Dartanian Mesaj tarihi: Aralık 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2011 Opet Shell Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vulcan_Lionheart Mesaj tarihi: Aralık 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2011 burda full diye bir benzin istasyonu var antalyada euro dizel 3.55 ten satıyo mesela paso ordan alıyorum harika mazot veriyor ilk açıldıklarında 3 tane şubede %25 indirim yaptılar kuyruk oldu kapılarında trafik sıkıştı lol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Aralık 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2011 senko said: nerden alındığının bir önemi oluyor mu? aynı benzin değil mi hepsindeki? değil rengi bile değişik oluyor kırmızı-sarı-yeşil vs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nekro Mesaj tarihi: Aralık 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2011 istasyonlarda satılan tüm benzinler bp şirketinin dağıtıymış. Yani petrol ofisine bilmem nesine aynı benzin gidiyormuş.Petrol işinde calisan bir tanıdığım demişti. Yanlız şunu biliyorum petrol istasyonlarının depoları çok önemli. Bazıları gerçekten çok bakımsız oluyor kum falan içeriyolar sonra karbüratorler tıkanıyor hep. Birde bazı düzenbazlar pompaya hile yapıyormuş hava falan üflüyormuş pompa öyle garip şeyler. Depo hacminden çok benzin doldurabiliyorlarmış yani forumda bir olay olmuştu öyle. 5.5 ltlik deposu var adamın ve boş degil tamamen pompada 6 lt doldurduğu yazıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Aralık 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2011 arkadaşın sallamış Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Aralık 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2011 ona bakarsan hepsi topraktan çıkıyor nerde işlendiğine göre değişir okyanustan çıkanların mentollü bir reyhası var diyolare Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bullbird Mesaj tarihi: Aralık 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2011 opet shell bp full Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Aralık 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2011 Nekro said: Birde bazı düzenbazlar pompaya hile yapıyormuş hava falan üflüyormuş pompa öyle garip şeyler. Depo hacminden çok benzin doldurabiliyorlarmış yani forumda bir olay olmuştu öyle. http://forum.paticik.com/read.php?31,5339354,page=1 orda aciklamasini yapmistim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nekro Mesaj tarihi: Aralık 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2011 Bahsettiğin gibiyse 5.5 lt gibi tankta hiçbirşey farketmez o zaman. Konudan yakınan kişinin bahsettiği böyle birşey degildir. Çünkü dolduran elemanla uzun süre tartışmışlar motosikletin kitapcigini cikarip göstermiş hatta bak burda depo hacmi yazıyor sen nasıl bundan fazla doldurabiliyorsun diye. Sonra yetkili birini cagir ben bu faturayı ödemem deyince sahibi gelmiş sanırım adam pompacı cocugu azarlamış sana bu pompayı kullanma demedik mi diye. Kusura bakmayın yanlışlık olmuştur falan diye alttan almışlar. Konu rahat 3 yıllık falandır forumda aratayım bulursam orj post u koyarım buraya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nekro Mesaj tarihi: Aralık 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2011 KHaRoN said: Nekro said: Birde bazı düzenbazlar pompaya hile yapıyormuş hava falan üflüyormuş pompa öyle garip şeyler. Depo hacminden çok benzin doldurabiliyorlarmış yani forumda bir olay olmuştu öyle. http://forum.paticik.com/read.php?31,5339354,page=1 orda aciklamasini yapmistim. şansa bak buldum konuyu 2006 nınmış. rakamlar falan biraz farklıymış tabi baya yanlis hatırlamışım :) motordelisi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Aralık 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2011 pompanin debimetresiyle oynamislardir, simdi elektronik olarak kontrol eidliyor pompalar dolayisiyla baska sahtekarliklara basvuruyorlar. pompalar herhangi bi ivir zivir olacak son yer olabilir bu mevzularda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Aralık 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2011 Öğlen sıcağında yakıt almayın, sabah veya akşam alın muhabbeti var bide doğru mu o? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Aralık 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2011 var yane cok farketmez ama hesaplamak istersen bi yerden benzinin genleşme katsayısını bulup mesela 30 derece ile 10 derece arasındaki farka bakabilirsin sonucyta sıcak benzin daha aynı kutle daha cok hacim olcaktır benzinde hacimle satıldıgından Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nekro Mesaj tarihi: Aralık 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2011 benzini kutuptan almak lazım o zaman Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Aralık 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2011 BonePART said: var yane cok farketmez ama hesaplamak istersen bi yerden benzinin genleşme katsayısını bulup mesela 30 derece ile 10 derece arasındaki farka bakabilirsin sonucyta sıcak benzin daha aynı kutle daha cok hacim olcaktır benzinde hacimle satıldıgından benzin icin expansion/contraction degeri " 0.069 % per degree Fahrenheit" istasyonlar ve toplu alimlarda 60F kullaniliyor sabit olarak, fakat tuketiciye satilirken sikintili. Ozellikle yazlik yerlerde falan izdirap. oda sicakliginda kaybimiz yok gibi bisey fazla dusunmeye degecek birsey yok. Kamyoncular dusunebilir ama depo depo aldiklari zamanlarda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Aralık 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2011 Birde x litre hacimli depoya x+y hacim doldurulabilir gayet. Samandira direk 0 dan olcmuyor , ayrica bunun yedek deposu, guvenlik boslugu, + depodan enjektore kadar olan iletimi var. cogu arabada min 5-6 litre oynuyor. Motorda o kadar oynamamasi lazim elbette ama , cok da garipsenecek bi mevzu degil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DRaGoN_SLaYeR Mesaj tarihi: Aralık 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2011 ilk tercihim shell (fuelsave diesel), yakinlarda yoksa opet. bende hep merak etmisimdir bu 3,50 ve civari dizeller nasil, performansi etkilermi motora bi zarari olurmu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Aralık 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2011 Dizel yapisi geregi cok stabil bir yakit turu degil bildigim kadariyla. Bekleyen dizelin icindeki katki maddeleri ve bekledigi yere gore bir cok faktor sebebiyle kalitesi duser. Kalitesi dusen yakit da katilasma v.b. goruldugunde bunlar yakitin motora iletilmesindeki gorevli organlara zarar verir. Filtre nin tikanmasi/verimi yitirmesi, enjektorlerin verimi/calismamasi vb. gibi. Ayrica dizel, bakteri enzimleri, maya kuf vb gibi bir cok mikro-organizma dolayisiyla atik madde uretir, bunlar periyodik temizlenmeyen veya kalitesiz yakit kullanilan istasyonlarda partikullere sebep olur, aynisi aracin yakit tanki icin de gecerli. emme pompa vb kullanan eski dizel motorlar, veya devamli yol yapan buyuk hacimli kamyon motorlari bu konularda cok secici degil hatta yag doldursaniz yakacak kadar dayanikli cogu. Fakat bunlar kadar kullanilmayan ve yuksek basincli common rail dizel motorlarin anasini aglatir kalitesiz yakit. motor performansinda dusukluk yuksek tuketim koyu renkli egzos tekleme motor sesinde puruz cabuk kirlenen yag enjektor ve filtre arizalari motorda asiri kurum ve asinma vb kotu yakit belirtileri/sonuclari Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Aralık 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2011 Mazot için shell. Bazen çok ters yerde isem gitmek zor gelirse Petrol Ofisi tercih ediyorum. Gaz içinse abim petrol ofisini tercih ediyor hep. Sırayla denemiş en iyi performansı ve en uzun mesafeyi PO gazı sağlıyormuş. Benzini de ordan alıyor gazla birlikte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BAIIHAN Mesaj tarihi: Aralık 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2011 Sadece benzin. Motosiklet. Shell ve Opet hiç problem yaşatmadılar. PO ve Full e çok küfür etmiştim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sertac Mesaj tarihi: Aralık 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2011 Normalde shell den benzin alıyorum, fakat son zamanlarda full den 97 oktan benzin almaya başladım. full de 95 ve 97 oktan aynı fiyat. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Privhunter Mesaj tarihi: Aralık 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2011 benzinim nerde biterse ordan aliyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Osie16 Mesaj tarihi: Aralık 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2011 Privhunter said: benzinim nerde biterse ordan aliyorum this Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Aralık 12, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2011 Selam, Ben 2 aydır TP'den alıyorum. Şimdiye kadar 7 defa depoyu full doldurdum. Shell, BP ve Opet ile kıyasladığımda yaptığım yolda değişiklik yok. Duman atma gibi bir sıkıntı da yapmadı. Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kithnos_1 Mesaj tarihi: Aralık 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2011 Her zaman BP den alıyorum , taşıtmatik olduğu için ama . Opet ve Petrol Ofisi tavsiye ediyor sanki millet ama genelde , duyduğum kadarıyla Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar