Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Cern Yarın Bulgularını Açıklayacak (Aralık 2011deydi bu sazan gibi atlamayın)

Ardeth

Öne çıkan mesajlar

anladıgım kadarı ile

higgs parcacıgı diye bir parcacık var,aynştayn ın unlu e=mc^2 eşitliginde öne sürdügü kütle enerjiye dönüşebilir ya da enerji kütleye denkleminde ışık - kütle dönüşüm ilişkisinde rol oynuyor,onun üzerine calısıyorlar,bir de ışık hızının ustune cıkma muhabbeti var tabe.
Sosyal ağlarda paylaş

ahhahah bu topiği yeni gördümm kaçırmışım çok şey=)...
o değil de bizim bölmden bir hocayla canlı yayın bağlantısı yaptılar dün *bloomberg*, sorulan sorular şöyleydi...

*bizi neler bekliyor gelecekte?
*evrenin sırrı açıklanıyor mu?
*ezberler bozuluyor mu?
.
.
.

:S
Sosyal ağlarda paylaş

axedice said:

O zaman demiş higgs isimli bi amca, higgs alanı diye bi alan olmalı. Bütün evrende olmalı hem de. Ve bu alanla etkileşime geçen her parça kütle kazanır. Eğer higgs fieldla etkileşimin çoksa kütlen de çoktur, yok azsa kütlen azdır.

Ardeth yada axedice bana cevap verin doğrumu anlamışım.

şimdi mesela toprak bi yol var. biz bu yolun bi tarafında durmuş karşıdaki duvara lazer tutuyoruz. duvarda lazerin noktasını görüyoruz. sonra yoldan araba geçiyor ve tozu havaya kaldırıyor. toz havaya kalkınca lazerin ışınları havadaki tozlar yüzünden görünür oluyor, sicim gibi karşıya doğru uzanan bir ışın beliriyor. bu havadaki tozlar higgs alanı mı oluyor bu durumda?
Sosyal ağlarda paylaş

Ardeth said:

şu "ezberler bozuluyoru mu" sorusunu kim bulduysa türkiyede zaman makinası bulunduğunda yapacağım ilk işlerden biri gidip o adamı dövmek olabilir. münferit olaylar lafı kadar sinir oluyorum. direk konu hakkında hiç bir bilgisi olmayan spikerin sorduğu standart soru.
ilk çıkış noktası neresi bilmiyorum, ama bana hep baskın oran'ın seçim kampanyasını hatırlatıyo bu laf. ordan yayıldı sanki. çok fena bi hal aldı ama.

bu arada videolar çok iyi, parçacık fiziğiyle ilgisi olan bi konuyu göbekli möbekli yüzen amca analojisiyle anlaşılır kılmak ne güzeldir öyle.

bi de habertürk kafası cern allahı dövdü mü yoksa?! manşetleri olmasa.
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 yıl sonra ...
geçen temmuz ayının 2.5 katı kadar data olduğu için daha güvenilir bir sonuç ve spini 0, parity'si pozitif olduğu için beklenen Higgs bosonu özelliklerine çok kuvvetli ihtimal uyuyor...demiş CMS'tekiler.ATLAS da buna benzer bir şey söylüyor.%100 higgs değil ama nerdeyse eminler..Tam emin olmak için daha fazla data lazım,diğer parçacıklarla olan etkileşimlerine bakacaklar, nelere bozunuyor onu görecekler falan filan ama bulduk diyebiliriz diyorlar.
.....vatana millete hayırlı olsun=)
Sosyal ağlarda paylaş

ahah, bir olay daha baska nasıl bu kadar trollenebilirdi bilmiyorum.

said:
Nobel Laureate Leon Lederman, an Illinois physicist, is credited with introducing the term "God particle," although he admitted that he originally referred to the Higgs Boson particle as the "goddam particle" due to the expense and challenges involved in looking for it. Writing in his 1993 book, The God Particle: If the Universe Is the Answer, What Is the Question?, Lederman reveals:

"This boson is so central to the state of physics today, so crucial to our final understanding of the structure of matter, yet so elusive, that I have given it a nickname: the God Particle. Why God Particle? Two reasons. One, the publisher wouldn't let us call it the Goddamn Particle, though that might be a more appropriate title, given its villainous nature and the expense it is causing. And two, there is a connection, of sorts, to another book, a much older one ..."

Read more at http://global.christianpost.com/news/evidence-of-higgs-boson-god-particle-disproves-religion-or-supports-creation-77752/#0fOOZsdmiSS2CoMB.99
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...