Suark Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 http://video.milliyet.com.tr/video-izle/-Olumun-dokunusu--ilk-kez-goruntulendi--AEQbG2cOoKnm.html OHA "Antarktika'da çekim yapan BBC ekibi, 1960'lı yıllardan beri bilinen, ancak daha önce hiç görüntülenemeyen bir olaya şahit oldular. Oldukça ilginç olan görüntülerde suyun altına doğru uzanan bir "ölüm sarkıtı" etrafındaki suyu dondurarak deniz yüzeyinden, derinlere doğru ilerliyor." Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 cilginmis ya la, helal bibisi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 faketir inanmam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SmithWesson Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 Benim o videoda anlamadığım şey neden sırf 1 yöne ilerliyor. Yani mantıken bütün etrafını soğutup dondurması gerekmez mi, ben mi yanlış düşünüyorum ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 akıntıdan olabilirmi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 http://www.bbc.co.uk/nature/15835014 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 said: Evrimcilere Tokat – Suyun yüzeyden donmasıadmin tarafından yazıldı Suyun yüzeyden donması, su mucizesi, Allah’ın yaratma sanatı Suyun en ilginç ve önemli özelliklerinden biri, diğer tüm maddelerin aksine, katı halinin sıvı halinden -yani buzun sudan- daha hafif olmasıdır. Bu nedenle, denizlerde donma üst taraftan başlar, çünkü donan tabaka, suyun diğer sıvı kesiminden daha hafiftir. Bu sayede, denizin tümünün donması ve canlılığın yokolması tehlikesi ortadan kalkar. Çünkü donan ve üste çıkan tabaka, denizin altta kalan sıvı kısmını dışardaki soğuk havadan izole eder WHERE IS YOUR GOD NOW? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 SmithWesson said: Benim o videoda anlamadığım şey neden sırf 1 yöne ilerliyor. Yani mantıken bütün etrafını soğutup dondurması gerekmez mi, ben mi yanlış düşünüyorum ? değil aslında yüzey eğiminin daha fazla olduğu yerlerde farklı şeyler gerçeklebilir. mesela yüklü maddelerde yüzey eğiminin fazla olduğu (sivri noktalar mesela) yerlerde yük yoğunluğunun fazla olması gibi. Burda da muhtemelen yüzey eğiminin fazla olduğu bölgelerde belki ısı alışverişi daha hızlı gerçekleşiyordur vs bilemedim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Kasım 28, 2011 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2011 her hafta izliyoruz bbc belgesellerini bunu da tv de gosterildiginde izledik evde mukemmel otesi. bbc asiri kaliteli belgeseller uretiyor oyle ki daha iyisi yok. kamera arkasi goruntulerini de izliyoruz adamlar aylarca o bolgede yasiyorlar her yere kamera kurup goruntu aliyorlar falan. bu video da yukaridaki mesajda belirtildigi gibi timelapse teknigi kullanildi. tabi bu teknigi de en iyi kullanan bbc ekibi yine. inanilmaz timelapse cekimleri var. sadece bu belgeselde degil digerlerini de izleyin. sarkitin neden her yere yayilmadna dikine asagi indigi sorusuna cevap olarak da tahminen tam o noktada suyun kaldirma kuvveti en az diye dusunuyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Kasım 28, 2011 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2011 Yazık böcüklere =( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Kasım 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2011 DynamicK said: sarkitin neden her yere yayilmadna dikine asagi indigi sorusuna cevap olarak da tahminen tam o noktada suyun kaldirma kuvveti en az diye dusunuyorum. sıcaklık ve tuzluluk farkından dolayı o yönde akıntı oluyo su altında. zaten dikkat edersen zemine değdikten sonra eğimi takip ediyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lorrotar Mesaj tarihi: Kasım 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2011 eyvah gitti bir sürü patrick Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fin Mesaj tarihi: Kasım 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2011 path of ice lulz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lord_Argos Mesaj tarihi: Kasım 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2011 My son... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Kasım 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2011 SmithWesson said: Benim o videoda anlamadığım şey neden sırf 1 yöne ilerliyor. Yani mantıken bütün etrafını soğutup dondurması gerekmez mi, ben mi yanlış düşünüyorum ? gerekmez aslında.ısı bir yerden bir yere hareket ederken en fazla potansiyel farkın oldugu noktaları tercih eder. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Kasım 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2011 potansiyel farktan kastım sıcaklık farkı tabi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Aralık 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2011 "nutella yerim" said: SmithWesson said: Benim o videoda anlamadığım şey neden sırf 1 yöne ilerliyor. Yani mantıken bütün etrafını soğutup dondurması gerekmez mi, ben mi yanlış düşünüyorum ? gerekmez aslında.ısı bir yerden bir yere hareket ederken en fazla potansiyel farkın oldugu noktaları tercih eder. Bu büyük ihtimalle. Tabana paralel herhangi bir düzlemde düzlem boyunca sıcaklık değeri çok yakın olduğu için farkın daha fazla olduğu eksende ısı transferi oluyor. Direk eletrik benzeşimi var zaten ısıda, I=V/R nin karşılığı Q=ΔT/R oluyor, R de ısıl direnç işte. O yüzden aşağı doğru iniyordur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SenariouS Mesaj tarihi: Aralık 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2011 final fantasy 7 advent childrendaki sahnelere benziyor lol. ama süper görüntü o ayrı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kaybolmayansakiz Mesaj tarihi: Aralık 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2011 O.O OHA ABİ! bu ne? nası bısı bu? sasırdım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xieon Mesaj tarihi: Aralık 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2011 Arkadaşlar 2 sayfadır niye o yöne gidiyor diye tartışıyorsunuz da neden durduk yere 1 saat içinde böyle bir donma gerçekleşiyor açıklamıyorsunuz :( Sizin yüzünüzden varoluşcu olacam biri şuna bir açıklama yapsın lütfen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Aralık 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2011 ya abicim manyak mısınız? çatı kenarından sarkan buz aynı şekilde su altında oluyo işte. ısı transferi ve akıntı gibi etkenler buzun havada sarkıt oluşturmasından biraz daha farklı işlediği için böyle enteresan görünüyo. o.O Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar