Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Endüstriciye Makine Yüksek Lisansı?


MrLevie

Öne çıkan mesajlar

SeaGle said:

Çok zorluyor diye duydum. Genel mantığı farklı olan 2 bölüm çünkü, hele yüksek lisansta daha da derinleştiği için daha çok sıkıntı yaratır.


endüstriyi 4 senede elini kolunu sallayarak 3+ ortalamayla bitirip makine yükseği yapayım diyerek 3 senede derslerin yarısını verememiş insanlardan bahsedildiğini duydum çevremde.

tasarım, lojistik falan cidden daha güzel alanlar endüstri mühendisleri için, ez mode yapayım dersen de iibf'den bişeylere bak :D
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

dasaaa said:

valla yavanını falan boş ver, işine yaracak olana git..

olsun bitsin. makine sağlam okulsa çok kastırır seni ve patlarsın.
onun yerine sağlam okulda işletme vs yap, hem çevre kas hem de namı olan okulun prestijinden faydalan.

yavan mavan boş ver sen.


düz mantık bas geç diyosun=/

ulan elde de 90 küsur puanla işletmeye girersem yaka paça atarlar beni dışarı sdf
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

makine = çok var çooookk hem de zaten yl yapsan da bir makine müh lisansı olan adamla aşık atamazsın teknik konularda..

elektronik denmiş makine için ne söylediysem 10 kat zoru bunun için geçerli.

bilgisayar = alternatif kariyer düşünürsen en kolayı yazılım olur bu alana girmesi herkes için kolaydır yl ile algoritma öğrenirsin, OS öğrenirsin falan filan neyse varsa işte. kolaydır ama tutkun yoksa ve şu yaşına kadar bulaşmamışsan kıyısından köşesinden bundan sonra da bulaşma bence


TL DR

mühendislikten uzak dur sana buralardan ekmek çıkmaz. =P

ben ne kadar endüstri mühendisi tanıdıysam hepsi multinational bir şirkette brand manager olmaya kasıyorlardı. yolu pazarlamadan geçiyormuş.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Abi çok azimliyim çok çalışkanım, biraz da ilgim var dersen yap yani, biz seni engellemiş olmayalım.

Bizim bi asist var, adam tekstil mezunu. Makinede yapamazsın sen falan demişler. Çok baltalamaya kalkmışlar adamı da, herif bildiğin en testisli adamlardan birinin asistanı şu an.


Azmine bakar iş biraz. Ama işte endüstri yönetim ve planlama ağırlıklı bi bölüm. Makinenin mantığıyla çok ters. Ki yl'da daha da derinleşiyor herşey. Sabrım var ve ilgi duyuyorum dersen, yapılır, güzel de olur hani.


Ama fazla yırttıramam dersen daha farklı yerlere yönel derim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

İşletmede yl yapacaksanda hangi alanda yapıcağın önemli. Yönetim, pazarlama tarzında alanlarda yapıcaksan biraz fazla çalışır, fazla okur halledersin. Ancak, finans (veya muhasebe) alanlarında yapacaksan, bilimsel hazırlık almak lazım bence. Hatta o bile yetmez ama hiç yoktan iyidir. Öbür türlü başka bölümlerden gelenler pek bir şey anlamıyorlar, hem zorluk çekiyorlar hemde dersin içine ediyorlar açıkçası. Örneğin, bir sürü saçma sapan sorular, lisansda öğrenilmesi gereken şeyleri bilmediği için hocam onu anlamadım bunu anlamadım diyerek dersi fazlasıyla yavaşlatmak ve bilen öğrencilerin motivasyonunu kaçırmak gibi.
Sonuç olarak mba yapman daha mantıklı eğer düşünüyorsan.

edit: finans alanında master yapacaksan Türkiye'yi bilmiyorum ama adam gibi üniversitelere daha önce finans ve istatistik dersi almadıysan başvurmazsın bile çünkü bu dediğim şeyler geellikle ön şart oluyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...