Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Şike Soruşturması 3: İddianamenin Dönüşü

Rewendor

Öne çıkan mesajlar

fizban said:

hayir, ispatlanamayacak diyorum. arada fark var.

ya ıspatlanamaz demek nedemek ya : )
sizin için yasa değişiyor

millette şuan kıç yok herkez birbire paslıyor karar vericek
kişi federasyon olcakken şimdi gittiler disiplin kuruluna pasladılar topu bakalım ne olcak
Sosyal ağlarda paylaş

EricCantona said:

Ya o bu değil de, hani gizlilik vs var diye işlem yapmıyordu tff?
İddianame teslim edildi, mahkeme kabul etti, mahkeme tarihi belirlendi, gizlilik kararı tamamiyle kalktı, ek klasörler yayınlandı e yetki devri de tamamlandı pfdk'ya.
Neden hala işlem başlatmıyor pfdk? Neyi bekliyorlar ki şuan?
bu etik kurulu yeniden rapor olusturmuyor mu? yani heralde olusturuyodur diyorum. yoksa napiyolar ben de bilmiyorum ehueh.

belgelenirse belgelensin zaten diyorum. iddianamedeki deliller delil yeterliligi tasimayacak, o yuzden dava dusecek. tabi 4 yil surer 5 yil surer bilemem. o yuzden tff elini tasin altina sokmuyor. gerci ben olsam dusururum, sonraki tff ler dusursun lololo derim.

degisen iki sey var;

1. yasa: yasanin degismesinden faydalananlar fenerbahceli aziz yildirim vs degil, besiktaslilar ve trabzonlular oldu. bir de ibbli futbolcular. bunu bi ayiralim.
2. tff nin 58. maddesi: bunun degismesi gerektigini acikca savunan tek takim bjk kaldi heralde. aziz yildirim karsiyim diye bas bas bagiriyor. gs degismesin diyor basindan beri, bursa ordu da degismesin diyor.
Sosyal ağlarda paylaş

fizban said:

hep soyluyorum, hep de soyleyecegim. yargiya intikal etmis oldugu icin daha sonra fb'nin sike suclarindan aklanmasi durumunda kupayi geri alip, bir de tazminat alir fb, bizim ceplerimizden cikar o paralar.

fizban said:

hayir, ispatlanamayacak diyorum. arada fark var.

Sonra uyanıyosun...

Daha neyi ispatlanamayacak? Sportif olarak Fenerbahçe'nin şike yaptığı dibine kadar ispatlandı. Sadece 58 değişsin diye yırtınıyor olmaları bile Fenerbahçe'nin ne kadar bitik durumda olduğunu gösteriyor aslında.

Şuandan itibaren Fenerbahçe'nin öyle tazminat falan alması için tek ihtimal devasa bir komployu ortaya çıkarıp bütün tapeler falan uydurma, deliller düzmece,fotoğraflar fotomontaj bizi bitirme planı uygulandı kafasında bişeyler bulmaları ki bunun böyle olmadığı baya belli.

Türkiye tarihinin en büyük kayırılması falan olmadığı taktirde seneye bank asya takımı olursa Fenerbahçe yatsın kalksın dua etsin.

edit:
1-) Fenerbahçe'nin 58 değişmesin dediği falan yok direk asparagas o haber.
2-) Yasa değişikliğinin Aziz Yıldırım'a yaramadığı lafı dünyanın en büyük yalanı, yasa Aziz Yıldırım dışarı bugün çıkabilsin diye değil bi ara çıkabilsin diye değiştirildi. Af çıkarmadılar ceza sürelerini düşürdüler...
Sosyal ağlarda paylaş

fizban said:

hep soyluyorum, hep de soyleyecegim. yargiya intikal etmis oldugu icin daha sonra fb'nin sike suclarindan aklanmasi durumunda kupayi geri alip, bir de tazminat alir fb, bizim ceplerimizden cikar o paralar.

alakasi yok.

olasi kume dusme ve kupa geri almayi federasyon yapacak. ozerk bir kurum ve anayasada belirtilmis durumda.

tff suclu bulup yargida aklanabilir fener. ya da tam tersi.

itiraz makamlari da tahkim ve cas. buralara gidebilirsiniz yargi zerre karisamaz.
Sosyal ağlarda paylaş

58. maddenin degismesini savundugumuz icin sikeciyiz demek. peki ya taraftari, baskani, eski baskani degismesin diyorsa: http://www.hurriyet.com.tr/spor/futbol/19609124.asp

sig olmayin biraz. sadece telefon dinlemelerinin yeterli delil olmayacagina karar verdi yargitay: http://fotospor.com/haber/yargitay-telefon-dinlemeleri-delil-sayilmaz_62366

bizzat sucustu yapilmis olmasi lazim yani. sucustu yapilan bir durum da yok. ibrahim akin demeyin; ibrahim akin'a verilen paranin fenerbahce yonetiminden verildigine dair kanit yok.

yok da yok yani, kanit yok birader, hukuk bu, kanitsiz isler yurumez; KESIN YAPMISTIR YEAAAHAAAAA larla kume dusuremezsin.
Sosyal ağlarda paylaş

Masquerade said:
tff suclu bulup yargida aklanabilir fener. ya da tam tersi.

itiraz makamlari da tahkim ve cas. buralara gidebilirsiniz yargi zerre karisamaz.
said:
Ankara 4. Asliye Hukuk Mahkemesinin açtığı davada 5894 sayılı Kanun’un, ”Tahkim Kurulu kendisine yapılan başvuruları kesin ve nihai olarak karara bağlar ve bu kararlar aleyhine yargı yoluna başvurulamaz” ibaresinin, ”… ve bu kararlar aleyhine yargı yoluna başvurulamaz” bölümünü 2′ye karşı 13 üyenin oyuyla, oy çokluğuyla iptal etti.

bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak.
Sosyal ağlarda paylaş

karisamaz kisminda hala iddialiyim, bi deneyip gorursunuz. kitaba gore de sike yapan kume duser diyor ama fener hala super ligde. :) biraz daha karissin da siyaset isin icine zaten daha da rezil olalim.

ayrica neyin sucustu kafaniz mi iyi? lig sonunda yapilan bir operasyonu bile hala karara baglayamadilar da sampiyonluk haftalarina girerken bir operasyon? ayrica bazi vakalarda polisin buyuk baliga ulasmak icin sucustu yapmamasi gayet normal ve olagan.

onun disinda eldeki kanit ve deliller spor ahlakina gore dibine kadar sikedir. daha ne olacak? adam sike sozlesmesi mi imzalayacak? boyle bir cazgirlik yok. neymis sike sahaya yansimis mi? kafaniz mi iyi? para cikmis, adamla irtibata gecilmis sike yapilmis. sikenin kendisi tesebbus olan bir eylemdir. sahaya yansidigini sayacla falan mi anlayacagiz? boyle idiotluk yok birader, sahaya yansimamis oh yeaaahhhhhh kumede kaliriz, kimse basa cikamaz. midesizlik kotu.
(ha sahaya yansimis mi olayina bakarsak bulent uygunun eskisehir fener macinda muthis 3 lu defans baslangici, korcan midir nedir yedigi goller, ibb ibrahim akinin berbat fener maci performansi. neresinden tutsan bank asya)
Sosyal ağlarda paylaş

fark var ve siz hala yargida dava duserse tffnin aldigi kupayi geri aliriz diyorsunuz.

ben de alamazsiniz diyorum. ha dava acarsiniz, kural degismis evet ama sonuc alamazsiniz.

tff benim kitabim bu, bagli bulundugum uefa ve fifanin kurallari bu, kanaat ile karar verdim, bye der oyle kupaya ekmek banmaya devam edersiniz.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi davanın yargıda düşmesi için eldeki iddanamedeki iddaların çürütülmesi gerek değil mi. Ne bileyim İbrahim Akın'ın konuşmaları vs belgelenmiş. Nasıl olacak ki bu iş. Ben de Masq ve Cantona'ya katıldım biraz, sonuçta şu an elde konuşmalar var öyle veya böyle. Başka türlü bir belge nasıl olurdu bilmiyorum. Spor hukuku nasıl işliyor acaba şike mevzusunda nelerin bulunması bekleniyor. İtalya'da da telefonlara göre düşürmemişler miydi benmiyanlış hatırladım....
Sosyal ağlarda paylaş

italya'da dusurduler, fakat dava hala suruyor. onlarin yargisi bizimki gibi boktan.

isvicre'de adamlar usulsuz transfer yapmadiklarini ispatlamadi ama. 'usulsuz transfer olabilir, ama bizim calismamiza engel olamazsiniz' diye acilan davada yerel mahkeme futbolculari hakli buldu. fenerbahce ise, 'sike yaptigi iddialarini' curutecek (en azindna hedef bu).

neyse bi 20 kere tekrarladim herseyi, davos mavos
Sosyal ağlarda paylaş

Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak vol 2.

1-) Yargıtay kararı TFF kararlarını usule uygunlukları açısından değerlendirebilir, aksi taktirde burnunu sokamaz.
Ha dersen ki sokabilir,o zaman çok basit bir şekilde örnek dava koymanı rica ediyorum.
UEFA'nın üye federasyonlara katılım şartları var ve özerklik bu şartlardan önemli olanlarından biri. Herhangi bir siyasi veya sivil mahkeme müdahalesinde önce uyarıp arkasından ilişiğini kesiyorlar belirli bir süre için.

Senin mantığınla, sahası kapatılan takım yargıya başvurur, kırmızı kart gören futbolcu yargıtaya gider, para cezası alan yöneticiler olayı üst mahkemeye taşır ve senin de tahmin edebiliceğin üzere içinden çıkılmaz bir hal alır futbolun.

2-) Fenerbahçe taraftarının bir bölümü 58. maddenin değişmemesini istiyor olabilir, ama yönetimi tabiki değiştirilmesini istiyor ve bunun üzerine çaba harcıyorlar.
Ki tek seferlik af taleplerini falan da unutmadık.

Gelelim asıl konuya;
Birincisi telefon kayıtları yargıya göre delil olarak kabul edilemez diye bişey yok, tek başlarına delil özelliği taşımıyorlar ki bunun üzerinde ağır tartışmalar dönüyor zaten ancak burda sizi kurtaran bir durum yok çünkü şuanki yasalara göre ses kayıtlarının delil olarak kullanılabilmesi için herhangi bir fiziksel delille birleştirilmesi yetiyor, zaten o anlam veremediğiniz fotoğraf kareleri, yol üzerinde araçların durdurulup bagajların aranması bu amaçla yapılıyor.
Telefon kayıtlarının büyük kısmı gsm şebekelerinden alınıyor, konuşmanın yapıldığı saat tarih ve lokasyon bilgilerini gsm şebekeleri yasal olarak veriyor adli makamlara, polis de o saat ve tarihde o lokasyonda olduğunu fotoğraflarla ve videolarla, kayıtlı zabıtlarla sabitleştirip telefon kayıtlarını delil haline getiriyor zaten.

İbrahim Akın olayı zaten savunulamaz bir durum ortaya koyuyor, adamın kendi itirafına bahaneler uyduruluyor ancak imamla yaptığı görüşmede de yine aynı ifadeleri kullanıyor İbrahim Akın. Paranın kaynağının tespitiyse hiç problem değil çünkü rahat arkadaşlar şike paralarını ceplerinden bile değil klüp kasasından çıkararak veriyorlar.3 temmuz gününde bütün bilgisayarların mali kayıtların emniyete taşınması gövde gösterisi için değildi, o veriler üzerinde çalışmalar hala devam ediyor ve mahkemede iddianamede henüz yer almayan çok şey görüceğimize eminim ben.

Son olarak varsayalım ki Fizban haklı ve bütün bu eldeki veriler deliller Fenerbahçe'nin şike yaptığına kanaat için yeterli oldu da mahkumiyet için yeterli olmadı diyelim.
O durumda da TFF yönetmeliği gereği kanaatle küme düşürmek zorunda, mahkemeyse TFF yönetmeliğine uygun hareket ettiğine göre hiç bi şart altında o kararı bozamaz.
Sonuçta daha önce de dediğim gibi sizin hayalleriniz her hatalı kartın,hakem kararının da mahkeme yolunu açar ki zaten böyle bi dünya yok.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...