MrLevie Mesaj tarihi: Aralık 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2011 şimdi, makineyi alırken baya bir tartışmıştık zaten sonuç olarak bir Nikon D80 patlattım. Üzerinde AFS 18-55 VR var. geçen hafta perşembe almıştım anca vakit bulup da kurcalıyorum. mesela düz zeminlerde (duvar, gökyüzü vb.) bu arkadaş (muhtemelen focus noktası bulamadığı için) fotoğrafı çekmeyi reddediyor. buna bu fotoğrafı "manuel"e geçmeden çekmenin bir yolu var mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Aralık 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2011 düz zemine otomatik odaklayamaz makineler - çalışma prensiplerine aykırı. tek af noktası seçip onu da duvardaki bir pütüre, bişeye denk getirmen gerekir illa ki. Gökyüzünde de buluta falan denk getirceksin mesela - (ya da direkt sonsuza netlicen, gökyüzü ne de olsa) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Aralık 7, 2011 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2011 yok bu noob sorusu degil az orta & ileri seviye denebilir. dSLR kameralarin kullandigi af teknolojisi (ki compact lar icin de gecerli) nedeni ile duz ve kontrast farki olmayan zeminlerde af cok zorlaniyor. isik seviyesi de dusuk ise resmen tukeniyorlar. (bir dip not: nikon dusuk isikta canon'a gore daha basarili AF performansina sahip ehem!) yapacagin sey eger duz duvar fotosu cekiyorsan ve duvar tek ton gri veya beyaz renk ise af isini unut. gokyuzu icin de benzer sey gecerli. eger tek tonda ve bulutsuz bir gokyuzu ise af degil mf yapicaksin. duvarda bir cikinti veya farkli renk tonunda bir unsur var ise af calisabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aente Mesaj tarihi: Aralık 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2011 ayrıca karanlık ortamlarda da af'ye güvenmemen gerektiğini öğren, hele benim gibi gözün numaralıysa ve güzel bir kare yakalamak istiyorsan dikkatli bak. hatta nikon d70, d70s, d80, d90, d100, d200, d300, d300s, d2x, canon 500d, canon 7d ve 5d mark ii kullanmış bir insan olarak vereceğim tek tavsiye önemli olduğunu düşündüğün karelerde manuel focus kullan, nice focuslar gördüm zaten yoktular fdsfd. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrLevie Mesaj tarihi: Aralık 9, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2011 ya manuel kullanmak istiyor insan tabi de, manuel olarak istediğim ayarı henüz yakalayamıyorum. bu geliştirmek için ne lazım? yani çok fotoğraf çekmek lazım tabi de, standart değerler neler mesela? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Aralık 10, 2011 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2011 Benzer durumlarda MF kesin şart. Sen sanırım kameranın M modu ile karıştırdın ayarlar derken. MF için bir ayar söz konusu değil zira. Tripod kullanırken MF yapıyorsan en temizi kamera live view mod destekliyorsa açıp digital zoom yapıp odakladıgın notkayı iyice net görebildiğine emin olduktan sonra vizörden bakarak pozlaman. Lakin D80 de liveview desteği yok. O nedenle vizörden bakarken manual focus sırasında ekranda sol altta bir nokta yanıp sönmeye başladığında odaklamanın ideal oldugunu söyler kamera. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Aralık 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2011 standart değer diye bişi yok pek. yanı varda yok işte. şimdilik aperture'da tut, cesitli değerlerde cek sana ne veriyo makine s için p için bak ona göre kendin cıkarırsın zaten ortamda cektiğin kareye uygun değerleri. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrLevie Mesaj tarihi: Aralık 10, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2011 ya simdi soyle bir durum var, bazen inatlasiyor makine benimle bildigin... dun mesela, soba vardi, arkasi duz beyaaz duvar, sobaya focusladim, cekmedi yine. f degerini azalttim banamisin demedi. kafam allak bullak acikcasi. bir dugme var onun da ne ise yaradigini anlamadim, yatik dikdortgen, ortasinda nokta var, rollerla degistirince nokta kaliyor sadece. kitapcikta ne ise yariyor bulamadim. ne ise yarar bu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Aralık 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2011 Ya ben de pek anlamıyorum gerçi de, 18-55 lensim var benim de mesela, belli değerlerin altında focuslayamıyor, özellikle makro çekerken falan böyle. Can çekişiyor motor ileri geri, ileri geri. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dusuncelihayvan Mesaj tarihi: Aralık 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2011 18-55 macro lensi olmadığı için öyle oluyor. Belli bir uzaklıktan focuslaman gerek unuttum şimdi uzaklık ölçülerini. Macro lensin olmadığı için sanırım 2.5cm di. bu mesafeden daha yakın olduğu zaman makine odaklayamaz. mesela 18-55 3-4cm den odaklayabilirken prime lensler daha uzaktan odaklayabiliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrLevie Mesaj tarihi: Aralık 10, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2011 abi naptınız en az 60cm var sobayla aramda=/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dusuncelihayvan Mesaj tarihi: Aralık 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2011 Yok ben onu bir yukardaki post için söyledim. Macro çekimleri için. Soba focuslama olayını anlayamadım belki ışık yetersizdir falan fokuslayamamıştır. Çekti mi yoksa arkası flu mu çıkmadı hangisi? O dediğin mod metering mode Poz ölçümü birincisi; diktdörtgen içinde göz gibi olan evaluative metering, default mode budur genelde. Makine en iyi ayarı kullanır pozu hesaplarken. Hafızasına göre ışığına göre falan değişiklik kazanır. ikincisi, sadece parantez işaretleri olan. Partial mode, genelde portre fotoğraflarında kullanılır. Ana konuda ölçüm yapılırken az pozlama riskini düşürüyor. üçüncüsü, sadece nokta olan Spot metering koyu arka plan ve parlak ışıkla aydınlatılmış konuları içeren, fotoğraf karesinin parlaklığı yüksek konuların fotoğraflanmasında kullanılır. Macrolar içinde kullanılıyor. bu konu biraz karışık açıkcası =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar