Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

sertifika hedehödö


yav

Öne çıkan mesajlar

etrafımda görüyorum da ordan burdan sertifika toplamaya meraklı bir iibf güruhu var sanki

her yerde afişler oluyor zaten bilmemne sektörü hakkında bilmemneci konuşuyor katılım ücretsiz sertifikalı 5 yıldızlı 10 numara!!!1 diye

bu tip şeylerden kendine faydalı olacaklarını düşüneceğin oturumlara katılmak elbette lazım ama bu sertifika koleksiyonerliği benim de düşündüğüm gibi kolpa bir olay değil mi? işverenin masasına 1 dosya dolu sertifika fırlatabilceğimiz bir ortam olmayacak olsa gerek? Veya ne bileyim CV'ye yamanmış 2 sayfa sertifika geçmişi anlatan yazı falan... pek hoş gelmiyor kulağıma. Bildiğin kolpa bir olay gibi geliyor açıkçası :D

tahmin ettiğim gibi bu boşgezen armutların kendini tatmin etme aracı mı bu koleksiyon işi yoksa hakkaten bir kenarda biriktirmek lazım mıdır ki ya?


birkaç oturumdan oluşan aktif katılım ve emek isteyen ciddi programlardan bahsetmiyorum bu arada. Günlük sıradan şeylerden bahsediyorum.

Benim gibi düşünenler vardır mutlaka onlar da bir yazsın diye toplum yararına açtım bu konuyu.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sertifika programlarının %99'u çok gereksiz. Hatta kimisi bildiğin para tuzağı.

Sertifika toplayan güruha aldanıp böyle şeylere kalkışma, bir şekilde yeteneksizliklerini, öss sınavı boyunca ve sonraki 4 sene boyunca yan gelip yatmışlıklarını sertifika toplayarak gidereceklerini sanıyorlar ama en çok ilk iş görüşmesinde yanıldıklarını anlayacaklar.

İşverenin masasına yığdığın sertifikalar inan onun hiç mi hiç umrunda değil.

Yani evet senin de dediğin gibi boş gezen armutların kendini tatmin aracı. Son çırpınışları.

Bir sertifika ne zaman gerekli olur? Çok çok çok ama çok niche bir pozisyon vardır ve bunu gerektiriyordur ve onunla ilgili bir sertifika seni öne çıkarabilir. Zaten öyle bir pozisyon varsa iş ilanında mutlaka X sertifikalı olsun/tercih sebebidir der. Ama bu tür sertifika gerektiren işler iş ilanları içinde %1 bile tutmuyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

tek oturumda ccnp veren yer varsa söyleyin gidelim :)

yav'ın dediği öyle konuşmacıyı dinliyorsun çıkışta da eline kağıt tutuşturuyorlar. Bende de var bi kaç tane öyle feysbuk developer sentifikası var mesela. gittik dinledik adamı 1saat fln örnek bi uyg geliştirdi. Ona da geliştirdi diyemeyiz microsoft toolları ile next diye diye bişiler yaptı gösterdi işte sonra da sentifika dağıtıldı bize. Hani işe yaramayacağı çok belli bişi zaten.

Ha gidersin SCJD alırsın havada kaparlar seni. yetmedi diyip SCEA alırsın ilah olursun zaten.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

abi mesleki gelişim için sertifika değil de daimi eğitim şart.
ha bide bi sürü adam tanıyorsun ki esas olayı o.


yok ebn kral bişi alıcam diyorsan zaten onlarda max 1-2tane alıyorsun sanırım (bilgisayar programlama hede hödö hariç) bunlar işte hand book'u olan, 3senede bi sınavı falan olanı bilmem nesi olanlar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...