Ardeth Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 tanrıya şirk koşmuşlar yancaklar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 ardeth paşa, peki sonraki büyük soru ne? ortalama discovery channel izleyicisine anlatır gibi anlat. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mart 16, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2013 deneysel olarak bilmiyorum teorik olarak quantum gravity. yani hem quantumu hem gravitationı özel durum olarak içeren daha genel bir model. bulunursa fizik bitebilir. tabi bu teorinin bulunmasında deneysel çalışmaların da faydası olacaktır aslında quantum gravity efekt varsa eğer henüz gösterilebilmiş bişey değil sanırım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fin Mesaj tarihi: Mart 16, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2013 Fizik biter mi hiç ardeth Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bck Mesaj tarihi: Mart 16, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2013 Ardeth said: deneysel olarak bilmiyorum teorik olarak quantum gravity. yani hem quantumu hem gravitationı özel durum olarak içeren daha genel bir model. bulunursa fizik bitebilir. tabi bu teorinin bulunmasında deneysel çalışmaların da faydası olacaktır aslında quantum gravity efekt varsa eğer henüz gösterilebilmiş bişey değil sanırım tabi deney herzaman faydalıdır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zeper Mesaj tarihi: Mart 16, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2013 deneyle ispatlanmamış bir teorinin pek bir anlamı yok zaten:P Bence şuan da sonuçlarının gerçekten önemli olaağını düşündüğüm deney, evreni oluşturan o %21 lik Dark Matter(kara madde) aramaları .Giderek de o set-up'ı kurup çalışan enstitü,üniversite sayısı artıyor,özellikle Amerika'da. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cantug Mesaj tarihi: Mart 16, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2013 Ardeth said: deneysel olarak bilmiyorum teorik olarak quantum gravity. yani hem quantumu hem gravitationı özel durum olarak içeren daha genel bir model. bulunursa fizik bitebilir. tabi bu teorinin bulunmasında deneysel çalışmaların da faydası olacaktır aslında quantum gravity efekt varsa eğer henüz gösterilebilmiş bişey değil sanırım quantum gravity olayı zaten herşeyle bağlantılı benim bildiğim ışık hızından hızlı ulaşım da dahil buna. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mart 16, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2013 gerçi huuna söylemeseydim iyiydi kesin bu işin sektörü kurmaya çalışır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
escape Mesaj tarihi: Mart 16, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2013 merhaba arkadaşlar. allah var mıymış? bunu sormak için geldim. özür dilerim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mart 16, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2013 sizin bracketta farkeden bisey yok escapecim, sen aynen devam et. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black_Lupin Mesaj tarihi: Mart 18, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2013 85 yapımı bir film vardır explorers diye ona benzeyecek ilerleyen dönemde olaylar şayet ardethin dediği gibi olur ise. sonuç olarak evrende bir backdoor oluşturup içine istediğimiz yapıyı koyabileceğiz buda bize istediğimiz gibi oynama imkanı sağlayacak. ne güzel la adamlar yapıyo bende paticik sayesinde bizli mizli konuşuyorum valla süper ha. sağolasın cern sağolasın paticik. goddamn Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Mart 18, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2013 şu başlığa bir tarih koyun ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenn Mesaj tarihi: Mart 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2013 Tanrı parçacığı bulundu Tanrı parçacığı olarak da bilinen Higgs bozonunun keşfedildiği kesinlik kazandı. Parçacıklara kütlelerini verdiği düşünülen ve "Higgs Bozonu" adı verilen atomaltı parçacığının keşfedildiğinden emin olunduğu açıklandı. Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi (Cern) bilim adamları, elde ettikleri verilerin, Higgs Bozonu’nun varlığını kanıtladığına artık emin olduklarını belirtti. 14 milyar yıl önce evrenin doğumuna yol açtığına inanılan Büyük Patlama ortamını yaratmayı amaçlayan 10 milyar dolar tutarındaki deney sırasında proton ışınları, 27 kilometrelik tüneli ışık hızıyla geçerek birbiriyle çarpıştırılıyordu. Proton ışınlarının birbiriyle büyük bir enerjiyle çarpışması sonucu kozmosun doğasını kavramaya yarayacak yeni parçacıklar görmeyi amaçlayan bilim adamları, çarpışma sırasında özellikle teorik fizikteki kütle mantığının temelini oluşturan veya kara maddenin neden yapıldığını anlamaya yarayacak Higgs parçacığı diye adlandırılan parçacıkların varlığını kanıtlamaya çalışıyordu. Fizikçi Peter Higgs’in, temel parçacıkların kütle kazanmasını açıklayan kuramından adını alan "Higgs Bozonu", 1993 yılında Nobel ödüllü fizikçi Leon Lederman tarafından "tanrı parçacığı" olarak da adlandırılmıştı. milliyet Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
escape Mesaj tarihi: Mart 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2013 bence yalan söylüyorlar dfsd hiç bişi bulamadılar ama sırf dünyadan dini silmek için böyle şeyler uyduruyo olabilirler. ben dindar biri hiç değilim ama bilmiyorum bana öyle geliyor, ateist kafası sonuçta dfs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Mart 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2013 Higgs bosonunu dini silmek ile bağdaştırmak... Escape senin için bile fazla oldu bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Mart 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2013 hangi cern Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mart 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2013 profitcern Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Somon Mesaj tarihi: Mart 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2013 bulundugu gün ateist olucam ama o zamana kadar namazımdayım niyazımdayım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
escape Mesaj tarihi: Mart 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2013 axedice said: Higgs bosonunu dini silmek ile bağdaştırmak... Escape senin için bile fazla oldu bu. dini silmek vs demiyorum ben işin dolaylı yoldan şeyi o .s burda bulunan şeyler evrenin en başını nasıl yaratıldığını vs bulmak için değil mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mart 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2013 evet, dinle ilgili bi durum yok yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
escape Mesaj tarihi: Mart 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2013 dinle değil allah/tanrı/yartıcı ile ilgisi var dolaylı olarak da dinlerle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Mart 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2013 Allaha inanıyorsan herşeyin onla alakası var, higgs bosonu şüphesiz ki maddenin kütle kazanması ve yer çekiminden etkilenmesi için yaratılmıştır der geçirsin. De bu bosonun bulunmasının evrenin başlangıcını açıklamakla doğrudan ilgisi yok. Her hürriyet haberine balıklama atlamayın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
escape Mesaj tarihi: Mart 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2013 bu deney ve sonuçlarıyla ilgili "doğruluk" payı yüksek bir yazı vs nerden bulabilirim beyler? ing kaynak olmasa sevinirim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Mart 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2013 fransızca? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Mart 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2013 almanca? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar