Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İş teklifi sorulu topik

NolaxThensbane

Öne çıkan mesajlar

Bu hafta bir aracı sayesinde girdiğim saç kalıp tasarım firmasında çalışıyorum.1hafta deneme süresi verdi adamlar bugun 3. günüm küçük biryer maaşı az çalıştığım yerde bir tek ben mühendisim ancak burada saç kalıp tasarımı konusunda çok şey öğrenebileceğimi 3-5yıl sonrada kendi mühendislik firmamı açabileceğime inanıyorum.

Bugünde daha önceden başvurduğum bir firmadan iş teklifi geldi. Koltuk firması ar-ge mühendisi arıyorlarmış kimdir neyin nesidir pek bilemiyorum araştırdım küçük 30kişilik bir alman-türk ortaklı firmaymış.Cumartesi günü anlaştık kendileriyle görüşmeye gidecem.Buranın artıkları ise mühendislik yapacağıma inandığım daha yüksek maaş alacağıma inanıyorum keza şu an asgari ücrete çalışıyorum. İleride daha büyük firmalarda arge mühendisi olarak çalışmak için adım olacağına inanıyorum.Eksileri ise bilmediğim tanımadığım küçük bir şirket.

Şimdi çalıştığım firma cumartesi çalışıp çalışmıyacağımı konusacaz büyük ihtimal bir şekilde birkaç gün oyalamaya çabalıcam kendilerin. Siz olsanız ne yapardınız?

tldr diyenler için:
Şu anki firma
+İşi öğrenme
+Mesai saatleri
+İleride kendi işimi kurmak için deneyim
-Mühendisliğimi kullanamam
-Maaş
İş görüşmesine gideceğim firma
+Daha iyi bir maaş(beklenti)
+Arge mühendisliği (çok istediğim bir dal)
+Biraz daha kurumsal bir yer
+İleride daha iyi firmalara girmek için basamak

Bu arada askerliğimi henüz yapmadım.
Sosyal ağlarda paylaş

NolaxThensbane said:

Bu hafta bir aracı sayesinde girdiğim saç kalıp tasarım firmasında çalışıyorum.1hafta deneme süresi verdi adamlar bugun 3. günüm küçük biryer maaşı az çalıştığım yerde bir tek ben mühendisim ancak burada saç kalıp tasarımı konusunda çok şey öğrenebileceğimi 3-5yıl sonrada kendi mühendislik firmamı açabileceğime inanıyorum.

Bugünde daha önceden başvurduğum bir firmadan iş teklifi geldi. Koltuk firması ar-ge mühendisi arıyorlarmış kimdir neyin nesidir pek bilemiyorum araştırdım küçük 30kişilik bir alman-türk ortaklı firmaymış.Cumartesi günü anlaştık kendileriyle görüşmeye gidecem.Buranın artıkları ise mühendislik yapacağıma inandığım daha yüksek maaş alacağıma inanıyorum keza şu an asgari ücrete çalışıyorum. İleride daha büyük firmalarda arge mühendisi olarak çalışmak için adım olacağına inanıyorum.Eksileri ise bilmediğim tanımadığım küçük bir şirket.

Şimdi çalıştığım firma cumartesi çalışıp çalışmıyacağımı konusacaz büyük ihtimal bir şekilde birkaç gün oyalamaya çabalıcam kendilerin. Siz olsanız ne yapardınız?

tldr diyenler için:
Şu anki firma
+İşi öğrenme
+Mesai saatleri
+İleride kendi işimi kurmak için deneyim
-Mühendisliğimi kullanamam
-Maaş
İş görüşmesine gideceğim firma
+Daha iyi bir maaş(beklenti)
+Arge mühendisliği (çok istediğim bir dal)
+Biraz daha kurumsal bir yer
+İleride daha iyi firmalara girmek için basamak

Bu arada askerliğimi henüz yapmadım.

Adam gibi para veriyorlar ise gir çalış.
Sosyal ağlarda paylaş

Askerliğin sorun olmasa ar-ge başla derim ama oranın da iş fırsatı çok ender gelen bir şey... Ar-ge olarak kariyerini planladın diyelim, askerlik sonrası geri dönüş yapma şansın %kaç olur? İşi gerçekten yapabileceğine inanıyor musun? Eksiklerin var mı bu konu üzerinde?

Şu anda çalıştığın yerde ise işi çekirdeğinden öğrenme şansın var. Mesai saatleri kasmıyor, rahatsın ama maaş seni tatmin etmiyor sanırım. Abi all in one bulamıyorsun zaten hayatın boyunca. Çok zor geliyor o şekilde bir şans. Yakalaması da zor.

Herşey sana kalmış kardeşim. Kariyer planlamanı otur yap. İzleyeceğin yolunu seç. Kendi işini mi kuracaksın yoksa arge üzerinde mi kendini geliştireceksin. Bir ondan bir bundan dersen kendine edersin. Kararını ver ve "Screw it. Ima going this way" de.
Sosyal ağlarda paylaş

eğer para dert değilse, kendini eğlemek, dışarı çıkınca biraz fazla takılmak için iş arıyosan takıl kafana göre ama asker dönüşü iyi bi iş ararken biraz debelenirsin.

diğer tarafta hiç iş yapmasan bile sağlam bi firmaya girmek senin çok işine gelir. zaten şurda 1 senede öğrendiklerinin çok çok büyük bi kısmını askerlik süresince unutacaksın. edindiğin tecrübenin de pek bi kıymeti olmayacak. kaliteli bağlar, cv'nde şık bi isim askerden dönünce işini daha da kolaylaştırır.
Sosyal ağlarda paylaş

ar-ge namına pek büyük beklentilerin de olmasın bunu da aklında bulundur bence. çünkü kimse deneyimsiz (şu an aldığın paradan deneyimsiz olduğunu çıkardım?) bir mühendisi ar-ge bölümünde en azından tasarımda söz hakkı vermezler. test/uygulama mühendisi olarak çalışıyor olursun ilk kaç sene. buna hazırsan gir bence.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...