Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ölüm sarkıtı

Suark

Öne çıkan mesajlar

http://video.milliyet.com.tr/video-izle/-Olumun-dokunusu--ilk-kez-goruntulendi--AEQbG2cOoKnm.html

OHA

"Antarktika'da çekim yapan BBC ekibi, 1960'lı yıllardan beri bilinen, ancak daha önce hiç görüntülenemeyen bir olaya şahit oldular.
Oldukça ilginç olan görüntülerde suyun altına doğru uzanan bir "ölüm sarkıtı" etrafındaki suyu dondurarak deniz yüzeyinden, derinlere doğru ilerliyor."
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Evrimcilere Tokat – Suyun yüzeyden donmasıadmin tarafından yazıldı
Suyun yüzeyden donması, su mucizesi, Allah’ın yaratma sanatı

Suyun en ilginç ve önemli özelliklerinden biri, diğer tüm maddelerin aksine, katı halinin sıvı halinden -yani buzun sudan- daha hafif olmasıdır. Bu nedenle, denizlerde donma üst taraftan başlar, çünkü donan tabaka, suyun diğer sıvı kesiminden daha hafiftir. Bu sayede, denizin tümünün donması ve canlılığın yokolması tehlikesi ortadan kalkar. Çünkü donan ve üste çıkan tabaka, denizin altta kalan sıvı kısmını dışardaki soğuk havadan izole eder

WHERE IS YOUR GOD NOW?
Sosyal ağlarda paylaş

SmithWesson said:

Benim o videoda anlamadığım şey neden sırf 1 yöne ilerliyor. Yani mantıken bütün etrafını soğutup dondurması gerekmez mi, ben mi yanlış düşünüyorum ?

değil aslında yüzey eğiminin daha fazla olduğu yerlerde farklı şeyler gerçeklebilir. mesela yüklü maddelerde yüzey eğiminin fazla olduğu (sivri noktalar mesela) yerlerde yük yoğunluğunun fazla olması gibi. Burda da muhtemelen yüzey eğiminin fazla olduğu bölgelerde belki ısı alışverişi daha hızlı gerçekleşiyordur vs bilemedim
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
her hafta izliyoruz bbc belgesellerini bunu da tv de gosterildiginde izledik evde mukemmel otesi.

bbc asiri kaliteli belgeseller uretiyor oyle ki daha iyisi yok.

kamera arkasi goruntulerini de izliyoruz adamlar aylarca o bolgede yasiyorlar her yere kamera kurup goruntu aliyorlar falan.

bu video da yukaridaki mesajda belirtildigi gibi timelapse teknigi kullanildi. tabi bu teknigi de en iyi kullanan bbc ekibi yine. inanilmaz timelapse cekimleri var. sadece bu belgeselde degil digerlerini de izleyin.

sarkitin neden her yere yayilmadna dikine asagi indigi sorusuna cevap olarak da tahminen tam o noktada suyun kaldirma kuvveti en az diye dusunuyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

DynamicK said:

sarkitin neden her yere yayilmadna dikine asagi indigi sorusuna cevap olarak da tahminen tam o noktada suyun kaldirma kuvveti en az diye dusunuyorum.

sıcaklık ve tuzluluk farkından dolayı o yönde akıntı oluyo su altında. zaten dikkat edersen zemine değdikten sonra eğimi takip ediyo.
Sosyal ağlarda paylaş

"nutella yerim" said:

SmithWesson said:

Benim o videoda anlamadığım şey neden sırf 1 yöne ilerliyor. Yani mantıken bütün etrafını soğutup dondurması gerekmez mi, ben mi yanlış düşünüyorum ?

gerekmez aslında.ısı bir yerden bir yere hareket ederken en fazla potansiyel farkın oldugu noktaları tercih eder.

Bu büyük ihtimalle.
Tabana paralel herhangi bir düzlemde düzlem boyunca sıcaklık değeri çok yakın olduğu için farkın daha fazla olduğu eksende ısı transferi oluyor.

Direk eletrik benzeşimi var zaten ısıda, I=V/R nin karşılığı Q=ΔT/R oluyor, R de ısıl direnç işte. O yüzden aşağı doğru iniyordur.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
  • Yeni Oluştur...