Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ssd ayarlari

Masquerade

Öne çıkan mesajlar

• 1 yıl sonra ...
arkadaşlar upladım topiği bişey soracağım açmayayım dedim başlık da tam anlatıyor.

ssd aldım windows falan kurdum ama buna ayar yapmak gerekiyormuş falan. ne kadar gerekli yapmalı mıyım? bir arkadaşım yabancı bir kaynak attı ama zor geldi oradan uğraşmak türkçe kaynak falan var mı bildiğiniz?
(googledan çıkanlar ne kadar iyi bilemedim hiç)
Sosyal ağlarda paylaş

http://www.thessdreview.com/ssd-guides/optimization-guides/the-ssd-optimization-guide-2/2/?ModPagespeed=noscript
Şurdan çevirdim senin için , orda resimle gösteriyor bu ayarlar nerede diye

1- İlk olarak AHCI modda olduğunu kontrol et
2- Çipset sürücülerinin güncel olduğundan emin ol (intel/amd sürücüleri kastedilen işlemci ve anakrtına göre )
3-Sistem restoreu kapat
4-Sürücü indexlemeyi kapat
5- Sürücü (hdd/ssd ) defragmantasyonu kapat
6- Pagefile 'ı kapat (kimisi tavsiye etmiyor tamamen kapatmayı 512Mb fixed boyut olarak bırakılabilir )
7-Hibernation'ı kapat
8- Windows Yazma hafıza önbelleği temizleme ( WRITE-CACHE BUFFER FLUSHING )açık/kapalı bunu test edin öyle karar verin diyor
9- prefetch and superfetchi kapatın
10- Windows search ve superfetchi kapatın (superfetch tekrar gibi )
11- Msconfig den hızlı bootu açın
12-Multi boot selectionı kapayın
13- Çöp kutusunu kapatın
14-Kapatma süresini azaltın
15- Trim 'in açık olduğunu knotrol edin
16- Güç ayarlarını yapıun
17- ‘CLEARPAGEFILEATSHUTDOWN’ ve ‘LARGESYSTEMCACHE‘ kapatın
18- NTFS MEMORY USAGE & NTFS DISABLE NAME CREATION ,burda regedite girip iki ayarın değerini değiştiriyorsun o kadar

ÇOğu zaten windowsun gereksiz tarama /yazma yapmasını önelmeye yönelik ,birde bu var daha ayrıntılı gitmek istersen http://www.overclock.net/t/1156654/seans-windows-7-install-optimization-guide-for-ssds-hdds
Sosyal ağlarda paylaş

Bu ayarları sadece SSD veya standart sabit diskinizle daha hızlı çalışan windows istiyosanız yapın (SSD'ye özgü değil çoğu bahsedilen değişiklik, işletim sisteminin disk kullanımını azaltmaya yönelik sadece) da sonra "harici diski takıp çıkardım, tekrar takınca görmüyo" falan gibi şeylerle gelmeyin ama :D
Sosyal ağlarda paylaş

AHCI olayını yapamadım korkuyorum bozucam diye şöyle bişey sorayım:

şimdi benim ssd SATA6'ya takılı.

sata ayarlarına giriyorum biostan:
sata port1-port 4 arası IDE gözüküo ama AHCI'ye çevrilebiliyor.

ama port 4-port 6 arası IDE gözüküyor AHCI'ye çevrilmiyor. seçeneklerde sadece IDE var.

şimdi kafamın karışıklığına gelirsek:
bu port 6 dediği SATA 6'mı? yani sata6'dan çıkarım ssd'yi sata 1'e takıp oradaki IDE'yi AHCI'ye mi çevirmeliyim?
Sosyal ağlarda paylaş

barbu said:

port 6 dediği port 6 işte. en yüksek sata bağlantın hangisinde anakartta ona bak. bağla o porta. sonra ahciye çevir.

bu kadar. birşey olmaz.

port 1'e taktım ssdyi. sonra biostan ahci yaptım. (port 4-6'da ahci oldu nedense) sonra boottan ssd'yi koydum birinciye (ama orada nedense IDe gözüküyordu hala)

neyse açılmadı windows öyle yapınca
şu hatayı verdi

http://s18.postimg.org/4q7en9n4p/IMG_20131201_WA0000.jpg

sonra tekrar IDE yaptım düzeldi.
neden böyle oldu ki
Sosyal ağlarda paylaş

Bu son attığımda regeditten yaptırdı zaten. 3 olan değeri 0 yaptım dediği gibi dediği yerlerde ama hala aygıt yöneticisinde mesela IDE gözüküyo ya da biosta :/

biostan değiştirince de o attığım ssteki hatayı alıyorum işte.
mesela AHCI yapıyorum biostan, restart yapıyorum o hatayı alıyorum sonra tekrar biosa girdiğimde ana sata göstergelerinde hiçbir hdd gözükmüyor. bootta da birinciye saçma saçma USB, ATABI CD falan almış oluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

iş yerine gelmem gerekti acil akşam bakıp tam söylerim ama şuan hatırlayamıyorum auto var mıydı aklımda kalan IDE, AHCI ve RAID idi. bir dördüncü seçenek var mıydı hatırlayamadım.

ben aklımdaki birşeyi sorayım tekrardan:
kablolarla ilgili bir durum mu oldu acaba? 3gb, 6gb kabloları farklı oluyormuş sanırım ben hepsi aynıdır diye bodoz taktım ama?

sata ekranı şöyle bişi mesela

http://www.turkdonanim.com/images/stories/MOBO/ASUS-M4A88TD-V-EVO-USB3/26.JPG

illa format atmam gerekecek mi acaba o şuan kafamı kurcalayan. böyle de kullanasım gelmiyor hızlandırma imkanı varken yaw :(
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...