Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İkinci iş görüşmesi

MrLevie

Öne çıkan mesajlar

yani iş görüşmesinin 2. aşaması diyelim.

metot mühendisliği için başvurdum, ikincide üretim müdürü ile görüşeceğim yarın...

İKcı kadına ilk görüşmede sormuştum ikinci görüşmeye gelirken bilgi düzeyimin ne düzeyde olması gerektiğini, bana "senin yeni mezun olduğunun farkındayız merak etme" tarzı bir cevap verdi.

şimdi yarın görüşeceğim adam muhakkak bir test yapacak beni sözlü. ne sorabilir? tecrübeli kimse var mı bu konuda?

çünkü hakkaten yeni mezunum bi halt bilmiyorum gibi hissediyorm kendimi deliler gibi, yarın yamulup kalmak istemiyorum görüşmede.

stres sırf bu sözlü deneme muhabbeti yüzünden tavan yaptı.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
III. GÖREV VE İŞLEMLER : Metot Mühendisi işletmenin genel çalışma prensipleri doğrultusunda, araç, gereç ve ekipmanları etkin bir şekilde kullanarak, işçi sağlığı, iş güvenliği ve çevre koruma düzenlemelerine ve mesleğin verimlilik ve kalite gereklerine uygun olarak:

a) Endüstriyel, ticari ve diğer işlemlerin yapıldığı birimlerde ekonomik çalışmaya esas iş metotları geliştirmek için birimlerde araştırmalar yapmak,
b) Üretim işlem şemasını inceleyip zaman ve iş etütlerini çıkartmak,
c) Araştırmaları ışığında yeni metotlar geliştirip uygulayarak, uygulamanın etkinliklerini tespit etmek,
d) Yeni metotlar için gerekli araç, gereç ve işgücü ihtiyaçlarını belirlemek,
e) Birimler arası koordineyi sağlayıcı tedbirler almak
f) Teknolojik gelişmeleri takip ederek uygulamalı yeni üretim ve işlem metotları geliştirmek,

vb. görev ve işlemleri yerine getirir.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi yamulup kalmazsın niye yamulup kalasın tamam hani "napıyoruz biz burda bu işin sigortası var mı hacı eheh eheh " diyecek değilsin ama bilmediğin birşey olursa direk bilgim yok de. Bilmediğin birşey üstünde saçmalamandan çok daha iyidir. Bir de bilginden ziyade bilgiye açım modunda takılırsan çok daha rahat edersin :) Umarım iyi geçer görüşmen.
Sosyal ağlarda paylaş

Firmadan firmaya fark olduğunun altını çizerek belirteyim, biz genellikle iş tecrübelerinden sorarız. Beklentilerimizi dile getiririz, karşı tarafın beklentilerini öğrenmek için çeşitli sorular sorarız.

Beklentilerin yanı sıra, tecrübeli bir mülakatçı ise üretim müdürü, yetkinliklerini test etmek için birkaç tane case study tarzında - "Şöyle bir durumla karşılaşsan ne yapardın, hangi adımları izlerdin?" - soru sorabilir.

Çok fazla strese girme, stres olduğunu fark ettiğin anda kendini kontrol etmeye çalış. (Aynı şey tersi içinde geçerli, kendinden çok emin görünme veya böylesine bir tavır sergileme)

Eğer yeni mezun olarak 2. görüşmeye katılacakların arasına girdiysen, zaten onların kafasındaki kriterleri tutturmuşsun demektir. Departman müdürü burada biraz senin kimyanı da, aranızdaki elektriği de ölçecek o yüzden kendin gibi ol, yapmacık olma, bunu farketmelerini istemezsin.

Aynı şekilde, seni "yamultacak" olsalardı, 2. görüşmeye çağırmadan "Tecrübesiz" diye elerlerdi zaten, bundan çekinme yani.
Sosyal ağlarda paylaş

MrLevie said:

Loxias said:

mayış ne kadar mayış

daha lafı geçmedi yarın geçecek ve ben bir beklentim olmadığını belirticem=)

Bunu da böyle belirtme bu arada, sevilmeyen bir durumdur, kendine olan güvensizliği gösterir çok vurgularsan.

Sonuçta sen üniversite mezunu bir mühendissin ve bazı vasıfların var. Bunları göz önünde bulundurarak, mantıklı bir rakam daha doğru olabilir. Hiç benchmark yapmadın mı arkadaşların veya o sektörde çalışan farklı kişilerle?
Sosyal ağlarda paylaş

MrLevie said:

Loxias said:

MrLevie said:

Loxias said:

mayış ne kadar mayış

daha lafı geçmedi yarın geçecek ve ben bir beklentim olmadığını belirticem=)

650 gayme dese gitcen yani.

valla şu şartlarda evet.

Hayır abi sakın ben kendi tecrübemden faydalanarak söylüyorum çok sıkıntısını çekersin. Maaş beklentini söyle fazla uçma şöyle bi hesap et normal şartlarda ne kadar maaşa geçinirsin 3 aşağı 5 yukarısını söyle ama söyle bir rakam.
Sosyal ağlarda paylaş

Gangren said:

Bunu da böyle belirtme bu arada, sevilmeyen bir durumdur, kendine olan güvensizliği gösterir çok vurgularsan.

Sonuçta sen üniversite mezunu bir mühendissin ve bazı vasıfların var. Bunları göz önünde bulundurarak, mantıklı bir rakam daha doğru olabilir. Hiç benchmark yapmadın mı arkadaşların veya o sektörde çalışan farklı kişilerle?

ya çok değişken olduğundan ne diyeceğimi bilmez haldeyim problem orda.

endüstri mühendisiyim, yeni başlayan arkadaşlarımdan işkur stajyeri olan var(300tl/ay), yeni mezun maaşı alan var (asgari ücret), direk hayvan gibi iş yüklenen var (1750)...

kafam allak bullak bu konuda.
Sosyal ağlarda paylaş

MrLevie said:

ya çok değişken olduğundan ne diyeceğimi bilmez haldeyim problem orda.

endüstri mühendisiyim, yeni başlayan arkadaşlarımdan işkur stajyeri olan var(300tl/ay), yeni mezun maaşı alan var (asgari ücret), direk hayvan gibi iş yüklenen var (1750)...

kafam allak bullak bu konuda.

Kurumsal bir firmaysa, iş İngilizce gerektiriyorsa min 1000-1200 civarı başlangıçtır diye tahmin ediyorum. 2 aylık yasal deneme süresi sonrası ücret az bir oranda daha artış gösterebilir: Tabi diğer kriterleri de göz önüne almak lazım:

- SSK maaş üzerinden mi?
- Yol/yemek durumu
- Özel sağlık sigortası veya benzer bonuslar var mı?
Sosyal ağlarda paylaş

Gangren said:

Kurumsal bir firmaysa, iş İngilizce gerektiriyorsa min 1000-1200 civarı başlangıçtır diye tahmin ediyorum. 2 aylık yasal deneme süresi sonrası ücret az bir oranda daha artış gösterebilir: Tabi diğer kriterleri de göz önüne almak lazım:

- SSK maaş üzerinden mi?
- Yol/yemek durumu
- Özel sağlık sigortası veya benzer bonuslar var mı?

BAYA kurumsal bir firma, ingilizce durumu şöyle, ilk görüşmede beni direkman ingilizce online grammer testine soktular. yabancı firma zaten.

sağlam bir firma baya köklü... sadece uğurunu kaçırmamak için adını söylemiyorum euheauh
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...