Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

30 milyara Hakan Şükür...

bLackcha0s

Öne çıkan mesajlar

Milliyet in yaptığı araştırma Türkiye de Futbol Kluplerinin ne kadar vergi kaçırdıklarını gösterdi.Klupler futbolcularının yıllık aldıkları parayı maliyeye bildirdi.
Buna göre

Trabzonspor da
Gökdeniz 400 milyar
Fatih Tekke 300 milyar gösterilirken

Galatasaray ise futbolcularına fix fiyat uygulayarak
Hakan Şükür dahil tüm futbolcularını 30 milyar gösterdi.
Bu sayede Galatasaray devlete vericeği 2 milyon$ vergi borcundan kurtuldu.

Fenerbahçe ise yıllar sonra ilkkez gerçeğe yakın rakamlar göstererek en fazla vergi veren klup oldu.

Beşiktaş ise gerçek rakamlar verdi.

Milliyetin haberini ihbar sayan Maliye Galatasaray ve Trabzonspora soruştuma açıldığını bildirdi.

Kaynak:Milliyet[signature][hline]tuana...
Sosyal ağlarda paylaş

resmi siteye gidin,delillerle ne kadar ödendiğini görün ondan sonra gazetelerin yazdıklarına inanın,zaten ne zaman Galatasaray iyi yolda olsa,bir kaç uydurma haber çıkar sırf yıpratmak için,bu haberin çıkmasında emeği geçen tüm fenerli gazetecileri kutlamak lazım diye düşünüyorum.komik ya..[signature][hline]click here
Sosyal ağlarda paylaş

said:
insight_13, 07 Ekim 2004 22:41 tarihinde demiş ki:
iyide şimdi çıkan bi haber diilki...taaa ortega zamanın haberi...

kardeş, girip okumamışın ki. milliyet ve fanatik bu haberi yeni yapmış. anasayfaya gidersen görürsün açıklamanın tarihinin 6.10.2004 olduğunu. yani bir kısım medya her sene bunu yapıyor. yukardaki linke bir tıkla, oku..
Sosyal ağlarda paylaş

belki sorun bende ama ben burada hangi futbolcunun ne kadar aldığının beyanını göremiyorum? sadece ödenen vergi miktarının belgesi fln var. iyi de kimse 30 milyar göstermiş onun vergisini ödememiş diye iddia etmemiş. iddia edilen 10 kat düşük gösterilip aradaki vergi miktarından kurtulmuş.

bilmiyorum belki de ben kjaçırdım ama o sitede göremedim ben futbolcu fiyat beyanlarını
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Infeqted, 07 Ekim 2004 22:55 tarihinde demiş ki:
kocum..
biz bu ulkenin milyar dolarlik reklamini yaptik
gerek uefa. gerek super kupa
futbolcularimiz, camiamiz, taraftarimiz olacak

2 milyonda dertmi
herkez 1 dolar verse 15 katini cikartiriz borcun.
o da iyi ya lol. yaptğınızın ödülü devletçe verildi zaten. o da yetmedi biz daha çok isteriz bile dediniz. ama şu dediğinin ne kadar komik olduğunun farkındasın herhalde? biz uefayı getirdik istediğmizi yaparız diyorsun ya resmen

2 milyon dolar dert tabi. herkes 1 değil 10 dolar versin gsnin normal borçlarını kapayın ozaman?
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Diablo, 07 Ekim 2004 23:01 tarihinde demiş ki:
sizene gs nin borcundan vergisinden ya.sanki sen ben ödüyoruz paraları.bırakın klube kalsın onlar burda böle tartışmaya gerek yk.burda gs vergi kaçırıo fln diyince noluo onuda anlamıyorum

size ne gibi bi zihniyet kabul edilemez , edilmemelidir ..
bakma benim solda BJK bayrağı olduğuna , beşiktaşlı olarak değil TC vatandaşı olarak yazıyorum bu yazıyı .. .

ister 300 lira olsun ister 3 kattirilyon , vergi kaçırmak , yalan/yanlış beyan SUÇTUR... aman bize ne derseniz o kaçan vergi senin,benim,bizim yedimiz ekmekten , içtiğimiz sudan, aldığımız ilaçtan çıkar ....
bırakın biz uefayı getirdik , trilyonluk hede yaptik , 2-3m dolar da paramıymış gibi ucuz taraftar ağızlarını da taraftardan önce bu ülkenin vatandaşı olduğunuzu hatırlayın ... kendi takımınıza leke sürdürmemek bu ucuz laflarla değil gidip bir GS taraftarı olarak yönetime "ne yaptınız siz, hesap verin , GS adını kirletmeye hakkınız varmı ?" demekle olur ....[signature][hline]Sen bunu BU YÜZDEN hakettin...
Sosyal ağlarda paylaş

Okumuştum haberi,bütün aldığımız oyuncuları bu sene,30 milyar olarak göstermişik

hadi diyelim 10 oyuncu transfer ettik,ki etmedik,ama diyelim..
10x30 milyar ne yapar?..300 milyar..

peki 300 milyarlık futbolcu aldığında,ne kadar vergi verirsin? 300 milyardan fazla? az?...

şimdi fanatik ve milliyetin olayı hemen nasıl değiştirdiğini görelim..

"Sezon başladığından beri futbolcuların ücretlerine ilişkin beyan edilen vergi matrahı 6 trilyon 826 milyar 929 milyon 700 bin lira karşılığında tahakkuk eden stopaj 1 trilyon 55 milyar 562 milyon 700 bin liradır."

Şimdi de şunu düşenelim,Beşiktaş nerde? altlarda yani BJK nin işi olmaz..Fener nerde? Lider..hmm..Peki ya Trabzon ve Galatasaray? Fenerin dibinde...niye çıkmıştır bu haber?[signature][hline]click here
Sosyal ağlarda paylaş

Yapma Cim-Bom

Galatasaray yönetimi, MİLLİYET'te geçtiğimiz gün yer alan "Kutsal vergi avcısı" başlıklı habere internet sitesinde yanıt verirken, gerçekleri saptırdı ve kamuoyunu yanıltma yoluna gitti

CEMAL ERSEN

İDDİA
- Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar A.Ş, sermayesinin büyük bir bölümünün kulübün olduğu ve profesyonel futbolla ilgili gelirlerin çatısı altında toplandığı halka açık bir şirkettir.

YANIT
- Kulüp kamuoyunu yanıltıyor. İMKB'de faaliyet gösteren bu şirket, profesyonel futbolla ilgili gelirleri çatısı altında toplamamamıştır. (Bakınız; İMKB internet sitesi, şirketler bölümü, GSRAY ve faaliyet konusu bölümü).

İDDİA
- Profesyonel futbolculara ödenecek 5 milyon dolar karşılığı 2 milyon dolar vergi ödemekten kaçtığımız iddiası hayal ürünüdür.

YANIT
- Haberde 7 futbolcuya üç yıl boyunca ortalama verilecek ücret asgari 5 milyon dolar olarak düşünülmüştür. Evet bu bir hatadır. Aslında bu rakamın asgari 10 milyon dolar civarında olması gerekmektedir. Aksi takdirde bu futbolcuların resmi sözleşmelerinde belirtildiği gibi asgari ücretin biraz üzeri bir rakamla top koşturuyor olmaları gerekirdi (!).

İDDİA
- Galatasaray, bu sezon başladığından beri profesyonel futbolcuların ücretlerine ilişkin beyan ettiği vergi matrahı 6 trilyon 826 milyan 926 milyon 700 bin lira olduğu belirtilmiş ve bunun karşılığı 1 trilyon 55 milyar 562 milyon 700 bin lira stopaj verildiği belgeleri ile sitede yer almıştır.

YANIT
- Galatasaray'ın, federasyon kayıtlarına göre şu anda 57 futbolcusu bulunmaktadır. Bunların 28'i lisanssızdır, 29'una ise lisans çıkartılmıştır. Ancak aralarında 6'sı yabancı uyruklu, yıldız oyuncuların bulunduğu 29 oyuncuya yaklaşık 6.9 trilyon değer biçilmiştir. Yani bu rakam 4.6 milyon dolara gelmektedir. Başka bir deyişle futbolcu başına ödenen para 170 milyar lira civarındadır. Ayrıca stopaj da 650 bin dolar gibi komik bir değerde kalmıştır. Kısaca Galatasaray, tıpkı federasyona bildirdiği rakamlar gibi şampiyonluğa oynayan kadrosuna düşük değer biçmiştir.

İDDİA
- Futbol Federasyonu'nun kulüplerden istemiş olduğu "Tek Tip Sözleşmeler", kulübümüzün sporcularla yapmış olduğu sözleşmeleri içerik bakımından karşılamamaktadır. Bu nedenle federasyona verilen sözleşmeler lisans alınmasına yöneliktir.

YANIT
- Ne acıdır ki, Galatasaray gibi Türk futbolunun gururu olmuş bir kulübü yönetenler, hâlâ UEFA ve FIFA talimat, kural ve yaptırımlarından habersizdir. Futbol Federasyonu yıllardır, özel sözleşmelerin, anlaşmazlık durumunda hiçbir geçerliliği olmadığını, resmi sözleşmelerin esas alınacağı bas bas bağırmaktadır. Yakın geçmişte Lukunku, Felipe, Batista ve Bratu ile ile yaşanan sorunlarda, FIFA'nın hangi sözleşmeleri esas aldığı unutulmaktadır. Ve federasyonun PROFESYONEL FUTBOL VE TRANSFER TALİMATI'nın SÖZLEŞME başlıklı 25. maddesinin 3. bendinde, tek tip sözleşme konusunda uyarılar bulunmaktadır. Bu arada, gerçek rakamları federasyona bildiren Beşiktaş ile Fenerbahçe'nin, tek tip sözleşmelerin sadece lisans alma işlemine yaradığını bilmemeleri de hayret vericidir.

SONUÇ
- Galatasaray'ın geçen yıl yapılan Mali Genel Kurulu'nda Divan Başkanı Semih Haznedaroğlu'nun, "Türkiye mucizeler ülkesi. Vergi affı olmasaydı, borcumuz 140 milyon dolar olacaktı. Yeni mucizeler sonucu bu borçlarımız da azalabilir" diye zabıtlara geçen konuşması, Sarı - Kırmızılı kulübün vergi barışı yasasından yararlanarak nasıl on milyonlarca dolar borçtan kurtulduğunu özetliyor. Galatasaray bu sezon resmi sözleşmelere bedelleri düşük yazarak daha az vergi yoluna gitmiştir. İnkar mümkül değildir. Aksi takdirde futbolcularına yaptıkları gerçek ödemeleri açıklayıp, ne kadar vergi ödediklerini belgeleriyle internet sitelerinde yayınlamaları gerekecektir. Zaten müfettişlerin araştırmaları, her zaman olduğu gibi gerçeği ortaya çıkaracaktır.
Kaynak : yine milliyet

eger milliyet yanlıs seyler yazıosa cok buyuk bir ayıp v bu lekelemeler sonucu gsnin dava acması lazım...
Eger dogru seyler yazıyorsa helal olsun cunku burda yenen sadece devletin parası deil bizimde paramız yeniyor cok buyuk ayıp yapılıyor bu olay tabiki ts için de gecerli...[signature][hline]
blackchaos, 04 Mayıs 2004 14:16 tarihinde demiş ki:
Kaka manchestera bu sene geldi Hasselbaink de bu sene geldi.
Sosyal ağlarda paylaş

milliyetin ne olduğu ortada..

aydın doğan'ın kim olduğu ortada..
belki yalan haber değildir ama nedense geçen senelerde bu tür haberler gündeme gelmedi..

zatem milliyet hürriyet tercüman vs gazetelr yıllar boyu tarafsızlıklarını koruyamamış ve şirket-devleti sitmeinde meclis dışı yürütme mekanizmasınuın bel kemiği olmuştur (medya)

aydın doğanın medyasını almıyorum okumuyorum yanlış yönlenmiyorum..
ha belki bu haber doğrudur ama neden daha önceki dönemlerde
de bu haberler konu olmadı?[signature][hline]Türkler Orta-Asya'dayken günlük ihtiyaçları için savaşırlarmış;
"-Ulan kaşık düşmanı, baltamı getir. Ekmek almaya gidiyorum"

Kapattık dükkanı
Sosyal ağlarda paylaş

DevLet GALATASARAY 'ın vergisiyLe iLgiLeneceğine maLum küLüp başkanLarının siLah ve şarap kaçakçıLıkLarı iLe iLgiLense ne IMF ye gerek kaLır ne de başka bir fona[signature][hline]Arkamda yürüme, ben öncün olmayabilirim. Önümde yürüme, takipçin olmayabilirim. Yanımda yürü, böylece ikimiz eşit oluruz.

Kızılderili Atasözü
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi ona girersek işte bu konudan sağ çıkamayız devletin uğraşması gereken daha onlarca şey var..

bir söz vardır

vergilendirilmiş kazanç kutsaldır diye

kimin ne b.k yediğini bilemem ama eğer bir şeyler karıştırıyorlarsa ayıp ediyorlar[signature][hline]Türkler Orta-Asya'dayken günlük ihtiyaçları için savaşırlarmış;
"-Ulan kaşık düşmanı, baltamı getir. Ekmek almaya gidiyorum"

Kapattık dükkanı
Sosyal ağlarda paylaş

Evet devlet ne uğraşıyor boş iş bunlar

gelen düdüklesin bu ülkeyi geçen düdüklesin.Sonrada kalkıp bu ülke neden ilerlemiyor neden hala yollar berbat neden çile çekiyoruz diyin.

Sorun Galatasaray Fener Beşiktaş değil.Vergi demek vatana olan borç demek.Sen vermessen o vermesse ne olucak bu ülkenin hali?
Gslılar resmen saçmalamışlar.Birde kaynak olarak RESMİ site Gs.org u göstermişssiniz ya koptum.

Geçin milyar $lık reklamı.Koç Sabancı da bu ülkeye Milyar $lık yatırım yapıyor ama kuruşu kuruşuna vergisini veriyor.
Niye? Halk mağdur olmasın diye.
Sen bu devlette yaşıyorsan yiyorsan bununda bedelini vericeksin.

Trabzonda aynı şeyi yapmış. Ya yıpratma olarak ne bakıyorsunuz olaya bunlarla yıpranıcak klup hiç top oynamasın daha iyi.
Anlamıyorsunuz. bu bir SUÇTUR...
Halka tecavüz etmek gibi birşey...[signature][hline]tuana...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Infeqted, 07 Ekim 2004 22:55 tarihinde demiş ki:
kocum..
biz bu ulkenin milyar dolarlik reklamini yaptik
gerek uefa. gerek super kupa
futbolcularimiz, camiamiz, taraftarimiz olacak

2 milyonda dertmi
herkez 1 dolar verse 15 katini cikartiriz borcun.

EEEE çıkartın o zaman. Lafla karın doymuyor.
Hem suçlu, hem güçlü :)[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak
Profocio Web Hosting
Kızımız Duru
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...