştır ona göre karar ver derim. Sonuç olarak kiraladığın arabanın bedelinin belli bir kısmını vergiden muaf edebiliyorsun. Artı bir problem olduğunda sağlam bir filo şirketi ile anlaştıysan şayet hemen çözüm sunabiliyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Filo falan çok saçma , dışardan görüldüğü gibi değil hiç o büyük firmaların şartları . Km sınırlamaları , fiyatları çok yüksek .

1.5-2 yılda arabanın kendi parası kadar para istiyorlar nerdeyse
Kısa dönemse eyvallah ama 1-2 yıl kiralancaksa , krediyle almak daha mantıklı .

Araba kaza yaparsa , kısa dönem gider araba kiralarım yine daha iyi.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...