NolaxThensbane Mesaj tarihi: Aralık 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2011 Bu hafta bir aracı sayesinde girdiğim saç kalıp tasarım firmasında çalışıyorum.1hafta deneme süresi verdi adamlar bugun 3. günüm küçük biryer maaşı az çalıştığım yerde bir tek ben mühendisim ancak burada saç kalıp tasarımı konusunda çok şey öğrenebileceğimi 3-5yıl sonrada kendi mühendislik firmamı açabileceğime inanıyorum. Bugünde daha önceden başvurduğum bir firmadan iş teklifi geldi. Koltuk firması ar-ge mühendisi arıyorlarmış kimdir neyin nesidir pek bilemiyorum araştırdım küçük 30kişilik bir alman-türk ortaklı firmaymış.Cumartesi günü anlaştık kendileriyle görüşmeye gidecem.Buranın artıkları ise mühendislik yapacağıma inandığım daha yüksek maaş alacağıma inanıyorum keza şu an asgari ücrete çalışıyorum. İleride daha büyük firmalarda arge mühendisi olarak çalışmak için adım olacağına inanıyorum.Eksileri ise bilmediğim tanımadığım küçük bir şirket. Şimdi çalıştığım firma cumartesi çalışıp çalışmıyacağımı konusacaz büyük ihtimal bir şekilde birkaç gün oyalamaya çabalıcam kendilerin. Siz olsanız ne yapardınız? tldr diyenler için: Şu anki firma +İşi öğrenme +Mesai saatleri +İleride kendi işimi kurmak için deneyim -Mühendisliğimi kullanamam -Maaş İş görüşmesine gideceğim firma +Daha iyi bir maaş(beklenti) +Arge mühendisliği (çok istediğim bir dal) +Biraz daha kurumsal bir yer +İleride daha iyi firmalara girmek için basamak Bu arada askerliğimi henüz yapmadım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Qualance Mesaj tarihi: Aralık 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2011 NolaxThensbane said: Bu hafta bir aracı sayesinde girdiğim saç kalıp tasarım firmasında çalışıyorum.1hafta deneme süresi verdi adamlar bugun 3. günüm küçük biryer maaşı az çalıştığım yerde bir tek ben mühendisim ancak burada saç kalıp tasarımı konusunda çok şey öğrenebileceğimi 3-5yıl sonrada kendi mühendislik firmamı açabileceğime inanıyorum. Bugünde daha önceden başvurduğum bir firmadan iş teklifi geldi. Koltuk firması ar-ge mühendisi arıyorlarmış kimdir neyin nesidir pek bilemiyorum araştırdım küçük 30kişilik bir alman-türk ortaklı firmaymış.Cumartesi günü anlaştık kendileriyle görüşmeye gidecem.Buranın artıkları ise mühendislik yapacağıma inandığım daha yüksek maaş alacağıma inanıyorum keza şu an asgari ücrete çalışıyorum. İleride daha büyük firmalarda arge mühendisi olarak çalışmak için adım olacağına inanıyorum.Eksileri ise bilmediğim tanımadığım küçük bir şirket. Şimdi çalıştığım firma cumartesi çalışıp çalışmıyacağımı konusacaz büyük ihtimal bir şekilde birkaç gün oyalamaya çabalıcam kendilerin. Siz olsanız ne yapardınız? tldr diyenler için: Şu anki firma +İşi öğrenme +Mesai saatleri +İleride kendi işimi kurmak için deneyim -Mühendisliğimi kullanamam -Maaş İş görüşmesine gideceğim firma +Daha iyi bir maaş(beklenti) +Arge mühendisliği (çok istediğim bir dal) +Biraz daha kurumsal bir yer +İleride daha iyi firmalara girmek için basamak Bu arada askerliğimi henüz yapmadım. Adam gibi para veriyorlar ise gir çalış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Theridone Mesaj tarihi: Aralık 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2011 üstteki mesaj alıntılanmaz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaperon Mesaj tarihi: Aralık 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2011 Askerliğin sorun olmasa ar-ge başla derim ama oranın da iş fırsatı çok ender gelen bir şey... Ar-ge olarak kariyerini planladın diyelim, askerlik sonrası geri dönüş yapma şansın %kaç olur? İşi gerçekten yapabileceğine inanıyor musun? Eksiklerin var mı bu konu üzerinde? Şu anda çalıştığın yerde ise işi çekirdeğinden öğrenme şansın var. Mesai saatleri kasmıyor, rahatsın ama maaş seni tatmin etmiyor sanırım. Abi all in one bulamıyorsun zaten hayatın boyunca. Çok zor geliyor o şekilde bir şans. Yakalaması da zor. Herşey sana kalmış kardeşim. Kariyer planlamanı otur yap. İzleyeceğin yolunu seç. Kendi işini mi kuracaksın yoksa arge üzerinde mi kendini geliştireceksin. Bir ondan bir bundan dersen kendine edersin. Kararını ver ve "Screw it. Ima going this way" de. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Aralık 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2011 ikinci firmanın askerlik sorunu çıkarmayacağına emin misin? dediğin pozisyonda "biraz kurumsal" şirket bunu sorun edebilir. bundan emin olmadan işten ayrılma yani. sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wastyrx Mesaj tarihi: Aralık 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2011 işi bırak, hippi ol ya da ar-ge mühendisi ol daha iyi gibi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Aralık 21, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2011 patron sen yanına alsan kopacaz gidecez ama hiç pas verdiğin yok. Askerlik sorun olacağını sanmıyorum cvimde 1senelik tecilli olduğumu belirtmiştim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Aralık 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2011 ordaki tek mühendissen kendini geliştiremezsin arge mühendisliği diye bir dal yok asgari ücrete harcatma kendini bu arada neyin argesi? orada her türlü kendini daha iyi geliştirirsin gibi geliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karea Mesaj tarihi: Aralık 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2011 saç kalıp diye okuyunca direk berberde iş bulmuş bu asgari ücretle dedim lol dün saçları kestirdim ordan herhalde :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Aralık 21, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2011 Koltuk firması dediysek araç tren otobüs koltuklarının tasarımı çarpışma testleri gibi şeyler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Aralık 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2011 ne muhendisisin? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Aralık 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2011 koltuk dizaynı mı, kalite testi mi, güvenlik testi mi, üretim mi? koltuk anladık da neyin argesi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karea Mesaj tarihi: Aralık 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2011 yok ben saçmalıyorum bakma bana muhendis olan adamın asgari ücretle çalıştırılabilmesi üzüyor beni , sonra saçmalama kısmı geliyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Aralık 21, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2011 Makina mühendisiyim, neyin argesi olduğunu cumartesi anlıyacam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Aralık 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2011 e adamlarla konus oyle karar ver, simdine diyelim ki sana biz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Aralık 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2011 o saydıklarımın 4ü de iyi aslında, dizayn kısmı biraz ağır olabilir gerçi, kalite-test fln da sıkıcı olur, en iyisi üretim geliştirme ama onun olcağını da sanmıyorum. bnde askerliğimi daha yapmadım, mekatronik mühendisiyim, arge yapıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Aralık 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2011 ben de askerligimi daha yapmadim, issizim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karea Mesaj tarihi: Aralık 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2011 ya gene saçmalıycam ama olm muhendiz adamsın, asgari ücretle amele falan çalıştırıyorlar benim bildiğim ufak bi fabrikaya bile kapak atsan, işci maaşı eminim daha fazladır asgari ücretten nasıl oluyor da oluyor anlamıyorum ben..... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wastyrx Mesaj tarihi: Aralık 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2011 NolaxThensbane said: patron sen yanına alsan kopacaz gidecez ama hiç pas verdiğin yok. Askerlik sorun olacağını sanmıyorum cvimde 1senelik tecilli olduğumu belirtmiştim. Valla alakalı bi işim olsa ve ihtiyacım olsa direk yolla cvni derdim ama pek alakamız yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Aralık 21, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2011 şu ana kadar bulduğum işler ufak evde boş oturmak yerine işi öğrenmek biraz da harçlık çıksın diye girdiğim yerler o yüzden bu fiyatlara birşey demiyorum çünkü her an çıkabilirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Aralık 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2011 eğer para dert değilse, kendini eğlemek, dışarı çıkınca biraz fazla takılmak için iş arıyosan takıl kafana göre ama asker dönüşü iyi bi iş ararken biraz debelenirsin. diğer tarafta hiç iş yapmasan bile sağlam bi firmaya girmek senin çok işine gelir. zaten şurda 1 senede öğrendiklerinin çok çok büyük bi kısmını askerlik süresince unutacaksın. edindiğin tecrübenin de pek bi kıymeti olmayacak. kaliteli bağlar, cv'nde şık bi isim askerden dönünce işini daha da kolaylaştırır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Aralık 21, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2011 dediğin doğru zaten amacım o ancak daha yeni böyle bir teklif geldi düzgün bir yere girene kadar bahsettiğim işler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Aralık 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2011 git görüş mutlaka, neymiş ne değilmiş tekrar yaz, yorumlayalım biz de :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Aralık 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2011 ar-ge namına pek büyük beklentilerin de olmasın bunu da aklında bulundur bence. çünkü kimse deneyimsiz (şu an aldığın paradan deneyimsiz olduğunu çıkardım?) bir mühendisi ar-ge bölümünde en azından tasarımda söz hakkı vermezler. test/uygulama mühendisi olarak çalışıyor olursun ilk kaç sene. buna hazırsan gir bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deacon Mesaj tarihi: Aralık 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2011 Akademi kas, testisli bir prof ol sonra danismanlik yap. Al sana tasarimda soz sahibi olma sansi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar