Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Polo Vs Leon 1.6

Mojito

Öne çıkan mesajlar

Selamlar ,

Yakın zamanda max 1.6 motor ve otomatik vitesli dizel olan bir araba almayı dusunuyoruz.

Bana bu şartları saglayan ve cazip gelen 2 araba polo ve leon olarak geldi.

Alıcagımız araba 0 olucak ;

Polo nun icine 17 jant , cam tavan , RCD 510 mp3 calarlı ekran ekletince fiyatı 52 fln oluyor .

Bu fiyata yakın seat leon style paketli 55 bin gibi bi fiyatı var.

Malum ulke şartlarından da dolayı bır arabayı alırken sadece tipine degil birde satabılıcegımız zaman kolaylıgınada bakmak zorunda kalıyoruz.

Sizin bu 2 secenek arasında goruslerınız nelerdır ?

Not : Max 55 bin gibi bi butce ile alıcaz

Eklemeyi unutmusum Polo nun kasası guncel bir kasa ama leon okudugum kadarıyla 2013 de kasa deiştiricek
Sosyal ağlarda paylaş

synthesizer said:

1.5 dizel otomatik yeni megane, xenon navigasyon sunroofla beraber dynamique paket 57.100tl

İç goruntusunu nedense sevemıyorum su renaultların ...

Polo ve leon ic malzeme goruntusu ile daha kaliteli hissi uyandırıyor.

Simdi birde golf fiyatına baktım trendline 57 bin tl gibi bi fiyata alınabılıyor oda girince listeye ıyıce kafam karıstı.
Sosyal ağlarda paylaş

Konuşulan paraya bak bide arabalara bak ya. Çok acayip bir yere geldi bu ülke.

İkisi de alınmaz. Polo'nun değeri 38 bin TL, Leon'un değeri de anca o kadardır. Yemeyin bu fiyatları.

Ek olarak Leon'un iç malzeme kalitesinin Renault Megane'dan daha iyi olma olasılığı yok bence. Bildiğin dandik plastikleri. Polo'da diğer VW modelleri kadar iyi değildir o da sert plastik hakim.
Sosyal ağlarda paylaş

Uzun sure yurtdısında okumus bırı olarak konusulan paralarla alınabilicek arabalar oranı benide yeterınce cıldırtıyor ama yapacak birşey yok .

Kriter olarak 1.6 dizel ve otomatik arıyoruz .

Opel Astra yı ben cok begeniyorum ama otomatik dizeli yok.

Citroen c4 aslında hoşuma gidiyor ama fransız arabasına ne kadar guven olur bilemıyorum.

Polo 50 bıne alınmaz diyorsunuz haklısınız ama o fiyata golf almaya kalkıncada en boş golfu alıyorsunuz.

İnsan boyle olunca hicbirşey almayıp yuruyesi geliyor =)
Sosyal ağlarda paylaş

Hangi ülke ile kıyaslama yaptığınızı bilmiyorum ama Alman orijinli olduğu için Almanya fiyatlarına bakarsak VW Golf Trendline dizelin fiyatı 52700 TL'ye denk geliyor şu anda. 1.6lt araç satın almak Türkiye'de hala daha ucuz. Sonrası çılgınca ÖTV, evet.

(1.6lt motor hacmine kadar olan araçlar için)Kimse kendisini kandırmasın yurtdışında araba ucuz da burda bize çok pahalıya satıyorlar diye. Fakirlikten ağlıyoruz Polo'ya, Golf'e o kadar para verilmez diye.

Polonya'ya buyurun, 39000TL'ye satıyorlar aynı aracı.
Sosyal ağlarda paylaş

Kendercik said:

Hangi ülke ile kıyaslama yaptığınızı bilmiyorum ama Alman orijinli olduğu için Almanya fiyatlarına bakarsak VW Golf Trendline dizelin fiyatı 52700 TL'ye denk geliyor şu anda. 1.6lt araç satın almak Türkiye'de hala daha ucuz. Sonrası çılgınca ÖTV, evet.

(1.6lt motor hacmine kadar olan araçlar için)Kimse kendisini kandırmasın yurtdışında araba ucuz da burda bize çok pahalıya satıyorlar diye. Fakirlikten ağlıyoruz Polo'ya, Golf'e o kadar para verilmez diye.

Polonya'ya buyurun, 39000TL'ye satıyorlar aynı aracı.

Mesela 18 bin euro luk net fiyatı olan sciroccoya 11 bin euro ötv+kdv ödemek normal mi ?

almanyadaki fiyatı liraya cevirmen de baya komik olmuş. Adamlar lira mı kazanıyor orda. Fiyat 20 bin euro ise adamlar 20 bin ödüyor işte biz 20 binse 10 bin de devlet koyuyo 30 bin bide x2.3 yapıyoruz yaklaşık 75 bin ödüyoruz. Böyle degerlendir.
Sosyal ağlarda paylaş

Gerçekten conversion gayet yetersiz olmuş. Pardon gereksiz.
Ben bile giden arkadaşlara bişey alırken ordan TL ile şu kadar ediyor diye hesaplamayın diyorum. 1TL 1€ gibi düşünün diyorum.

Belçikada ve Fransada senelerce yaşadım.
Al işte c kasa mercedes 2012 31.702,00 €
Al bakim hadi bunu bu fiyata türkiyede? Hadi al?
Hadi bi de iyilik yapıyım:

Yeni C 180K 1.6 BlueEFFICIENCY Benzin 1.597 cm3 Prime € 27.650(vergi hariç) 37%(ÖTV) € 371(Sigorta ve plana masrafı-sanki sigortayı almanlar yapıyor, plakayıda almanyadan basıyolar ya, € fiyatlandırma ahahah) € 45.070(anahtar teslim).

C 180 BlueEFFICIENCY 4 Cylindres 115 kW Boîte manuelle à 6 rapports 31.702 euro
Bu da yukarıda fiyatını verdiğim 1.8 Blue Efficiency.

KOSKOCA 14 BİN EURO FARK VAR. HİÇ KUR ÇEVİRMİYORUM BİLE; SİNRİ GELDİ SCJSJGHDFHSGDF
Sosyal ağlarda paylaş

Vergi sisteminin anormalliğine hiç değinmeyeceğim. Ortada zaten tüm saçmalığı. ÖTV'nin KDV'sini ödememiz; katalitik konvertörün araç için fazladan masraf olması ve onun da ÖTV'sini ödememiz falan gibi şeyler aşırı batıyor. Çünkü çok zenginiz, çünkü araba maraba gibi şeyler çok ÖZEL!!!

Ekonomik vb bakış açısından da zerra anlamadığımı ele vermişim. Bununla birlikte Golf'ün ederini 20000TL civarında görmek, daha ucuz seçenek olabilen Fransız arabalarına da malzeme kalitesi gibi sebeplerle burun kıvırmak da tutarlı sonuçlar vermiyor. Ben de memnun değilim araçların satış fiyatlarından, hesaplanmasından, boyun eğmek durumunda olmaktan. Aynı kaliteyi ucuza üretebildiğimiz zaman Golf'e o para verilmez lafını sindireceğim ama şu anda güzel bir araç ve insanlar bir tane edinmek için sıraya giriyor bildiğim kadarıyla.

Kur çevirme mantalitemden de kendi pratik yaşantım bakımından memnunum. Türkiye'de kazanılan parayı Almanya'da harcıyorum ben de hayatımın bu döneminde. Başkasının kazandığının hesabındansa bu şekliyle beni çok daha fazla ilgilendiriyor fiyatlar.

Özetle anlaşmazlık içinde olduğumuzu sanmıyorum. Yukarıda da söylendiği gibi fakiriz işte.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...