Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Preorder rakamlari

Kanuni

Öne çıkan mesajlar

Aral'ın beceremeyeceğini öngörmüştüm..Her çıakcak oyunu çıkınca getirtiriz mantığıyla düşünüyorlar herhalde..

Yabancı ülkelerde distirübütör firmalar yapımcılarla anlaşıp bonus item hediye ediyorlar.Bizimkiler oyunu getirtmekten aciz kalıyorlar..

Kimse bana onların suçu ne red zone da Türkiye lafını satamya çalışmasın, yaparsın girişimini Türkiye'deki oyuncu kitlesini gösterirsin, firma olarak varlığını bastırırsın alırsın..
Sosyal ağlarda paylaş

Swtor nasıl başarır?

1) ilk çıkışta, betadaki teknik sorunların çoook büyük bir bölümünü kapatmalı

2) en geç ocak ayı sonlarına doğru ilk içerik paketini anons etmeli.

3) Sunucu kotaları ve performansları konusunda sıkıntı yaşanmamalı ve ilk fırsatta red zone daki ülkereleri bünyesine katmalı

4) Veteran reward sistemini oyuncular çıkmaya başlayınca değil, biran evvel koymalı ki hem subscribtion rakamları sabit olup,diğer mmo oyuncularına buraya gelmeleri konusunda güven vermeli, hemde mevcut oyunun fanlarını ödüllendirmiş olmalı.

5) Bu diyeceğim biraz imkansız gibi duruyor ancak RvR dediğimiz open world zerg hadisesini entegre edebilmeli

6) Bazı playerların kafasına ödül konabilmeli.

7) Yukarıda bir arkadaş bahsetmiş, PodRacing harika bir feature olurdu. Heleki Pod'u kazandığınız yarışlar sonrasında elde edeceğiniz puanlarla upgrade edebilmek mükemmel olurdu

8) PvE içeriğinide genişletmeli

9) en önemlisi community nin nabzını tutmalı..
Sosyal ağlarda paylaş

İsterdim tersi olsun ama maalesef SWTOR'da failed olacak.
- WoW'la kıyaslayınca artısı yok eksileri var
* İyi makine istiyor. Renk paleti yinede başarısız. Dromund kaas çok başarısız. Tatooine veya Hotta muhteşem olmuş.Oyunun renk paleti tatooine'e cuk oturmuş kendinden geçiyorsun.
* Character movement vs. çok başarısız.WoW'un eline su döken olmadı ama Aion yinede bu konuda en başarılısı herhalde.
* item almak vs Wow'la aynı. Crafterların hakim olduğu bir dünya ya da social characterlerin önemli olduğu bir dünya yok. fight fight fight fight...
* SpaceCombat denilen şey yalandan ibaret.
* PvP bug dolu. En basiti: X adam Y'te daldı. Combat sonuçlanmadı. Y kaçtı. X ve Y ikisinden birisi ölene kadar combatta kalıyor. Assassin oynayanlar bunun ızdırabını çekmiştir.
* Talent tree failing olayını blizz bile farkına vardı. Bu adamlar hala o salak talent treelerle boğuşuyor. Wow kurtuldu bunlar arkadan geliyor.
Yok, weekend-beta'da sorun vardı diyorsanız...
Ben releaseden en az 3 ay sonra tekrar bakacağım.
Sosyal ağlarda paylaş

Kevinromeo said:

İsterdim tersi olsun ama maalesef SWTOR'da failed olacak.
- WoW'la kıyaslayınca artısı yok eksileri var
* İyi makine istiyor. Renk paleti yinede başarısız. Dromund kaas çok başarısız. Tatooine veya Hotta muhteşem olmuş.Oyunun renk paleti tatooine'e cuk oturmuş kendinden geçiyorsun.
* Character movement vs. çok başarısız.WoW'un eline su döken olmadı ama Aion yinede bu konuda en başarılısı herhalde.
* item almak vs Wow'la aynı. Crafterların hakim olduğu bir dünya ya da social characterlerin önemli olduğu bir dünya yok. fight fight fight fight...
* SpaceCombat denilen şey yalandan ibaret.
* PvP bug dolu. En basiti: X adam Y'te daldı. Combat sonuçlanmadı. Y kaçtı. X ve Y ikisinden birisi ölene kadar combatta kalıyor. Assassin oynayanlar bunun ızdırabını çekmiştir.
* Talent tree failing olayını blizz bile farkına vardı. Bu adamlar hala o salak talent treelerle boğuşuyor. Wow kurtuldu bunlar arkadan geliyor.
Yok, weekend-beta'da sorun vardı diyorsanız...
Ben releaseden en az 3 ay sonra tekrar bakacağım.

movement da çok sıkıntı çekmedim,ama çok başarılı olmuş da diyemem.

crafting den zaten çok fazla bişey hiç bi zaman bekleyemiyor oyuncular.

spacecombat ı geliştirecekelrdir.Modül mevcut neticede.

buglarda giderilir..

sonuna kadar arkanda olduğum tek husus ise talent tree ler cidden tersine evrim geçiriyor..Çok gereksiz,talent verdiğini anlamıyorsun...
Sosyal ağlarda paylaş

Tek katıldığım nokta talent treeler. Aldığımız talentin anında oyuna yansıması gerektiğini düşünüyorum.

Onun dışında karakter kontrolu bayağı benziyor wow'a, arkan dönükken vurulan skiller var mı bilmiyorum ama onun dışında rahat yani, nerede sıkıntı çektin onu söylersen belki daha anlaşılır olur.

Space combatın gelişmemesine imkan yok çünkü bu oyunu sadece space combat için bile oynayacak insanlar var.

Son olarak pvp'de adamın ölmesi gerekmedi bende combattan çıkmam için, combat dışı healingi kullanmak için pillar kite yapıyordum adam sıkıldı gitti, bende heala başladım.
Sosyal ağlarda paylaş

Kevinromeo said:

senin zevkine gore olmayan renkler mi basarısız ? hmmm
iyi makine istiyor derken 2004 de cıkan wow ile mi karsılastırıyorsun ? hmmm
item alma ve crafting swg de kaldı hmm
buglar hmmm

beta da oynayıp elestirdiklerin bunlar ise cok uzun ve bos bir yazı yazdıgını dusunuyorum

elestirel anlamda en guzel sozlerin talent tree ile ilgili olanlar
fanboy degilim ama boylesine bos yazılar gormek...
Sosyal ağlarda paylaş

şu oynda hala wow diyolar ya deli oluyorum. Daha 15 gün once cancell ettim gerci wow accauntumu mecburen oynuyordum. "swtor patlar içerik yok" diyor millet bunu diyen cogunlukla wow oyuncuları. wow da olmayan ne var diyorlar? en basiti Lore var cook fazla şey ekleyebilirsin en azından onyxia yı 3 defa kesmeyiz ya da nefarian 2 kez ha bide raggye bacak takıp kestirdiler. Ayrıca anons ettikleri yeni expansionda main villain bile koymadılar (oyun pve baseli olmasına ragmen) yenilik die pokemon savaşları ekliyorlar, bir de diablo 3 e koydukları "new class" ı wowada entegre ettiler. Wowun patlayacagı o kadar belli ki adamlar kendi oyunları wow u bitirmesin diye 12 aylık subs taahhüt edene diablo yu beleş veriyor.
Demem o ki swtorun lore ve pve kısmı her türlü wowdan iyi olacak. Gerisi de teferruat feedbacklerle düzelir
Sosyal ağlarda paylaş

yemişim oyunun lore'unu ya.

beta'ya girince wow'dan farklı gördüğün ne var, tüm mekannik aynı. sanki görmedik oynamadık 3 sene sonra piyasaya çıkacak oyundan bahsediyoruz, biraz objektif olun arkadaş ya.

tamam lore var ee gördük oyunu, herkes jedi knight olmuş geziyor.
Sosyal ağlarda paylaş

e objektif oldum işte yukarıda söylediklerimin yanlış olan kısmı ne? en basıtınden quest olayı, en azından o class questlerinde domuz boku içinde boncuk aramıyoruz. adam gibi konunun parcası oluyorsun akıyo gidio questing bile. Zaten severek 7 yıl (son 2 yıl mecburen) wow oynamısım. Şimdi birileri cıkıyor aynı mekaniklerle ama cok cok sıkıldığımız iğrenc wow dunyasının dısında taamen farklı bir settingte yeni bir mmo cıkarıyor daha ne isterim ki ben.
Birde hayatlarında ilk oynadıkları mmo wow olan arkadaşların cıkan her yeni mmo ya wow clone demesi de ayrı bir olay wow sanki gökten zembille indi.
Sosyal ağlarda paylaş

wowdan farklı ne sistem olabilir? siz söleyin madem...herkes jk olmus geziyo diyosun ee napalım yani her serverda class limitimi olsun bu ne biçim bi mantık

lore gayet güzel...oyunun kendi hikayesi var..ha güzel yansıtılıyomu yansıtılmıyomu o tartısma konusu ama var evet bi lore var...

yani herkes wowdan farklı bişi arıyo ama kimse ne istediğini sölemiyor..pvp bineklerin üstünemi olsun var öle oyunda var ne kadar tuttukşları tartısılır...havadamı pvp yapalım var o da var...craftingin ön plana cıktıgı oyun da var...

ha swtor cok güzel demiyorum üstte yazılanların %70 ine katılıyorum ama wow clone demek artık abez ya.wow cok güzel bi oyun kimse inkar etmiyo ama süresini doldurdu ha swtor evet wowdan farklı bişi sunmuyor ama bunu sırf starwars oldugu icin oynarsan farklılık hissedeceksin....
Sosyal ağlarda paylaş

pek çoğunda haklısın ama şu ikisi hariç.
birincisi ben lore konusunda çok iyi değilim sadece filmleri izledim. benim dikkatimi çekmişti izlerken, bir sahne vardı eskiden çok sayıda jedi knight olduğunu anlatıyordu. oyunun geçtiği zaman dilimi filmden çok çok öncesi olduğu için çok sayıda jedi kngiht olması lore'a terse değil.
diğeri wow clone olması sizi çekmeyebilir anlarım ama bir oyun başka oyunlardan etkilenmesi kötü bir özellik değil ki :) bu mantıkla warcraft da dune/warhammer karışımı? warcraft da bitcek mi gözümüzde :)
wot yaptırmayın adama işte :P niye anlatıyosam sanki 2 mesaj sonra evet haklısın fikrim değişti diycek bi kişi :D
Sosyal ağlarda paylaş

ben oyun wow klon olmuş demedim, zaten açık bir şey bu. lütfen wow da klondu vs olaylarına girmeyelim. sonuçta en güçlü mmo şu an wow. dolayısıyla onla karşılaştırmak durumundayız.

şöyle olsun böyle olsuna da girmeyelim, gördük oyunu herşey ortada çıkınca oynayacağız, ben oyunu almam demiştim fakat story quest'ler için alacağım, oyunda kotor havası var bu konuda.

ben bir üstteki mesajda sanki oyun öyle değilmiş gibi, apayrı bir şey oynuyormuşuz gibi bir yazı yazılmış ona istinaden yazdım.

lore falan da yok oyunda, jedi knight sınıfı yapmayacaksın, sw'de bi anakin, bi luke jedi olana kadar canı çıkıyor, biz level 1 jedi knight olarak ortamlara akıyoruz. yani biraz düzgün yaparsın bunu, hiç jedi knight koymazsın, padawan koyarsın vs son level'e gelirim belli bazı zorlu görevler verilir knight olurum eyvallah, bir şeye oturmuş olur. yani benim bunla problemim yok da lore da lore deniliyor ondan dolayı yazıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

swg zamanında mmo kitlesine bi de şimdiki mmo kitlesine bakmak lazım. yani adamlar da haklı. %20-25 için amerikayı yeniden keşfetmekle uğraşmamışlar.
o jediları koymasalar bayağı etkilenirdi satışlar

neyse bi laf var, içmek bahane muhabbet şahane .. öyle bakın biraz da oyun güzelse takılırsınız. açmadıysa bırakırsınız :)
Sosyal ağlarda paylaş

Kanuni said:

e tamam iste padawanligin son raddesindeki adam ile basliyorsun. oncesinde egitimini almissin zaten dogar dogmaz eline vermediler ki. 20 yasina gelmis bir padawan ile basliyorsun oyuna, isin kilici bile vermemisler daha eline.

çeşitlendirilebilir. sw lore konusunda çok bilgili değilim, öncelikle söyleyeyim. adamı padawan yapsan sonra jk yapsan daha hoş olmaz mıydı mesela. beni jk başlattın sonra ne olacak tanrı mı olucan bimiyorum var mı bunun üstü sw evreninde? lore bizle bir yerlere gelse daha iyi olabilirdi mesela. jk olunca bazı planet'ler saygı görsen falan alışveriş ucuz olsa ya tamamen sallıyorum, oyun zaten bunları yapabilecek kapasitede değil, wow'un formulundan devam ediyor, herkese hayırlı olsun.

konuyu uzatmayalım, bir yere varmayacak ayrıca :)
Sosyal ağlarda paylaş

hiç bir oyunun endgame contentinin tamamını görmeden iyi yada kötü demek gibi bir huyum yoktur

yinede söylemeden edemeyeceğim bazı şeyler var. birincisi oyunları iyi yada kötü olarak değerlendirirken benden çok farklı konularda takılıyorsunuz, ben size bir mmorpg de oynayabilmem için aradığım özellikleri sıralayım.

önemliden önemsize doğru sıraladım:

1.Kalabalık olması. Ve dünyanın en iyi guildlerinin, en iyi oyuncularının mümkün mertebe bu oyunu tercih etmiş olması.

2.Class dengesi olması. Mümkünse taş-kağıt-makas yerine balans olarak dengelenmesi. Op spec olabilir o mühim değil ama op class olmasın mümkünse.

3.Hacke müsade edilmemesi. Speed, 2xHP, 2xDMG gibi.

4.Healer/Tank/Dps/Support classmanları ile toplu raid yapilabiliyor olması ve bu raidlerin kolay olmaması, zeka ve oyunculuk istemesi.

5.PvP maçlarının eğlenceli olması.

6.Set ve silahların görünüşlerinin güzel olması.

Benim önceliklerim bu şekilde. 3.maddeyi henüz bilemiyoruz. 4.maddeyi henüz tam olarak bilemiyoruz. 2. 6. ve 5. maddelerse tmm gibi. 1.madde ise Star Waooerrr zaten.

Yani şimdilik bir sıkıntı yok gibi gözüküyor benim için.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...