Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

internet in the middle of nowhere


BramStoker

Öne çıkan mesajlar

selam millet,

düşünün ki dağda hiçliğin ortasında bir kulübem var. en yakın köy bilmem kaç kilometre uzakta, elektriğimi mazotla çalışan bir jeneratörden elde edebiliyorum. böyle bir yerde (wifi yok, telefon çekmiyor, adsl altyapısına ulaşmak mümkün değil.) hiç masraftan kaçınmadan internete nasıl bağlanabilirim? upload+download yapabilecek şekilde.

bu konuda bilgisi olan varsa benimle paylaşabilir mi acaba?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

BramStoker said:

selam millet,

düşünün ki dağda hiçliğin ortasında bir kulübem var. en yakın köy bilmem kaç kilometre uzakta, elektriğimi mazotla çalışan bir jeneratörden elde edebiliyorum. böyle bir yerde (wifi yok, telefon çekmiyor, adsl altyapısına ulaşmak mümkün değil.) hiç masraftan kaçınmadan internete nasıl bağlanabilirim?

bu konuda bilgisi olan varsa benimle paylaşabilir mi acaba?


dostum o hayal kuruldu yalnız :P
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

1.internetin olduğu en yakın yer sana ne kadar uzakta?
2.bu yerle senin evinin ya da evinin etrafınında bir yerin görüşü var mı? demek istediğim o yeri çatıya çıkınca falan görebiliyor musun?

yukardaki sorulara cevap olumluysa, wireless bir sistem kurabilirsin. güçlü cihazlar var, bi kaç km uzağa (arada bir engel olmazsa eğer) sinyal iletebiliyorlar. bu şekilde halledebilirsin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

2 anteninde birbirini gormesi lazim engel olmadan.
kus bakisi 6-7 km (daha fazlasida kesin olur ama denemedik) mesafede su antenlerle 80-100 mbps arasi baglanti yapmistik bir projede.2 set antende toplamda 1500 tl falandi tam hatirlamiyorum ama.bayada saglamdirlar bi kere oturdumu sistem evladiyelik olurlar bir ariza cikmadigi surece.
http://ubnt.com/rocketm
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

mesafe köyden çıktıktan sonra 11 kilometre var kuşuçuşu. hem aşağıda kalıyor köy hem de araya kaya formasyonu giriyor diye hatırlıyorum. arada rakım farkı var bir de köy görünmüyor.

Czentovic'e ve kozalak'a teşekkürler. Ben bu birbirini gören anten meselesini bilmiyordum. Kulübe'nin çevresinden köyü göremesem bile belki antenleri başka yerlere döşetebilirim. Kablo masrafını düşünmek bile istemiyorum. :D

Pekiyi böyle antenlerin kurulumunu kimler yapabilir?

Sanırım meşakkatli ve masraflı bir deneme olacak bu. Dünyanın en yavaş internetine en çok parayı harcayan insan olabilirim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...