Myshkin Mesaj tarihi: Aralık 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2011 throine said: bazı şeylerde hükümeti yerden yere vurun da şu iki şey hakkında; cari açık ve bankalara olan borç konusunda burada millet suçlu. Bu bahsettiklerini doğrudan hükümet politikaları belirler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dusuncelihayvan Mesaj tarihi: Aralık 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2011 İsviçreli bilimadamları son olarak akp ihaleleri sayesinde zenginleşen ailelerin yaptığı maklubelerde endorfin keşfetti. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Aralık 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2011 ben zorlimmi? önceden dana eti 8tlmiş şimdi 35 tl yani tl 4 kat değer kaybetmiş. yani şu anda 1 kilo ekmeği daha ucuza alıorz heheheeheh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Buddha Mesaj tarihi: Aralık 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2011 throine said: bazı şeylerde hükümeti yerden yere vurun da şu iki şey hakkında; cari açık ve bankalara olan borç konusunda burada millet suçlu. Devamlı tüketiyorsun hacı daha ne olucak? Böyle bir ülkede cari açık ve kredi kartı borcu olmayacakta nerede olacak? Götünde donu yok ama elinde 2k liralık telefon bakiye sıfır dolanıyor millet sokakta. Sorsan AKP'nin suçu RTE'nin suçu he lol Banklara niye borçlanıyor millet? Acaba? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Aralık 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2011 said: hadi buda benden olsun 01.01.2002-30.06.2002 188.700.750 TL 01.07.2011-31.12.2011 715,50 TL Öncelikle 2011e değil 2010un başına kadar bakacaksın (haberde verilen zaman aralığı bu çünkü). 18 yaş altı asgari ücrete baktığın için ordan devam ediyorum bu miktar 621 TL. Üstelik internetten inceleme yaparak haberi detaylı ele alırsan, 2004 ilk döneminde ekmek fiyatı 1.25 Lira asgari ücret ise 360. Asgari ücretteki artış oranı 0.57, ekmekteki ise 0.58. Yani bir değişiklik yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Aralık 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2011 abi eğlence için infographics hazırlayan bir ajans kuralım. adam gibi analiz ile bakalım bunlara lan. böyle yavan ve düz data ile ne karşılaştıracaksın ki zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dusuncelihayvan Mesaj tarihi: Aralık 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2011 buraya komikli bir imaj/ bir meme gelecek. /reserved. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Aralık 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2011 ne hissettiğimize bakabiliriz, ama o zamanlar ben para kazanmıyordum. var mı o zamanlar para kazanıp hala devam eden? o anlatır bak. yaşlı patiler kamon Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karea Mesaj tarihi: Aralık 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2011 Suark said: ne hissettiğimize bakabiliriz, ama o zamanlar ben para kazanmıyordum. var mı o zamanlar para kazanıp hala devam eden? o anlatır bak. yaşlı patiler kamon verdiğim gelir vergisi ( salak gibi bi tek benden kesiyorlar evet ) hayvan gibi arttı rakam veremiyorum ama para hesabı yapmadığım için Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Joker Mesaj tarihi: Aralık 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2011 Ardeth said: said: hadi buda benden olsun 01.01.2002-30.06.2002 188.700.750 TL 01.07.2011-31.12.2011 715,50 TL Öncelikle 2011e değil 2010un başına kadar bakacaksın (haberde verilen zaman aralığı bu çünkü). 18 yaş altı asgari ücrete baktığın için ordan devam ediyorum bu miktar 621 TL. Üstelik internetten inceleme yaparak haberi detaylı ele alırsan, 2004 ilk döneminde ekmek fiyatı 1.25 Lira asgari ücret ise 360. Asgari ücretteki artış oranı 0.57, ekmekteki ise 0.58. Yani bir değişiklik yok. pardon ters tarafa bakmışım. (18 yaş altında da 3.3 katı artmış) 220 TL / 730 TL tabloda gösterilene göre 3.3 katına çıkmış. senin tezin 2 katına çıkmadığı kesindi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Aralık 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2011 o yankıl bir tahmin olmuş evet ama o tezle göstermek istediğim şey alım gücünde bir gelişme olmadığı yönündeydi. ana argümana dönersek o argümanda bir değişiklik yok. yer yer gelen zam veya fiyat artışlarının getirdiği dalgalanmalar dışında (yani bir senede %20 arttığı da oldu ekmeğin sadece o 1 seneyi karşılaştırsam felaket olurdu) genelde olarak artış oranı bire bir gidiyorsa pek gelişme olduğunu söylemek mümkün değil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karea Mesaj tarihi: Aralık 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2011 ekmeği kim yiyor ya boşverin benzin sigara ve alkol devletin en başta gelen gelir kaynakları, bunlara odaklanın bence Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Joker Mesaj tarihi: Aralık 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2011 Ardeth said: o yankıl bir tahmin olmuş evet ama o tezle göstermek istediğim şey alım gücünde bir gelişme olmadığı yönündeydi. ana argümana dönersek o argümanda bir değişiklik yok. yer yer gelen zam veya fiyat artışlarının getirdiği dalgalanmalar dışında (yani bir senede %20 arttığı da oldu ekmeğin sadece o 1 seneyi karşılaştırsam felaket olurdu) genelde olarak artış oranı bire bir gidiyorsa pek gelişme olduğunu söylemek mümkün değil ben matetatiğimi unuttum anlamıyorum. tezin 1 tl ekmeğin 2.14 e çıkması yani 2.14 katına çıkması, ve asgari maaşında bu süre içerisinde 3.3 katına çıkması. bi gelişme yok nasıl oluyor biri açıklayabilirmi? adam eskiden 2 ekmek alabiliosa şimdi 3 ekmek alabiliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Aralık 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2011 Buddha said: throine said: bazı şeylerde hükümeti yerden yere vurun da şu iki şey hakkında; cari açık ve bankalara olan borç konusunda burada millet suçlu. Devamlı tüketiyorsun hacı daha ne olucak? Böyle bir ülkede cari açık ve kredi kartı borcu olmayacakta nerede olacak? Götünde donu yok ama elinde 2k liralık telefon bakiye sıfır dolanıyor millet sokakta. Sorsan AKP'nin suçu RTE'nin suçu he lol Banklara niye borçlanıyor millet? Acaba? ceplerinde olmayan parayı harcamak daha kolaylarına geliyor, tüketmeyi seviyorlar. ne için olacak daha? lol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karea Mesaj tarihi: Aralık 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2011 ama 3 çocuk yapıyorlar artık oh wait Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karea Mesaj tarihi: Aralık 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2011 throine said: Buddha said: throine said: bazı şeylerde hükümeti yerden yere vurun da şu iki şey hakkında; cari açık ve bankalara olan borç konusunda burada millet suçlu. Devamlı tüketiyorsun hacı daha ne olucak? Böyle bir ülkede cari açık ve kredi kartı borcu olmayacakta nerede olacak? Götünde donu yok ama elinde 2k liralık telefon bakiye sıfır dolanıyor millet sokakta. Sorsan AKP'nin suçu RTE'nin suçu he lol Banklara niye borçlanıyor millet? Acaba? ceplerinde olmayan parayı harcamak daha kolaylarına geliyor, tüketmeyi seviyorlar. ne için olacak daha? lol büsürü insan tanıyorum , geçimlerini kredi kartıyla sağlayan bunda ciddiyim adamların geçim kaynağı olmuş gidip krediyle metrodan ordan burdan kredi ile alışveriş yapıp nakit ödeyen yerlere satıp sonra o parayla geçinip daha sonra kartla tekrar alış veriş yapıp o borçları ödeyen insanlar var bu memlekette bu ülkenin ayıplarından bir tanesi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dusuncelihayvan Mesaj tarihi: Aralık 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2011 Evet hükümet politikası yüzündendir bu. Bankaları düzgün denetlemezsen ve bankacılık yasalarını doğru düzgün elinden geçirmezsen sonucu bu olur. Toplumla ilgili değil bu, toplum açık bulduğu yerden, işine gelen yerden devam eder. Avrupa Birliği'nde çoğu ülkede taksitle alışveriş yapmanız güçtür. Eğer taksitle alışveriş yapacaksanız, bir maaş garantiniz ve kartınıza kefil olan biri olmak zorundadır. Taksitli alışverişler ise sadece belli bir meblağnın üzeri için geçerlidir. Daha çok ürün sınıflandırılmasına gidilir. Elektronik gibi ürünlerde taksit yapabilirsiniz. Bunun bu şekilde olması, tüketimi azaltmaktadır. Kaldı ki türkiye üretmeyen bir ülke, üretim tamamen bitmiş durumda. Çoraba bile 7 taksit yapılan ülkede, sorgusuz sualsiz kredi kartı dağıtılıyor. Çıkın yarın sokağa. Bir cadde üzerindeki bankaların 10 tanesinde form doldurun. En az 7 kart çıkacaktır adınıza min 500tl limitli. Hükümet eğer bankaları düzenlemezse gidişat daha da kötü olacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Aralık 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2011 türkiye'de üretim olmadığı için yılda 135 milyar dolarlık üzüm, incir, fındık ve tütün satıyoruz zaten yurt dışına. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karea Mesaj tarihi: Aralık 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2011 ya bişi anlatıcam gittim bankaya en son 30k falan limit yapmış herifler dedim bunu düşürün resmen borç batağına düş diye bekliyor bankalar ne alıcam lan 30k ya , araba alıp tek slip mi çekicem , ne bu limit kredi kartıyla ev taksidine mi giricem its a trap resmi buraya pls Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Aralık 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2011 Tamam işte artış var, artış varsa demekki gelişme var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Aralık 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2011 30k kredi için en az 5k gelirin olması lazım. ya kalifiye bir elemansın ya sermayedar. 30k yı harcıyacak mantıklı fikirlerin olmalı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karea Mesaj tarihi: Aralık 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2011 en son 30k da artırımı kesmiştim şimdiye 50k olmuştu belki hatta daha geçen aradılar oto artırmayı açalım mı diye gene ( öle über paralar kazanan bi adam değilim lan devlet memuru adamım ben ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Aralık 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2011 devlet memuru olmana güvenmişlerdir zaten kovulmaz bu diye ahah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karea Mesaj tarihi: Aralık 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2011 30k dediğim 2-3 sene önceki meblağ ciddi diyorum şimdi olsa 50-60k limit olmuştu lan ev araba alınır o paraya ben cidden devlet politikası olarak görip tırsıyorum olaydan, borçlandırıp zike zike çalıştırcaklar ölünü bile bi şekilde değerlendiricekler herhalde ne demek lan 30-50k limit Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dusuncelihayvan Mesaj tarihi: Aralık 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2011 huun said: türkiye'de üretim olmadığı için yılda 135 milyar dolarlık üzüm, incir, fındık ve tütün satıyoruz zaten yurt dışına. ithalatın ne arkadaşım bana onu söyle? Senin bu ilkokul kafana göre cari açık değil fazlamız olması gerek. Sen üzüm, incir fındık ve tütün üretmiyorsun. Aracı oluyorsun. Tüm tohumlarını ithal ettiğin gibi tüm araç gereçlerinde yurtdışından. Araştır bakalım tarım'ın ithalatı ne kadarmış? Sadece 3 milyar dolarlık pamuk ihtal ediyoruz ki pamuk yetiştiriciliğinde önde gelen ülkelerdeniz! Ürettim diyorsun, daha bu ramazanda getirmedik mi gemi gemi binlerce angus? Nerede üretim. Hani hayvancılık ülkesiydik? Aynı şekilde sanayide de görüyoruz bunun örneğini tekstilde de. Hammadde ithal edip, üretim yapıp ihracat yapıyoruz. Araştır bakalım otomotiv sektöründe ithalat ne kadarmış? Madalyonun tek yüzünü göstermeye bırakın. Şapkanızı bi çıkarıp düşünün. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar