Masquerade Mesaj tarihi: Aralık 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2011 taktigim ssd'yi aygit yoneticisinde gorebiliyorum ancak bilgisayarima baktigimda surucuyu goremiyorum. ne gibi bir ayar yapmam lazim? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masquerade Mesaj tarihi: Aralık 10, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2011 neyse hallettim ama su an sacma bir sorun var. eski hdd'ye format atmak istiyorum, bios uzerinden cdromu secip boot etmeyi deniyorum, bir tusa basin dediginde basmama ragmen kurulu olan windows 7 secenegi olan menu geliyor, mecburen secip tekrar pcyi baslatiyorum. gecmiyor bir turlu format islemine. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karea Mesaj tarihi: Aralık 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2011 biostan boot priority den olabilir zannetmiyorum ama yada bazı mobo larda usb mouse klavye için bioslarda bios - os drive support gibi bir seçenek olması lazım os açılmadan usb klavye mouse tanımıyor boot da ondan da olabilir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masquerade Mesaj tarihi: Aralık 10, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2011 neyse cd boot etmiyormus. orcinal eski xp cdsini takinca sakir sakir boot etti haha. bakalim nasil halledicem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaperon Mesaj tarihi: Aralık 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2011 diskmgmt.msc Gerisi size kalmış... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masquerade Mesaj tarihi: Aralık 10, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2011 neyse cozdum sorunu. ahci modda kurdum guzel oldu. xD Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Aralık 2, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2013 arkadaşlar upladım topiği bişey soracağım açmayayım dedim başlık da tam anlatıyor. ssd aldım windows falan kurdum ama buna ayar yapmak gerekiyormuş falan. ne kadar gerekli yapmalı mıyım? bir arkadaşım yabancı bir kaynak attı ama zor geldi oradan uğraşmak türkçe kaynak falan var mı bildiğiniz? (googledan çıkanlar ne kadar iyi bilemedim hiç) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jagd Mesaj tarihi: Aralık 2, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2013 http://www.thessdreview.com/ssd-guides/optimization-guides/the-ssd-optimization-guide-2/2/?ModPagespeed=noscript Şurdan çevirdim senin için , orda resimle gösteriyor bu ayarlar nerede diye 1- İlk olarak AHCI modda olduğunu kontrol et 2- Çipset sürücülerinin güncel olduğundan emin ol (intel/amd sürücüleri kastedilen işlemci ve anakrtına göre ) 3-Sistem restoreu kapat 4-Sürücü indexlemeyi kapat 5- Sürücü (hdd/ssd ) defragmantasyonu kapat 6- Pagefile 'ı kapat (kimisi tavsiye etmiyor tamamen kapatmayı 512Mb fixed boyut olarak bırakılabilir ) 7-Hibernation'ı kapat 8- Windows Yazma hafıza önbelleği temizleme ( WRITE-CACHE BUFFER FLUSHING )açık/kapalı bunu test edin öyle karar verin diyor 9- prefetch and superfetchi kapatın 10- Windows search ve superfetchi kapatın (superfetch tekrar gibi ) 11- Msconfig den hızlı bootu açın 12-Multi boot selectionı kapayın 13- Çöp kutusunu kapatın 14-Kapatma süresini azaltın 15- Trim 'in açık olduğunu knotrol edin 16- Güç ayarlarını yapıun 17- ‘CLEARPAGEFILEATSHUTDOWN’ ve ‘LARGESYSTEMCACHE‘ kapatın 18- NTFS MEMORY USAGE & NTFS DISABLE NAME CREATION ,burda regedite girip iki ayarın değerini değiştiriyorsun o kadar ÇOğu zaten windowsun gereksiz tarama /yazma yapmasını önelmeye yönelik ,birde bu var daha ayrıntılı gitmek istersen http://www.overclock.net/t/1156654/seans-windows-7-install-optimization-guide-for-ssds-hdds Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
karatan Mesaj tarihi: Aralık 2, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2013 jagd said: Teşekkürler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Aralık 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2013 Bu ayarları sadece SSD veya standart sabit diskinizle daha hızlı çalışan windows istiyosanız yapın (SSD'ye özgü değil çoğu bahsedilen değişiklik, işletim sisteminin disk kullanımını azaltmaya yönelik sadece) da sonra "harici diski takıp çıkardım, tekrar takınca görmüyo" falan gibi şeylerle gelmeyin ama :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Aralık 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2013 jagd çok teşekkürler. bu aralar beni hiç yalnız bırakmadın terazin olsa kırmıştım :D mr_hand dediğin kafa karıştırdı yalnız ne yapayım anlamadım şimdi :) : hee externala yapmayın demişsin anladım oke :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Aralık 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2013 AHCI olayını yapamadım korkuyorum bozucam diye şöyle bişey sorayım: şimdi benim ssd SATA6'ya takılı. sata ayarlarına giriyorum biostan: sata port1-port 4 arası IDE gözüküo ama AHCI'ye çevrilebiliyor. ama port 4-port 6 arası IDE gözüküyor AHCI'ye çevrilmiyor. seçeneklerde sadece IDE var. şimdi kafamın karışıklığına gelirsek: bu port 6 dediği SATA 6'mı? yani sata6'dan çıkarım ssd'yi sata 1'e takıp oradaki IDE'yi AHCI'ye mi çevirmeliyim? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Aralık 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2013 port 6 dediği port 6 işte. en yüksek sata bağlantın hangisinde anakartta ona bak. bağla o porta. sonra ahciye çevir. bu kadar. birşey olmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Aralık 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2013 barbu said: port 6 dediği port 6 işte. en yüksek sata bağlantın hangisinde anakartta ona bak. bağla o porta. sonra ahciye çevir. bu kadar. birşey olmaz. port 1'e taktım ssdyi. sonra biostan ahci yaptım. (port 4-6'da ahci oldu nedense) sonra boottan ssd'yi koydum birinciye (ama orada nedense IDe gözüküyordu hala) neyse açılmadı windows öyle yapınca şu hatayı verdi http://s18.postimg.org/4q7en9n4p/IMG_20131201_WA0000.jpg sonra tekrar IDE yaptım düzeldi. neden böyle oldu ki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Aralık 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2013 şu konunun 2. mesajına baksana bir. sorun bundan olabilir belki. http://www.tomshardware.co.uk/forum/254373-32-ahci-mode-only Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Aralık 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2013 hmm windowsu kurduktan sonra değiştiremiyorum sanırım AHCI'ye. ikinci link şuraya yönlendiriyo ama 1230 satır şey var :( http://www.tomshardware.co.uk/forum/196922-32-switching-storage-controllers-reinstalling-windows direk format atayım olmadı ben ya da IDE kullanayım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Aralık 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2013 belki daha iyi bilen biri, bu sorunla karşılaşmış biri cevaplar. ben hatırlamıyorum ne yapmıştım. format sonrası mı krudum yoksa düzelttim mi sorun cıktı da, bildiğin kayıp o zaman aklımdan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Aralık 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2013 şöyle bişi var deneyeyim http://7.enpedi.com/2010/03/ahci-windows-7de-kurulumdan-sonra_31.html edit: olmadı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Aralık 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2013 Regedit ten degisiyo ide-ahci ayari Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Aralık 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2013 Bu son attığımda regeditten yaptırdı zaten. 3 olan değeri 0 yaptım dediği gibi dediği yerlerde ama hala aygıt yöneticisinde mesela IDE gözüküyo ya da biosta :/ biostan değiştirince de o attığım ssteki hatayı alıyorum işte. mesela AHCI yapıyorum biostan, restart yapıyorum o hatayı alıyorum sonra tekrar biosa girdiğimde ana sata göstergelerinde hiçbir hdd gözükmüyor. bootta da birinciye saçma saçma USB, ATABI CD falan almış oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Aralık 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2013 yabancı forumlarda da gördüm aynen regedit ayarlarını yaptıktan sonra windowsun açılıp bir iki ayar yapması ve tekrar restart atması fln lazım. bende direk "Reboot and Select proper Boot device....." diyor :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Aralık 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2013 Biosta auto diye bi mod var mi hdd icin? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Aralık 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2013 iş yerine gelmem gerekti acil akşam bakıp tam söylerim ama şuan hatırlayamıyorum auto var mıydı aklımda kalan IDE, AHCI ve RAID idi. bir dördüncü seçenek var mıydı hatırlayamadım. ben aklımdaki birşeyi sorayım tekrardan: kablolarla ilgili bir durum mu oldu acaba? 3gb, 6gb kabloları farklı oluyormuş sanırım ben hepsi aynıdır diye bodoz taktım ama? sata ekranı şöyle bişi mesela http://www.turkdonanim.com/images/stories/MOBO/ASUS-M4A88TD-V-EVO-USB3/26.JPG illa format atmam gerekecek mi acaba o şuan kafamı kurcalayan. böyle de kullanasım gelmiyor hızlandırma imkanı varken yaw :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Aralık 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2013 ne yapayım şimdi ben olmazsa format mı atayım bilemedim. AHCI yapıp öyle mi başlatcam windows cd'siyle fln? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Aralık 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2013 bosver abi ahci olmayiversin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar