Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Güncel/ Dersim

sipeyskeyk

Öne çıkan mesajlar

Ben o 'siz şunu yaptınız ona cevap verin önce' muhabbetlerine karşıyım çetintaş öyle soyledıgın zaman 'biz kötü bişi yaptık ama sizde yaptınız' der gibi duruyor ve şöyle sıvası her ortaya attıgımızda net bir şekilde

'biz dersimde katliam yaptık tü kaka bize fakat sizde sivası yaptınız o zaman tü kaka size' der gibi duruyor.

Sivasta aydın kesim cayır cayır yanarken ve kimse durdurmazken dersimde masum insanların canına kıyan bir millete karşı isyan bastırılmıştır. İsyan bastırma eylemini katliam gibi gösterme öksürürken fazla ses çıkartana faşist diyecek kıvama gelen tırt solculardan kısaca aslında hipsterlardan bahsedıyorum ben, yakınıyorum.

Chpli degilim akplide degilim açık konuşmak gerekirse ldp biri olarak söylemem gerekirse dersim bir isyandır katliam degildir yahudiler ayaklanmadan hitler durduk yere sırf ideoloji sebebiyle girip yahudi katletmiştir bu katliamdır fakat dersim önce kendi başlattı bu apaçık ortada, kaşınan yeri kaşımayın demek gibi bişi bunu yapmayın demek. Şu kadar insan öldürülmüştür şu şekilde girilmiştir havadan bomba aşagıdan alev ortadan zehir yandan nitrojen attınız deseniz yine evet yaptık çünkü hakettiler diyecegim.
Sosyal ağlarda paylaş

goldbären said:

şu geçmişten günümüze "hesaplaşılacak" "yüzleşilecek" şeyleri sıralıyorlar ya liberaller, bir en son tutuklulukları falan yazamıyorlar o listenin sonuna.

doğru yahu, ben bile unutmuşum.
Devlet ergenekon kasası diye içeri tıkıp, içeride kanser olan, gereken tedaviyi alamayan,dolayısıyla bir şekilde ölümüne neden olduğu Kuddusi Okkır'dan-saçmalıyorum,ölmüş adamdan özür kime ne fayda-ailesinden de özür dileyecek mi?
Ya da henüz cezaevinde revire gitti-gitmedi, ambulans vardı-yoktu, hastahaneye yetiştirildi-yetiştirilmedi iddiaları havada yankılanmaya devam ederken hayatını kaybeden, hakkında daha çooook şeyler söylenecek olan Kaşif Kozinoğlu'nun ailesinden özür dileyecek mi?

"Komünistsin lan" diyerek gençliğinin baharında, tahminen şu pati'nin yaş ortalamasındayken gözaltına alıp,işkence edip,öldürülen binlerce gencin ailelerinden özür dileyecek mi?

Amerikan 6. Filo'sunun askerlerini denize döken vatansever gençlere(ellerinde Türk bayrakları olan vatanseverler)saldırılıp içlerinden 2 tanesinin katledilmesini engelleyemeyen devlet o gençlerin ailelerinden de özür dileyecek mi?

Ya da 30 senedir devam eden terör savaşında şehit olan binlerce şehidin ailelerinden "biz o pekakalıların mecliste temsil edilmelerini demokratik hak olarak görüyoruz, sizin oğlanlar boşuna hayatlarını kaybetti, miyadı dolmuş bir cumhuriyet için şehit oldular" veya "ya sizin kızı koruyamadık, öğretmenlik yaptığı okulun lojmanında şehit edilmişti, kusurumuza bakmayın" veya "sizin mühendis oğlan yapımında çalıştığı köprünün şantiyesine yapılan baskında şehit oldu, koruyamadık onu" diyerek özür dileyecek mi?

Tunceli'den özür dilemek?
Sosyal ağlarda paylaş

huun said:

Aket-Atum said:

geçmişle hesaplaşmaya başlıyorsak bizi Talas Savaşına sokan kimse onunla başlayalım asıl, adam farkında olmadan nelere neden oldu.

talas savaşına girenler türktü olm, bizim gibi türk, ermeni, rum kırması değillerdi hehe

bu ne kadar çirkin bi mesaj? senin soyuna baksak ne kadar türk çıkarsın acaba? kırmaymış köpek mi insanlar kırma olucak.

ayrıca islamiyet türk milletinin başına gelmiş en kötü şeydir.
Sosyal ağlarda paylaş

Yahu bir de en en en çok sevdigim şey seçimlerde tuncelide çıkan siyasi parti. Chp o kadar gaddar o kadar kötü bir parti ki , chpyi çok seviyorlar. İroninizi seveyim sizin. Neymiş demek ki chp tuncelide ne yaptıysa onu bütün memlekette yapmalıymış o zaman böyle olmazdık bak yapmamış sadece tuncelide yapmış orası iyi olmuş eninde sonunda.
Sosyal ağlarda paylaş

Mithat said:

Ben o 'siz şunu yaptınız ona cevap verin önce' muhabbetlerine karşıyım çetintaş öyle soyledıgın zaman 'biz kötü bişi yaptık ama sizde yaptınız' der gibi duruyor ve şöyle sıvası her ortaya attıgımızda net bir şekilde

ben öyle düşünmüyorum. ben 18 yaşımdaydım Sivas Katliamı yapıldığında. o günleri çok iyi biliyorum. devletin olan bitene nasıl seyirci kaldığını gayet iyi biliyorum. bunları yazarken aklımdan "ulan siz bunu yaptınız, biz de bunu yaptık" anlamını birisinin çıkarabileceği aklımdan bile geçmedi. Burada sözkonusu olan DEVLET. Devlet katliam yapmakla suçlanıyor? Nerede? Tunceli'de. Tunceli'dekine taraflı-tarafsız herkes bir şeyler söylüyor,yazıyor,çiziyor. Ama neticede olan bitenle ilgili olarak kafalar karışık.

Yahu Sivas'ta kafaların karışık olmasına imkan var mı? 37 insan cayır cayır yandı, kameralar çekti, ben ağlayarak tv ekranlarından izledim. Çünkü orada bizim geleceğe dair umutlarımız yandı, aradan 19 sene geçtikten sonra şimdi bunu ancak görebiliyorum.

Tıpkı daha önce Maraş'ta, Çorum'da DEVLET gücünü elinde bulunduranların dini inançları nedeniyle insanlarımızın katledilmesine seyirci kalmalarından sonra o zamanlar benim yaşlarda olan abilerimin-ablalarımın umutlarını yitirdikleri gibi.

Cumhuriyet bitmiştir.
Otopsisi yapılıyor.
Yakında cenazesi kaldırılır.
El Faaaa-ti-ha!
Sosyal ağlarda paylaş

hamsilipilav said:

huun said:

Aket-Atum said:

geçmişle hesaplaşmaya başlıyorsak bizi Talas Savaşına sokan kimse onunla başlayalım asıl, adam farkında olmadan nelere neden oldu.

talas savaşına girenler türktü olm, bizim gibi türk, ermeni, rum kırması değillerdi hehe

bu ne kadar çirkin bi mesaj? senin soyuna baksak ne kadar türk çıkarsın acaba? kırmaymış köpek mi insanlar kırma olucak.

ayrıca islamiyet türk milletinin başına gelmiş en kötü şeydir.

hayır, katılmıyorum sana. türk milletinin başına gelen en kötü şey okuduğunu anlamayan insanlar.

ben "bizim gibi" diyorum; ama sanki "safkan türküm" demişim gibi cevap alabiliyorum mesela bu milletin fertlerinden. sonra "kırma" kelimesi rahatsız eder tabii.
Sosyal ağlarda paylaş

cetintas said:

Kürtçü-Fetocu-Şeriatçı-Liboş tayfa bla bla

hakaret etmeden, etiket yapıştırmadan görüşünü yazsan, tezini anti tezini söylesen olmuyor mu? şu forumda tartışma adabı konusunu geçemiyoruz ki konuları tartışalım. adam nefretini kusuyor geçip karşısına ne diyeceksin? şu terbiyesizliği karşı görüşte birisi yapsa, sürekli mesajlarında şu yukarıdaki gibi türkçü-atsızcı-laikçi-faşist tayfa lafını dilinden düşürmese, aslında hakaret sayılmasa da tükürürcesine söyler gibi söylese çoktan forumdan uzaklaştırılır.

nolur biraz saygı biraz terbiye.
Sosyal ağlarda paylaş

Mithat said:

Yahu bir de en en en çok sevdigim şey seçimlerde tuncelide çıkan siyasi parti. Chp o kadar gaddar o kadar kötü bir parti ki , chpyi çok seviyorlar. İroninizi seveyim sizin. Neymiş demek ki chp tuncelide ne yaptıysa onu bütün memlekette yapmalıymış o zaman böyle olmazdık bak yapmamış sadece tuncelide yapmış orası iyi olmuş eninde sonunda.

Tam dediğin konuda Ahmet Hakan'ın yazısı vardı.
Neden milliyetçi/sağ kesime değil de CHP'ye oy vermelerinin nedenini "veremi görüp sıtmaya razı olmaya" bağlamıştı çok güzel açıklamıştı.
http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/19321952.asp

Neticede sırf şapka giymeyi reddettiği için insanları idam eden şehirleri savaş gemisiyle bombalatan bir rejim vardı bunları düşününce dersim'de neler yapabileceğini daha iyi anlıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

great depressiondan sonra dunyanin yasadigi en buyuk ekonomik kriz ceryan ediyor su anda

likitide virusu butun gelismis ekonomilere yayiliyor

sistem ha coktu ha cokmek uzere, bandaj manyagi yaptilar

ekonomi > demokrasi noktasinda kararlar alinmaya baslandi, bugun bankacilik sektorunde neredeyse en buyuk payi devletler almaya basladi bailout lar yuzunden

cameron yasadigimiz caga "age of austerity" gibi cok dogru bir tanimlama yapti, bizden oncekilerin sahip oldugu sosyal guvencelerin ve politikalarin olmadigi bir dunya insaa ediliyor

merkez bankasi faiz kozuna ragmen dolarin onune gecemedi, rezerv problemi basgostermeye basladi

borcla buyuyen canim ekonomimiz her an bir saatli bomba gibi patlamak uzere

ve biz oturduk 80 sene once yasanmis dersimi konusuyoruz bir numarali gunden maddesi olarak

aferin turkiye, gurur duyuyorum seninle
Sosyal ağlarda paylaş

Sufi said:

cetintas said:

Kürtçü-Fetocu-Şeriatçı-Liboş tayfa bla bla

hakaret etmeden, etiket yapıştırmadan görüşünü yazsan, tezini anti tezini söylesen olmuyor mu? şu forumda tartışma adabı konusunu geçemiyoruz ki konuları tartışalım. adam nefretini kusuyor geçip karşısına ne diyeceksin? şu terbiyesizliği karşı görüşte birisi yapsa, sürekli mesajlarında şu yukarıdaki gibi türkçü-atsızcı-laikçi-faşist tayfa lafını dilinden düşürmese, aslında hakaret sayılmasa da tükürürcesine söyler gibi söylese çoktan forumdan uzaklaştırılır.

nolur biraz saygı biraz terbiye.

Bir pekakalıya "sen kürtçüsün" dese bunu hakaret kabul etmeyeceğini ya da bir Fetocuya "sen fetocusun" dendiğinde bundan gurur duyacağını ve tabii ki bir şeriatçıya "sen şeriatçısın" dendiğinde onur duyacağını bu ülkede yaşayan kişiler biliyor olmalılar.

Liboş konusuna gelince...Bana ait bir laf değil, yaygın kullanılan bir laf ve genellikle geçmişin sıkı solcusuyken günümüzde liberal politikaları hararetle savunur görünen kişiler kastedilerek kullanılır. Hakaret olduğunu düşünen ve bu sözümden dolayı alınan varsa özür diliyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

throine said:

Neticede sırf şapka giymeyi reddettiği için insanları idam eden şehirleri savaş gemisiyle bombalatan bir rejim vardı bunları düşününce dersim'de neler yapabileceğini daha iyi anlıyorum.

Böyle insanın son deliğinden uydurulmuş yobaz yalanlarına inanan kesim zaten belli. Amerika merkezli güzide üstün islamcıların masalları bunlar.

Zaten karşı savunma hep aynı boş beleş sözler üzerine kurulu hiç bir resmiyete dayanmayan arkası boş cevap verilmeye deymez laflar.
Sosyal ağlarda paylaş

Bırakın dersimide
13 yaşında 26 kişiyle kendi isteğiyle ilişkiye giren çocuklarımız için bişeyler önerin.

Hergün vahşice katledilen ve yakında sayıları 15.000 e ulaşacak kadınlar için bir şeyler önerin.

Özgürlüklerden haklardan bahsederken bir hiç uğruna içeride yatırılan gazeteciler için birşeyler önerin.

İktidar sürecinde şehit olan 942 genc ve geride kalanları eve sağ sağlim dönmesi için bir şeyler önerin.

Salkımıyla yuttuğunuz üzümleri saklayacaz diye gündemi geçmişi çarpıtarak değiştirmeyi bırakın.

Siz akıllıysanız anca kendinizden akıllısınız.

Ha bide gazetecileri örnek alacaksak Geçmişi düzgün takiye yapmayan ve bir kesimin yağdanlığı olmamış adamları örnek alın.
Sosyal ağlarda paylaş

Ragnar said:

Böyle insanın son deliğinden uydurulmuş yobaz yalanlarına inanan kesim zaten belli. Amerika merkezli güzide üstün islamcıların masalları bunlar.

Zaten karşı savunma hep aynı boş beleş sözler üzerine kurulu hiç bir resmiyete dayanmayan arkası boş cevap verilmeye deymez laflar.

Haklısın dostum bunlar tamamen uydurma dersim diye bir yer bile yok, kimse ölmedi öldürülmedi. Jandarma arşivleri, o dönemin tanıkları, müzedeki dersim harekat planları falan amerikanın oyunu bunlar.

ve biliyor musun?

Ben aslında yokum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...